Druhý příkrm - co poradíte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Druhý příkrm - co poradíte?
Ahoj, potřebovala bych nějaký tip na druhý příkrm. Syn 8. měsíců nechce ovoce, jogurt, kaši apod. Ještě nemáme zuby a kousky ještě neakceptuje. Dáte nějaký tip nebo i recept např. na rychlý osvědčený zeleninový příkrm?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ahoj. A neakceptuje ani takové ty pseudojogurty a pseudoovocné přesnídávky z drogerie? Děti hodně doma dělané nejedí a tyto kelímky zase jo. Dcera třeba milovala doma vařené jablko s pudinkem. vanilklvým…je zase ale pravda že byla mnohem starší.
Teď pro změnu ujídá obědy bratrovi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, v té době sem dávala mrkev, dýni, brambor, brokolici, cuketu, lilek, fenykl, červenou řepu, kedlubnu, bílou ředkev, špenát…
z masa jehněčí, telecí, hovězí, krůtí, rybu… a jednou týdně žloutek…
A recepty nevím jak myslíš, prostě sem smíchala zeleninu podle nálady, přidala maso a rozmixovala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mu to ovoce rozmixujte. Nebo dejte ovocnou přesnídávku. Dcera samotný jogurt taky nechtěla jíst, ale s namixovaným banánem nebo jablkem ho milovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V poledne pěkně baští (doma vařené i kupované - s masem, žloutkem apod.), ale když chci dát dopoledne či odpoledne další příkrm, tak to prostě nechce. Má dvojče holčičku, které dělám jogurt s ovovcem nebo bez, doma vařené i kupované přesnídávky, domácí i kupované kaše. On ale nic z toho nechce, tak jsem myslela, jestli někdo nedá tip, který mě ještě nenapadl. On pozná i to, když přidám v poledne půl jablíčka do masozeleniny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A koukala jsi do skupiny „maminky nejedlíků, spojme se“? Tam je moooc dobrých tipů co na takové děti co nechtějí. třeba by někdo poradil specifické fígle…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Khalesi Vidíš, to mě nenapadlo. On není úplný nejedlík, ale potřebovala bych pro něho něco smysluplného vymyslet. Taky to potřebuju sladit se sestřičkou, abych se z toho nezbláznila. Moc děkuju!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Není zač
nevadí že není nejedlík jako takový, já kdysi jejich pomoc uvítala protože jídlo naší slečny bylo velmi tristní. ani ted by nemohla na závody ale už je velká, už se s ní domluvím.(kdysi žila jen o křupkách…asi 4 dny) akže chápu jaké to je. mladší syn právě bojkotuje mléko. absolutně ho nesnese a to už půl roku ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Khalesi Malá tak krásně papká a syn nechce nic co je studené a/nebo kyselé a/nebo příliš husté. Kukuřičné křupky ani piškoty nechce (to teda není žádná tragédie). Když chci, aby snědl banán, tak ho musím rozmixovat s UM a ještě dohřát. Jogurt nechci ohřívat, takže ho nejí. Že nejí kaše, tak to mi taky nevadí, ale tím pádem mi nezbývá příliš manévrovacího prostoru. Aspoň že papká v poledne tu masozeleninu (to sní i 200 g).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čerstvé ovoce jsi zkoušela - nastrouhané na sklenenem struhadle? Rohlik, piskot na zuzlani do ruky, klidně i měsícek jablka.
- Citovat
- Upravit
@lucenka Čerstvé ovoce jsem ještě nezkoušela - už se mi po pár jídlech osypal, tak na to nespěchám. Ačkoli vše normálně strčí do pusy, tak rohlík, piškot ani křupku do pusy nedá
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@algoritma píše:
@lucenka Čerstvé ovoce jsem ještě nezkoušela - už se mi po pár jídlech osypal, tak na to nespěchám. Ačkoli vše normálně strčí do pusy, tak rohlík, piškot ani křupku do pusy nedá.
Tak to se mu nedivim, že ti nejí ovoce. Tepelně upravený ho taky snesu jenom málo kdy. Navíc tou tepelnou úpravou znicis i těch pár vitamínů co tam je.
- Citovat
- Upravit
Rohlik je soleny a piskot cukrovany… piekla som domaci nesoleny chlieb… vacsinu sme susili sliepkam ![]()
Ked mu nejdu kukuricne chrumky, ja som mavala pre decka ryzove a pohankove… pravda, tie lepsie sme vozili zo Slovenska, v Presove robili take makke, tie z DM boli tvrde jak kamienky a decka ich vypluvali ![]()
Kase som starsej nerobila na sladkom mlieku, ale na acidofilnom… trocha horucej vody, a doriedit acidkom… lenze jej kysle nevadilo, videla ze acidko chlemta mama na litre, tak chcela tiez. Jogurt do pusy nedala…
Obe mali radi nastruhanu broskynu alebo hrusku s piskotami.
Bez alergenov je pomelo. Olupaj a daj detom na misticku… mne to v detskom centre vyjedali aj cudzie, vraj alergicke deti. Nic im z toho nebolo. (Pytala som sa, mala som zle svedomie ked som sa dozvedela ze su alergicki na citrusy
) Prinajhorsom Ti bude rozoberat pomelo na jednotlive ‚kvapky‘.
Ak kojis, tak sa nevyhybaj alergenom vo vlastnej potrave. Decko ziska z mlieka ‚protilatky‘.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka Já ještě doplním ten fakt, že on chce všechno ohřívat, bohužel. Studené nebaští, teda zatím. Teď se mi osypal pravděpodobně po banánu, ale už to mizí, tak pak zkusím nějaké jiné čerstvé ovoce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit