Druhý sporťák, nebo golfky?

972
4.10.12 11:27

Druhý sporťák nebo golfky?

Ahoj holky, máme sporťák Jané Slalom, který je super, ale máme malé auto a skoro se nám nevleze do kufru. Chtěla bych tedy koupit druhý kočár na cestování (do města, do nákupního centra, atd.), ale nevím, zda pořídit další sporťák nebo golfáč. Syn má 11 měsíců, zatím sám nesedí. Osobně bych raději menší sporťák, přijde mi komfortnější jak pro dítě, tak pro mně, lépe se veze, zvlášť teď v zimě, jak napadne trocha sněhu. Golfky moc ráda nemám. Ze sporťáků se mi líbí Quinny Speedi, ale v ruce jsem ho zatím neměla. Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31409
4.10.12 11:32

Můj názor je takový, že druhý plnohodnotný sporťák je zbytečný. Dají se sehnat i golfky, co jdou do lehu, dneska už golfky nerovná se dvě tyče a hadr, spousta jich je spíš takový vymakaný odlehčený sporťák (koukni např. na Peg Pérego Pliko, Inglesina Trip, Cybex Callisto, Casualplay Citta, CAM Portofino a další a další). Jejich předností je hlavně že jsou lehké a líp se skládají než sporťák…za pár týdnů Ti syn začne sedět, za chvilku i chodit, bude capat kolem kočáru, budete tahat odrážedlo a budeš ráda, že se nebudeš muset do schodů loupat ještě se sporťákem :nevim: toť můj názor.

já mám sporťák Hartan (takže těžký, robustní kvalitní kočár) a golfky jsem volila proto lehké, ale bytelné-tu Inglesinu Trip (chtěla jsem na malého vidět a původně vybraný CAM Micro nemá ve stříšce okýnko). Rozhodně přes zimu budem ještě vozit sporťák, ale na takovéty rychlejší pochůzky jsou ty golfky fakt fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
4.10.12 11:35

Na to Pliko jsem koukala, to se mi líbí, akorát ta cena… Jak dlouho se dá takový golfáč vozit, do dvou let? Je to 15ti kilo tuším…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6391
4.10.12 11:36

AHojky mi mae golfky, TFK dot 2012 a nemuzu si stezovat, jsou lehky maji jen 6.8 kilo a vejdou se krasne do kufru od auta… :dance: Takze pohoda, a jsem s nema velice spokojena, jsou sice majinko drazsi, ale jsou super, nemenila bych, a jinak mame sportak tez, ale s tim vyjedeme v zime, pokud neni velka zima jezdim s golfkama. Jinak sportak mame Tako varior. A super neni spatny ale je tezsi.
Pokud mas doma jeden sportak, je zbytecny kupovat dalsi,. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31409
4.10.12 11:38

Do dvou let určitě, tipla bych i déle…většinou pak už stejně jede s sebou spíš jako jištění, kdyby dítě už jó nechtělo capkat :nevim:

pokud máš malého velkého :), tak koukni na golfky MacLaren, ty jsou pro těžší děti, tuším do 19kg nebo tak nějak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
4.10.12 11:41

Mám malé auto a speediho tam narvu v pohodě ale moc jiných věcí už ne, spíš golfky co jdou do lehu a trochu terénu zvládnou…

já beru do auta většinou jen manducu, uvažovala jsem o zappkách do auta, ale synáček mi kočárek už skoro měsíc totálně bojkotuje :roll:

Příspěvek upraven 04.10.12 v 11:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
4.10.12 11:42

@elanaa On je právě drobek, teď má 7,5 kilo, ale netuším, jak se bude vyvíjet dál. Nicméně asi nepředpokládám, že by těch 15 kilo dovršil dřív než ve dvou letech :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
4.10.12 11:50

Nečetla jsem celou diskusi, ale i golfky jsou velmi komfortní pro dítě, ale samozřejmě musíš vybrat kvalitní golfky. Já od deseti měsíců malého vozím do města jen v golfkách (Maclaren Techno XT) a taky v nich v poledne do letošního léta denodeně v létě v zimě spal na balkóně a to třeba i čtyři hodiny. Jdou do úplného lehu (lepšího než většina klasických kočárků včetně Jané Slalomu), prostoru je v nich dost i pro dvouletého. Teď jsme se vrátili z dovolené v Chorvatsku, kde jsem měla samozřejmě jen golfky a Štěpánek tam v nich přes poledne několikrát spal 3 hodiny v kuse. Druhý sporťák v 11 měsících kupovat, to mi příjde fakt zbytečné, v té době já začala uvažovat jestli sporťák už pomalu nemám prodat :-) (Alwe mám ho samo doteď - Mutsy Urbanrider - také také super kvalita).JInak pokud jde o skutečně kvalitní golfky, tak já jen lituji, že jsem je na cesty do obchoďáku a do msta neměla už od narození malého, určitě jsou pro takové cesty pro miminko pohodlnější než autosedačka nacvaknutá na podvozku a ty moje golfky jsou pro děti od narození schválené :palec: Bohužel jsem o takové možnosti vůbec nevěděla… :nevim:
Jo a Maclaren je suoperlehký - váží 6,9 kg a má nosnost do 25 kilo, což mají málo které golfky, takže vozit v nich můžeš i čtyřleté dítě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
4.10.12 12:04

Na tohle máme golfky Pegpérego Pliko, teda staré 7 let, pořád parádně slouží a vypadají stále dobře. Nové mi přijdou zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
4.10.12 12:12

Já mám na lítání po městě něco takového:
http://www.terulka.cz/…rt-2011-MINT
je to hauck, ale nevim přesně typ, je z druhé ruky.
Pokud to chceš jako druhý kočár tak je podle mě zbytečné kupovat něco předraženého…jak píšou holky, za chvilku bude ťapat, jezdit na odrážedle, tak na co drahý kočár za „desítku“ ;)

jen doplním, že jsem si na něj tak zvykla (oproti bytelnému, ale taky těžkému sporťáku tako), že sem s ním byla minulý víkend i na Šumavě a šla na 10km procházku a taky v pohodě. Takže to vypadá, že „velkej sporťák“ vytáhnu až v zimě do sněhu, kde se hodí velká nafukovací kolečka…

Příspěvek upraven 04.10.12 v 12:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
4.10.12 12:18

No hele, já kupovala golfky v hodnotě té skoro desítky (7850 korun), jak píšeš, když bylo Štěpánkovi 11 měsíců a byť už chodil, tak ho využíváme dodnes a většinu roku byl v permanenci skoro denně. Takže mě se ten kočárek opravdu hodně vyplatil a po roce denodenního používání vypadá pořád jako nový, takže ho využiju i na druhé dítko, nebo ho ještě výhodně prodám, protože je po nich velká poptávka :palec: Škoda, že si to zakladatelka nerozmyslela dřív, byly nákupy s Marianne a to se dají kočárky koupit i s 30 procentní slevou, jako loni v mém případě :dance: Koupila jsem totiž toho Maclarena bez fronty v Anne a Viktorii s 30procentní slevou za 5000 korun :potlesk: Ale nevěště hlavu, budou ještě nákupy s Maminkou, ale ty bývají myslím až začátkem listopadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31291
4.10.12 12:24

@Mafina5
no ale pokud to chce jako druhý kočár, jen „na nákupy“ tak si myslim, že je to zbytečný… :nevim:
mít doma dva „pořádné“ kočárky a mít v nich utopenou dvacku :think:
je to ale i o financích, já bych na to prostě neměla love :mrgreen:

já samozřejmě taky počítám, že kočárek užiju dýl než do chvíle, kdy začne pořádně chodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
4.10.12 12:29

Holky, díky moc. Teď jsem narazilana úžasné golfky, Euro Cart Lira 3. Já jsem totiž ujetá na trojkolky :-). Tenhle se mi moc líbí a cenově je dost v pohodě. Koukala jsem tady na emiminu na recenze a zdá se, že maminy spokojené… Tak asi na něho zajdu někam kouknout. Nějaký moc drahý se mi fakt kupovat nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5352
4.10.12 12:30

Já zase počítám tak, že kvalitní kočárek po použití ještě prodám a pokud jsem ho koupila výhodně, tak třeba i za cenu, co jsem ho koupila, kdežto levné golfky už prodáš maximálně za stovky korun. Třeba s korbičkou se mi to už potvrdilo. Koupila jsem ji ve výprodeji, když končil jeden prodejce za poloviční cenu a po 5,5 měsících používání jsem ji prodala za tu samou cenu a paní ještě byla nadšená, jak výhodně ji koupila. Takže jsme byli spokojení obě a mě tak v hlubokém kočárku nezbyla ani koruna byť to byl poměrně luxusní kočár.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7024
4.10.12 12:48

Me vadil muj neskladnej sportak a silene neprakticky golfky ( nastesti pujceny) a nakonec jsem koupila neco mezi - Baby jogger city mini GT
http://www.detskydum.cz/…i-gt-862801/
jestli nemas vic jak 180cm, tak staci ty levnejsi, ale u tohohle byla o fous vys rukojet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí