Družstevní byt - vystěhování partnera

Anonymní
21.4.15 21:04

Druzstevni byt - vystěhování

Ahoj holky,
poprosím Vás o rady. Jsme s partnerem a naší dcerkou v mém bytě, já jsem majitel a člen družstva, ve smlouvě s družstvem je dcerka a partner napsány pod spolubydlícíma, aby v tom mělo družstvo pořádek. Partner má trvalé bydliště na Magistrátu. Já s dcerou tady u mě doma.
Ptám se tedy… jaká je možnost vystěhování partnera???
Aby neměl žádné eso v rukávu, že má k bytu nějaký nárok.
Dále mě zajímá, svěření do péče?? Přijdu na daný úřad, vyplním papíry s paní a donesu na soud?? A pak vyčkávám než bude stání? Moc díky za každé info.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66815
21.4.15 21:08
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
poprosím Vás o rady. Jsme s partnerem a naší dcerkou v mém bytě, já jsem majitel a člen družstva, ve smlouvě s družstvem je dcerka a partner napsány pod spolubydlícíma, aby v tom mělo družstvo pořádek. Partner má trvalé bydliště na Magistrátu. Já s dcerou tady u mě doma.
Ptám se tedy… jaká je možnost vystěhování partnera???
Aby neměl žádné eso v rukávu, že má k bytu nějaký nárok.
Dále mě zajímá, svěření do péče?? Přijdu na daný úřad, vyplním papíry s paní a donesu na soud?? A pak vyčkávám než bude stání? Moc díky za každé info.

pokud není členem družstva a nemá právo nájmu, nemá žádný nárok na bydlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
21.4.15 21:11

Ty jsi členem družstva a on je pouhopouhý spolubydlící, tedy nemá na byt žádný nárok..
U nás je to podobně, akorát že byt jsme koupili napůl, já ho chtěla převést do vlastnictví, aby měl partner na něj nárok. Neschválili nám to.
Takže chudák je ted v nevýhodě, protože jsme se oba dva členy stát nemohli, protože nejsme manželé.
Ovšem nevím, kdybychom se vzali, jestli by už na to nárok měl, ale pochybuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.4.15 21:13
@pannda píše:
Ty jsi členem družstva a on je pouhopouhý spolubydlící, tedy nemá na byt žádný nárok..
U nás je to podobně, akorát že byt jsme koupili napůl, já ho chtěla převést do vlastnictví, aby měl partner na něj nárok. Neschválili nám to.
Takže chudák je ted v nevýhodě, protože jsme se oba dva členy stát nemohli, protože nejsme manželé.
Ovšem nevím, kdybychom se vzali, jestli by už na to nárok měl, ale pochybuju

ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.15 21:14

Já mám byt od rodiny koupený. Partnerova je pouze postel a TV. Jsme v situaci kdy už zvažuji rozchod. Již od ledna nepracuje a neustále se nalejvá pivem, s tím, že má na odpočinek právo a jiné výmysly. Zatímco já nás živím.
Jen mě zajímalo konkrétní info aby nepovídal jak je ve smlouvě apod.

• Citovat
  • Upravit
9166
21.4.15 21:15
@blecha72 píše:
ne

A ty znáš ustanovení v družstvu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.4.15 21:16
@pannda píše:
A ty znáš ustanovení v družstvu?

To není o stanovách družstva. Pokud jsi družstevní podíl získala před manželstvím, není součástí SJM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9166
21.4.15 21:19
@blecha72 píše:
To není o stanovách družstva. Pokud jsi družstevní podíl získala před manželstvím, není součástí SJM.

Aha, no my máme jinak mezi sebou notářsky podloženou smlouvu, kde máme uvedenou, kolika penězi jsme se na bytu podíleli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
21.4.15 21:20
@Anonymní píše:
Já mám byt od rodiny koupený. Partnerova je pouze postel a TV. Jsme v situaci kdy už zvažuji rozchod. Již od ledna nepracuje a neustále se nalejvá pivem, s tím, že má na odpočinek právo a jiné výmysly. Zatímco já nás živím.
Jen mě zajímalo konkrétní info aby nepovídal jak je ve smlouvě apod.

A je uveden v nájemní smlouvě? Pokud ne, na družstvu ho odhlaš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.15 21:25

V nájemní smlouvě je vedený v kolonce spolubydlícího jako má dcera.

• Citovat
  • Upravit
66815
21.4.15 21:26
@Anonymní píše:
V nájemní smlouvě je vedený v kolonce spolubydlícího jako má dcera.

tak ho odhlaš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35786
21.4.15 21:29

Predpokladam, ze je tam vedeny jen kvuli evidenci a zaloham na spotreby. Narok zadny nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
22.4.15 06:19
@blecha72 píše:
To není o stanovách družstva. Pokud jsi družstevní podíl získala před manželstvím, není součástí SJM.

To sice není, ale pokud by se vzali a ona na něj převedla družstevní podíl, tak by ho nabyli do SJM, takže řešení to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4009
22.4.15 07:40

Muzu se taky zeptat? Kdyz nekdo dostane druzstevni podil v manzelstvi ( jen jeden z manzelu) Stava se podil smj?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
22.4.15 07:44

@evill Dostane v jaké smyslu? Pokud ho zdědíš, tak je pouze tvůj. Pokud ho někdo daruje, spadá do SJM, ale lze to vyřešit zúžením SJM právě o družstevní podíl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný