Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Anonymní píše:
Ahoj holky,
poprosím Vás o rady. Jsme s partnerem a naší dcerkou v mém bytě, já jsem majitel a člen družstva, ve smlouvě s družstvem je dcerka a partner napsány pod spolubydlícíma, aby v tom mělo družstvo pořádek. Partner má trvalé bydliště na Magistrátu. Já s dcerou tady u mě doma.
Ptám se tedy… jaká je možnost vystěhování partnera???
Aby neměl žádné eso v rukávu, že má k bytu nějaký nárok.
Dále mě zajímá, svěření do péče?? Přijdu na daný úřad, vyplním papíry s paní a donesu na soud?? A pak vyčkávám než bude stání? Moc díky za každé info.
pokud není členem družstva a nemá právo nájmu, nemá žádný nárok na bydlení
Ty jsi členem družstva a on je pouhopouhý spolubydlící, tedy nemá na byt žádný nárok..
U nás je to podobně, akorát že byt jsme koupili napůl, já ho chtěla převést do vlastnictví, aby měl partner na něj nárok. Neschválili nám to.
Takže chudák je ted v nevýhodě, protože jsme se oba dva členy stát nemohli, protože nejsme manželé.
Ovšem nevím, kdybychom se vzali, jestli by už na to nárok měl, ale pochybuju
@pannda píše:
Ty jsi členem družstva a on je pouhopouhý spolubydlící, tedy nemá na byt žádný nárok..
U nás je to podobně, akorát že byt jsme koupili napůl, já ho chtěla převést do vlastnictví, aby měl partner na něj nárok. Neschválili nám to.
Takže chudák je ted v nevýhodě, protože jsme se oba dva členy stát nemohli, protože nejsme manželé.
Ovšem nevím, kdybychom se vzali, jestli by už na to nárok měl, ale pochybuju
ne
Já mám byt od rodiny koupený. Partnerova je pouze postel a TV. Jsme v situaci kdy už zvažuji rozchod. Již od ledna nepracuje a neustále se nalejvá pivem, s tím, že má na odpočinek právo a jiné výmysly. Zatímco já nás živím.
Jen mě zajímalo konkrétní info aby nepovídal jak je ve smlouvě apod.
@pannda píše:
A ty znáš ustanovení v družstvu?
To není o stanovách družstva. Pokud jsi družstevní podíl získala před manželstvím, není součástí SJM.
@blecha72 píše:
To není o stanovách družstva. Pokud jsi družstevní podíl získala před manželstvím, není součástí SJM.
Aha, no my máme jinak mezi sebou notářsky podloženou smlouvu, kde máme uvedenou, kolika penězi jsme se na bytu podíleli..
@Anonymní píše:
Já mám byt od rodiny koupený. Partnerova je pouze postel a TV. Jsme v situaci kdy už zvažuji rozchod. Již od ledna nepracuje a neustále se nalejvá pivem, s tím, že má na odpočinek právo a jiné výmysly. Zatímco já nás živím.
Jen mě zajímalo konkrétní info aby nepovídal jak je ve smlouvě apod.
A je uveden v nájemní smlouvě? Pokud ne, na družstvu ho odhlaš.
V nájemní smlouvě je vedený v kolonce spolubydlícího jako má dcera.
@Anonymní píše:
V nájemní smlouvě je vedený v kolonce spolubydlícího jako má dcera.
tak ho odhlaš
Predpokladam, ze je tam vedeny jen kvuli evidenci a zaloham na spotreby. Narok zadny nema.
@blecha72 píše:
To sice není, ale pokud by se vzali a ona na něj převedla družstevní podíl, tak by ho nabyli do SJM, takže řešení to má.
Muzu se taky zeptat? Kdyz nekdo dostane druzstevni podil v manzelstvi ( jen jeden z manzelu) Stava se podil smj?
@evill Dostane v jaké smyslu? Pokud ho zdědíš, tak je pouze tvůj. Pokud ho někdo daruje, spadá do SJM, ale lze to vyřešit zúžením SJM právě o družstevní podíl.
Ahoj holky,
poprosím Vás o rady. Jsme s partnerem a naší dcerkou v mém bytě, já jsem majitel a člen družstva, ve smlouvě s družstvem je dcerka a partner napsány pod spolubydlícíma, aby v tom mělo družstvo pořádek. Partner má trvalé bydliště na Magistrátu. Já s dcerou tady u mě doma.
Ptám se tedy… jaká je možnost vystěhování partnera???
Aby neměl žádné eso v rukávu, že má k bytu nějaký nárok.
Dále mě zajímá, svěření do péče?? Přijdu na daný úřad, vyplním papíry s paní a donesu na soud?? A pak vyčkávám než bude stání? Moc díky za každé info.