Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak si trošku připadám jako vyvrhel společnosti. Nebo spíš se chci zeptat, jak by jste reagovaly vy, milé maminky. Mám synka z prvního manželství, teď chodí do školky a malou rok a půl starou dcerku. A teď- děti jsou dost nemocné, znáte to, sotva jsme začali chodit do školky, syn stále marodí, potom to chytím já a nakonec samozřejmě malá. S manželovou rodinou vycházím dobře, mají rádi obě mé děti a hlavně manželova maminka si vnoučata užívá… Manželova babička bydlí v jednom domě společně se svou druhou dcerou a její rodinou (mají dvě děti a oni bydlí v patře, babička v přízemí) A teď problém - opakovaně jsme byli na návštěvě a opakovaně nám babička jen tak mezi řečí u kávy sdělila, že všichni nahoře mají nějakou chřipku a zvrací. Věděla to, byli jsme pozváni a jaksi to nepovažovala za nutné nám říct. Samozřejmě, že jsme to chytli, všichni
. Kdyby se to stalo jednou, ale asi třikrát, naposled mi malá div neskončila na kapačkách, nehledě na to, že ošetřovat děti a vůbec fungovat s blicí a kakací chorobou je fakt k nezaplacení. Opakovaně jsem říkala, že návštěvy ano, ale pouze v případě, že jsou všichni zdraví. Babička se napřed urazila, protože přece ona nemocná není, tak je vše v pořádku, potom přišla na návštěvu k nám, od dveří hlásila, že je zdravá, přinesla dort a jen tak u kávy samozřejmě řekla, že jí děti tety pomáhaly dort dělat a oba zvrací
. Opět jsme to chytli.. Mluvila jsem s tchýní, mám být chápající, babička je stará a tohle se jí prostě nevysvětlí. Nevysvětlíte to ani zbytku rodiny, že je něco jako inkubační doba, a že člověk, který má jeden den blicí chřipku není druhý den zdravý a že může klidně nakazit další lidi.. Prostě neprůstřelný. Teď v sobotu, že si tchýně půjčí malou a půjdou na procházku a k babičce. Ptám se, jestli jsou zdraví - jasně. Odpoledne volala babička a jen tak mezi řečí, že děti nahoře blily. Tak jsem zvedla telefon a zavolala tchýni, jestli o tom věděla. Jistě, ale oni jsou už zdraví!! Tak jsem to nevydržela a dost nahlas jsem řekla, že to je jediná věc, která mi vadí. Že nechci a nepřeju si, aby děti chodily na návštěvu tam, kde jsou nemocní, snad to dokáže každý tupec pochopit. A rázem jsem ta zlá já, tchýně pláče, tlumočí manželovi (který u toho nebyl, ale přesně ví, co jsem řekla, že), matka mi volá, abych to dala do pořádku, manžel jí prý pláče do telefonu, že jsem jeho mamince řekla kráva (tak to fakt ne) a já jsem zralá na Bohnice…Neprostestuju, když tchýně si jede těžce po svém, má ráda děti a já jí nijak neomezuju, může je vidět kdykoliv a jakkoliv dlouho, tohle byla jediná věc, která mě vadila a kvůli které jsem se ozvala a teď se to všechno obrátilo proti mě. Tak fajn, omluvím se, ale za co?? Že jsem si dovolila ozvat se, že mě nerespektují? Fakt mám pocit, že jsem jen inkubátor, který porodil vysněnou holčičku ( tchýně o holčičku přišla) a teď mám držet hubu a krok
Omlouvám se za elaborát, ale už fakt nevím, jak dál. Vím, že manžel bude stát vždy při mamince, takže tudy cesta taky nevede.. A mimochodem, protože je tchán vážně nemocný, vždy, když jsou děti nemocné, tak jim volám.. Chci jen stejnou ohleduplnost a mám prd. A ještě největší sranda je, že když to všichni chytnem, tak k nám samozřejmě nechodí, aby se nenakazili, takže mám rázem na hrbu celou domácnost s nemocnými dětmi a mnou… ![]()
Příspěvek upraven 08.05.17 v 15:37
Z toho co popisuješ mi to prijde dost neřešitelné. Jedině tedy když dítě onemocní, dát jim je na hlídání. Vymluvit se na něco strašně důležitého… Jinak nevím.
@Levandule121 děkuju, taky mám ten pocit, že to nemá řešení. Nemocné dítě bych si nedovolila jim dát na hlídání, tchán je vážně nemocný a každá nemoc může zhoršit jeho stav.
Tyjo vůbec nevím, co poradit, nemáte si v podstatě jak ověřit, jeslti jsou, nebo nejsou zdraví. ale taky by mě to teda neskutečně štvalo, leda mě napadlo scházet se s nima jen venku? jestli to je baráček, tak má zahradu ne, tak být jen na zahradě, samozřejmě s tím, že ty nemocný děti tam nepůjdou
Já musím reagovat na to, že píšeš docela osobní informace a máš z toho fotku sebe a dítěte(!) neobrátí se to proti tobě?
@Doe_Jane jsem už tak zoufalá, že je mi to fuk. A mimo to, nevím, jak to všechno popsat, aby se tam všichni aktéři nepoznali
, tak že mám pocit že i když jsem změnila ikonu, je mi to prd platné…
Příspěvek upraven 08.05.17 v 16:13
Spíš teď přemýšlím, jak to urovnat mezi mnou a tchýní, nechci se hádat, ona je moc hodná a mám jí ráda, ale celá ta reakce mě strašně štve a mrzí.. I to, že si to dost přibarvuje…
@Tute dobrý nápad, jenže já jsem na mateřské a manžel skoro pořád v práci…
@Taciras babička by nechytla ani bahenní zimnici a děti manželovy tety tam většinou chodí, když mi tam nejsme..A ono chodit s nemocnými dětmi na návštěvu, to je proti mým zásadám, nehledě na to - chudáci děti
@Tute To já vím, že se otrkají, vím, že děti chytí ledacos, ale proč to cíleně přiživovat, že?
Já bych pred každou návštěvou volala k rodině těch dětí jestli jsou OK. Pokud by nebyli, tak bych nejela/děti nepustila.
S manželem bych si promluvila, že takhle to nejde.
S tchyní to urovnat nepůjde pokud si pořád budeš stát za svým
Nikomu bych se neomlouvala! Taky jsem přitvrdila a to dost, ať jsou si v rodině uražený jak chtějí, nebudu přeci riskovat zdraví svýho dítěte kvůli sobeckosti ostatních.
@Netopirek taky mám ten pocit. Vzhledem k tomu, že myšlení rodičů těch dětí je stejné, jako tchýně a babičky, jediné řešení mi přijde se omluvit, co jsem si to dovolila mít svůj názor a chovat se jako inkubátor - usmívat se, nechat si kakat na hlavu a vůbec se nevyjadřovat… ![]()