Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahojky holky je tady nektera ktera nema zadnou rodinu? Jak to resite?
Jako, ze Ti taky vsichni umreli? ja jsem byla u psycholozky a ona mi rekla ze kdyz se moje maminka ani sestra nedozila vysokeho veku tak to bude stejne i se mnou, prijde Ti to normalni?
@Lili jak to myslíš? Se svojí rodinou se nestýkám od listopadu 1999 a měnit to nikdy nebudu takže mám jen manžela + děti ![]()
@Lili píše:
Jako, ze Ti taky vsichni umreli? ja jsem byla u psycholozky a ona mi rekla ze kdyz se moje maminka ani sestra nedozila vysokeho veku tak to bude stejne i se mnou, prijde Ti to normalni?
@Lili Je to s prominutím kráva, jak ti tohle může říct?
To je teda opravdu „skvělá“ psycholožka..
Nemám nikoho, jsem s dítětem sama a to jako úplně. Žádná rodina ani tatínek…A jak to řeším. Noooo blbě. Prostě je ze mě asi někdy unavená smutná máma, která sotva leze. Ale jsou i lepší dny ![]()
@Bizky píše:
Nemám nikoho, jsem s dítětem sama a to jako úplně. Žádná rodina ani tatínek…A jak to řeším. Noooo blbě. Prostě je ze mě asi někdy unavená smutná máma, která sotva leze. Ale jsou i lepší dny
a kamaradky, ktere by vypomohly? neboj, bude lip, ditko povyroste, nekoho si najdes a budes mit jednou komplet rodinu. a sama nejsi, mas dite, to je dar! i kdyz chapu, ze byt na vse sama je tezke, ale bude lip!
@PAN66 kamarádky se především ukázaly jako ty, co jen když ony mají trable tak mají čas. Jinak kolikrát ani neodpoví na zprávu. Takže tam s pomocí neuspěju. No a jinak nikde nikdo. Jen já a syn. Ale člověk se s tím musí nějak vypořádat. A je pravda, jak říkáš… Dítě je dar… Takže i kdybych sotva lezla každý den, nemenila bych.
Já prakticky taky žádnou, mám jen babičky - s jednou mám dobrý vztah, ta druhá mi připomíná jen to zlé, takže tam se raději zdržuji kontaktu..
Ale obě jsou 400 km daleko..
Přítel má zase rodinu nahouby
takže tam máme akorát jednu babču a sestru..
Až jednou budeme mít dítě, tak nevím jak to budeme dělat.. ![]()
@Bizky píše:
@PAN66 kamarádky se především ukázaly jako ty, co jen když ony mají trable tak mají čas. Jinak kolikrát ani neodpoví na zprávu. Takže tam s pomocí neuspěju. No a jinak nikde nikdo. Jen já a syn. Ale člověk se s tím musí nějak vypořádat. A je pravda, jak říkáš… Dítě je dar… Takže i kdybych sotva lezla každý den, nemenila bych.
verim, ze se ti to vrati, budes tu mit navzdy syna, povyroste, budete se starat o sebe vzajemne a verim, ze se objevi nejaky ten chlap, se kterym tu rodinu utvorite..taky to mam podobne s kamaradkama, po porodu nikdo nema cas, njn asi holka s deckem uz neni tak zajimava
zlus se seznamit s nejakou maminkou treba v herne a tak, aspon budes mit s kym sdilet rodicovske starosti! obdivuji te, ja jsem ted nemocna a neumim si predstavit byt na dite uplne sama! smekam!
No to mi opravdu psycholozka rekla na prvnim sezeni, me umrela maminka, sestra ted i tata, ano mam deti asi i partnera, ale je mi z toho uplne smutno, jak ze jsem fakt na rade nebo co, nemam ani babicku dedecka, tchyne s tchanem nezavolaji ani detem, nekdy mi prijde, ze nikoho nazajimam…
@Ketris taky premyslim jestli je dobra, jestli me chtela nakopnout nebo co…
@Lili Já sice mám otce, ale on má novou ženu a děti a nestýkáme se už přes deset let. O maminku jsem před osmi lety přišla a další příbuzné už nemám. Žiju v cizině a nemám se kam vracet. Mám sice manžela a děti, ale přeci jen bych ráda měla se kam vracet, třeba na Vánoce. Ale nemám prostě kam. Tchýně se s maminkou nedá srovnávat a s manželem už to po těch letech taky není nic moc. Jediná radost jsou děti, ale potřebovala bych nějakou dospělou oporu…maminka mi moc chybí, ale to se nedá nijak změnit. ![]()