Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Nikomu bych se neomlouvala! Taky jsem přitvrdila a to dost, ať jsou si v rodině uražený jak chtějí, nebudu přeci riskovat zdraví svýho dítěte kvůli sobeckosti ostatních.
To je i můj názor, jenže, mám strach, že to naruší hlavně mojí rodinu a na rovinu - manžel má stále pupeční šňůru a zatraceně dlouhou. V tomhle nevyhraju ![]()
@pitbul - máme to podobně, jen s tím rozdílem, že tchýně je od nás 180km daleko a ještě mají neustále vši (už dva a půl roku), tchýně bydlí s mladším švagrem, jeho přítelkyní a dětmi, pokaždé jak tam jedem si domů „něco“ dovezeme… kdyby to nebylo tak daleko, otočím se ve dveřích, když vidím usoplený nebo kašlající děti… Manžel ale stojí na mé straně… V tom vidím u Vás asi největší problém, že manžel nestojí při Tobě… Asi bych v Tvém případě, až opět něco od jeho rodiny přineseme - jakmile začne být na dětech vidět, že „už to začíná“ asi bych se sbalila a jela někam ke kamarádce nebo někam, ať se stará manžel… Ať si vezme ošetřovačku, ať s nima lítá po doktorech, ať si to zkusí… (Ale to se lehko řekne, jsem ráda, že to řešit nemusím, já totiž přiznávám, že vím, že manžel by se tak dobře nepostaral a já bych mu nemocného malého nesvěřila)
Já tě naprosto chápu, já to měla v rodině a mám taky.. Z manželovi starany jsou takoví, že pokud se jedná o smluvenou návštěvu, oni k nám a nebo my knim, tak přes to nejede vlak a jsou schopni přijít nachcípaní a poblití.. nekecám
Já to třeba vůbec nechápu.. U nás třeba i moje máma, pokud je nachcícaná, tak mi sama řekne, nechod, bylo by zbytečné, aby to děti dostaly. Z jejich pohledu, bože.. to by nemohly chodit nikde.. Jenomže, když má člověk na výběr, jestli onemocnět nebo ne, tak samozřejmě volí raději ne, a návštěva se klidně odloží za tři dny, týden..
Třeba naposledy byla aféra, že jsem zůstala doma, protože měli oslavu a kluk měl 3 den antib.. Bylo mi blbé ho tahat a nakazit další děti a za druhé má ležet a ne běhat někdo po sále a ven s dětmi..
@Burj Chalifa píše:? přečti si pořádně příspěvek - nejedná se o chlapa z druhé ruky
A proto nebrat chlapy z druhé ruky.
Ufff…no to musí být hodně nepříjemné. Ale v tomto případě bych asi jim oplatila stejnou mincí. Jak budete nemocní dojít k babičce, pomáhat jí s přípravou jídla pro druhou rodinu. Až to od vás druhá rodina chytí dvakrát, třikrát tak se smutným výrazem říct já vím no, je to nepříjemné, my už to tak od vás chytily minimálně pětkrát. Nikdo nám neřekl, že jsou vaše děti nemocné i když jsme o to žádali, tak jsem myslela, že to oznamovat nemusím. A nemám strach, že by pak pořádek nejednala matka těch druhých dětí.
A co takhle, kdyz to deti chyti, tak nic doma neudelat. Aby manzel videl, ze s zvracejicimi detmi doma nejde nic udelat ![]()
@pitbul no blbá situace, ale chápu tě. Já jsem alergická na tahání nemocných dětí do kolektivu…ale v okolí sem jediná, evidientně každý razí heslo, že nudle a kašlík je v pohodě
na tvém místě bych si s tchýní opakovaně promlouvala a důrazně - ale slušně, obzvlášť pokud říkáš, že ji máš ráda. A na návštěvu děti vždy přivedla a sama zkontrolovala a zeptala se na stav
btw jinak mě tedy dost zaráží, že ty děti pořád blikají, nebo mají střevní potíže? Z popisu mi přijde, že je to neustále ![]()
@Burj Chalifa
ale já si nestěžuju na chlapa, je to skvělej táta, miluje obě děti a já ho mám ráda, až na toto…
@saadet píše:
@pitbul no blbá situace, ale chápu tě. Já jsem alergická na tahání nemocných dětí do kolektivu…ale v okolí sem jediná, evidientně každý razí heslo, že nudle a kašlík je v pohoděna tvém místě bych si s tchýní opakovaně promlouvala a důrazně - ale slušně, obzvlášť pokud říkáš, že ji máš ráda. A na návštěvu děti vždy přivedla a sama zkontrolovala a zeptala se na stav
btw jinak mě tedy dost zaráží, že ty děti pořád blikají, nebo mají střevní potíže? Z popisu mi přijde, že je to neustále
dle mě nedrží dietu a jen co přestanou vrhnout, tak snědí opět všechno, jo toto heslo se tady razí taky a hlavně druhý den po nemoci si zdravý (sice zelený a usoplený, ale zdravý)
@pitbul píše:
dle mě nedrží dietu a jen co přestanou vrhnout, tak snědí opět všechno, jo toto heslo se tady razí taky a hlavně druhý den po nemoci si zdravý (sice zelený a usoplený, ale zdravý)
tak to by mi švihlo - myslím v takto blízkém okolí, já bych to nezkousla…ale jak jsem psala, já mám (bohužel
) na to „extrémní“ názor…
@Burj Chalifa píše:
A proto nebrat chlapy z druhé ruky.
Co to s tím má společného? Mimoto, ‚z druhé ruky‘ je ona pro něj, ne naopak.
Zakladatelko, volala bych před každou návštěvou a pidila se po info, jestli jsou zdraví. Kdyby nebyli, případně měli nějaký sraníčka a blitíčka do týdne zpátky, nikam bych nejela a tečka. U tebe je na prd, že chlap stojí na druhé straně no… ![]()
K nám takhle asi 2× dorazila tchýně na návštěvu, dělá ve škole a jednu dobu taky chytla co šlo kolem
A taky se neobtěžovala nepřijet. My teda naštěstí odolali, no ale nasr… mě…jedna…
@pitbul jak často ty střevní problémy mají, z toho co popisuješ mi připadá, že neustále.
@ilonka12 jistě, že stále… Pokud se nedrží základy diety, tak se to dost opakuje, že.