Drzost od sousedů

Anonymní
8.6.20 20:41

Drzost od sousedu??

Ahoj, prosim anonym nebo smazat. Cca pred tremi roky jsme koupili s muzem polorozpadlou usedlost, kterou pomalu ale jiste renovujem. Mame na zahrade horu pisku. Na vikend jsme byli pryc, prijeli jsme do strasneho lilaju az vecer tak jsme venku nic neobchazeli… rano mi muz vola ze se mu zda ze chybi pisek, ne moc ale nejaky ano… odpoledne jsem prijela z prace a ani ne za pet minut zvoni sousedka, a lahvi vina a babovkou, ze meli o vikendu grilovacku, ze prijeli znami s detmi, a tem ze bylo lito, ze si nesmi hrat na tom nasem pisku (jeji dite si na nem obcas hralo) a ze si vzali dva pytle a nasypali si ho do piskoviste 8o no docela jsem cucela, volala jsem muzi jestli o tom neco vi a ten byl teda v rausi, ze takhle si prijde cela vesnice a my nebudeme mit material ale plny mrazak kraliku :zed: kdyby o to poprosila predem a nebo nam zavolala tak ty dva pytle nejsou zadny oroblem, ale todle mi prijde jako docela dost velka drzost… nemame plot, nejdrive po zime. Pisek detem brat nebudeme ale co to bude priste? Cihli? Mrkev ze zahradky? Mavli by jste nad tim rukou a ta buchta flaska by stacili a nebo by jste to resily jeste znovu a jinak? Dekuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1577
8.6.20 20:45

Buchta a flaška by stačily, víc bych to nerozmazavala, jen poznamenala, že příště ať zavolaji a domluvite se předtím, než si něco půjčí:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
8.6.20 20:46

Víc bych to neřešila. Až kdyby se něco podobného opakovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
8.6.20 20:46

Tak já bych to, co oni, neudělala. Nicméně, mávla bych nad tím rukou, pro tentokrat. Je možné, ze je děti prosily atd…ale podruhé bych to ani nic podobného netolerovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
8.6.20 20:47

A máte jinak vztahy dobre, přátelské? Jako ja bych si tohle nedovolila, udelat to někdo me, tak budu taky koukat, ale pokud bych s nima byla v pohodě, tak bych přijala flašku a prohodila neco ve smyslu, že příště vám můžou aspoň napsat zprávu, že si neco půjčují :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
8.6.20 20:52

Koukám, že asi nejste rodilí vesničani. :lol: Jinak by vás to tak nešokovalo. No nic, stalo se - až budete mít plot, tak to pomine. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
8.6.20 20:52

Taky by me to vzivote nenapadlo udelat, ale na druhou stranu prisla s omluvou a kompenzaci… dejte ji na sebe tel. at priste zavola. preci jen budete sousedi jeste hoodne let a nebudete se hadat kvuli dvou pytlum pisku! treba taky nekdy budete neco od nich potrebovat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2453
8.6.20 20:54

Zrovna mame pred vraty tez pripravenou hromadu pisku :lol: s nasimi detmi si tam chodi hrat sousedovic ;) pokud by si pisek takhle vypujcili a pak prisli s podekovanim a vysvetlenim, sice bychom asi koukali, ale nijak zvlast by nam to nevadilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
8.6.20 20:54

Jaké budeš mít vztahy se sousedy, to bude bezprostředně ovlivňovat tvůj život desítky let. Nepodělej to hned na začátku. Dobrý soused, to je výhra v loterii a věř mi, že dva pytle písku za to stojí. Sousedka navíc přinesla revanš, kdyby byli parchanti, tak vám to zatlučou a nevíte nic. Jen jim řekněte, ať příště zavolají předem a vy nemusíte přemýšlet o zlodějích.

• Citovat
  • Upravit
21027
8.6.20 20:55

Za jednou to nic neznamená, mávnul bych nad tím rukou. Přátelský sousedi jsou poklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
8.6.20 20:58

Souhlas se všemi. Že přišli vysvětlit a revanšovat, to bylo korektní, a holt je třeba jim naznačit, že příště by bylo fajn to říct předem. Rozhodně kvůli takové blbině nepoškozovat sousedské vztahy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
8.6.20 21:01

Tak to bych teda vubec neresila, vzali si pisek na piskoviste a „zaplatili vinem a babovkou“. To jste videali, stavebni pisek tak drahy neni :) Byla to spontanni akce, prisly deti, nemeli pisek, asi na vas nemaji telefon. Ja bych to asi udelala jen sousedum, ktere dobre znam, ale klidne bych to udelala taky. Casem si tak nejak ujasnite vztahy a lip odhadnete, co se muze a co ne. Podle toho, jak vy budete „teriotorialni“ tak oni se budou chovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1129
8.6.20 21:04

Ježiš, vzali trochu písku :roll:. A revanžovali se. Jo není to zrovna slušné, ale kovbojku bych z toho nedělala. Děcka škemraly, oni si chtěli užít odpoledne a možná taky nechtěli, aby vám ten písek roztahaly všude mozně. Zas bych v tom hned nehledala co to bude příště, stalo se jednou…
Kdyby se podobné excesy měly opakovat, tak už bych to řešila, ale takhle by mě ani nenapadlo dělat z trochy písku záležitost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31618

Teď bych nevířila vody, stalo se to jednou, brala bych to jako výjimečnou situaci. Je fajn že se aspoň přišla omluvit. Ale nějak taktně bych jí řekla, že byste ocenili aby se příště zeptala když už něco takhle potřebuje. Ale chápu tě, tak bych byla naštvaná. Ono blbé dva pytle, ale pokud to máš třeba pro nějaký konkrétní účel a pak ti to bude chybět, tak to je fakt super že ona si usnadnila práci :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30308

Neřešila bych to. Pokud tam nejste stále, tak můžete být rádi za sousedy co Vám to tam pohlídají. K tomu písku se nemuseli přiznat a věděli byste houby. To že přinesla buchtu a flašku bych ocenila, že si vzali trošku písku, kterou, kdyby se zeptali byste jim stejně dali a ještě Vám za ní něco dali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová