Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Wani, tak že nemá jezdit na cizím kole.
To je toho víc. Jako malá jsem měla vlasy ke kolenům. Přišla za mamkou sousedka (jiná), že mě má ostříhat, protože její dcera chce taky dlouhé vlasy (chodila na kluka).
![]()
@Hořec píše:
@Wani, tak že nemá jezdit na cizím kole.To je toho víc. Jako malá jsem měla vlasy ke kolenům. Přišla za mamkou sousedka (jiná), že mě má ostříhat, protože její dcera chce taky dlouhé vlasy (chodila na kluka).
![]()
Snad už na to kolo nesáhli.
Drzost některých rodičů nezná hranic, aby se kvůli jejím miláčkům celá republika přizpůsobovala. ![]()
My měli kdysi v dětství souseda, co si stěžoval, že náš pes štěká. Mamka jednou šla dřív z práce a načapala souseda, jak stojí za našimi dvěřmi do bytu a píská na psa. ![]()
@Nimie píše:
To jo, ale je to takové „zamykejte si věci jinak na ně mají nárok kolemjdoucí“![]()
Tak ono je normální si svůj pozemek oplotit, či alespoň ohraničit nějakou páskou, že to je soukromý pozemek, o to jde. Já mám takový pocit, že jsem občas v diskuzích četla, že pokud je majetek nezajištěn, tak to zrovna není pro majitele polehčující okolnost - což neoplocený pozemek prostě zajištěný není. Myslím si, že pokud by měli plot, sousedé tam opravdu nevkročí a nemuselo by se řešit zamykání atd.,
Takže pokud by mi vlezli sousedé na zahradu, kterou mám oplocenou, je to jiné, než když tam není vůbec nic. Pokud by si to dítě na tom písku nehrávalo, zase by to bylo jiné, než současná situace a rodiče by určitě část písku nepřesunuli. Upřímně řečeno, asi jsou v životě mnohem důležitější věci, které by člověk měl řešit.
@Wani, no, upřímně to asi už nikdo nezjistí. Ale stěžovat si přestali.
Jo, to se pak soused nemá divit, že pes štěká, když na něj píská. To si akorát koledoval o to, že jak ho pes potkal, tak na něj mohl vyjet. Někteří lidé si holt myslí, že jsou středem vesmíru a bude se vše točit kolem nich.
![]()
@neila píše:
@Nimie dva pytle písku není hora, takže by ji těžko viděli, zvlášť v pískovištiHele, ty si nastav vztahy jak chceš, evidentně si takový ten soused, od kterého si každý radši drží odstup… Tvůj hypotetický předpoklad stojí na vodě, vytváříš problém tam, kde neexistuje
To o tobě leccos vypovídá… Ale docela mě to u tebe překvapuje, obvykle jsem s tvými názory v souladu
Tak ono asi záleží co jsou to za pytle, my ze dvou pytlů máme plné pískoviště
já jsem taková asi po špatné zkušenosti… dokud jsem to přecházela, tak jsem skončila u toho že jsem každou chvíli řešila že mi někdo něco vzal a nevrátil, zničil, je jedno jestli z pozemku, v práci… a většinou šlo o lidi, které i když taktně upozorníš, tak to půjdou a příště udělají znovu. Myslím si, že máme hodně vřelé vztahy s okolím, ale je zas fakt že většina blízkých lidí kolem mě (naštěstí včetně sousedů) to má podobně jako já - fakt si klidně půjčíme, dáme mezi sebou co je potřeba, ale vždycky se jeden druhého zeptá i kdyby kvůli tomu musel zvednout telefon ![]()
@Wani píše:
Snad už na to kolo nesáhli.Drzost některých rodičů nezná hranic, aby se kvůli jejím miláčkům celá republika přizpůsobovala.
My měli kdysi v dětství souseda, co si stěžoval, že náš pes štěká. Mamka jednou šla dřív z práce a načapala souseda, jak stojí za našimi dvěřmi do bytu a píská na psa.
@Gituš píše:
Tak ono je normální si svůj pozemek oplotit, či alespoň ohraničit nějakou páskou, že to je soukromý pozemek, o to jde. Já mám takový pocit, že jsem občas v diskuzích četla, že pokud je majetek nezajištěn, tak to zrovna není pro majitele polehčující okolnost - což neoplocený pozemek prostě zajištěný není. Myslím si, že pokud by měli plot, sousedé tam opravdu nevkročí a nemuselo by se řešit zamykání atd.,Takže pokud by mi vlezli sousedé na zahradu, kterou mám oplocenou, je to jiné, než když tam není vůbec nic. Pokud by si to dítě na tom písku nehrávalo, zase by to bylo jiné, než současná situace a rodiče by určitě část písku nepřesunuli. Upřímně řečeno, asi jsou v životě mnohem důležitější věci, které by člověk měl řešit.
Je fakt že pokud jde o pojišťovnu, tak oni ty ploty děsně řeší občas
spíš když tak nad tím přemýšlím, tak třeba dokud je to stavba, tak dost často to nebývá oplocené. Navíc třeba naopak když už lidi mají plot, tak často mají před plot vytaženou příjezdovku z důvodu bezpečnosti (a např. u řadovek se to snad ani jinak nedělá). Když se pak vozí takhle materiál třeba na zahradu, tak se to nechává běžně na té příjezdovce mimo plot, protože dovnitř by nic ani neprojelo.
@Hořec píše:
@Wani, no, upřímně to asi už nikdo nezjistí. Ale stěžovat si přestali.Jo, to se pak soused nemá divit, že pes štěká, když na něj píská. To si akorát koledoval o to, že jak ho pes potkal, tak na něj mohl vyjet. Někteří lidé si holt myslí, že jsou středem vesmíru a bude se vše točit kolem nich.
![]()
No pes ho samozřejmě nesnášel (jeho i jeho rodinu nesnášela celá bytovka), jenže ona měla asi 6 kg, takže se ji samozřejmě nebál.
On byl celkově takový ten nerudný dědek, co si na všechno stěžoval, ale to, že mu do noci hrála mega nahlas televize, protože si vyndával naslouchátko, to bylo podle něj v pořádku.
Jeho manželka zase křičela na každé dítě, co bylo starší 10 let, že mají vypadnou z dětského hřiště. ![]()
@terien píše:
Vždyť to byla ironie
Taky mě to napadlo, ale až půl vteřiny před tím, než jsem příspěvek „odpálil“… ![]()
Když v příspěvku, na který jsem reagoval, nebyl ani smajlik…
![]()
Ale krásný je, že se na to nachytal další „inteligent“, ještě větší, než já… Teď jen čekám na trest od admina, doufám, že to nebude trest smrti…
![]()
To je ještě dobré. Znám případ, kdy v období sucha, na vesnici, kde má každý vlastní studnu (obecní voda není) a každý v tenhle čas hodně šetřil vodou - ač musí i zalévat (fakt typická malá vesnička, všude zahrádky, ovocné stromy, obrovské pozemky po pra pra rodičích atd.) - si celáá rodinka chodila s kyblema pro vodu na zalévání ke svým sousedům. Ti měli u jedné hospodářské budovy kohoutek a na té části pozemku nemají plot. Sousedí spolu už několik desítek let. Když je „pan táta“ nachytal, tvářili se jakože nic, že si jsou pro vodu, že je sucho…Už tam je vysoký plot.
A ani v takovém případě se sousedi nerozhadali. Nějak se to časem smazalo, ačkoliv je jasné co si o takových sousedech myslet.