Drzost od sousedů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
8.6.20 21:05
@Anonymní píše:
Ahoj, prosim anonym nebo smazat. Cca pred tremi roky jsme koupili s muzem polorozpadlou usedlost, kterou pomalu ale jiste renovujem. Mame na zahrade horu pisku. Na vikend jsme byli pryc, prijeli jsme do strasneho lilaju az vecer tak jsme venku nic neobchazeli… rano mi muz vola ze se mu zda ze chybi pisek, ne moc ale nejaky ano… odpoledne jsem prijela z prace a ani ne za pet minut zvoni sousedka, a lahvi vina a babovkou, ze meli o vikendu grilovacku, ze prijeli znami s detmi, a tem ze bylo lito, ze si nesmi hrat na tom nasem pisku (jeji dite si na nem obcas hralo) a ze si vzali dva pytle a nasypali si ho do piskoviste 8o no docela jsem cucela, volala jsem muzi jestli o tom neco vi a ten byl teda v rausi, ze takhle si prijde cela vesnice a my nebudeme mit material ale plny mrazak kraliku :zed: kdyby o to poprosila predem a nebo nam zavolala tak ty dva pytle nejsou zadny oroblem, ale todle mi prijde jako docela dost velka drzost… nemame plot, nejdrive po zime. Pisek detem brat nebudeme ale co to bude priste? Cihli? Mrkev ze zahradky? Mavli by jste nad tim rukou a ta buchta flaska by stacili a nebo by jste to resily jeste znovu a jinak? Dekuji
:roll: a řekla si ji to? Dobře, ale příště prosím předem…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
8.6.20 21:06

Sama se omluvila, vysvětlila, pro vás ten písek problém není, není co řešit. Asi bych jí řekla, ať příště zavolá, že to bude lepší, ale jinak v pohodě. Spíš mě zaráží, že ty nad tím ještě špekuluješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30312
8.6.20 21:08
@KalamityJohn píše:
Za jednou to nic neznamená, mávnul bych nad tím rukou. Přátelský sousedi jsou poklad.

Přesně tak, ani bych neupozorňovala, že příště by to chtělo, to bych udělala až při opakování. Spíš jestli nemají na Vás telefon, tak jim ho dál, pro případ problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
8.6.20 21:09

Z mého pohledu je to neskutečná drzost a v životě bych si to nedovolila, ale pokud jsi sousedce hned neřekla, ať se příště zeptají, tak bych to zatím nechala být. Ale pokud by se měla podobná věc opakovat - například že sousedi by si chodili na vaši zahradu jak na svojí nebo že by si nadále „půjčovali“ věci - tak to už bych byla rázná a upozornila je, ať se od mého pozemku drží dál. Ale prozatím, přišla, přiznala, přinesla ti jakože dáreček, tak bych to už nechala, na vesnici jsou možná starousedlíci trochu svobodomyslnější.

Příspěvek upraven 08.06.20 v 21:10

• Citovat
  • Upravit
30312
8.6.20 21:09
@peta81 píše:
Zrovna mame pred vraty tez pripravenou hromadu pisku :lol: s nasimi detmi si tam chodi hrat sousedovic ;) pokud by si pisek takhle vypujcili a pak prisli s podekovanim a vysvetlenim, sice bychom asi koukali, ale nijak zvlast by nam to nevadilo.

Horší je, když do kontejneru někdo přidává svou suť, to nás štvalo víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31700
8.6.20 21:10
@Petra Star píše:
Tak to bych teda vubec neresila, vzali si pisek na piskoviste a „zaplatili vinem a babovkou“. To jste videali, stavebni pisek tak drahy neni :) Byla to spontanni akce, prisly deti, nemeli pisek, asi na vas nemaji telefon. Ja bych to asi udelala jen sousedum, ktere dobre znam, ale klidne bych to udelala taky. Casem si tak nejak ujasnite vztahy a lip odhadnete, co se muze a co ne. Podle toho, jak vy budete „teriotorialni“ tak oni se budou chovat.

Heleď asi nejde o drahý, ale spousta lidí má navozený materiál přesně spočtený podle toho co se chystají dělat. Někde písek, někde trámky, někde cihly a pak takhle zjistíš že ti najednou chybí materiál. A ty nejen že si ten materiál musíš znovu zaplatit, tak musíš strávit čas a finance sháněním. Navíc takhle to udělá jeden soused, druhý soused… a co pak? Budeš dotovat půlku vesnice? :nevim: to je stejné jako s popelnicema… fakt nemám problém s tím když soused poprosí jestli by výjimečně nemohl využít naší popelnici. Okey, dobrý… ale když mi jí bez zeptání nacpe odpadem a já pak co? Budu mít pytle na terase protože s tím ani nepočítám třeba? :nevim: je to prkotina, ale takhle by to fungovat úplně nemělo… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4843
8.6.20 21:16

@Nimie Ale ten pisek by si pripadne mohli vzit zpatky, kdyby ho meli presne. Proste by si o nej rekli. A oni si nepujcili drahe cihly, ale levny pisek. Jako neni to uplne ono, asi je potreba je lehce vychovat, ale jak nekteri pisou, neni nad dobre vztahy se sousedy, takze bych nic nehrotila a ani se na ne nezlobila, mozna to tam je bezne a treba si casem neco taky budou potrebovat pujcit. Nebo pomoct s necim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
8.6.20 21:19

Doslova jsem zděšena, co tady čtu…Mě by to teda VŮBEC nevadilo a děkuji Bohu, že bydlíme v novostavbě, ale ne v anonymním satelitu a že máme normální, kamarádské sousedy. Kdyby se to stalo mě, tak ještě poděkuji za revanš…Jaké si to člověk udělá, takové to má…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
8.6.20 21:23

Vůbec by mi to nevadilo. Jestli ty pytle písku nebyly extra velké tak jste na tom ještě dobře vydělali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
8.6.20 21:27

Pokud k tomu budete přistupovat tak, že je to nebetyčná drzost a co vám jako přijdou ukrást příště, tak na vesnici moc dlouho nepřežijete :lol: Ano, není to úplně slušné takhle bez zeptání, sama bych to neudělala, ale pro jednou bych to ani neřešila, zvlášť, když pak sousedka přišla s vysvětlením a naturáliemi :lol: Ono nikdy nevíš, kdy se ti budou hodit sousedčiny vajíčka nebo sousedova cirkulárka a dobré sousedské vztahy se dneska vyvažují zlatem, to mi věř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.6.20 21:35

No tak mě to přidje nehorázná drzost. Ono je podle jedno jaké vztahy jsou, a je rozdíl si vzít např. do kyblíky písek a nebo, že b si tam děti hrábaly, ale jako vzít si domu pytle písku od sousedů :mrgreen: :mrgreen:
Jako nevím no.. to by si klidně třeba mohly moje děti zajít vedle k sousedům a pujčit si kolo než přijedou z dovolené..
Takto.. moje děti bych toto určitě neučila, a nikdy neudělala- bez dovolení se nic nebere.. Co bych je naučila zeptat se.. Z méhzo pohledu, bych dětem nabídla, at si na hromadě hrají, nidky bych si nic cizího za vlastní bránu nebrala..
To, že pak přišli s něčím, bych neřešila, prostě se chtěli nějak toto jakoby zaplácnout, ale asi bych si onich myslela své..
To je stejné, jak my do domu chodily kamarádky a prostě si sedly a pily kávu a některé, ukaž do máš vložnici a šup tam- tak asi tam, je to o lidech a o tom jak daleko zajdou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.6.20 21:40

@Michelle_M moje babička žije na nejmenší vesnici, typu Valašsko, a teda nidky se nestalo, že by si sousdi došli na dvůr a třeba si vyttrhali ze zahrádky lán cibule a nebo si otrhali koš jablek.. :mrgreen:
Vždy to bylo, že se přišlo soused - nemáš… odpověd mám.. ale s tímto nesouhlasím..co píšeš
Každopdně uvidí, třeba to bylo ojedinělé a třebva přiště přijedou a budou u nich v bazenu :mrgreen: :mrgreen:
Jinak bych to taky neřešila slovně, ale jak jsem psala.. toto je přes moje hranice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.20 21:45

Kdyby neprisla s babovkou a vínem, tak doteď nevíš, kdo si to vzal. Neřešila bych. Ale dala bych ji telefon, ať se priste ozve, nez nám vleze na pozemek. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
8.6.20 21:47

Mě by zajímalo, co by bylo, kdyby ten písek manžel potřeboval :mrgreen: jako nabrat si dva pytle… Kdyby si vzali menší kyblík to bych pochopila, ale dva pytle. a nestarali se jeslti je nebudete potřebovat.. :mrgreen: tak lidi jsou různí no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14611
8.6.20 21:58

@Janasas Ale to já přece neříkám, že je to správné nebo běžné, jak se sousedi zachovali. Jen, že bych to tímto pro jednou považovala za uzavřenou záležitost a nedělala z toho zbytečný další drama. Ono když je člověk náplava, tak musí myslet taky trochu politicky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová