Drzost od sousedů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
950
9.6.20 08:24

Sami od sebe se přišli omluvit a něco donesli. Vůbec bych to neřešila.

Jsou daleko horší situace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
9.6.20 08:24
@Petra Star píše:
@Nimie Ale ten pisek by si pripadne mohli vzit zpatky, kdyby ho meli presne. Proste by si o nej rekli. A oni si nepujcili drahe cihly, ale levny pisek. Jako neni to uplne ono, asi je potreba je lehce vychovat, ale jak nekteri pisou, neni nad dobre vztahy se sousedy, takze bych nic nehrotila a ani se na ne nezlobila, mozna to tam je bezne a treba si casem neco taky budou potrebovat pujcit. Nebo pomoct s necim…

Jo, takze kdyz potrebujee treba pujcit naradi tak proste vlezes sousedovi do kulny a vezmes si to? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
9.6.20 08:27
@Michelle_M píše:
@Janasas Ale to já přece neříkám, že je to správné nebo běžné, jak se sousedi zachovali. Jen, že bych to tímto pro jednou považovala za uzavřenou záležitost a nedělala z toho zbytečný další drama. Ono když je člověk náplava, tak musí myslet taky trochu politicky :lol:

A jak vis ze oni taky nejsou naplava? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
9.6.20 08:30
@Janasas píše:
Anonymní já si pamatuji jako dítě na vesnici, jak nám babička říkala, že do dvoru sa nechodí, když neni nikdo doma..
A něco vzít???…neni to o vesnici
Ale kasždý to vidí jinak, hlavně asi když jsou v tom děti, že to bylo pro děti, tak je to prostě dovolené.. nevím no.. prostě toto bych nikdy neuděla a to pořád někomu něco pujčujem atd.
Ale asi bych to už neřešila, třeba to bylo ojediněle jen tak vzít

Taky jsem na vesnici stravila vetsinu detstvi a proste neexistovalo. Vzdy jsme se museli jit zeptat, slusne poprosit… takze vymluvy o tom jak to je typicke na vesnici… ehm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
9.6.20 08:43

Nerozmazávala bych to z důvodu, že paní došla s omluvou, flaškou a bábovkou. Spíš by to byl pro mě signál postavit co nejdříve plot.
Mě by to nenapadlo vzít si pytel nebo dva písku ani omylem.
Měli jsme chalupu na vesnici. Lidi chodili přes potůček obhlížet a ochutnávat plody ze zahrady (jahody, jablka, maliny apod.). Viděli jsme stopy. Tak se postavil plot. Vchod na pozemek byl přes vrata. Ty táta nechával odemčená (protože vesnice). Jenže pak během své siesty se vzbudil a vidí sousedku, jak obchází zahradu. Prostě se šla podívat, co jak kvete, roste apod. Takto to bylo několikrát. Tak začal zamykat. Vztahy se sousedy byly i tak dobré.

Jo a když jsme byli malí, tak sousedka v paneláku přišla za našima, až opraví kolo, že nefungují pořádně brzdy. Jejich syn se prý na tom kole vyboural (byl společný sklep). To,. že si půjčí kolo, se samozřejmě ani neoptali. :jazyk: Takže to není záležitost jen vesnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
9.6.20 09:01

Docela dobře si umím tu situaci představit. Děti přijdou, vidí písek, chtějí si hrát. Sousedi to vyřešili po svém. Kdyby to nechali bez povšimnutí, patrně byste se nikdy nedozvěděli, kam písek zmizel :nevim: Přišli, vysvětlili, omluvili se, přinesli něco na revanš. To je podle mě jejich projev snahy o zachování korektních sousedských vztahů. Abych tomu šla také naproti, neřešila bych to vůbec a pozvala bych je vypít tu láhev společně. Mít dobrého souseda je polovina spokojeného bydlení :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4844
9.6.20 09:31

@Nimie To by zalezelo, jak dobre je znam. Ale toto byla jina situace. Male deti, nejaka atmosfera, chtely si hrat, urcite nad tim chvili premysleli a pak se tak rozhodli, a omluvili se, takze to zas takovou samozrejmost nepokaldaji ani oni.
A za sebe bych byla rada, ze byl pisek uzitecny a ze mely deti pekny den. Jako fakt. Urcite bych to nenazyvala „Drzost od sousedu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
9.6.20 09:34
@Johnny7 píše:
Nahlásil jsem tě, ty vidláku. Sám jsi pako. Křupane.edit adminem - umazána vulgarita

Johnny7, zapomněl sis vzít své léky? Jinak nechápu tento výbuch :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
9.6.20 09:46
@Petra Star píše:
@Nimie To by zalezelo, jak dobre je znam. Ale toto byla jina situace. Male deti, nejaka atmosfera, chtely si hrat, urcite nad tim chvili premysleli a pak se tak rozhodli, a omluvili se, takze to zas takovou samozrejmost nepokaldaji ani oni.

Vidíš to, my jsme třeba po téhle oblíbené frázi „byla nějaká atmosféra, malé děti si chtely hrát“ několikrát přišli o pro nás docela hodnotné věci, některé z nich bez možnosti náhrady protože už se nevyrábí… takže jsem na ní upřímně řečeno alergická. Když jdeš po obchodě s děckem, tak mu taky nekoupíš všechno co mu na očích vidíš a nějak nevím proč by to mělo fungovat jinak u cizích věcí.

P.S.: Já si jsem vědoma toho že písek je přeci jenom něco jiného, jenže mám-li vycházet třeba ze zkušenosti s výše uvedenými případy, tak je docela dost lidí kteří to opravdu jsou schopni dělat furt do kolečka a to co tím způsobí druhému je jim vlastně úplně jedno. Proto dokážu pochopit proč to někoho štve i když napoprvé to v rámci zachování vztahů přejde. Výjimečně dobrý, nic se nestalo, ale to nic nemění na tom že nevidím důvod pro to to obhajovat :nevim:

@Petra Star píše:
A za sebe bych byla rada, ze byl pisek uzitecny a ze mely deti pekny den. Jako fakt. Urcite bych to nenazyvala „Drzost od sousedu“.

Pak ty samé děti ale učíš že je to normální a v pořádku si brát cizí věci bez dovolení. Hlavně když se pak příjdeš omluvit, pak je všechno cajk :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
9.6.20 09:49
@neila píše:
Docela dobře si umím tu situaci představit. Děti přijdou, vidí písek, chtějí si hrát. Sousedi to vyřešili po svém. Kdyby to nechali bez povšimnutí, patrně byste se nikdy nedozvěděli, kam písek zmizel :nevim: Přišli, vysvětlili, omluvili se, přinesli něco na revanš. To je podle mě jejich projev snahy o zachování korektních sousedských vztahů. Abych tomu šla také naproti, neřešila bych to vůbec a pozvala bych je vypít tu láhev společně. Mít dobrého souseda je polovina spokojeného bydlení :pankac:

Jakože tobě chybí písek a u sousedů je najednou hora, tak si toho nevšimneš? :mrgreen: ale jinak mít dobrého souseda je sice možná skoro i víc než polovina spokojeného bydlení, ale to že se umí vtírnout s úplatkem z něj nečiní dobrého :nevim: když jim budou konstantně něco bez dovolení brát ze zahrady (hypotetická situace, snad to tak nebude) tak i kdyby pokaždé přinesli flašku, tak to fakt nepovažuju za dobrého souseda :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
9.6.20 09:51
@Nimie píše:
Jakože tobě chybí písek a u sousedů je najednou hora, tak si toho nevšimneš? :mrgreen: ale jinak mít dobrého souseda je sice možná skoro i víc než polovina spokojeného bydlení, ale to že se umí vtírnout s úplatkem z něj nečiní dobrého :nevim: když jim budou konstantně něco bez dovolení brát ze zahrady (hypotetická situace, snad to tak nebude) tak i kdyby pokaždé přinesli flašku, tak to fakt nepovažuju za dobrého souseda :nevim:

Plot ledascos vyřeší ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20848
9.6.20 09:51

Dobrý den.

Uživatel Johnny7 byl důrazně napomenut! Také se mi jeho chování nelíbí… :mavam:

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31901
9.6.20 09:57
@Gituš píše:
Plot ledascos vyřeší ;)

To jo, ale je to takové „zamykejte si věci jinak na ně mají nárok kolemjdoucí“ :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
9.6.20 10:04
@Hořec píše
Jo a když jsme byli malí, tak sousedka v paneláku přišla za našima, až opraví kolo, že nefungují pořádně brzdy. Jejich syn se prý na tom kole vyboural (byl společný sklep). To,. že si půjčí kolo, se samozřejmě ani neoptali. :jazyk: Takže to není záležitost jen vesnice.

Tak to je teda gol, co na to rodice? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
9.6.20 10:16

@Nimie dva pytle písku není hora, takže by ji těžko viděli, zvlášť v pískovišti ;) Hele, ty si nastav vztahy jak chceš, evidentně si takový ten soused, od kterého si každý radši drží odstup… Tvůj hypotetický předpoklad stojí na vodě, vytváříš problém tam, kde neexistuje ;) To o tobě leccos vypovídá… Ale docela mě to u tebe překvapuje, obvykle jsem s tvými názory v souladu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová