Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj Zabzo - ten je ale starostlivej
, ten můj mi zase povídal, že se mi ztrácí zadek a jde mi to všechno do bříška ![]()
MISU - dík, snad jo, snad más pravdu, ale napadaly me tento víkend i hrozný veci, ani to nemuzu publikovat…
Tehotenství se nebojím, ale co s tím dítetem pak budu delat? fakt nevím. Jediný co by mi pomohlo by bylo, ze by ten můj mel z toho velkou radost, jenze von je zrovna typ, kterej na sobe nedá nic znát - Skopec. Nevypáčím z něj zádnej cit ani násilim, proste mu to nejde pres pysky. V hlave to má srovnaný a urcite je rád, ale proste to nerekne!
To mi moc nepomuze.
Rodice pomůzou, to je jasný, ale nemuzu jim prece na 18let vrazit dítě ![]()
Tak uvidíme no, ale zatím to vidím bledě. Jak sem byla na zacátku nadsená, ze se konecne povedlo, tak ted nejsu.
Jooo a o vikendu se me ptal tchán, kdo má z mimi vetsi radost, jestli já nebo jeho syn (můj chlap jako) a já mu proste nedokázala odpovedet… a ten můj mu na to rek, ze „to asi budes ty táto“¨a smál se. Já se teda nesmála, páč v tu chvili sem mela depku, ze bych rači nebyl těhu.
Tak nevím?? Asi se půjdu zastrelit nebo neco.
ahoj holky ![]()
jo jeleno souhlasím jsou to hormony co tě takhle plašej
já tohle měla ještě než jsem byla těhu, prostě obava že to nezvládnu a že nedokážu to mimčo vychovat a dát mu všechnu svou lásku a čas.....ale nějak to přešlo a teď se jen a jen těším až se narodí a budu si to náramně užívat a volný čas ani neci. těším se jak malá holka
prostě už chci abychom byli rodina abychom trávili volný čas ve třech, těším se až poroste a bude se usmívat a blekotat první slovíčka a učit se chodit a až budu mít počůraný koberce a špinavý dlaždičky
a až bude všude bordel jak v tanku
hehe…:-)
no uřvanou..prostě nedařilo se. se vším jsem sekala, uvařila jsem těstoviny a nastrouhala sýra že si dáme kolínka se sýrem a kečupem a pak mi chtěl manža pomoct a dělal to ouplně špatně a já se urazila a šla se vybulet do postele
a pak ještě kvůli něčemu, no fakt husťárna
manža už má asi svatozář ![]()
večer se tulíme a hladí mi bříško
holky to je tak skvělý
já už se taak těšííím
jo pak jsem mu ještě vynadala že na mazlení mám kočičky a že se ke mně vůbec nepřituluje a nepusinkuje mě a neňuňá a chudák byl z toho asi dost paf jak jsem to na něj vybalovala…ale přes den a večer jsem vyžehlila fůůůůru prádla takže docela plodnej den ![]()
co vy a vaše bíška?
DAJ - noo, tak ted si me rozbrecela ![]()
a co ty pránická???? A co rodice???
Jeleno - co budeš těch 18 let s ním dělat? Muchlat, muchlat a muchlat
![]()
Daji - ten můj má taky asi svatozář, protože někdy jsem fakt prdlá a urážím se kvůli všemu, ale teď už je mi nějak líp. No on je taky chudák pořád v práci, asi ví proč ![]()
tak to ten můj je taky takový normální, nevyšiluje, nehladí mi pupek, protože žádný nemám, jen špek, chjo, z toho žraní
ale to asi přijde..jinak je to ten nejhodnější chlap pod sluncem.. je skvělý taťka a pro to naše se taky rozkrájí..
včera jsem chvilku chodila po obchodech, to nesnáším
a čučela, co jako budu nosit..rife si už brát nechcu, vlezu do nich, ale necítím se..tak nosím volné sukně a pláťáky..
chtěla bych si sehnat nějaké sportovní šaty, k tomu si koupím martensky, aby mi to na ledě neklouzalo. ![]()
Ahoj při pondělku,
teda JELENO tebe chytají ty deprese brzo! Já jsem přesně tohle začala cítit tak týden po porodu a drželo se mě to tak minimálně měsíc. A byl to fakt hnus! Skoro se za ty pocity teď stydím. Bylo to něco jako, že mám to dítě uvázané na krku na celý život, co si s ním počnu, nikdo mi nepomůže a tak. Prostě děs. Postupně to přešlo, ale poporodní deprese jak vyšitá. Snad se to tentorkát konat nebude.
Jinak já jsem si o víkendu pořídila průjem, a když už, tak solidní (naštěstí ne často). Ještě mě to nepustilo, tak jsem šla radši na stěry. Salmonelu by mi prý ohlásila hned zítra odpoledne. Tak se modlím, aby to nic nebylo. V životě jsem to neměla, takže teď by to byl fakt pech. Jdu hledat na netu příznaky salmonely. Možná mě to trochu uklidní, protože si myslím, že se u toho snad i zvrací, což se u mě nekoná. Ach jo.
Ráda si přeštu vaše pozitivní zprávičky.
JItka
DAJÁNA - no jak si to jako tak pekne popsala, jak se tesís… ty budes tak skvělá máma
![]()
jeleno neblázni…to bude dobrý. A chlapa skopce já dobře znám…oni fakt nedokážou dávat city najevo. je to hrozný, mě to vždycka taky deptalo a kolikrát jsem vlastně nevěděla na čem jsem. Ona za to nemůžou, ale zase je na ně spoleh a to je v životě moc důležitý.
Teď mám chlapa střelce a je fakt super…taky mi hladí bříško a když na mě šli podobné myšlenky jak na Jelenu…tak mi teda pěkně vyčinil, že na to budeme dva a jestli to nebudu chtít tak bude vrčet…bylo to milý ![]()
JITI - u salmonely se nemusí zvracet, já to mela jednou, bylo mi cca 13, jen sedíš na vécé, ale uz si nepamatuju co se jedlo za prasky nebo jak se to resilo.
Jinak, jooo, chytla me brzo ta poporodní depka, vím, páč mám velkou predstavivost, a já uz to vsecko dokázu ted videt jak to bude po porodu a jak se budu cíttit. Takze uz ted resim poporodní krizi, páč vím jaký to bude… ale co s tím? Doufam, ze to prejde, jinak ze me bude zapsklá hnusná matka. Vsecky baby kolem mi to budou závidet to mimi a já budu delat ze se usmívám a pritom budu nestastná, smárjá, to sou scénáře, rači du pryč, nebo me tu ukamenujete…
NITA - jo, moje nejl. kámoška má taky Skopce, kdyz sem si ji stezovala, tak se strasne smála, az se za bricho popadala. Má dve holky ted, 2roky a 7měsíců. Kdyz cekali ted tu druhou, tak jí za celou dobu neřekl, ze se na mimi těší. A dozvedela se to asi az v devátým měsíci, a jeste navíc od jeho kolegyně v práci, které se on v práci trochu sveril, ze se na mimi uz moc těší, ale svý žene to nerekne!!!
Strasní chlapi.
Ale je na ne zupr spoleh, hodne se stará a nebojim se, ze by nás vopustil nebo tak neco, to stopro ne.
A to je asi dulezitejsi vedet, nez kdyz mi bude hladit pupek, o to ani moc nestojím, spíš kdyby se víc tulil, to taky nedelá, eh, musím ho neska donutit ![]()
Jiti tak to by fakt byl pech, ale u salmonely (měla jí moje ségra), fakt že zvracíš a hlavně máš šílený křeče do břicha a nemůžeš jíst pít nic…jen se svíjíš na lůžku a je ti bídně. takže jestli máš chuť na jídlo a nevadí ti pít, tak to asi salmonela nebude (tfuj tfuj tfuj určitě neee
), spíš máš rozhozený zažívání, třeba jíš víc zeleninky a ovoce než obvykle tak se s tím tělíčko pere s tou vlákninou
já to na léto mívám taky ![]()
já mám pro změnu zácpu zase
asi budu muset tu magnézku pít i doma přes víkend chjooo…
no a jak se ujalo oznámení?
no suprově
naši beztak věděli že se snažíme takže tohle byla jen otázka času (mamka už začala vyšilovat že jsem neplodná a že fakt pech zrovna já
hehe tak jsem jí říkala ať neblázní
)…no takže jsme předali obálku a mamka nejdřív myslela, že to je přáníčko k jejich výročí co měli v pátek (říkala mi o něm v pátek tak si myslela že jsem si vzpomněla) ale pak říkala že by nechápala co s jejich výročím mám společného
a pak to otevřela viděla tu fotečku z uzv a bylo vidět jak má na krajíčku
ale slzička neukápla
nejdřív z toho byla vykulená a prohlížela si tu fotku a já na ní po chvilce ať to přečte nahlas ten text co tam u toho je
a ukázala jsem jí kde to začíná
tak četla
aby to i taťka slyšel
a pak vstala a pevně mě objala
fakt nádhera
a pak objala manžu a taky taťka mi lípnul pusu a řekl že teda už bude trojnásobnej dědeček
a že se těší už
a pak jsme si ťukli (naši metaxou, manža pivem a já kolou
) no a máma hned že by chtěla konečně tu vnučku
a že mám na sebe být opatrná a všechno mi brala z rukou
hehe..to byla sranda
¨
tchánovcům to řeknem až přijedou z dovolený, uvidím…;-) ti to ještě nevědí..
JITKA - já si taky myslim, ze salmonelu nemáš.
Já měla křeče před týdnem, trvalo to týden, ale bylo to ze stravy, sama nevím co to bylo, ani mudr. to neví, ted uz muzu jist vse. Proste jak sem zjistila, ze su v tom, tak sem do sebe zacla hrnout kvanta ovoce, zeleniny, mlicných výrobků, mlíka, ryb a ták a streva to neunesly a odpovedely silenejma krecama a průjmem, po diete to preslo a ted jim vse, ale dávám si majzla - treba vsecko ovoce ted vokrajuju, fakt si nelajznu uz jeste slupky z broskví nebo svestek ci rajcat, který ve strevech kvasí. A jde to už, je mi uz fajn.
A MÁM DOTAZ - jak sem byla ted u mudr, vyfásla sem hromadu vitamínů, ze nevím co driv strcit do pusy.
Dala mi Magnesium, at to jím 2× denně, uz nevím proč? Trávení?? Pak tu Listovku a Prenatal. Toho Prenatalu je 100 tablet. Ale co sem slysela, má se to jist jen do 3měsíců tehot. Takze v půlce rijna s tím koncím a to budu mít vyzranou jen půlku balení. Co s tou druhou půlkou??
Budete to jíst az do konce tehot.?
Kámoška moje má chudák 190cm, její máti jedla vitaminý celý tehot., tak chudák narostla jak blázen, jinak bráchua rodice má tak 172cm…a to byla doktorka ta její máti,ale zubarka, z Beloruska… ![]()
tak nevím…