Duben 2007

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
685
12.10.06 10:30

Zabzu - supr zprávy! Jen ty nožky mohl roztáhnout :oops: . Kdy jdeš příště?

Jeleno - byla bych pro tresku, bramborový salátek taky můžu. Já teď ale mám jíst víc železa, takže by to dneska bylo asi na to vepřový.

Nevíte, v čem je hodně železa? Kromě špenátu, kde prý ho ale zas tolik není…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
12.10.06 10:33

Iriska - bydlíte s rodiči, my taky bohužel :roll:

Holky koukly jste se někdy na Missorku na duben nějak se to tam rozjelo :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
12.10.06 10:34

irisko, tak to tě naprosto chápu..já zase pocházím z vesnice, celý život jsem byla na baráku, tak když jsem se odstěhovala do Ostravy, chvíli jsem šílela..ale teď bych neměnila.. :lol:
jo, dneska poprvé mi dr. nedělal vnitřní utz, ale vnější..příjemná změna :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
12.10.06 10:36

saal - tak to se musím podívat, byla tam jen Katty

Holky, já už tlačím oběd :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
12.10.06 10:37

iriska
teď už to máš dobře, nevím proč se to nezobrazuje
pokusně jsem si to dala k sobě a to fungujuje

máš v nastavení zaškrtnuto ano u Vždy povolit html?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
807
12.10.06 10:39

Jiti, díky, no jo, nohy si držel u sebe stydlín..:)
co se týče železa, tak jsem našla článek, zkopnu ho tady, je to dlouhé, tak pardon..
jo a příště jdu 8.11, v 15,00 hodin, beru s sebou i Vikiho :lol:

• Zdroje železa

Abyste mohli zabezpečit dostatečný příjem železa, je dobré vědět, které potraviny jsou na železo bohaté, a seznámit se s tím, jak vaše tělo železo z potravy získává. Zatímco v rostlinách se železo nachází ve formě trojmocných železitých solí, v potravinách živočišného původu je ve formě dvojmocných železnatých solí. Protože v trávicím ústrojí se oba druhy železa vstřebávají velmi těžko, naše tělo je schopno absorbovat pouze 10 až 20 % rostlinného železaa 30 % železa obsaženého v mase a potravinách živočišného původu. Při určování denního příjmu potravou bychom tedy pro jistotu měli počítat s desetkrát větší dávkou, než jakou skutečně potřebujeme. Menší vstřebávání železa z rostlin (oproti železu z živočišných produktů) je bohatě vykompenzováno následujícími skutečnostmi: . Koncentrace železa ve většině potravin rostlinného původu je vyšší než v mase. . Je prokázáno, že vitamin C, který se ve velké míře vyskytuje v rostlinné stravě, zvyšuje vstřebávání železa až na dvojnásobek. To je významný důvod pro to, abyste s každým jídlem konzumovali čerstvou zeleninu nebo ovoce bohaté na vitamin C. .

• Železo ve vegetariánské stravě

Po nějakou dobu panoval názor, že konzumace masa je nezbytná pro obsah železa. Dokonce se tvrdilo, že lidé, kteří maso nejedí, se vystavují riziku chudokrevnosti. Dnes však víme, že rostlinná strava co do obsahu železa převyšuje stravu masitou, a pokud konzumujete dostatek čerstvých potravin bohatých na vitamin C, nepředstavuje vstřebávání železa naprosto žádný problém. Ořechy, luštěniny a obiloviny mají více železa než maso (výjimkou jsou játra); sójová mouka (ze které se vyrábí sójové maso) mádokonce třikrát více železa než hovězí maso (které má ze všech druhů masa nejvíce železa). WHO doporučuje hojnou konzumaci broskví, meruněk, švestek, hroznového vína a rozinek nejen jako vynikající zdroj železa, ale také pro svou schopnost trávení a vstřebávání. 2 Mezi potraviny rostlinného původu, které jsou bohaté na železo, patří vedle sóji ještě mořské řasy, pivní kvasnice a pyl.
Rostliné zdroje železa Čočka, sušený hrách nebo fazole (1 šálek) 3,2 mg
Tofu (1 ks - 9×5×3 cm) 2,8 mg
Kešú ořechy (50 g) 2,5 mg
Sušené meruňky (50 g) 1,6 mg Čerstvý nebo mražený hrách (60 g) 1,3 mg
Rozinky (10 g) 1,0 mg
Pšeničné klíčky (10 g) 1,0 mg
Mandle (25 g) 1,0 mg
Vařená brokolice (100 g) 1,0 mg
Zeleninová směs (100 g) 0,8 mg
Celozrnný chléb (30 g - 1 krajíc) 0,7 mg Šťáva z hroznů (250 ml) 0,5 mg
Banán (1 ks) 0,5 mg
Bílý chléb (28 g - 1 krajíc) 0,3 mg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4011
12.10.06 10:40

žabžo, jeleno - super zprávy ;-)

žabžo to už je pořádnej macík teda :-) kdy jdeš příště na KO? držím pěstičky aby vše bylo jak má ;-)

jsem nějaká hotová, jdu baštit a pak zalehnout nebo ven…uvidím. vycházky jsem si napsala pěkně blbě :-( 10-14 :-( třeba se to dá změnit ;-)

tabulku aktualizuji asi dneska večer…jen nevím co ta iriska77 ?? ;-) kdyžtak bych prosila nějaké info ;-)

tak pac

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
12.10.06 10:40

Zuzu - tak sjem zkusila ten parfém a nádherně voní, asi do něj půjdu, řeknu si o něj na vánoce :D Akorát nevím jestli toaletní vodu nebo parfém, zkoušela jsem tu parfemovou vodu a než to trochu vyprchalo tak to byla síla, ale potom mňam :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
12.10.06 10:43

saal
tak to jsem ráda, že se líbí :P
jak jsem psala, já měla vždycky jen toal. vodu a byla jsem spokojená
ale třeba mě pak nalákáš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
12.10.06 10:44

Dajanko - já má termín podle ultrazvuku 5.4.2007 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.10.06 10:45

holky, proč mi posílají na maila samé zprávy, já je tam nechci, a na osobní stránce mám zaškrtnuto neposílat na e-mail. tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
12.10.06 10:48

irisko - myslíš to upozornění na odpovědi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
12.10.06 10:50

jo , ale už jsem tam něco zmáčkla , tak doufám že už to nebude chodit. bo mám přeposílávání na mibila a bombarduje mi to tu do mobilu zprávami, nestačím mazat :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
936
12.10.06 10:53

Irisko - ten metřík máš nějak špatně daný v to podpisu, ale já jsem si ho okopírala a mě jde podívej :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1858
12.10.06 10:53

Fuj, já jsem se přejedla, sotva sedím, čuně. Dělala jsem něco jako roštěnky na houbách ale z kuřecího, k tomu bramborovou kaši a posypala jsem si to pórkem. měla jsem na to šílenou chuť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí