Poradna duly
Jana Čurdová
adiko , nehazej flintu do zita, do zitrka daleko. podivej na adel, taky se vecer loucila a jeste psala ze nic nehrozi
a i kdyby ne, z toho co pises tak to uz rozhodne neni daleko
sestricka v nemocnici mi rikala ze vetsina porodu se rozbiha hlavne v noci. pry to tak ma priroda zarizene. myslim uplny zacatek porodu - prvni porodni dobu.
zulok tak to jste sikulky
jen tak dal, at bobecek papa
ja doufam ze i ten nas bude tak hezky papat az se narodi kdyz je to tedka v brisku takovy mrnousek. a s hubnutim si hlavu nedelej. pockej az ti Matusko zacne lozit, behat apod ..... myslim ze shodis jeste vic nez jsi nabrala v tehu ![]()
ja mam holky dneska zase spavou, rano jsem se nemohla vytahnout z postele a tedka poo jsem taky 2 hodky zdrimla. hlavne mame zase den kdy se huberticek moc nehybe
tak doufam ze je vse ok
Zulocku, vzdyt jsem rikala ne brisko, ale mlicko
Jsi dobra mama. Me Zbynda taky hezky pribiral, ale kamaradciny deti - to nemam sannsi soutezit. Ona opravdu asi ma tucne mliko, proto ze jeji deti se narodi uplne normalni, ale pak za chvili - jsou same faldicky, pak zas jsou v pohode, az se zacnou batolit. Sama je uplne normalni, spis stihlejsi postavy.
Jo, a s tim sladkym. Kdyz jsem zacinala kojit Zbyndu, tak do pulroku, tak jsem mohla sladke k obedu, veceri a snidani. Sla jsem na prochazku s kocarkem a mela jsem plne kapsy oplatek a ruznych necokoladovych blbosti. Je pravda, ze jsem se snazila aspon jist sladke cerealie s mlikem. Normalne ja na sladke az tak nejsem. Moje mama, kdyz tady byla tehdy na navsteve, tak me nutila jit k doktorovi, ze pry mam cukrovku nebo neco. V pulroce, jak zacal jist prikrmy, tak me to polevilo. Takze nic si z toho nedelajte, to jsou asi hormony, a i mlicko tak mimiskum chutna vic ![]()
zebrusko , neboj, na tu spatnou plodovku by prisli na amnioskopii. u nas treba na ni posilaji maminky uz par dni po terminu (3-5) pokud je vse ostatni vporadku. a pokud ne (vysoky tlak, krev v moci, bilkovina v moci) tak i driv. a to ti vsechno urco kontroluji pokazde na poradne takze by na to prisli, neboj
a ty vasi pribuzne to vyvolali jen tak na pozadani? vim ze u nas se vyvolavani lekari brani zubama nehttama pokud k tomu neni zdravotni duvod. jedne pani tady se to sice taky podarilo co se mnou lezela v nemocnici ale ta tam mela znamosti a byla tedy na doktory hooooodne „durazna“ v tom pozadavku na vyvolani.
Jeste jsem zapomela.
Evi, ty jsi se ptala na Podoli, tak nevim, jestli to neni pozde, ale jen jsem chtela rict, ze chodim tam v patek a cekam. Sest hodin jak se tady psalo nekdy o porodnicich - to ne, ale tak dve az tri hodiny tam stravim. Je pravda, ze k memu doktorovi chodi hodne tehulek.
Jeno , na amnioskopii?
Tak to mě ani neříkej
, to prý hrozně bolí
. Snad k tomu nedojde…
![]()
Té příbuzné to dělali na požádání, ale v Anglii, tady to asi nehrozí
. Ale podle mě je to lepší než čekat do konce a pak dělat císař, protože je mimi už moc velký ![]()
Taky jsem dnes nejaka jeta. Ted jsem spala hodinu a pul a jak ot bylo prijemne
NO a manzel prisel z prace, lehl si za mnou do postele a co ted asi dela - necekane spi ![]()
Holky, jestli budu po porodu jeste vic na sladke jak ted, tak to si budem muset poridit cukrarnu ![]()
Zebrus, jsem si vzpomnela, ze kamaradce v Brne na Obilnaku ten porod vyvovalavali uz tyden po terminu a myslim, ze zadne problemy nemela - jen vyssi vek (34), tak asi zalezi na nemocnici a na lekarich. Ja verim, ze se ti to rozjede i bez toho.
Jo a co je to ta amnioskopie? ![]()
Evelín , jestli se teda nepletu, tak je to, že ti jehlou přes břicho nebo spodem odsajou trochu plodovky, aby ji mohli zkontrolovat
a ta představa se mi vůbec nelíbí ![]()
Když už jsme zase u toho sladkého
- budu manžovi dělat k narozeninám čokoládový dort, ale asi dřív než v sobotu, abych to stihla
. Našla jsem si recept na netu, tak snad se mi povede - jmenuje se to „smrt čokoládou“
![]()
Tak jsem dovarila a ted prisla z prochajdy, pujcili jsme si dva filmy a jdeme cucet
prezranyy ![]()
stale spinim a bricho jak kdyby mi chtelo upadnout, ale zadna velka bolest.
Tak zase raaano holcicky!!! DObrou noc!
Zebrus, to je to vysetreni, co se dela v prvni polovine tehotenstvi kvuli vyvojovym vadam, jo?
Jinak ten nazev dortu je je vazne super, snad to prezijete ![]()
Adiko, uzijte si filmy nebo cestovani do porodnice
![]()
zebrusko ja te nechtela vystrasit, promin. a je pravda ze zalezi nejspis na nemocnici - jak kde. treba kdyz se optas nebo pozadas tak te vyvolaji po dohode ![]()
jinak ta amnioskopie je sice neprijemna ale pry neni bolestiva. je to jenom zavedeni sondy pres spodek (cipkem mezi delohu a blany) a pozoruje se skrz blany jakou ma plodovka barvu. plodovku samotnou neodebiraji - tu berou pri amniocenteze (to je to vysetreni v prvni pulce na vyvojove vady). to ne ze bych ja byla tak chytra ale za ten mesic a pul v nemocnici jsem slysela uz x-krat jak maminkam na vizite vysvetlovali co jim budou delat takze ted uz to jen jak papousek opakuju
![]()
smrt cokoladou?
to zni hodne zajimave, dej pak vedet jake to bylo, pripadne pisni recept, myslim ze na sladke tedka letime uplne vsechny, ja ho tedy stopro ocenim ![]()
Jeno , já bych raději nechala Beníka, až se rozhodne sám
, snad ví, co dělá… ![]()
A kdyby do soboty nic, tak se na to zeptám
.
Jsem ráda, žes mě to řekla, alspoň bych pak nebyla tak v šoku, kdyby mi řekli, že mě to čeká ![]()
Dort zkusím a když bude stát za to, tak vám napíšu recept ![]()
Jdu spát, mám dneska náladu pod psa, tak to raději zaspím, tak dobrou…
Dobré ránko ![]()
Tak koukám, ten dort zní opravu zajímavě. Zebři, dej určitě vědět jak to dopadlo.
![]()
U nás se nic neděje, akorát mě nějak víc bolej nohy (včera jsem byla 2× na procházce, ne moc daleko, jen tak kousek), večer jsem málem brečela manžílkovi na rameni, takže dneska mám poručený klid, abych zítra dojela do poradny.
![]()
Dneska jde Radim do školky, ten bude čučet. Včera jsme potkali doktorku, tak jsem jí říkala, že ve školce chtějí potvrzení, že je zdravý, tak mi ho napsala a dokonce ani 30,–nechtěla.
![]()
Včera jsem konečně dožehlila povlečení do postýlky pro mimi a ještě musím naházet věci do porodnice do tašky a mám hotovo. (věci pro mimi mám už připravený v tašce, to je hlavní
![]()
Všem přeji hezký den a miminkům obzvlášť ![]()
Pa a těším se na nové přírůstky
Dobré ráno ![]()
U nás žádná změna, ale líp se mi spí
![]()
Už se mi ale vůbec nechce uklízet, nějak mě to přešlo
Jsou nějaká nová miminka? ![]()