Duben 2008

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9351
10.4.08 15:40

Tak jsme zpět z nákupu a jdu dělat dort :lol: . Manža musel zpět do práce na nějakou schůzku :roll: Pak dám vědět, jak to dopadlo… :lol:

Wenee - na Baby online se píše, že mlíko můžeš uchovávát v lednici 24h. a v mrazáku při -18°C 3 měsíce, kdyžtak se tam podívej, je tam toho víc :)
 http://www.babyonline.cz/…i-mleka.html

A z čokolády mají myslím některý děti vyrážky, tak proto. Ale třeba to Sofince vadit nebude :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
10.4.08 15:57

No, hurá! Už jsem se lekla, že jste to všechny zabalily a odfrčely do porodnic :lol: - i když zrovna ty, Zebro, bys to asi už brala, viď! Tak ještě vyzkoušej ten dort, na ten jsme tu všechny moc zvědavý, písni recept a pak už můžeš :wink:
Tak zatím, dítě se budí, frčím za ní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
10.4.08 16:13

zebrus , tak jsi me navnadila s tim cokoladovym dortem ze jsem si udelala tedka aspon cokoladovy puding, nic jineho momentalne doma totiz cokoladovyho nemame :? taky budu muset na nakup, nejak se nam obecne doma tenci zasoby .....

evi nestras, vsechny naraz do porodky :lol: to by byl mazec :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
10.4.08 16:41

…tak já jsem dneska lítala po krámě a zuřivě hledala krupičku, našla jsem nějakou ještě z dob totality (už ani nevím jak se vaří :lol: ), každopádně mám ji doma a večer bude k večeři a víte kvůli komu??? :lol:
Doufám, že zítra zas vyrukujete s něčím jiným - to se do toho krámu ulítám.
Sestra mi tuhle říká: „vážíte asi stejně jak minule, co?!“ a když jsem špitla, že mám zas 2 kila navrch, tak na mě vyvalila oči. Takže bubliny, koukejte mě šetřit!!! :lol: :lol: :lol:
Už se hrozně těšim až budu kojit, doufám, že si to mimčo zas všechno vytáhne a klidně jsem připravena začít kojit i toho tříletýho puberťáka - alespoň to půjde rychleji dolu! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1155
10.4.08 17:12

Tak Vás zdravím, koukám že Adika dneska chybí, tak že by už :?: :twisted:

My máme za sebou pětihodinový maratón po městě. Nejprve KO - dneska jsem dorazila později, protože jsem měla sebou Máru (v úterý zvracel a měl průjem, takže ho nechci teď dávat do školky) a čekala jsem asi hodinu :? Ale aspoň jsem si nechala říct, kolik teď mimi váží - prý je v normě - má 3200 g. Uff, a to máme termín za více než dva týdny, takže to bude asi taky macík. A když jsem tak koukala na ty maminy kolem mě, tak budu ráda, když nebude v náš termín porodnice narvaná :?
Ještě jsme zvládli nákupy a pak dofuněli domů, byla jsem úplně hotová, až jsem z toho na půl hodiny usnula. Víc mě ten můj drak nenechal. Teď naštěstí dávají Kouzelnou školku, tak mám chvíli klid.

Zebruško , dej si záležet i na tomhle dortu na zkoušku, co ty víš, jestli se k tomu druhému vůbec dostaneš 8O :lol:

Zulok , krásně přibíráte, jste šikulky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
10.4.08 19:19

SMS služba: http://smajlici-1.ic.cz/…/deti027.gif Všem posílám velikou :huban:, Sanela Anna, 50 cm /3200 g, v 6:39 hod. 

http://smajlici-1.ic.cz/gesta/1/022.gif

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
10.4.08 19:23

Supééééér máme další princeznu! Sanelce i mamince Adice moc moc zdravíčka a štěstíčka!!! :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
10.4.08 19:41

Hurááá, další miminko. Lucy děkujeme za zprávu.

Gratulace Adice k princezně, hlavně hodně zdraví, štěstí, spokojenosti. :dance: :potlesk: :-) :srdce:

Pěkně se to rozjíždí, tak šup šup, ještě někdo do dvojice. :wink: :? :lol:

Já měla teď odpoledne depku, brečím a nevím proč, manža na mě koukal, co se děje, ale díky zprávičce už mám super náladu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
10.4.08 20:06

Jeee, dalsi miminko!

Adiko, moc gratuluji! Sanelko, tobe preji zdravi, stesti a radost ze zivota, ktery zacinas :dance: :srdce: :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
10.4.08 20:17

Co ty Zebrus? Peces dort nebo te Benik nenecha :?:

Dnes bylo venku fakt uzasne, byli jsme se s manzelem projit v parku a ani mi nevadilo, ze s sebou tahnu velky bricho :D

Lucy, ja tloustnu uz jen z toho, ze porad sedim u emimina, natoz jeste z tech receptu :lol:

Wenee, cokolada, jak uz bylo napsano je alergen, takze asi zkusit napred po troskach. Kdyz jsem mela sve silne ekzematicke obdobi, tak cokolada ekzem jeste zhorsovala. Ale bylo by pro me dost drsne uplne ji vypustit, doufam, ze si na ni mimis zvykl ted v tehotenstvi :D

Ernat, super, uz jste pekne velici, Sanelka vazi stejne :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
10.4.08 20:46

Tak tady máte fotky dortu :lol:
Bez smetany
http://i36.photobucket.com/…CN0958-1.jpg /> A se smetanou :lol:
 http://i36.photobucket.com/…CN0959-1.jpg

Sice se mě trochu rozpadl, ale chutná super :-)

Tady je recept, snad je to srozumitelný (je to přeložené z angličtiny)

Dort „Smrt čokoládou“'

225g tmavé čokolády (40-50 % kakaa)
140g másla
210g cukru
4 vejce
4 plné pol. lžíce polohrubé mouky (asi 1dl)
4 pol. lžíce kakaového prášku (neslazeného)
1 a 1/2 čaj. lžičky prášku na pečení
1 čaj. lžička vanilkového extraktu
4 pol. lžíce kysané smetany

Na polevu:
1,6 dl smetany na šlehání
260g tmavé čokolády (40-50 % kakaa)

Postup:
Předehřejte troubu na asi 180 °C (Plyn 4). Nachystejte si kulatou formu (průměr 25cm, výška asi 8cm, nebo 2 menší formy), vymažte ji a vysypejte moukou nebo použijte papír na pečení. Dort během pečení nakyne asi na těch 8cm a potom během chladnutí zase klesne. Rozbijte čokoládu na malé kousky a rozpusťte ji s máslem na talířku (nad vroucí vodou). Rozšlehejte vajíčka s cukrem, přimíchejte mouku, kakaový prášek, prášek na pečení a vanilkový extrakt. Pomalu přidávejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a kysanou smetanu. Péčte asi na 180 °C (vyzkoušejte dřevěnou špejlí uprostřed, až ji vytáhnete čistou, dort je upečený) - asi 50 minut. Potom nechte dort úplně vychládnout. Až je pokojové teploty, dejte ho do lednice na alspoň 30 minut než ho vyndáte z formy (dort se lepí a težko se krájí, když je teplý). Odkrojte pryč horní připečenou část (kůrku) a dort pak překrojde na půl (horizontálně).

Poleva:
Zahřejte v kastrolku smetanu, potom odstraňte z ohně, přidejte 260g najemno nasekané čokolády a míchejte, dokud se nerozpustí. Potom nechte vychladnout, dokud to nezhoustne. 1/3 polevy dejte doprostřed dortu, 1/3 nahoru a zbytek okolo dortu. Dejte dort do lednice asi na 1 hodinu nebo déle, aby poleva zhoustla. Dort podávejte při pokojové teplotě…

Do dortu se také mohou přidat 3 pol. lžíce rumu (do rozpuštěné čokolády a másla)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
10.4.08 20:48

Zebruška se nějak zapekla, nebo se pustila do jiné činnosti! :wink:
No je to poslední adeptka na tento týden. Co jsem koukala na termíny, tak příští týden by měl být relativně klid (ačkoliv třeba se nějaké nedočkavé miminko objeví!) a od soboty to zas vypukne! :lol:

Tak se mějte krásně, já to pro dnešek balím. Kdyby něco jsem na telefonu :wink:

papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1808
10.4.08 20:48

Tak se jen zapekla..... :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
10.4.08 21:01

Lucy , zatím jsem se jen zapekla :lol:

A ještě jsem dělala kuřecí vývar se zeleninou a nudlema, taky mňam :D
A teď se jdu dívat na televizi, protože jsem se tím vařením neskutečně unavila :roll: :lol:

Moc moc gratuluju Adiko :-) :dance: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7374
10.4.08 21:03

Tak Zebrus se zapekla :lol:

Dort vypada vazne uzasne, uz jste ho chutnali? Ja jen jestli jste to podle nazvu prezili :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí