Poradna duly
Jana Čurdová
Dobre rano,
dnes jsem musela vstala driv, prijde nam pan podivat se v jakem stavu mame plyn a kotel mel by prijit v casovem rozmezi 7:30 - 11 hod., tak doufam, ze k nam neprijde az v tech 11 ![]()
Jinak noc u nas byla docela krusna, vecer jsem nemohla zabrat, bricho mi tvrdlo, napeti v brise jako pri mesickach v neurcitych intervalech, jsem si rikala, jestli nad ranem nepojedem a nakonec jsem to zaspala
A do toho me budi a otravuje brnici az drevena ruka ![]()
Katy, tak to je fajn, ze uz jste zdravi ![]()
Zebrus, tak apson budes na porod odpocata ![]()
Dobre ranko ![]()
tak koukam ze dneska zatim zadne nove miminko, no, treba to jeste prijde ![]()
u nas klasika 2v1, ja ani s nicim tedka nepocitam po informacich z posledni poradny ![]()
zebrusko souhlasim, snad mimiskove vedi co delaji a sami se vyvrtaji az to na ne prijde ![]()
katy to je dobre ze uz jste v poradku. nas se skrabani v krku taky dlouho drzelo ale se to lepsi ![]()
Dobré ranko,
nikdo nic nepsal, takže asi klidná noc. Já jsem dnes spala jako dřevo, ani manželovo chrupání mě nebudilo.
Vyslala jsem chlapy do školky a dávám si v klídku snídani. Takže pohodička.
Dobré ránko, ![]()
u mně taky žádná změna. Včera jsem byla na kontrole. Mimi už je hlavou hodně dole a tlačí mě, špatně se mi chodí. Ale ještě je tam nějaký čípek, tak musím čekat. Doktorovi se pak nepozdával monitor, tak jsem tam musela za 3 hoďky znovu, aby mi ho natočili ještě jednou. Trochu mě to vyděsilo, měla jsem strach, jestli je mimi v pořádku a že budu muset do nemocnice, ale nakonec to bylo OK. Kontrola příští středu, tak doufám, že poslední a že se pak mimi ukáže. ![]()
Pořád bojuju s tím nachlazením,
v krku už mě neškrábe, ale mám rýmu jak trám, ucpané dutiny, tak doufám, že se toho do příštího týdne zbavím.
U nás bude asi porodnice teď v dubnu pěkně narvaná, protože mi včera sestřička říkala, že jenom za dopoledne jsem byla u doktora 7., co mi točili monitor.
![]()
Včera měla Marťulka 11. narozky, tak jsem tajně doufala, že by mohla dostat brášku jako dárek, no nevyšlo to, nevadí. Však se dočkáme. ![]()
Zebruš, teda ten přístup v nemocnici je otřesný.
Ke mně se chovají vždy pěkně, ale je fakt, že zatím nechodím do nemocnice, ale k doktorovi do ordinace. A přimlouvám se za recept na „smrtící“ čokoládový dort. Já se chystám o víkendu na krtkův. ![]()
A co ta Adika? ![]()
Dort raději nejprve zkusím, ať vím, jestli je dobrý ![]()
Manža dnes prý zkusí přijít dřív, tak pojedeme nakupovat a koupím ingredience a zkusím ten dort udělat dnes.
Katy , super, že už je Radimkovi dobře ![]()
Lenčo , tak se brzo uzdravte. A všechno nejlepší Martě
U nás to možná bude manža, kdo dostane Beníka k narozeninám
, já snad ne, mám narozky až 2.5
![]()
Evelín , to taky nemám ráda, když má někdo přijít v časovém rozmezí
. To pak čekám a vyhlížím a oni většinou přijedou ještě později ![]()
Já jsem se dostala do fáze, že už mě nic nebaví
- ani televize, internet, uklízení, nic…
. Už je to čekání fakt dlouhý ![]()
Dobre ranko ![]()
Jasne, ze mimca vedeji, proc cekaji. Podivajte se na Vitka. Narodil se 40 tt. a vazil kolem 3 kila a 49 cm, nechtel byt asi uplne drobecek, tak pockal, aby se zaradil do normy ![]()
No me vcera bricho tvrdlo a i vnoci zase jsou bolesti, ja bych teda asi radsi poslicky nemela, jen zbytecne cloveka napinaji. Zatka me taky odchazi uz mesic, kazdy tyden par kousku, takze s nicim pocitat nemuzu. Zitra ko a uvidime. Jen obcas se bojim, jestli takove silne poslicky nevysiluji nejak miminko, ale asi je to blbost.
Jeni, na doktori moc nespolihaj, protoze Hanule treba rodila a vubec pry by jeste nemela.
NO, mám pocit, že se neozývá Adika, tak uvidíme ![]()
JInak jsem dneska šoupla Radimka do školky, protože tu včera byl můj taťka a mladej se tak rozjel, že jsem usoudila že už do školky může a hlavně nám dr napsala to potvrzení ![]()
Zebro, však ty už máš klid před bouří, kukám na tvůj meřík a máš na čase.
Dr počítají těhotenství + - 14 dní, ale je to na miminku, kdy se rozhodne narodit, ono pošle signál k porodu. Je to zajímavý, ale prý začne vylučovat nějaký hormon, na základě něho se rozeběhne porod
![]()
Já už bych klidně brala aby to bylo i když mám ještě čas, cítím se hrozně a všecno mě bolí.
Born: miminku poslíčky prý neublíží, to prý jen připravuje děloha, to mi řekl dr, když jsem se ho taky na to ptala, jestli to nublíží mimi ![]()
Už zítra jdu do poradny do porodky, tak snad tam nebudu čekat tak dlouho abych stihla dojet pro Radimka do školky. Mám tam být mezi 8-9, tak uvidíme, sestra mi říkala, že se čeká tak půl hoďky (u Apolináře - cha cha).
Tak zatim nikdo neprisel ![]()
Koukam, ze tady se porad neco slavi …
Lenco, nas malej normalne dost divoci a na monitoru delal, ze tam neni. Je s nima zabava uz v brise ![]()
Born, taky jdu zitra na KO, tak jsem zvedava, zda jsme se nekam posunuli. Ja myslim, ze by poslicci mimcu ublizit nemeli - teda nejak vic jsem to nezkoumala.
Zebrus, uplne te chapu, ze uz se ti do niceho nechce, ted uz je to jen o tom cekani a to je obcas na hlavu…
Já myslím, že poslíčci přichází přirozeně, tak by bylo divný, kdyby mimču ubližovali ![]()
Objevila jsem ve skříni arašídový máslo, tak se cpu
, normálně ho nejím, tak už mě asi trochu hrabe
¨
S Adikou je to napínavý ![]()
Ahojky.
Taky je u vás tak krásně? U nás úplné jaro, byla jsem na procházce se psem, ale jen na krátké, samotné se mi moc nechce trajdat, chtělo by to ten kočárek už:)
Mě včera odpo chvíli pěkně bolel spodek, píchalo mě tam, tak nevím co to, asi chystačka.
Na jednu stranu si říkám jak to všechno letí a nadruhou mi přijde že ty 3 týdny co mi zbývají se povlečou a že je to ještě tááák daleko!
No já počkám do konce příštího týdne, to se nám vrátí taťka domů, (odjíždí tuto neděli) a pak pomalu začnu testovat ty čajíky a koupele a aromalampičku ![]()
Jdu kuchtit, tak papa a do tohooooooo ![]()
Ahojky
Konečne som sa sem dostala,včera som nemala sekundu čas.Od rána som mala milión vybavovačiek a s miminkom to ide dosť pomaly,keďže má prednosť pred všetkým,takže vybavovačky boli prerušované prebalovaním,papkaním a čičíkaním a kúpanim,tak mi už neostal čas nazrieť k Vám.
Adelka gratulujem k Vítkovi a prajem Vám pohodičku,zdravíčko,šťastie,lásku a krásny život.
Juchúúúúúú
![]()
Lenča-gratulujem Marťulke k narodeninkám a prajem jej všetko len to najlepšie. ![]()
Môžete mi niekto poradiť,či môžem papkať keď kojím čokoládu.Mám taký pocit,že som niekde počula,že by sa nemala.No keď som sa pýtala detskej zdravotnej sestri,tak mi povedala,že prečo by som nemohla.Tak neviem.
Ozaj,objednala som si odsávačku Avent via systém+poháriky na zmrazenie mliečka do zásoby.Viete mi povedať ako dlho môže byť mliečko zmrazené?A potom sa iba zohreje v teplej vode?Chcem si totiž robiť priebežne zásoby mliečka v mrazničke,ak by som náhodou bola chorá a užívala lieky a nemohla kojiť.
Majte sa krásne a teším sa na nových mimiskov.Papa
Tak já dovařuju oběd, dělám sladkou rýži s jablkama a meruňkama a pro sebe zapékané těstoviny se špenátem a česnekem. ![]()
Děkuji všem za přáníčka k narozkám pro Marťu.
Jo, je to už velká „baba“, na dětech člověk vidí, jak ten čas letí. Pořád ji vidím malinkatou v peřince, jak jsme si ji dovezli z porodnice, no a za chvilku už nás pomalu ani nebude potřebovat a vyletí z hnízda. ![]()
Wenee, nedávno bylo na čt1 v pořadu Sama doma o kojení a uchovávání mateřského mléka, ale nějak si nevybavuju tu dobu, jak dlouho se může mléko skladovat. Je to dobrý nápad s tím zamrazením, jak kvůli nemoci nebo i když budeš potřebovat někam na delší dobu, tak bude mít Sofinka jídlo připravené v mrazáku. Našla jsem ale tyhle stránky, tak na to zkus kouknout: ![]()
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…
Jinak ten pořad v telce bývá docela zajímavý, jednou za čas je tam zajímavý příspěvek ohledně miminek (koupání, kojení, cvičení, atd.) ![]()
Zebruš, nedávno jsem si koupila arašídový máslo. Je to celkem zvláštní chuť, ale chutnalo mi to. ![]()
U nás taky nádherné jarní počasí, odpoledne zajdu procházkou do města. ![]()
Adélce a Vítkovi samé dobré věci, pro začátek hodně zdraví a mlíčka!!!
Jinak, holky, s těma miminkama jsem to slyšela zase tak, že přehnaná aktivita je ven nevyláká
Radši si počkají, ža bude mít mamča trochu klidu, asi aby na ně měla čas a sílu
No, kdoví jak to je doopravdy, ale koberce, voliéry, běhání vzhůru či dolů bych už asi být vámi opustila. Miminka si fakt řeknou, až budou mít pocit, že jsou oni i vy ready!
Wenee, se zmrazováním nevím, ale co se týče čokolády, neměl by to být problém, teda asi stejnej jako jakejkoli jinej alergen. Řešila bych to, až pokud by se jí udělaly nějaký záhadný pupínky, fleky suchý kůže a tak. Tak potom zkoušet postupně vy:,–(it různý podezřelý potraviny, ale že by čokoláda byla tímhle nějak typická, to ne- může to být z lepku, z bílkoviny kravskýho mlíka, různejch druhů zeleniny nebo koření, to by člověk nemohl jíst nic. Takže si klidně se Sofi dopřejte čokoládový mlíko
A taky- můžeš to vyzkoušet postupně- dát si třeba jen kousek, pak den dva počkat, co to s ní udělá, a pak už to rozjet víc ![]()
ahojky holky
tak jsem si udelala malou prochazku, teda tam je ale nadherne
uplne to cloveku udela jinou naladu ![]()
born taky si myslim ze poslicci by nemeli miminku ublizit, neboj ![]()
mnam, zapekane testoviny se spenatem zni vyborne leni , to bych zblajzla okamzite. si nekdy udelam pres tyden pro sebe taky. manzilkovi to udelat na vecu nemuzu, vynadal by me ze ho chci zas necim zelenym otravit
(takhle to mame i s brokolici, kvetakem a jinyma „zelenyma“ zeleninama
). taky prejem vse nejlepsi Martince k narozkam ![]()
wenee zkus ten text ktery chces mit barevny dat mezi ty zavorky co se ti vytvori kdyz zvolis barvu. ja s tim bojovala taky ![]()