Poradna duly
Jana Čurdová
Dekuji, Ody za privitani ![]()
Ja jsem se vas hned chtela na spoustu veci ptat, navic tady hodne holek, co cekaji uz 2.mimco, tak to je parada, mate uz zkusenosti. Napr., z ceho uz ted' boli zada, a take jsem mela na noze strasnou krec, a ted' tu nohu citim, jako bych sportovala (to mi neco chybi?vitaminky nejake mam brat?)A take od zacatku tehu nemuzu vubec jist jake koliv maso, rybu, drubez…tak z ceho bobci berou to,co je v nich ![]()
Ahoj Rosi, čekám sice první mimčo, ale taky nemůžu jíst maso, je mi po něm zle. Spíš můžu hovězí ve svíčkové nebo rajské, ale minutky ne. A ta křeč? Kolegyně, co teď rodila na začátku října říkala, že brala hořčík, že ho měla málo a doktor jí ho předepsal. A můj táta vždycky říkal, že křeč znamená nedostatek hořčíku. Piješ minerálky? Třeba to pomůže. A záda mě nebolí, tak nevím. A ty pohyby, sice mi neplave rybka, ale občas mě píchne, když ho tlačím, ale vzhledem k tomu, že čekáš dvě.. myslím, že máma to pozná lépe než doktor
Za těch 30 let snad víme, jak se projevují střeva, ne?
No ale nevím.. Třeba si to všechny namlouváme, ale nebylo by to divný?
Jo a moc gratuluju ke dvojčátkům!!! ![]()
Ahoj Ambi, dik za odpovedi, tak to jsem rada, ze s tim masem nejsem na tom sama, take samozrejmne obcas neco snim, ale vetsinou to je neco, co neuvarim sama
jo, a mlecne take moc nejim ted'…ikdybych mela…ale jak to mam do sebe narvat, kdyz je mi pak zle…mineralky nepiju, teda piju obyc vodu neperlivou, tak na pristi kontrole Dr. reknu, co s tema krecema..
No a ten pohyb, co jsem citila, tak 150% nebyla streva, ale zase od te doby se to neopakovalo, no zahada, vsechno jak prozivam poprve je takove zajimave
jo, a jinak brisko citm docela casto, takove to pichnuti a pak pusti. Dr. rikal, ze to nejspis tim, jak se zvetsuje a prokrvuje deloha, navic, jak mam 2 bobci a 1.tehu,tak je to asi narocne.
Holky a uz narostly vam pupiky?ja jsem ve ctvrtek poprve pocitila,ze ve svych poslednich, co jsem jeste mohla elastickych uz se necitim dobre…skrti mi to. Jinak pupik uz mam asi docela velky a vcera jsem koupila 1.tehu kalhoty…nic moc, a jeste je musim zkratit,ale co se da delat. Je to docela problem najit neco tehu. Jak to obleceni resite vy? a jsem zvedava, jestli budou stacit ty jedny na cele tehu? ![]()
Rosinko vítej! A na pupíky mrkni do galerky ![]()
Já i minule cítila ty pohyby takhle brzo, ať si říkaj doktoři, co chtěj
Taky by mi TP podle pohybů vyšel o víc než měsíc dřív, no a nakonec Lucinka přišla o týden později ![]()
Na křeče je ten hořčík, snad i draslík (banány), mě berou většinou v noci do lýtek a je to síla ![]()
Odyseo, to je mi líto, že je ti pořád tak špatně ![]()
Aleeshko, mne ta neskutecna krec chytla tak cca v 5 rano a take do lytka…to byla sila…nevedela jsem co s tim.
jo, a nevim, jak se dostat do galerky, abych se na vas podivala ![]()
Rosinko : vlevo odkaz fotogalerie - diskuze - někde dole duben 2009. Pak ještě máme galerii na rodině, ale do té ti někdo musí poslat heslo. Já už musím běžet uspat malou.
A křeč je nejlepší hned rozhýbat, i když se zdá, že to nejde ![]()
Alesho, dik za navod, jak se dostat na galerii, uz jsem tam posmirovala
.Tak teda, ty mas myslim, vetsi pupik nez ja,musim ho vyfotit, ze strany je to lepsi videt ![]()
Rosinko - poslala jsem ti SZ z údaji jak se dosat do galerky na rodině.
Křeče mám zatím mírné, ale trpěla jsem jima u obou dětí tak mě to asi čeká. Přešly až po porodu. ![]()
Ahoj holky ![]()
A ahoj Rosinko,taky mám IVFkové miminko,ale já jen jedno,zaváděli nám jen jedno embryo.
Těhu kalhoty už nosím asi 14 dní a v týdnu si musím koupit ještě jedny,pořád chodím v těch jedněch,tak at mám aspoň na střídačku.Pupek teda mám taky,včera mi moje mamina říkala,že jako v 5 měsíci
ale to bylo po obědě
![]()
Jinak holky,já teda nechutenství ani nevolnosti nepoznala,neříkám,že jsem nezvracela,to jo,ale jen asi 5krát.
Tak at vás to brzy přejde.
Holky, tak já nosím těhu kalhoty snad od konce srpna. Jsem totiž při těle a ještě to těhu, tak mě moje kalhoty škrtily docela brzo a tohle je pohoda. Mám jeansy z CA a pár triček, něco z CA a něco z HM, ale popravdě nic moc. Nevím, proč tak zanedbávají módu pro těhotné. Měli by dělat veselejší barvy. No ale to jsou pak obchody, kde tričko stojí přes tisícovku a to se mi teda dávat nechce.. Moje břicho je taky jako v 5 měsíci ![]()
Křeče teda nemám, ale fakt je, že piju minerálky docela dost. Neperlivé nebo jemně perlivé, ale minerálky. A dneska jsem měla maso, pečené v troubě a na přírodno, ale nevařila jsem ho já, ale tchýně, bylo fakt dobrý
Ale spíš jsem na polévky a jídlo bez masa, jsem říkala, že se ze mě snad stane vegetarián ![]()
No já už mám fakt velký břuch
Nechci vidět, jak budu vypadat koncem března. Ale mimino je tam opravdu jen jedno ![]()
Já vždycky bývala děsně na sladké, ale teď mám spíš chuť na slané a různá klasická jídla. Teda ne že bych si nějaký ten kousek čokolády nedopřála ![]()
PetiZ : vám dali jen jedno embryjko? Myslela jsem, že se vždycky dávají dvě…
Aleesho, tak to já přesně říkám taky, že jak budu vypadat na konci
A s těmi jídly a chutěmi jsme na tom naprosto stejně. Co si myslíš, že budeš mít? Mě říká 99% lidí kolem mě, že to bude určitě kluk, tak jsem fakt zvědavá ![]()
Alessho,nám jen jedno,protože jsem měla hyperstimulační syndrom a trošku problémy a bolesti,tak jsme si mohla vybrat,bud hned jedno embryo,nebo počkat,až se vše uklidní a tělo srovná a pak 2.No tak já samo chtěla hned aspoň to jedno
a dobře to dopadlo
![]()
Peti: aha, tak super, že to vyšlo ![]()
Amber: mně už doktorka řekla, že to bude kluk. Ale bylo to ve 13. týdnu, tak jsem jí úplně nevěřila. Uvidím v úterý, jestli to potvrdí ![]()
No podle velikosti břicha a chutí bychom na tom byly stejně, to by bylo super
Mě to ve 13+3 neřekli, jen že se to dozvím ve 20tt, tak si ještě musím počkat. Dostala jsem v pátek první obleček od známých, nádherný béžový tepláčky s kapsama, bílý tričko s obrázky a oranžovou mikinu s kapucí a kapsama. Je to úžasný
Už v tom malého(malou) úplně vidím ![]()