Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
malé nebo žádné nevolnosti v těhotenství ukazují,že nosíte v bříšku klučinu,naopak,ten kdo se nevolnostmi trápí,tak má prý v bříšku holčičku.Taky prodělaná toxoplazmoza dává větší šance na klučinu.Z babských pověr pak ještě,bříško dopředu a přibírání jen do bříška -kluk,jídlo-zelenina slané kyselé,maso-kluk.Holčička prý jde do prsou,stehen a zadku, a jídlo sladké,ovoce a nechuť k jídlo a masu.
ještě co jsem slyšela(přeci jen mám tři těhotenství za s sebou), s klukem málo výrazné ochlupení,s holčičkou naopak ochlupení všude možně bují.Holčička taky mění maminku v obličeji.V prvních měsísích na UTZ jsou klučíci naopak menší/mladší a holčičky větší/starší.No u mě docela babské pověry platí,jsem zvědavá,jak u vás.
![]()
Nicky - to všechno si snědla
, tak to bych nepřežila!!!!
ALe závidím, holka, závidím!!! ![]()
Stanusko - na me by to sedělo, až na ten UTZ a na prsa, zdálo se mi naopak že s klukem mi vyrosty víc. Ale těžko říct, byl první tak třeba to byl pro tělo šok, a pak už se mi to tak hrozné nezdálo.
Podle popisu chutí a nechutí, bude tohle ženská. Tak jsem zvědavá jestli babské pověry budou sedět i tentokrát. ![]()
Jj Ody, to všechno no a samozřejmě pak ještě lehkou pozdní večeři, ale to už „jen“ salátek.
Stanuško u prvního i druhého jsem „blila“ snad nonstop do pátého měsíce a byli to oba kluci. Ale je fakt, že bříško bylo špičatý a dopředu, což se klukům přisuzuje. Teď mám taky bříško dopředu a do špičky. Jinak chlupatou a hnědou cestičku na břichu jsem měla taky u obou, teď je na to ještě brzo. Jediný co teda jsem měla a zatím i mám úplně čistou pleť, říká se, že holčičky berou maminkám krásu. Takže jestli teď mám v bříšku kluka tak u mě sedí ty dvě pověry - čistá pleť a bříško špičatý a dopředu
Ne vždy a ne všechny pověry platí. Moje mamka měla segru a mě, se segrou byla v pohodě a se mnou děsně zvracela. Co je ale fakt jsou asi ty chutě, břicho rostoucí dopředu a možná i to menší na utz? Tak to budu mít asi taky kluka
Co kdybychom zařadily do přehledu co si myslíme, že to bude a pak skutečnost? Schválně, u koho to vyjde
Já si myslím, že to bude Radim ![]()
Nicky, já toho sníst tolik, tak jsem jasná
Sekaná by mi dala.. a ty kombinace
No bomba, ale závidím
Miluju utopence, ale copak si je můžu teď dát? Nene, bolí, bolí ![]()
tak to já jsem jak reklama na kožní oddělení. ![]()
Nikdy jsi neměla pupínky na zádech ani dekoltu a teĎ jsem osypaná, až mi miláček včera vyfotil záda aby mi to ukázal. ![]()
No o obličeji ani nemluvím. Fuj! ![]()
Amber kdyby mi to nebylo blbý tak jsem si dala ještě matesy, ty tam maj úžasný,a el to už by bylo moc
ještě tam mají báječnej naloženej hermelín, ale toho se bojím, takže mám teĎ smůlu, ale já si to vynahradím něčím jiným
Zas v netěhotenství jsem to až tak moc nejedla, takže se asi hlásí „Lukrécie“ - jako pracovní název míma to už přijali jak rodiče tak přítel no a samozřejmě i celá vesnice
![]()
Oddyseo tak to fakt vypadá jak holčička, teda pokud se budem držet povr a bříško by nemělo být dopředu ale jako by kolem pasu, nebo jak to vysvětlit ![]()
Ahoj holky...........
tak k tem poveram...........uplne jsem koukala co napsala Stanuska, to by snad mohlo sedet i na me...........jakoz toto sedelo i na moji mamku..............Me bylo spatne priserne.............a porad jeste je.....vecer vcera jsem zase dvakrat zvracela..........jinak mam pocit ze pribiram tak nejak do tloustky, mam to dost na bokach, jako v pase, takze pas uz nemam
, prsa teda mazec, stehna, zadek taky............Mimi je na UTZ starsi, vetsi...........a pak mam hrozne vlasy i plet............potkala jsem kamosku a rika mi , jej ty ale vypadas uplne jinak, tak skaredeji...........
, a tipuje to na holku.............ma mamka mela obe tehotenstvi desny, celych 9 mesicu spatne.........a dost pribrala okolo 25 kilo...........takze tak...........ze by to opravdu byla nase vysnena holcicka?
, uvidime.............
No a jidlem, ted nevim jak jste to psaly, ale jim hodne ovoce, driv vubec, a maso spis nee.........jinak ulitavam na zavareninach, na broskvich..........
Tak jsem Vam napsala roman............. ![]()
Vsechny moc zdravim a preji krasny den..........
, ja po o jedu k babicce a pak na prohlidku bytu..........
Tak já jsem už to psala,beďaratá jsem až na pr*eli,tloustně mi hlavně zadek a stehna a prsa mám taky úctyhodná.
Jen chutě nemám zěmněná,pořád mi chutná všechno,kromě sladkého.Změnila jsem se v obličeji a jim ,jak protržená,i když mi nebylo nejlépe,nezvracela jsem a tak jsem krásně kynula.
na UTZ byla Žofinka o den větší.
U mě holka krom chutí úplně jasná.
Ale u Emy jsem měla břicho dopředu a beďary žádné,ale taky mi moje vnitřní intuice říkala,že je to holčička a taky hlavně to,že jsem jí stejně jako teď Žofinku počali 4.den po MS a do ovulace mi scházely 3-4dny.To je takové nejvíce spolehlivé,protože to kluci tak dlouho nevydrží na vajíčko čekat.
Ovulaci poznám podle bolesti v podbřišku a zvýšeným sekretem.
![]()
No my jsme zadělávali před ovulací i na ovulaci, takže těžko říct jestli vajinko už bylo obsazené v době ovulace, nebo volné.
![]()
Já jsem teď nervní z toho zítřejšího UTZ, tak na mě myslete hned po ránu.
Tak jsem našla pro porovnání:
těhu s Emou ve 21tt: 
Těhu se Žofkou 15+3tt:
Odyseo-na zítřek budu držet palce.Já jdu zítra zase na krev na screening v 16tt,na pohovor jdu 21.10.,jak krev dopadla.
Ahojky,
teda,tady se to rozebírá......no s tím blinkáním,to není pravidlem,má ségra blinkala i u holčičky,tak i u kluka.Já u Daníka měla malý nevolnosti,musela jsem jen jest a teď jsem měla větší,ale nezvracela jsem.Pleť jsem měla u prvního šílenou,teď mám ještě šílenější.........a bříško u prvního rostlo kolem,všichni mě říkali,jasná holka a byl to kluk............takže uvidíme,ale hlavně,ať je to zdraví,ale ta holčička je můj sen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Tak ten můj brouček byl na utz spíš menší, na prvním byl termín porodu dokonce až 16/4, což by vycházelo na oplodnění na MS, kdy už jsem měla pozitivní test, teď je akorát a teta mi psala, že to vidí na kluka, že jejich utz s holčičkou byl jiný
Tak uvidíme. A můj vnitřní pocit říká od začátku kluk. To bude překvápko
Ale je fakt, že kam se podívám, tak má každý kluky..
Ahoj holky - maminy, ráda bych se připojila do Vaší diskuze. Jsem taky v očekávání (už podruhé a tentokrát dvojmo
Jj čekám dvojčátka začátekem dubna (10.4.2009 - ale nejspíš přijdou dříve
a jednoho rebela dvouletého už mám doma. ![]()
Jak jsem si teď četla ohledně nevolnostech a chutí - tak to mám co vyprávět. Toto těhotenství je pro mě opravdu nahoru-dolů. První tři měsíce jsem vyjma suchého rohlíku pomalu nemohla nic pozřít a teď se můžu užrat ![]()
A nejvíc sladkého - jako koláče, buchty atd. Manžel mi tu nechal ráno Toffiffe a já už ho celý zpracovala. ![]()
No, nechci vidět kolik přiberu. U Kubíka (to je ten dvouletý rošťák), jsem přibrala jen 8 kilo, no a u dvojčat se říká že je to 15-20 - tak to se nechci vidět.
Vítám Ibrisam - jupí další dvojčátka! Tak šup sem s fotečkami!!!
![]()