Poradna duly
Jana Čurdová
Merssy,tak to bohužel o tom nic nevím........a na zítra ti budu moc moc držet palečky a to až do výsledků.který budou určo v pořádku ![]()
Nicky,tak u mě teda bylo taky jen riziko věku a to já neřeším.To napíšou všude,když je maminka starší...................a samo že to ten poměr uplně změní.Já ho ani nevím a je to dobře.Ale jak se znám tak nakouknu u dr.do karty ![]()
Nicky-to já bych asi kvůli věku na amnio nešla.Když ti oba screeningy vyšly v pořádku,tak bych se nestresovala,amnio stejně vyloučí pouze chromozomální anomálie,ale jinak ti zdravé mimčo na 100% nezaručí.Neuvažoval jsi spíše o genetickém UTZ?
Mersy-díky nepřipouštím si,že by mělo být něco špatně.Už jsem to psal do diskuze tripl…,vím,že se zjišťuje Rh faktor,ale proč,to netušim.nenervuj se,určitě jsou na RH- zvyklí a psokytnou ti tu nejlepší péči.Na zítra se drž.Budu na tebe moc myslet.
Merssy : komplikace snad jedině kvůli tomu Rh-, ale oni ti po odběru píchnou protilátky - stejně bys je dostala po porodu.
A 3 ze 197 to je 1,5% ne? no to je úplné nic, to má každá druhá
A leckdy se to ani nepozná (normálně se totiž hodnotí tak 20 buněk). U nás v laborce se bere jako patologické nad 3% a v odborníci tvrdí, že mozaika do 6 % nemá vliv
. Takže buď v klidu a zítra držím palce!
Vidíte, ty zrychlené výsledky (amnio PCR) - já ani nevěděla, že se dají připlatit. Pojišťovna je totiž asi proplácí, ale jen při vysokém riziku. Nevím to přesně, u nás se nedělají. Fakt je, že se na ně nedá spolehnout na 100%, ale jako orientační rychlovka jsou dobré ![]()
Ale triple test při plodovce, fakt nesmysl. Honí body ![]()
Ahoj merssy taky ti budu moc moc moc držet pěsti, tím že máš Rh negativní, měla by si dostat injekci imunoglobulinu, u odběru plodový vody, porodu,.. hrozí riziko kontaktu krve tvojí a miminka, tvoje tělo by začalo tvořit protilátky proti červeným krvinkám plodu Rh pozitivní., proto ta injekce… Ale neboj myslím že nejsi jediná s Rh negativní…
Holky, moc jste me ted uklidnily.....
Ali, jeste se chci zeptat, ve zprave mam : Cytogenet. vysetrenim nelze vyloucit malou mozaiku aneuploidie X, karyotyp 46,XX,13 ps+.
Tak predpokladam, ze neco s chr. 13...........snad nic zavazneho.......
Jdu se chystat na zitra.............
Mejste se krasne a ja jak budu moct urcite dam vedet..........a vsem moc diky za podporu!!!!!
Merrsy - tak holky ti to napsaly moc dobře, s tím RH -
Neboj se, to bude dobrý, kamarádka ho má taky, a už čeká 3 mimčo,a říká se že při prvním je minimum komplikací, spíš u dalších dětí, ale už se to dá zvládnout, z dnešní medicínou, tak nebooooooooj! Budem na tebe zítra myslet!
Já zítra odpoledne volám pro výsledky triplů, holky do teď mě to ani nějak moc netrápilo protože UTZ byl oki, ale znáte to! Tak na mě prosím tak trochu myslete, já pak dám vědět!
Jarek dnes ve škole nebrečel, jen po obědě v družině! Uvidíme zítra! ![]()
Merssy: neboj, chromozom 13 máš v pořádku, jen má větší tzv. satelity, to někdy bývá a je to normální. Ten chromozom vypadá v mikroskopu jako brouk s tykadly, a ten tvůj má tykadla trochu větší ![]()
dobry vecer! ![]()
hihi, brouk s tykadly.. merssy, budu zitra drzet palce vsechny co mam, urco to dobre dopadne!!!!
jen se pak poradne setri, at je vsechno v poradku.
odysseo, i tobe preju skvele vysledky triplu!
ja jsem taky vzdycky za hrdinku a pak kdyz sedim u doktora, tak to ve me zacne hlodat.. ale asi to uz lepsi nebude.. ![]()
jee a jdu vam skouknout fotecky na rodinku. uz bych tam taky mohla konecne neco soupnout..
uz mam prvni fotku mimca, tak to zkusim nejak nafotit a hodit tam. ale jinak pupek jeste neroste, jen spek, tak tam by nebylo na co koukat.. ![]()
miriam, chtela jsem se zeptat, kam chodis na to cvico. tady u nas nekde nahore? moje sestri od dr. delavala vzdycky cviceni pro tehule, chtela jsem se na to zapsat, jenze ji vypovedeli smlouvu.. ale uz bych se mela po necem poohlednout, jinak budu za chvili pekne trpet.. ![]()
Ahoj holky,
tak jsem byla u dr,vzal mě konečně stěr a výsledky budou v pátek,ale konstatoval pěknou mykózu........takže zatím léky nemám,čeká se,co v pátek bude a pak začnou konečně mě léčit.........tak snad už budou jen dobrý časy.
Jinak Mersy,já mám RH faktor mínus,u prvního mimi se ničeho nemusíš bát,jen si pohlídej po porodu musíš dostat do 24hodin iněkci na protilátky,abys měla dalšího těhotenství v poho.
Je fakt,že u prvního mimi jsem špinila i krvácela,nevím,jestli to bylo tím,ale těžko říct.Takže klid,takových těhulek s RH - je plno,držím pěstičky!!!!!!
ahoj holky, taky moc nepřispívam, ale čtu si vás skoro denně. Jdu na velký utz. 11.11., a přijde mi, že se do tý doby zbláznim. Nemít trochu břicho, tak si připadam že ani těhu nejsem. A ani žádný pohyby od mimi necítim. Chtěla jsem se vás zeptat, jestli vás některou nebolelo vlevo v podbřišku, takový jakoby pálení, nebo nevim jak to popsat. Sem tam mě tam zabolí, nejsou to žádný křeče, ale přehlídnout to nejde. Takže jsem si už vsugerovala že to je špatný znamení ![]()
Ahojky holčiny, tak už to mám za sebou je ze mě vdaná paní, asi 4 fotečky vám dám na rodinu, ať se můžete juknout. Jinak holky, všem co čekají na testy a na výsledky držím pěstičky a určitě všechny dubňátka budou zdraví
.
Jinak já mám taky Rh- a zatím mě nikdo nic neříkal. Včera jsem byla na kontrole a zaplatila si uzv 400kč, ale stálo to za to. Mimísek byl nádhernej a viděla jsem i paleček na ruce nádhera. Foto taky pak vložím. No a braly mě odběry a v pondělí si mám volat do ordinace, tak z toho mám taky obava, ale nejhorší to bude, až tam budu volat
, to bude nervóza. Ach jo.
Jinak Aandy já mám taky takový různý bolístky v podbřišku a nemyslím si že by to bylo něco špatnýho, prostě nám tam roste mimi a to je pro tělo změna, takže neboj vše bude O.K.
…
Tak se tady mějte, já jdu lítat po úřadech, výměna dokladů… to se mi nechce ![]()
Dobré ranko,
Fram já chodím cvičit tady u nás, jak je poliklinika Mazurská, jestli ti to něco říká, tak naproti je to GYNEK, vede to porodní asistentka, schodou okolností je to sestřička od moji Dr, a je to super, já se u toho strašně odreaguju… jedna hodina stojí 90,– a když si koupíš pernamentku na pět cvičení, tak zaplatíš 400,– tu jsem si koupila včera. Jo a do 1000,– ti to proplatí pojišťovna, takže až si koupím druhou pernamentku, tak si to nechám proplatit, 800,– taky dobrých… ![]()
Lucy moc blahopřeju vdaná paní, nezávidím ti úřady…
ale patří to k tomu… Ať Vám láska vydrží až do důchodu a pak ještě dýl…
Jdu juknou na fotečky.
A taky se jdu chystat do poradny mám tam být na 10.00
Zatím papapa
Ahoj,
Odyseo-včera jsem na tebe myslela,manžel byl omluvit Davida,že mu není dobře ve škole a dozvěděl,že náš premiant začal nenosit domácí úkoly,pomůcky......a neobtěžoval se nám to říct.Dostane napomenutí třídního učitele ve třetí třídě.
Takže včera jsme řešili našeho synáčka,no dostal od drahého pár facek a má na neurčito zakázané jeho libůstky PC,TV…
Lucy-gratuluju k manželství!!!!!Ať tě manžel hezky poslouchá a nezlobí.
![]()
Aandy-ty popisované bolesti(píchnutí) jsou úplně normální,jestli se tím trápíš,řekni o tom na KO doktorovi ,určitě tě uklidní. ![]()
Lucinko, taky moc gratuluju ke svatbě
Určitě jste si to náramně užili. Mrknu na fotečky
Ty úřady jsou opruz, ale co, hold tam zajdete a bude to ![]()
přeji pozdní dobrý ranko ![]()
mercy moc a moc na tebe myslím, už tě asi „trápěj“ tak držím palečky
Já mám taky RH- a ještě k tomu 0, manžel měl +, dostala jsem vždy po porodu injekci, teď jsem na tom stejně, budou mi dělat tři odběry na protilátky. Zatím jsem žádné neměla, ale můžou se objevit. Tenkrát mi to vysvětlovali tak, že pokud je mímov bříšku tak se nic neděje, alejak vyleze ven, tak se mnusí zkontrolovat, jestli se i do jeho těla nedostali protilátky proti mojí krvi. Z tohohle fakt strach neměj, doktoři si to ohlídaj ![]()
Lucinko moc ti „mladá paní“ gratuluju
![]()
Aandy tak přesně tohle mám taky, doktorka říkala, že je to normální a dala mi magnézium