Poradna duly
Jana Čurdová
Dodací lhůtu tam měli 14 dní… ![]()
Dneska jsem volala do gennetu a chtěla jsem se objednat na ten 4D UTZ ale vychází jim idealní termín až na začátek ledna, tak sebjednám až toho 18/11 jak tam jdu na ten velký UTZ, těším se až toho pinďu zase uvidím…
Jo jo,taky se musím objednat,no až se dohodneme s miláčkem,tak tam zavolám.
Péti koukala jsem na rodinu, taky se ti pěkně už kulatí bříško… ![]()
jo jo chtěla jsem to dát sem,ale nějak jsem zapoměla,tak je to na rodině ![]()
Holky já mám docela problém, strašně, ale strašně mě bolí jakoby nad stydkou kostí a bolest střílí do třísel, je to síla když třeba dlouho sedím a pak vstanu, nebo když dlouho jdu, nemáte s tím některá zkušenost???
Docela mě to děsí, a nevim jestli s tím mám ve středu otravovat doktorku…
dobry vecer!!
holky, ja vas posledni dobou vubec nestiham..
vcera vnoci jsem si dala tu praci, ze jsem vas aspon docetla, cely ten posledni tyden.. uff, toho bylo!!
gratuluju k uspesnym triplum, hihi, koukam ze stale pribyvaji tvare, odysseo, mas krasnou novou fotecku a stanusko, ze se nestydis nas napinat!!
![]()
ty vogo, pohyby, ja si jeste pockam, doufam, ze je dostanu jako vanocni darek! ![]()
jinak uz mam konecne vysledky toho nt screeningu, uff, vsechno v poradku. tak aspon nebudu mit strach u toho dalsiho.
jeste jsem se ale chtela zeptat, bo si pletu pojmy s dojmy - velky utz a tripply, je to to same nebo neco jineho? muj dr. to totiz pojmenovava vsechno jak on chce.. na pristi ko mam jit az 9.12. a to pry na dalsi screening a stravim tam na utz vic jak pul hodky.. takze to bude vlastne co? to budu zrovna ve 20tt..
merssy, tobe drzim moc a moc palce, at to dopadne dobre!! ![]()
Ahojky fram,
tripltesty to je odběr krve dělá se od 16tt snad dokonce až do 20tt
a velký UTZ je velký UTZ ve 20tt, kdy ti kompletně skontrolují mimčo…
achaaa.. ja myslela, ze pri tech triplech delaji rovnou utz, takze vse v jednom.. no rikam, jsem zmatena jak rajce..
ale pri pristim tehotenstvi to snad bude v poho..
hele, ale to pak zmanena, ze mi ty tripply nebudou delat? bo se tam do te doby nemam uz ukazat.. ![]()
Třeba ten tvůj doktor triple nevyžaduje, když ti vyšel dobře teď ten screening, některým doktorům stačí jen to ve 12tt. Ale ten UTZ ten se dělá všem…
fram určitě tvůj doktor ví co dělá… buď v klidu a super že ti vyšly tyhle testy v pohodě, gratuluju… ty jsou důležitější než triple… ![]()
Ahoj,
Nicky-odběru plodovky se opravdu bát nemusíš.Ráno jsem přišla podepsala papír o rizicích ty jsou 0,5-1%je v tom zahrnuto poranění plodu,zakrvácení místo v pichu,únik pl.vody a nakonec v nejhorším případě potratu.To mě uklidnilo,protože jsem všude četla,že riziko potratu je 1%,což tak není.Samotný zákrok trval jen pár minut,spíš než bolest je to nepříjemný tlak.UTZ se kontroluje,kam píchnout.Hned víš,jesti tedy při odběru nebylo píchnutý i mimčo,nebo,jestli se nedotknul placenty.Pak jsem ještě půl hodinky odpočívala v křesle a pak jsem už šupajdila domů.Doma jsem ležela dva dny,ale nic mě nebolelo(jen občas bříško malinko) a za dva dny jsem byla úplně OK,ale manžel chtěl,ať ještě odpočívám a tak jsem toho využila.Hodně zdraru!Držim palce!
Fram-buď v klidu,u Apolináře už tripl testy taky nedělají,dělají jen screening v 1.trimetru a řádně mimčo prohlédnou na UTZ.A slyšela jsem,že jsou i doktoři,kteří už maminy triplama nestresují. ![]()
Ahojky,
Peti-blahopřeji k dobrým výsledkům!!!!!!
Stanusko-kdy budeš mít výsledky té plodovky???V pátek???
Miri-já jsem u Daníka měla přesný bolesti co ty,ale až na konci,nemohla jsem to vůbec vydržet,takže jsem to řekla dr a ta mě na to dala nějaký prášky.
Holky nemáte někdo problém s výtokem.Já už s tím bojuji hrozně dlouho,mám to přeléčený čípkama a za týden se mě to znovu rozjelo a je to ve fázi,že to tam mám všude bolavý.Dokonce mám furt pocit mokra,teď mě napadlo,jestli mě třeba neteče plodovka........už mě z toho asi hrábne.......
Kakčo-jj v pátek by měly být výsledky,ale jsem klidná,vůbec si nepřipouštím,že by mohlo být něco špatně.Hodně mě uklidnil hodně pečlivý UTZ v pátek.
Výtok mám „těhotenský“,není svědivý,bolestivý,jen prostě je.Gyndra zkontroluje,jetli není zanětlivý a jinak se to musí vydržet.
Taky je spíše vodový,ale jestli se tím trápíš,zajdi na gyndu,ať ti nalejí na vložku tu tekutinu,které určí,jestli je to pl. voda.Ale tuším,že je to výtok,mám to stejné,jen né bolestivé,to by být nemělo,takže tě stejně asi návštěva doktora nemine.
Ahoj
Kačko - já mám to samý, taky se léčím! Ale muím říct, že jsem to měla u všech těhu. Je to hormonama! ALe jestli se bojíš tak se zeptej dr. nelépe když tam přijdeš s vložkou, on jí postříká speciálním roztokem a tím pozná jestli nejde o plodovku. Ale všeobecně se tvrdí, že pokud jde o hlenovitý výtok tak je to normál! Plodovka je opalizující bez zápachu. ![]()
Já stále trpím! Jaromír se rozhodl mě mučit svými výstupy! Vůbec to nechápu, takhle se choval snad jen první měsíc ve školce před 4 lety.
Holky nevím co s ním!
![]()