Poradna duly
Jana Čurdová
Majka24 píše:Holky..vy už ty mimiša takhle hudebně vzděláváte jo?A zpíváte si některá?Nemyslím žádný super zpěv..já si poslední dobu furt mroukám..někde chytím něco z rádia a už to jede![]()
Majko - nevím čím to, ale já si poslední dobou vůbec nezpívám, skoro ani už v autě. Dřív jsem v autě furt zpívala, ve sprše…Ale ted nic. Občas Šímovi, ale i k tomu se musím trochu nutit.
Majka24 píše:Zdravím novulku Mishutku..a…tipla bych si, že máš asi špatně metřík..jelikož termín porodu máš týden po mě a podle metříku jsi o týden víca pak by seděl i ten vnitřní UTZ..já jdu v 9 týdnu na poslední vnitřní..
Taky zdravím:) No, my se k tomu datu tak nějak dopočítali sami, TP nám ještě u doktora neřekli. No ale poslední MS jsem měla 11.7., což by tak odpovídalo tomu metříku, no tak teď nevím
Tak snad se na konci září dozvím už konečně nějaký termín od doktůrka ![]()
Majka24 píše:Zdravím novulku Mishutku..a…tipla bych si, že máš asi špatně metřík..jelikož termín porodu máš týden po mě a podle metříku jsi o týden víca pak by seděl i ten vnitřní UTZ..já jdu v 9 týdnu na poslední vnitřní..
Taky zdravím:) No, my se k tomu datu tak nějak dopočítali sami, TP nám ještě u doktora neřekli. No ale poslední MS jsem měla 11.7., což by tak odpovídalo tomu metříku, no tak teď nevím
Tak snad se na konci září dozvím už konečně nějaký termín od doktůrka ![]()
Ahojky a dobré ránko
![]()
Tak já teda přítele u porodu chci určitě a on tam chce být taky.tady není asi na místě na nějaký stud vůbec myslet.Ani při UTZ.tak si to myslím já.
Peti77,no vy si teda ale dovolenkujete
ale to je moc dobře,já bych dovolenkovala taky.My jsme byli v dubnu v Egyptě,ale už bych někam zase frčela.Moře a teplo a pláže prostě miluju ![]()
Dobre ranko!
tak u porodu bych asi pritele taky chtela. ale je to na nem.. on nerad nemocnice, krev a taak.. je na tohle trosku citlivej, takze si to musi rozhodnout sam.. u utz pres bricho ho chci taky. ale u vnitrniho ne..
ten mi uz stejne delat nebudou, bo muj dr. ma jenom vnejsi.. ![]()
jinak hudebne ten muj tehuspek taky vzdelavame, duni nam doma neustale hlucna hlasita hudba, tak at si zvyka
![]()
Zdravím Mishutku! ![]()
Majko , to si piš, že to u porodu nebudeš řešit.
A pro mě to rozhodně bylo moc fajn tam toho svýho chlapa mít. ![]()
Vzít manžu na vnitřní UTZ by mi nevadilo, ale asi počkám, až bude mimís trochu větší a bude víc na co koukat. Minule se mnou byl až v tom asi 20. týdnu (nebo 18.? - já už si to nepamatuju
).
Taky gratuluju ke zkoušce, držím palce, ať ti dokončení studia vyjde! Možná chodit s bříškem na zkoušky bude mít taky svoje výhody, ne? ![]()
Dneska mě čeká úžasný den, manžel s malým vyrazili do ZOO, tak mám až do odpoledne volno!
Doufám, že se trochu dospím, měli jsme divokou noc. Nalítali nám domů komáři, tak jsme se nikdo pořádně nevyspali. Když mi zrovna komár nebzučel do ucha, plakal Martínek, že ho štípe.
A když už jsem byla vzhůru, chytnul mě hrozný hlad a prostě jsem do sebe musela okamžitě naládovat aspoň pár sušenek.
![]()
Dovolenou jsme teď taky řešili. Chtěli jsme vyrazit na konci září na Kanáry. Tak jsem prošli všechny možné zájezdy a ejhle, ono je to nějak dražší, než jsme čekali!
Nějak jako že o hodně dražší… Takže asi pojedeme na Šumavu, tam bude taky hezky.
![]()
Dobré ranko koťata,
tak co se týče porodu, jasně že bych chtěla aby byl drahý u toho až se mu narodí potomek, ale nutit ho nebudu, má strach z nemocnic, upadává do komatu když vidí injekci, prostě je to bábovka… ![]()
Holky můžu se zeptat??? Včera mě totiž bolel tak strašně podbřišek že mi střílela bolest do třísel, nemohla jsem ani chodit, dneska je to lepší, ale stále mě bolý třísla, pravou nohu nemůžu ani zvednout…, docela mě to děsí, naordinovala jsem si klid na lůžku, ale nemáte s tím někdo taky problém??? Je to normálka???
Děkuju…
MiriaM , to ti bohužel neporadím. Jestli by nebylo lepší zavolat tvému doktorovi, třeba tě uklidní (no a nebo řekne ať přijdeš) - přeci jenom víkend před námi… ať se zbytečně nenervuješ.
Ještě by mě zajímalo, jak je vlastně možné, že mi minule můj gynekolog ten prvotrimestrový screening vůbec nenabídnul.
A jsem zvědavá, jesti mi ho nabídne tentokrát. Jenom abych to pak ještě vůbec měla šanci stihnout. To si to s tou dovolenou asi ještě rozmyslím, to by totiž přesně vycházelo na ten 12. a 13. týden, kdy se má jít na UTZ. ![]()
Asi máš pravdu Titty, zavolám ji…
No doktorka mi říkala že tenhle screening se dělá teprve rok, takže když jsi byla těhu s malým, tak se to ještě nedělalo… Dělá se to mezi 9 až 13 týdnem, a já si myslím že by se to mělo podstoupit…
ahojte holky!
titty, s tim screeningem je to relativne nova zalezitost a casto to dr. nenabizi, bo se to musi platit.. ale kdyz se ji na to zeptas, tak urco chybu neudelas!
miriam, taky bych radsi dr. zavolala.. lepsich deset otazek predcasnych, nez jedna pozde..
Titty..mě taky Dr.nic neříkala a to se to u nás dělá v nemocnici zadara…ale jdu na KO příští středu,tak snad už něco navrhne..a když ne ona, zeptám se já..no co..líná huba, hotové neštěstí!
MiriaM…raděj volej doktora,přesně jak říkaly holky, víkend před tebou a na pohotovosti se přes víkend žádná moc velká ochota nebo zkušenosti s těhu komplikacemi určitě nenosí…ať máš jasno…někdo lítá ke svému gyndrovi s každým píchnutím už od 6 tt..tak se neboj, že tam budeš za hekavku ![]()
Jo a s tím partnerem u porodu…tak jasně že pokud by měl pocit, že tam sebou sekne, je lepší zůstat na chodbě…ještě tak mít uprostřed porodu starosti s tím, jak je mojemu…no to bych nevěděla co dřív…
![]()
No nevím, ten dopis, jak sem Fram dávala odkaz, je datovaný v lednu 2005, já otěhotněla v květnu 2006. Ale asi to teprve teď začíná být trochu obvyklejší, každopádně se na to zeptám, přijde mi to fakt lepší než ten test, co se dělá ve 2. trimestru. Minule jsem naštěstí měla všechny hodnoty v pořádku a na odběr plodovky nemusela, ale přeci jenom jsem zase o dva roky starší…
A ještě partner u porodu - není myslím dobré nutit chlapa, který se na to fakt necítí. Ale pokud jenom váhá a neví, jak se rozhodnout, doporučuji ho k tomu lehce postrčit, jako že je to ta nejlepší věc, co může udělat.
Asi ale ještě nemá cenu to s nimi řešit teď, na to je zatím času dost. ![]()
Jéje, to já si zpívám furt, těhotná netěhotná
Nejhorší je, když hned po ránu slyším nějakou odrhovačku, které se pak celý den nemůžu zbavit
![]()
Jinak můj muž k porodu jít chce, mám sice pocit, že do bere spíš nějak jako přírodopisný dokument - prý to bude určitě strašně zajímavé - ale budiž
![]()
K jeho cti musím dodat, že si poslušně nastudoval kapitolu pro tatínky v knize o těhotenství a ví, co má dělat v případě, že bych začala rodit v kuchyni na zemi
![]()