duben 2009

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4663
12.9.08 15:42

Ahoj holky, tak jsem volala k té doktorce, pochopitelně jsem tam jela, dělala mi UTZ vše v pořádku, ale pro jistotu mě poslala na Bulovku na vyloučení slepáku, na gyn na Bulovce mi dělali další UTZ mimčo v pořádku měří 4cm a ťuká a ťuká tvoří se placenta, ale šla jsem pro jistotu ještě na chíru, kde pan doktor vyloučil zánět slepého střeva. ale ještě zítra jdu na kontrolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.9.08 15:54

MiriaM , to je dobře, že je všecko s mimčem v pořádku… Třeba jsou to jen zaražené větry :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
12.9.08 16:06

Jinak mně taky ten screening nikdo nenabídl, ale rozhodla jsem se, že to nebudu řešit nijak… Budu doufat v dobrý triple test a přinejhorším mě pošlou do Zlína, kde je prý nějaký namachrovaný borec s dobrým ultrazvukem :lol: Kolega u něho byl nedávno (teda se ženou, že jo… :D ), měli triple test 1:7, stejně jim výsledky toho prvotrimestrového screeningu (byl úplně OK, spíš měli tu tloušťku ještě menší) u toho triple testu vůbec nezohlednili a ve Zlíně se pak podívali a řekli, že je všechno OK. A taky bylo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
12.9.08 16:49
MiriaM píše:No doktorka mi říkala že tenhle screening se dělá teprve rok, takže když jsi byla těhu s malým, tak se to ještě nedělalo… Dělá se to mezi 9 až 13 týdnem, a já si myslím že by se to mělo podstoupit…

Mě ho u Šimona automaticky dělali. A to je rok a půl zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1687
12.9.08 16:52
Majka24 píše:
Jo a s tím partnerem u porodu…tak jasně že pokud by měl pocit, že tam sebou sekne, je lepší zůstat na chodbě…ještě tak mít uprostřed porodu starosti s tím, jak je mojemu…no to bych nevěděla co dřív… :roll: :lol: :lol:

Taky jsme s Radkem měli strach, jak zvládneme porod. Jemu berou krev a on omdlévá. Ale nakonec to zvládl úplně perfektně, vůbec mu nic nevadilo (přestrýhl i šňůru, viděl, jak mne nastřihávají, viděl vytaženou placentu). A já jsem šťastná, že tam byl. Sama bych to asi nezvládla.

MiriaM - to je mco dobře, že je vše OK. Tak se opatruj!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
12.9.08 17:01

Holky,tak já mám od dr.rozpis a tam 1.screening ve 12-13 týdnu.Tak uvidíme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4663
12.9.08 17:02

Holky děkuju, jsem šťastná že je mimčo v pořádku a že je to takový divoch, mával ručkama a nožkama jak divý :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
12.9.08 18:21

Ahoj,
já tu dnes měla kamarádku s mimčem, tak jsme měly veselo :)

MiriaM : jsem ráda, že je mimi v pořádku. Já takové bolestií měla po porodu, ale spíš kyčle.

1trim. screening mi taky dr. nenabídla. Ani minule :? Asi se na to zeptám, až půjdu na KO. Ale možná se na to vykašlu. Oni pak stejně jsou zvyklí dělat i ten druhotrim. a když vyjde pozitivní, tak člověka ženou na plodovku bez ohledu na výsledky to prvotrim. :roll:

Partner u porodu: taky doporučuju, pokud nějak zá:,–(ně neprotestuje. M?anžel původně nechtěl, ale pak byl moc rád. Byl ještě víc dojatý než já - já byla groggy :lol: Taky mi podával pití a pomáhal do sprchy. Kdybych měla pořád někoho volat, asi by se ze mě zbláznili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
13.9.08 10:38

Tak vás zdravím při sobotním raníčku z Irska :D (Dneska výjimečně slunečného) :-)
Před pár dny jsem si četla vaše diskuze o ultrazvuku a tiše záviděla, že každá už za sebou máte nějakou návštěvu u doktorky a leccos už víte, a já nevěděla nic :-) Tak se musím pochlubit, že už taky vím! :-)
Totiž, při včerejší noční (dělám od půlnoci do osmi do rána) mě začalo píchat a bolet na levé straně podbřišku a docela mě to vyděsilo. Tak jsem už nevydržela a hned ráno jsme vyjeli do Dublinu (cca 100km od našeho Tullamore), kde je i nějaká polská klinika (přeci jen polská doktorka bude mé češtině rozumět lépe než irská doktorka mé angličtině :-D ). Tak nás tam stáhli hned v recepci o 100eu za gynekologickou konzultaci a pak už jsme juchali do ordinace.
Doktorka mě prohmatala, prohlídla očkem kam bylo vidět, a udělala ultrazvuk. Viděla jsem prvně prďolu na monitoru (i slzička mi ukápla :-) ) a přítel byl u toho, ač neplánovaně :-) . (Doktorka mi nejdřív zavedla ten vnitřní ultrazvuk, pak mi dala od pasu dolů takovou plentu a vybídla přítele, ať se jde taky podívat. :-) Prďola máchal ručičkama nožičkama, srdíčko bilo o 106 :-) Podle velikosti co doktorka spočítala jsme v 9.týdnu a 5 dní. (Dneska už šestý den :-) ). Hned nám dala i dvě fotečky. :-)
No a zdroj té bolesti? Cysta u levého vaječníku… cca 2 cm. Dostala jsem recept na nějaké prášky, které v případě potřeby můžu použít a doporučila mi, abych si v Čechách nechala udělat krevní test, údajně mezinárodně označovaný Ca125. Tak jsem zvědavá, jestli můj doktor v Čechách bude tušit co a jak :-) protože já vůbec netuším, co to má být :-D Tak jsem se pochlubila a vy máte zase kousek přehledu, jak se tu žije. Dobře, ale při potřebě zdravotní péče velice draze :-D :-D Zlatý Julínkovy poplatky za 30Kč :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
13.9.08 12:16

Ahoj holky :lol:
Ellennko,no je pravda,že u nás je péče o těhulky jiná než jinde.
A to si ještě pamatuju,když jsem žila v Anglii,jaké to tam bylo s lékaři :?
No viděla jsi mimíska,to je moc moc dobře :lol: tak ti gratuluji :lol: a fotečky nám ukaž :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
13.9.08 12:34

Petra Z No zítra je přítel v práci naskenuje, tak sem pak to malé medvídě dám :-) Říkáme mu „malej béďa“ protože na té fotce tak vypadá, jak malý plyšový medvídek :-D Jinak jsme i cestou od doktorky vybírali jména (spíš já jsem si tak snila o jménech) :-) a alespoň na klukovi jsme se shodli. Bude po tátovi příjmením Střelec a k tomu nám nejlíp sedělo Jan Matyáš :-) Ovšem bude-li holka, tak tam se oba naprosto rozcházíme :-D

Co vy, holky, už jste řešily jména? A co na to drahé polovičky? Boje nebo kompromisy? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
13.9.08 12:40

Ellennko,my se teda tak nějak shodneme na holčičce,to máme asi 5 jmen a ty přicházjí v úvahu,ale u kluka asi bude boj :lol: :lol: :lol: no ještě že máme spousta času :lol: :lol:
A nechceš si taky udělat meřík,at vidíme,jak jsi na tom????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
13.9.08 12:54

Ahoj těhulky :wink:
Teda vy jste ukecaný,to snad ani není možný :lol: :lol: :lol: .
Já jsem stále v ČR včera jsem byla na srazu ZŠ..bylo to fajn a vydržela jsem tam až do dvou do rána :) :) ..Sice jsem dnes KO,ale bylo to fajn :D ..Bohužel pár lidí se nevyhlo připomínkám,který mi nebyli zrovna příjemný,ale co se dá dělat :? ..

Jsem ráda,že jste se seznámek spokojený :wink: .

Majko gratuluju ke zkoušce :wink: .
ad zpěv-já si teda zpívám :oops: :lol: :lol: ..Vanessce jsem ke konci těhu hodně zpívala a myslím,že se ji to i libilo…
tak bych chtěla i ted :) .

Aleesho,Tygře s tím vstáváním vás lituju to musí být kříž :roll: :oops: ..

Péťo Z opožděně gratuluju k výročí svatby :wink: ..A jinak můj manžel taky nedávno zapomněl..ale já jsem v bouři hormonu udělala scénečku :lol: :lol: :lol: :lol: .

Escargot tak co vyspinkala ses :wink: ??
Jak je Eliáškovi?

Mishutko vítej :D :D ..teda my se rozrůstáme :wink: to je super :D ..Potom nahodím seznámek tak pak koukni a něco na sebe práskni teda pokud budeš chtít :wink: .

Miriam ohledně dr. Hynka taky bohužel neporadím :oops: ..
Hlavně,že je vše OK a viděla si miminko :wink: .

Titty tak co jak je??Snad můžem i víkendu odpočívat :wink: .

Aleesho tak Lucinka bude rockerka jo :lol: :lol: ?

Petro 77 moc gratuluju ke KO :wink: ..
Užijte si pořádně dovčů :D .

Ellen hlavně,že jste OK :wink: ..a budeš i dál pracovat??
Jinak jména-tak my se rozcházime.. :roll: :lol: :lol: ..

ad vnitřní ultrazvuk mám stejný názor jako Angua a Aleesha :) ..Ale je to každého věc že :wink: ..
Já jsem ráda,když semnou jde je docela pracovně vytížený,tak jsem ráda,že si najde chvilku :) :wink: .

ad porod tak manžel určitě bude..u všech mi byl oporou a on to docela zvládá :lol: :lol: .Nevím a nějaký stydění…na to jsem nikdy nemyslela ani mě to nenapadlo.. :D

Víc si nepamatuju..všechny zdravím Hezkou sobotu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65284
13.9.08 13:02

Markýsku,ahojky,ale to nebylo výročí svatby :lol: jen seznámení :lol: svatbu jsme ještě jaksi nestihli :D :D :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2696
13.9.08 13:18

DUBŇÁTKA 2009 http://www.beruska8.cz/…nka1/100.gif

aleesha Alena/1981/Praha/Lucie-Emma(11.1. 07)/TP 2.4./KO 22.9. 11+2

MiriaM Mirka/1982/Praha 8/Matěj(3.6. 05) TP 5.4./KO 25.9 10+6

Petrax77 Petra/1977/Praha/Šimon(27.9. 07)/TP 5.4./KO 30.9 10+5

xmerssy -/-/Brno/-/TP 11.4/KO-?

Petra Z Petra/1974/Mimon-Česká Lípa/-/TP 13.4./KO 18.9 9+6

Angua Petra/1983/Vsetín/-/TP 14.4./KO 7.10 9+5

Ellena Jitka/28 let/Irsko/-/TP 14.4/KO??? 9+5

Bobi Božka/1973/Břeclav/Aleš(27.4. 04)/TP 17.4./KO 24.9. 9+1

Buresinka Iva/-/-/-/TP 17.4./KO 1.10

kackakocka Kacka/1980/Praha/Artuš(31.5. 06)/TP 18.4./KO 30.99+0

tygr Lucie/30 let/-/-/TP 20.4/KO?? 8+4

Lucink_a Lucka/1984/Jilemnice/-/TP 22.4 KO 15.9

Escargot Lenka/1976/Praha/Eliáš(21.4.06)/TP 23.4./KO 18.9.-odběry 8+2

Titty Radka/1976/Praha-vychod/Martínek(31.1. 07)/TP 23.4/KO 24.9 8+2

Majka24 Maja/1984/Napajedla u Zlina/-/TP 24.4./KO 17.9. 8+2

Tuttu /34 let/-/2 synové(1,5 a 3,5 roku/TP 25.4/color]/KO ?

Markýsek Marketa/1974/Berlin/Jirka(19.6. 92,andílek Vanesska(23-29.6 2008),Kristýnka 21 tt./TP 27.4./KO 25.9. 7+5

Mishutka -/-/-/-/TP 29.4/KO 29.9

Fram Tereza/1978/Praha/-/TP 30.4./KO 22.9 7+2

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí