Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, tak jsem volala k té doktorce, pochopitelně jsem tam jela, dělala mi UTZ vše v pořádku, ale pro jistotu mě poslala na Bulovku na vyloučení slepáku, na gyn na Bulovce mi dělali další UTZ mimčo v pořádku měří 4cm a ťuká a ťuká tvoří se placenta, ale šla jsem pro jistotu ještě na chíru, kde pan doktor vyloučil zánět slepého střeva. ale ještě zítra jdu na kontrolu…
MiriaM , to je dobře, že je všecko s mimčem v pořádku… Třeba jsou to jen zaražené větry ![]()
Jinak mně taky ten screening nikdo nenabídl, ale rozhodla jsem se, že to nebudu řešit nijak… Budu doufat v dobrý triple test a přinejhorším mě pošlou do Zlína, kde je prý nějaký namachrovaný borec s dobrým ultrazvukem
Kolega u něho byl nedávno (teda se ženou, že jo…
), měli triple test 1:7, stejně jim výsledky toho prvotrimestrového screeningu (byl úplně OK, spíš měli tu tloušťku ještě menší) u toho triple testu vůbec nezohlednili a ve Zlíně se pak podívali a řekli, že je všechno OK. A taky bylo ![]()
MiriaM píše:No doktorka mi říkala že tenhle screening se dělá teprve rok, takže když jsi byla těhu s malým, tak se to ještě nedělalo… Dělá se to mezi 9 až 13 týdnem, a já si myslím že by se to mělo podstoupit…
Mě ho u Šimona automaticky dělali. A to je rok a půl zpátky.
Majka24 píše:
Jo a s tím partnerem u porodu…tak jasně že pokud by měl pocit, že tam sebou sekne, je lepší zůstat na chodbě…ještě tak mít uprostřed porodu starosti s tím, jak je mojemu…no to bych nevěděla co dřív…![]()
![]()
Taky jsme s Radkem měli strach, jak zvládneme porod. Jemu berou krev a on omdlévá. Ale nakonec to zvládl úplně perfektně, vůbec mu nic nevadilo (přestrýhl i šňůru, viděl, jak mne nastřihávají, viděl vytaženou placentu). A já jsem šťastná, že tam byl. Sama bych to asi nezvládla.
MiriaM - to je mco dobře, že je vše OK. Tak se opatruj!
Holky,tak já mám od dr.rozpis a tam 1.screening ve 12-13 týdnu.Tak uvidíme ![]()
Holky děkuju, jsem šťastná že je mimčo v pořádku a že je to takový divoch, mával ručkama a nožkama jak divý ![]()
Ahoj,
já tu dnes měla kamarádku s mimčem, tak jsme měly veselo ![]()
MiriaM : jsem ráda, že je mimi v pořádku. Já takové bolestií měla po porodu, ale spíš kyčle.
1trim. screening mi taky dr. nenabídla. Ani minule
Asi se na to zeptám, až půjdu na KO. Ale možná se na to vykašlu. Oni pak stejně jsou zvyklí dělat i ten druhotrim. a když vyjde pozitivní, tak člověka ženou na plodovku bez ohledu na výsledky to prvotrim. ![]()
Partner u porodu: taky doporučuju, pokud nějak zá:,–(ně neprotestuje. M?anžel původně nechtěl, ale pak byl moc rád. Byl ještě víc dojatý než já - já byla groggy
Taky mi podával pití a pomáhal do sprchy. Kdybych měla pořád někoho volat, asi by se ze mě zbláznili.
Tak vás zdravím při sobotním raníčku z Irska
(Dneska výjimečně slunečného) ![]()
Před pár dny jsem si četla vaše diskuze o ultrazvuku a tiše záviděla, že každá už za sebou máte nějakou návštěvu u doktorky a leccos už víte, a já nevěděla nic
Tak se musím pochlubit, že už taky vím! ![]()
Totiž, při včerejší noční (dělám od půlnoci do osmi do rána) mě začalo píchat a bolet na levé straně podbřišku a docela mě to vyděsilo. Tak jsem už nevydržela a hned ráno jsme vyjeli do Dublinu (cca 100km od našeho Tullamore), kde je i nějaká polská klinika (přeci jen polská doktorka bude mé češtině rozumět lépe než irská doktorka mé angličtině
). Tak nás tam stáhli hned v recepci o 100eu za gynekologickou konzultaci a pak už jsme juchali do ordinace.
Doktorka mě prohmatala, prohlídla očkem kam bylo vidět, a udělala ultrazvuk. Viděla jsem prvně prďolu na monitoru (i slzička mi ukápla
) a přítel byl u toho, ač neplánovaně
. (Doktorka mi nejdřív zavedla ten vnitřní ultrazvuk, pak mi dala od pasu dolů takovou plentu a vybídla přítele, ať se jde taky podívat.
Prďola máchal ručičkama nožičkama, srdíčko bilo o 106
Podle velikosti co doktorka spočítala jsme v 9.týdnu a 5 dní. (Dneska už šestý den
). Hned nám dala i dvě fotečky. ![]()
No a zdroj té bolesti? Cysta u levého vaječníku… cca 2 cm. Dostala jsem recept na nějaké prášky, které v případě potřeby můžu použít a doporučila mi, abych si v Čechách nechala udělat krevní test, údajně mezinárodně označovaný Ca125. Tak jsem zvědavá, jestli můj doktor v Čechách bude tušit co a jak
protože já vůbec netuším, co to má být
Tak jsem se pochlubila a vy máte zase kousek přehledu, jak se tu žije. Dobře, ale při potřebě zdravotní péče velice draze
Zlatý Julínkovy poplatky za 30Kč ![]()
Ahoj holky ![]()
Ellennko,no je pravda,že u nás je péče o těhulky jiná než jinde.
A to si ještě pamatuju,když jsem žila v Anglii,jaké to tam bylo s lékaři ![]()
No viděla jsi mimíska,to je moc moc dobře
tak ti gratuluji
a fotečky nám ukaž ![]()
Petra Z No zítra je přítel v práci naskenuje, tak sem pak to malé medvídě dám
Říkáme mu „malej béďa“ protože na té fotce tak vypadá, jak malý plyšový medvídek
Jinak jsme i cestou od doktorky vybírali jména (spíš já jsem si tak snila o jménech)
a alespoň na klukovi jsme se shodli. Bude po tátovi příjmením Střelec a k tomu nám nejlíp sedělo Jan Matyáš
Ovšem bude-li holka, tak tam se oba naprosto rozcházíme ![]()
Co vy, holky, už jste řešily jména? A co na to drahé polovičky? Boje nebo kompromisy? ![]()
Ellennko,my se teda tak nějak shodneme na holčičce,to máme asi 5 jmen a ty přicházjí v úvahu,ale u kluka asi bude boj
no ještě že máme spousta času
![]()
A nechceš si taky udělat meřík,at vidíme,jak jsi na tom????
Ahoj těhulky ![]()
Teda vy jste ukecaný,to snad ani není možný
.
Já jsem stále v ČR včera jsem byla na srazu ZŠ..bylo to fajn a vydržela jsem tam až do dvou do rána
..Sice jsem dnes KO,ale bylo to fajn
..Bohužel pár lidí se nevyhlo připomínkám,který mi nebyli zrovna příjemný,ale co se dá dělat
..
Jsem ráda,že jste se seznámek spokojený
.
Majko gratuluju ke zkoušce
.
ad zpěv-já si teda zpívám
..Vanessce jsem ke konci těhu hodně zpívala a myslím,že se ji to i libilo…
tak bych chtěla i ted
.
Aleesho,Tygře s tím vstáváním vás lituju to musí být kříž
..
Péťo Z opožděně gratuluju k výročí svatby
..A jinak můj manžel taky nedávno zapomněl..ale já jsem v bouři hormonu udělala scénečku
.
Escargot tak co vyspinkala ses
??
Jak je Eliáškovi?
Mishutko vítej
..teda my se rozrůstáme
to je super
..Potom nahodím seznámek tak pak koukni a něco na sebe práskni teda pokud budeš chtít
.
Miriam ohledně dr. Hynka taky bohužel neporadím
..
Hlavně,že je vše OK a viděla si miminko
.
Titty tak co jak je??Snad můžem i víkendu odpočívat
.
Aleesho tak Lucinka bude rockerka jo
?
Petro 77 moc gratuluju ke KO
..
Užijte si pořádně dovčů
.
Ellen hlavně,že jste OK
..a budeš i dál pracovat??
Jinak jména-tak my se rozcházime..
..
ad vnitřní ultrazvuk mám stejný názor jako Angua a Aleesha
..Ale je to každého věc že
..
Já jsem ráda,když semnou jde je docela pracovně vytížený,tak jsem ráda,že si najde chvilku
.
ad porod tak manžel určitě bude..u všech mi byl oporou a on to docela zvládá
.Nevím a nějaký stydění…na to jsem nikdy nemyslela ani mě to nenapadlo.. ![]()
Víc si nepamatuju..všechny zdravím Hezkou sobotu!
Markýsku,ahojky,ale to nebylo výročí svatby
jen seznámení
svatbu jsme ještě jaksi nestihli
![]()
DUBŇÁTKA 2009 http://www.beruska8.cz/…nka1/100.gif
aleesha Alena/1981/Praha/Lucie-Emma(11.1. 07)/TP 2.4./KO 22.9. 11+2
MiriaM Mirka/1982/Praha 8/Matěj(3.6. 05) TP 5.4./KO 25.9 10+6
Petrax77 Petra/1977/Praha/Šimon(27.9. 07)/TP 5.4./KO 30.9 10+5
xmerssy -/-/Brno/-/TP 11.4/KO-?
Petra Z Petra/1974/Mimon-Česká Lípa/-/TP 13.4./KO 18.9 9+6
Angua Petra/1983/Vsetín/-/TP 14.4./KO 7.10 9+5
Ellena Jitka/28 let/Irsko/-/TP 14.4/KO??? 9+5
Bobi Božka/1973/Břeclav/Aleš(27.4. 04)/TP 17.4./KO 24.9. 9+1
Buresinka Iva/-/-/-/TP 17.4./KO 1.10
kackakocka Kacka/1980/Praha/Artuš(31.5. 06)/TP 18.4./KO 30.9/ 9+0
tygr Lucie/30 let/-/-/TP 20.4/KO?? 8+4
Lucink_a Lucka/1984/Jilemnice/-/TP 22.4 KO 15.9
Escargot Lenka/1976/Praha/Eliáš(21.4.06)/TP 23.4./KO 18.9.-odběry 8+2
Titty Radka/1976/Praha-vychod/Martínek(31.1. 07)/TP 23.4/KO 24.9 8+2
Majka24 Maja/1984/Napajedla u Zlina/-/TP 24.4./KO 17.9. 8+2
Tuttu /34 let/-/2 synové(1,5 a 3,5 roku/TP 25.4/color]/KO ?
Markýsek Marketa/1974/Berlin/Jirka(19.6. 92,andílek Vanesska(23-29.6 2008),Kristýnka 21 tt./TP 27.4./KO 25.9. 7+5
Mishutka -/-/-/-/TP 29.4/KO 29.9
Fram Tereza/1978/Praha/-/TP 30.4./KO 22.9 7+2