Poradna duly
Jana Čurdová
Gabu strašně moc gratuluju, a zvlášť k splněnému přání
![]()
Někdi se ptal jestli jsem z Mostu, tak ne, nejsem, jen jsme tam včera byli na okruhu
tady je nějaký report koho to zajímá http://dvouval.cz/clanek.php?… bylo to fajn, páč bylo fakt nádherně bez větru a jen a jen sluníčko. Za to dneska je venku hnus a já měla poradnu a pak jsme měli ještě lítání po úřadech.. blééé
Na KO nic nového, zatím nic na porod nevypadá chjo
Ale já už neujdu 100 metrů, aniž bych se musela zastavit, protože mi tvrdne břicho, takže fakt parádička.
První monitor mi čeká až příští týden, tak sem zvědavá, dělali mi odběry na streptokoka, vysledky se prý dozvím příští týden, když předtím neporodím.
Jinak jsem už včera neodolala a vzala jsem si na noc paralen na tu bolest nohou a kupodivu jsem spala celou noc. Tak jsem se dneska ptala v poradně a prý si ho klíďo můžu brát, že teď už prckovi nic nehrozí, že je důležitější, abych se vyspala a připravila na porod…
Holky s tím úklidem mi dáváte, já nejsem schopná ničeho, ale zítra se do toho budu muset pustit, a taky vyžehlit pidi věci
Majka 24 doufám, že je vše OK a už máš mímo u sebe ![]()
Anguo ten střih je fakt moc dobrej, s dvojitou bradou si nic nedělej, asi to je další zamlčenej příznak těhu, já z tohoi byla na těch fotkách taky zničená
![]()
Rosi s hormonama a depkama fakt nic neuděláš, musíš ve světlých chvilkách všem vysvětlit, žes to tak nemyslela, a ať se připravěj na další útok, za chvíli máš za sebou šestineělí, to je úžasný, my tu čekáme teprve na porod
![]()
Holky, sory že vám sem lezu, a vím, že Majka napíše i některé z vás, ale já mám prostě takovou radost, že vám to jdu vyslepičit ![]()
AHOJ, TAK VE 12:07 PŘIŠEL NA SVĚT NÁŠ DANIEL, MÁME 3 KG, 46 CM A JSME ZDRAVÍ A UNAVENÍ. TRVALO TO 12 HODIN, ALE JE TO NAŠE ŠTĚSTÍČKO! MÁJA A LUKÁŠ
Přeju příjemné porody všech zbývajícím těhulkám a maminkám zdravé a hodné dětičky ![]()
MaKi tak to je krásná zpráva, moc děkujem a nezapomeň jí i Daníčkovi vyřídit straščně moc pozdravů a přání zdravíčka ![]()
Ahoj holky, těch asi 100 stránek nebudu ani snad dočítat, prý se Gabu narodila holčička, moc moc moc gratulujeme, Aleesha mi psala přímo z Podolí, někdo další mi unikl? Jo a Majce taky velká gratulace!
Jsem konečně doma z porodnice, mám nějakou chřipku, tak mi není dobře. Ještě že je malý zlatíčko a skoro nebrečí, jen furt pije a se.. Ty plíny teda letí, to je mazec! A kojení? Bez kloboučků bychom to nezvládli, ale s nimi to jde jedna báseň ![]()
Ahoj Ambertož tě vítám doma ![]()
Dneska jsem tak zrovna byla, tak jsem na vás s Aleshou myslela…
Tak se hezky vylež,t eda jestli to s prckem půjde dohormady
![]()
Ahoj maminky,
Amber vítej doma,ta hřipka je asi dost nepříjemná,to je mi tě líto,tak se šetři co to jen půjde.Je super že je malej hodnej,aasi cítí že mamině není dobře,šikula… ![]()
Majko MOOOC VELIKA GRATULACE K MIMINKU,AŤ VAM DANEČEK PĚKNĚ ROSTE a držím palce ať brzy načerpáte sílu po dlouhém porodu
![]()
Holky tady se dnes ve velkém uklízí…a já jsem líná jako blecha…Mam tu opět binec,no,tak já se snad do něčeho taky vrhnu.Okna si slibuju už asi týden…ale tady je dnes zima a hnusně…a tak mě to počasí včera naladilo…
Včera jsem byla na KO u mého dr.(naposledy,teď už budu chodit jen do porodky),vše v pohodě,ale nic nenasvědčuje tomu že bysme měli rodit,vlastně žádný změny,CS stále 5.Dnes jsem byla ráno na monitoru a měla jsem radost,malej kopal jako zběsilej,vše OK,prostě paráda
.Byla jsem tam jen 30min,pak jsem jela s kamarádkou na kafe a po obědě jsem asi na 2hodinky usnula…Teď jsem jak praštěná do palice ![]()
Angu,mně se ten účes moc líbí,je takovej rošťáckej a sluší ti moc ![]()
Nicky je fajn že ses po tom paralenu pěkně vyspala,to musí být děs,když se v noci člověk nevyspí.Já to teda neznám,jsem strašnej spáč,tak snad se to do porodu nezmění…pak pro mě asi bude drsný noční vstávání,ale zas si říkám,že jsem schopná dospat to kdykoliv a skoro kdekoliv,tak kdyby prcek řádil v noci,dospím to s ním přes den…
Rosinko držím palce ať ta špatná nálada brzy ustoupí ![]()
Jé, tak super, že už to má Majka za sebou, hrozně moc moc gratuluju!!! ![]()
Amber, vítej doma! To je blbé s tou chřipkou… Já mám teď už skoro 14 dní kašel, pomalu se z toho dostávám a doufám, že než porodím, tak se ho zbavím, přece jen bych nechtěla prťouse nějak nakazit…
Nicky, gratuluju ke KO - jestli je teda k čemu, co? Tys tam asi chtěla slyšet něco jiného…
Mně jestli zítra zas řekne, že ještě nerodím a nehodí aspoň nějaký výhled, tak už se fakt naštvu ![]()
Já už nevím, co jsem chtěla napsat… Byla jsem u nás v knihovně na velikonoční dílně a nějak mě to stříhání papíru těžce zmohlo - fakt jsem úplně vyřízená
A to jsem se ještě domluvila, že přijdu v pátek pomoct na Noc s Andersenem - cca od 18:00 do půlnoci - tak jsem na sebe teda dost zvědavá, jestli jim tam neodpadnu
![]()
Baf,zatim jsem nedočítala a předpokládám,že už mě vidíte rodící,tak nee! ![]()
Ráno jsem byla na kontrolním monitoru a zase Žofina celý prospala,takže ještě jednou,to taky nic moc aktivita,tak jdu zítra večer zas.
Cítim se skvěle,nic k porodu nenasvědčuje a tak je jisté,že budu přenášet. ![]()
Po Apolináři jsme ještě zašli k drahému do práce,potom vyzvedli děti a potom ještě do restaurace na dobroučké jídlo a ted si jdu na chvilku odpočinout a potom musim bezpodmínečně jít vyluxovat a vytřít,protože už to překročilo únosnou míru. ![]()
Počasí,teploučko,ale slunce žádné.Večer zase nahlédnu.
zatim pááááá
Oli, to máš dobré, že se tak vyspíš, já jsem ještě donedávna spala bez problémů, ale teď poslední dvě noci nejdřív nemůžu usnout, pak se furt budím, na záchod musím… To jsem dřív neznala… No a pak se mi chce spát přes den
Asi už najíždím na spánkový rytmus novorozence - aby mě to pak tolik nezaskočilo
![]()
Stani, ty budeš vlastně první dubňátkový přenašeč
![]()
Jo, kdo jdete rodit do Podolí, tak se obrňte na šestinedělí.. Sestry rotují po odděleních a některé jsou fakt vydařené, budíček denně před 6, jak se měnil čas tak už v půl páté starého času, furt tam někdo leze, jednou teploměr, podruhé měření tlaku, pak zase prášky.. No prostě žádný moc velký odpočinek, jak vám nepůjde kojení, tak některý sestry jsou příšerný.. Ale v globále se to dalo, ale jsem ráda, že jsem doma. A doporučuju si vzít fakt boty do sprchy, jsou z roku 3, tedy alespoň na P4, kde jsem byla já.. A vrchní sestra? Hodně nesympatická. Ale neškodná. A nadstandardy bez šance, je plno. A dostanete 10 síťovaných kalhotek na pobyt, víc svých, vložek je dost, pleny dostanete asi 4 a zbytek svoje, kosmetika tam je.
Ani nevím, jestli jsem posílala odkaz na naše fotky http://picasaweb.google.com/jitkahla
Všem vám přeju, aby to už bylo venku. Jo, a šestinedělí.. Já brečím kvůli všemu, malý ztrácel na váze, já bulila. Dneska měl stejně jako včera, já zase bulila. No síla. Už aby i ty hormony byly vcajku, jinak ze mě okolí zešílí ![]()
A potěšující zpráva, do porodky jsem jela se 115 kg, teď jsem vlezla doma na váhu a mám „jenom“ 104! Mám obr radost, už aby to lezlo dolů, a hodně pod 100 ![]()
Amber, krásné fotečky, hrdý otec vypadá vskutku hrdě
A je fajn, že ti tak spadla ta váha, teď to už poletí jenom dolů, uvidíš… ![]()
Já si jdu dát kafčo a na chvilku se natáhnout, jinak mě už trefí ![]()
Jé, ještě ne, ještě se pochlubím s novou zavinovačkou, co jsem dnes koupila ![]()
Teda Amber ty mi dáváš s tím Podolím. Já celkem špatně snáším nemocnice, ne že by mi něco vadilo, ale prostě tam dost trpím (po laparoskopii jsem ukecala doktora druhý den že mi pustil domů a to bylo na homolce, kde byli všichni neuvěřitelně příjemný) takže jestli tam bude někdo protivnej tak to potěš, se jim tam složím a převezou mi rovnou někam do Bohnic ![]()
Takže vložky si sebou brát nemusím? A ty síťovaný kalhotky jo? 10 jich nestačí? Kosmetiku myslíš jakou že tam je jako pro mímo? A oblečení pro prcka mají?
To je otázek co? Ale začínám být pěkně zmatená a tak nějak rozhozená bo co …
Fotečky jsou krásný, Radimek je fakt úžasnej a moc gratuluju k těm kilům dolů, neboj, teď při kojení to pojede jak blesk ![]()
No jo, ty kalhotky mě taky zarazily - já jich mám 5 ks a myslela jsem, že mi budou stačit… Jakože jedny na den a jedny „rezervní“ - a přinejhorším se dají lehce přemáchnout, pokud s nima neudělám bůhví co… (popř. je prodávají za 20,– u nás přímo v porodnici)
Tak vás zdravím, záclony pověšeny, ale dnes už nemám na nic sílu, a to chce dnes přijet sestřenka a chce jít na procházku, a já se na to fakt necítím, teď jsem dorazila z kafíčka ![]()
Majce moc a moc gratuluju k Daníkovi, super, hlavně, že jste v pořádku
![]()
Vítám Amber zpět z porodnice, tak ať si co nejdřív fit, taky jste si v porodnici pobyly, že? A fotečky jsou krásný a Radime je sladký miminko…
Holky ty kloboučky, kde se dají koupit? A jsou nějaký velikosti? Já že bych si pro strýčka příhodu taky radši koupila, ale nevím kde a jaký? Poraďte, vy co už s nima kojíte… díky ![]()
Kalhotky mám nějaký jednorázový a nějaký svoje, kdyžtak dokoupí taťka nebo moje mamča, ono to nějak dopadne ![]()
Už jsem zapoměla na co všechno jsem chtěla reagovat, tak pak dopíšu… ![]()
No Nicky, kalhotky stačí, pokud nějak zvlášť nekrvácíš. Já po císaři jsem byla v pohodě, ale holka vedle mě byla furt proteklá.. Tak pak nevím, jak vystačí. Ale měly by. Vložek je hromada, ty si brát nemusíš. Kosmetika na mimčo tam je - Johnson a Weleda, můžeš si vybrat. Na prdelku mají Biodermu, Weledu a Rybilku. Taky záleží na Tobě. Plenky a kapesníčky na mimčo musíš mít svoje, oblečení mají. Sice ne zázračný, ale mají. A mají i košile pro maminy, já je používala taky. A ty sestry, většina je jich OK, ale stačí jedna, dvě protivný a člověk má hned zkažený pobyt, hlavně když jsou tam třeba 2 dny po sobě
Jo a ještě tam dostaneš mini bepanthen krém.
Jinak díky za pochvalu malého, jsem fakt pyšná, ale to každá máma
Je to fakt úžasný pocit být máma, nikdy jsem tomu nevěřila, že mě to až tak dostane ![]()
Lucinko, těch kloboučků je prý několik velikostí, já koupila nějaký Avent přes internet, ale v Podolí měli svojí Medelu, ale tu jsem nepoužila.
A ještě se musím pochlubit, taťka nikdy nebyl na dárečky, všechno jsem si vybírala sama, žádné překvápko, ale dneska mě dostal, dal mi zlatý náušnice za malého
Přitom těch keců před porodem, jak se netěší, jak bude řvát.. ![]()
Já vám tak přeju, abyste už taky porodily.. Pak tu budeme klábosit o dětičkách a strastech šestinedělí
že jo Rosi
Co dvojčátka? A Ibri? Jo, ten císař nebyl zase až tak hroznej
A dneska ta jizva už vůbec nebolí a normálně chodím a sedím a jsem v pohodě ![]()