duben 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
50725
15.4.09 21:45

Ach jo, jsou to ale trable, s mrňatama - jestli to nakonec není nejlepší, když si to moje mrně zatím jenom tak miloučce (a hlavně tiše) pokopkává v bříšku :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4020
15.4.09 21:45

Angu,dik za odkaz,tak snad mu nic neni.........ach jo…mne ho tak lito, drobecka maleho…ze jsem na prasky i z tech nudlicek.......uz mi zacala bolet hlava jako strep…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4020
15.4.09 21:52

no Angu, nevim, co je lepsi…v brisku jsem se o nich take bala…jestli se jim tam dari a vsechno je tak jak ma byt…a jak dopadnou u porodu…atd..Ale ted' kdyz uz vidim, ty jejich mikro tvaricky..a tak sladke..a najednou jich neco trapi, no hruza.....

tak na 3. pokus se asi neco podarilo z nosanku odsat,uz aspon nechrochta a spi chvilku na me. Vladika asi trapi prdy :evil: nebo nevim uz co..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
15.4.09 22:28

Rosi, no to se ti nedivím, že tě rozbolela hlava, to se i divím, že až teď :roll: Chuďátka malé, člověk by to tak vzal rád všecko na sebe, co? Já myslím, že to si asi nevybereš - jak už se o nich dozvíš, že jsou v bříšku, tak máš o ně strach furt - až do smrti :roll:

No hlavně ať je jim brzo líp, hlavně Daníkovi a ať rymkou ještě nenakazí bráchu.

Teď mě napadá, jak je ta nejhorší chlapská nemoc? Rýmička? Že by se to projevovalo už tak brzy? :wink: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11818
15.4.09 23:10

Amber , hyperaktivita se prý u dětí pozná až mnohem později, s tou bych to do souvislosti vůbec nedávala!
A že máš hodné miminko? To mu může klidně vydržet až do puberty - fakt jsou to všechno „dobráci“, kdo ti do toho takhle kecá. :roll: Jen si to hezky užívej a nenech se rozhodit. :wink: Čaj jsem nikdy nedávala, dokud jsem kojila, tak neporadím. My jsme vystačili s mateřským mlékem celých 6 měsíců, nedávala jsem ani vodu.

Rosinko , nechceš si koupit tu odsávačku, co se přidělává na vysavač? Já ji koupila teda až nedávno, ale nedám na ni dopustit - to se s tou mechanickou, kde odsáváš pusou, vůbec nedá srovnat.
Moc dobrá věc na rýmu je taky Nosní olej Baby od firmy ATOK:
 http://www.originalatok.cz/?…

http://80.188.76.98/…uctCard.aspx?…

Teplotu nechej, takhle nízká se srážet nemusí. Kdyby to přelezlo 37,5 tak zavolej doktorce, já už si nejsem jistá, jak je to u novorozenců, tak nechci špatně radit. U starších dětí se sráží teplota až přes 38 stupňů.

Jinak je dobré podložit matraci, aby měl hlavičku výš a líp se mu dýchalo.

Když budeš někdy potřebovat nějakou urgentní radu ohledně nemocí dětí, určitě volej doktorce nebo v noci na pohotovost, oni ti poradí. Na tu pohotovost můžeš případně volat i na jinou, než kam patříte (kdyby na té vaší byli třeba nepříjemní), já s tím mám moc dobrou zkušenost. Vždycky byli moc milí a v rámci možností poradili.

Evička - chudák holka a hlavně drobek malej, takový těžkosti hned na začátku! Moc na ně myslím!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11818
15.4.09 23:11

Nicky, moc gratuluju k narození Rosálky!!! :D :D :D Ať vám princeznička hezky prospívá a dělá vám jenom samou radost! :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
16.4.09 01:16

Tak já holky číhám na telefonu a on to zatím manžel Nicky napsal sem :D

MOOC GRATULUJU NICKY! DALŠÍ NEVĚSTA PRO TY NAŠE KLUČÍKY :)

Evičko, moc mě mrzí trable s Honzíkem a držím palce, ať to zvládne a vybojuje bez větších komplikací :(

Titty, díky za info :) Ještě že vás tu máme, zasloužilé maminky :) My už jsme s přítelem tak zblblí, že už jsme říkali, že je fakt asi hodně napřed a bude to nějaký zdravotní problém.. :) Přestanu toho chudáka tolik pozorovat :) A s čajíkem to nebudu přehánět, tak jenom když půjdeme ven, vezmeme si ho jako první záchranu :)

Rosinko, ať vás ta teplota a rýma brzy přejde :( U těch prcků je to blbý, člověk by to vzal nejraději na sebe.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.4.09 07:29

Dobré ranko,

tak mám dnes nový rekord - jsem vzhůru od 3:45 :roll: Já nevím, že to děcko moje je jakési nespavé :lol:

Ale aspoň jsem si předvyplnila formulář na žádost o porodné a přídavek na dítě, abych pak zjistila, že žádný beztak nedostanem, protože i kdybych neměla vůbec žádné příjmy, tak stejně nejspíš drahý vydělá příliš mnoho :roll: :lol: No aspoň nebudu muset vyplňovat ten brutálně dlouhý formulář o výši příjmu :lol: Přijde mi celkem drsné to životní minimum pro 2 dospělé + 1 dítě 7080,–/měsíc 8O Asi děláme někde chybu nebo co… :lol:

Jsem zvědavá na dnešní KO, jestli se něco třeba dozvím, dneska od 6:38 :lol: mi trošku potvrdává břicho, tak se třeba něco ukáže i na monitoru. Samík bude určitě zas chrnět, když řádí už od 4 :roll:

Amber, já budu určitě taky pozorovat, to je normální, si myslím…
S tím čajíkem ještě - ono se to říká, že kojené děti nepotřebujou nic jiného, ale zas se i říká, že když je dítě kojené, tak neonemocní - zkusme to říct Rosince :roll: :lol: Já myslím, že všeho s mírou a tak jak vám to vyhovuje je přesně ten správný přístup… :wink:
Jinak s tím napřed - já jsem v roce odříkávala zpaměti leporela a nijak hyperaktivní jsem rozhodně nebyla… Psycholožka mi pak někdy v 15 říkala, že jsem možná byla geniální dítě - škoda, že se na to přišlo tak pozdě, už to bylo všecko pryč :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
16.4.09 07:37

Nicky: moc gratuluju a ať se vám oběma dobře daří!

Rosi: s tou teplotou bych zatím taky nic nedělala. Jěště existuje odsávačka na baterie, líbí se mi, ale zkušenost s ní nemám.

Amber: já prolévám sebe fenyklovým čajem od megafytu. malému bych dala tak pár lžiček, víc až budou vedra :) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
16.4.09 08:23

No jo Angu, to životní minimum je dělané přesně pro naše nepřizpůsobivé spoluobčany :) My to v životě nesplníme, a upřímně ani nechci, to se raději vzdám příspěvku :) A porodné, sakra, tam se budu muset vydat :( Tady u nás je to na bednu, bydlím na Praze západ, ale o porodné si pojedu žádat na Prahu 5. Jako by to nemohli všechno vyřizovat už v porodnici a někam posílat, když se v porodnici vyřizuje matrika.. No jo, asi abychom měli bohatý program s dítětem, my bychom ani nevěděli, kam na výlet, takhle to máme jasné :) A s tou genialitou, to víš, dřív se to neřešilo :D Za komančů kdo vyčníval, tak měl problém :D Já bych geniální dítě ani nechtěla, by mě ve 2 letech poučovalo o raketách a nevím čem ještě.. :D A třeba fakt dneska porodíš, třeba si Tě tam rovnou nechají, tak držím palce :)

Aleesho, díky s tím čajíkem :) Pravda je, že včera byl malý uvařený, tak se ten čajík i hodil :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.4.09 08:39

Amber, no to máte teda nešikovné s tím vyřizováním… Je fakt, že v porodnici by to vyřizovat mohli, když to stejně dávají všem… Ale jak říkáš, kam bysme jinak jezdili po procházkách :lol:

S těma přídavkama - taky radši budu mít větší příjmy než nějaký přídavek - je fakt, že 500,– měsíčně potěší, ale zas nějak zá:,–(ně nevytrhne.

Jak je nastavený sociální systém u nás jsem zjistila, když jsem chtěla po škole aspoň nějaké penízky, než se uvolní místo v té knihovně a z ÚP mi nic nedali. Na soc. mi řekli, že ani nemusím žádat, pokud manžel pracuje, že mě má živit on. Že kdybysme byli na ÚP oba, tak by mi něco možná dali… Tak pak si mají třeba ti chlapi najít práci, když manželce pak seberou všecky dávky a budou na tom tisíckrát hůř… To je systém jako prase :roll: No, ale to je úplně mimo :lol:
Ale já jsem v podstatě člověk, který od státu nic nechce, mně by stačilo, kdyby nám neházeli klacky pod nohy se stavbou domečku :wink: Ale třeba jsem nechápala, jak se jednu dobu dávala prvňáčkům tisícovka na školní potřeby a lidi se bouřili, jak je to strašně málo - no ať si trhnou, lepší než drátem do oka, ne? Taky by nemuseli dostat nic… :roll:

Bože, zas píšu o blbinách… :lol: :lol: :lol:

Tak mě napadá, jestli bych si to tvrdnutí neměla nějak stopovat nebo co… Ale to asi stačí až ty kontrakce, ne? Tohle nebolí, tak to stahy ještě nebudou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11818
16.4.09 08:40

Amber , myslím, že by ti porodné mohl vyřídit i někdo jiný, že tam nemusíš osobně. Já se tam teda před těmi 2 lety hnala - pro Prahu východ je to pro změnu v centru Prahy, na nám. Republiky (a já tam parkovala, fakt zážitek :roll: ). Právě mám pocit, že mi paní říkala, že jsem někoho mohla poslat. Tak si tam možná zkus zavolat a poslat někoho z rodiny.

Já mám dneska taky rekord v nespaní, usnula jsem ve 4 a vzhůru jsem od 7. :? Už jsem si říkala, že možná ráno pojedeme, ale byli to jenom hooodně bolestivý poslíčci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
16.4.09 08:48

Titty, to je možný, ale popravdě rodina by se neutrhla a já zaparkuju v KOC Nový Smíchov a to je hned vedle.. Tak to ani nebude tak bolet.. :) Ale štve mě ten princip.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.4.09 08:58

No jéje, mít příležitost si projít obchůdky s hadříkama, to by mě taky tolik nebolelo :lol: Už se těším, až si něco pořídím nového na sebe… Jestli teda nebudu mít sloní velikost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65352
16.4.09 09:10

Ahoj holky........
Rosinko…teplota je v pohodě…já teda měřím v zadečku a tam je do 37.5 normál.
Jinak Matyášek má zahnisaný očičko,chudinka,už v porodnici jsme dostali kapky,ale včera se mu jedno zhoršilo,ještě že zítra jdeme k dr.
jinak holky........jaké máte plíny?????
My měli Babylove a super a ted Pampers a teda ty pročůrá...........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí