Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj zase.......
tak u dr. v pořádku,přibrali jsme 160 gramů
a máme přijít raději ještě v pátek na převážení a kvuli té žloutence........
jinak Matyášek je zlatíčko.........a nemám blicí miminko ale kakací…a to pořád ![]()
A klasika…dnes jsem ho u dr,svlékla a co myslíte????Oblouk až sám sebe počůral
![]()
Amber, pochopila jsem, že to, co měli je vlastně nějaká nedovyvinutá „záklopka“ nebo svěrač někde v jícnu - normálně se to tam uzavře, takže jídlo nemůže z žaludku ven. A když to uzavřít nejde, tak se může po jídle vracet. Ale je to spíš taková nepříjemnost, ono se to prý nějak do roka nebo tak spraví samo - jen je po jídle dýl nosili svisle a tak, aby jim právě nevrhali
Já jsem o tom teda slyšela poprvé u nich, říkám, u nás to nikdo neměl… My si z nich děláme občas srandu, že ti naši Pražáci mají zas nějakou novinku
Našla jsem o tom třeba toto http://www.babinet.cz/…-u-deti.html Ale třeba to není ono, to asi nejlíp pozná beztak doktorka…
Luci, jasně, lidi vůbec neřeš, protože oni stejně nic neví a nic nepoznají - na znalce si jenom hrajou… To je taková oblíbená disciplína, asi - všichni ví o těhotenství a malých dětech víc, než ty ![]()
Bobi, no jo, ve čtvrtek či v pátek má prý pršet, tak třeba fakt nechcou být zavření v porodce, když je krásně ![]()
Mně začala psát pravidelně švagrová - „Jak je?“ Každý den už od čtvrtka, kromě neděle, teda… A začalo to tak, že jsem si s ní psala o něčem jiném a postěžovala si, jak jim doma už nadávám, když se mě furt ptají… A na to začla - no mně to přijde skoro jako naschvál
Dneska už jsem jí neodepsala, tak ji to snad trkne - nebo si bude myslet, že rodím
Taky jsem uvažovala, že bych jí napsala, že jako žena na MD si můžu dovolit každému poslat jen omezený počet sms o mém těhotenství a jí už zbývá jen jedna, tak jestli chce vědět, jak mi dneska je nebo jestli jí mám radši dát vědět, až porodím
Ale zas nevím, jestli by se neurazila, ačkoli by to bylo přesně ve stylu humoru jejího bratra - ona by se jinak jako tetička rozdala…
Peti, tak super, že je všecko OK
Jojo Angu, to přesně mi říkali v porodce, že ještě není uzavřena záklopka mezi žaludkem a jícnem.. Náš malý přibral od poslední návštěvy 220g, takže se blížíme naší porodní váze. Mě spíš přijde, že nemá záklopku na to, aby věděl, kolik toho vypít a prostě pije, pije, až se to začne vracet ![]()
Luci, vykašli se na všechny a užívej si bříška, nějak mi teď trošku chybí ty pohyby
Občas mám ještě takové ty zvyky si ho hladit a být na něj opatrná a v autě si automaticky dávám pás pod břicho
No magor.. Tak se ještě chlub, je to jedinečný
A kdo říká, že jsi na dvojčátka, ten ví prd! Každý to má jinak a každé těhuli to náramně sluší, říkej si, že to je prostě závist ![]()
Dostali jsme pozvánku na kyčle a další KO u doktorky „až“ 30/4. Moc nás chválila a dneska jsme nečurali ani nekadili, jsme se na to připravili dopředu a přebalili se zavčasu doma ![]()
Amber,tak to my šli s porodní váhou už z porodky........
a Matyášek si zase nechce nějak odříhávat,,prostě usne..........tak nevím,jestli mám vždy čekat,nebo ne ![]()
Aleesho , já jsem poslední dny hotová z toho, že mi Martínek nespí přes den a upřímně se děsím toho, až k tomu přibyde mimčo… teď se mi aspoň občas podaří Martina přemluvit, aby si potichu hrál a třeba půl hodiny podřimuju. Pochybuju, že se mi tohle podaří se dvěma.
No ale zase zmizí moje těhotenská nespavost. ![]()
Teda, to TBC je divný! Ale co, přeočkovat to není problém, viď?
Lucinko, Anguo , já mám termín až 23.4.! I když to je ten oficiální, můj soukromě vypočítaný termín je 19.4. Ale jak jsem včera večer pomalu chtěla dávat věci do auta, že v noci pojedeme, tak dneska zase vůbec nic.
A klidně ještě do aspoň do víkendu počkám. ![]()
Amber a nepřejídá se Radimek? Já to měla takhle s Marťou, on se nacpal až k prasknutí a pak samozřejmě blinkal. Jestli ti to Radimek dovolí, zkus kojení ukončit o chviličku dřív, než by se sám pustil. Zvlášť jestli si ke konci už jenom tak cucá.
Taky nám doktorka poradila podložit matraci v postýlce, aby měl malej hlavičku výš - dát tam třeba složenou deku.
Reflux to sice může být, ale tím bych se dopředu nestrašila. Stejně se to pozná až později a u většiny dětí se to spraví samo.
Peti , jestli to Matýskovi nějak nevadí, tak si podle mě nutně odříhnout nemusí. Marťas si jednu dobu odříhnul vždycky až po spaní - při kojení usnul, dala jsem ho do postýlky a až když se vzbudil a zvedla jsem ho, tak vypustil bublinu. ![]()
Titty..no nevadí mu to…někdy si říhne,ale jindy hned usne a spinká.
tak ho teda nebudu nutit
ne že bych ho nutila.........a nechám ho spinkat.
Titty, to je taky problém, že se přejídá.. Někdy právě pije, až z toho začne zvracet
Tak myslíš vzít mu to prso ještě dřív? No zkusím to, díky za radu
On je na to jídlo jak divý
Ale to zvracení je pak hrozný
Jinak já prý jako malá taky zvracela, mamka mě krmila sunarem a pak prý zkoušeli bůh ví co, až jsem měla nějaký rýžový hnus a byl klid.. Tak to snad nemá malý po mně..
Nicky, zítra nastupuješ do Podolí, viď? Moc na Tebe myslím. Doufám, že už se tolik nebojíš, bude to dobré a pozítří budeš mít své miminko u sebe, dej hned vědět, kdo je Lukrécie a jak se máte - teda Ty nebudeš moct, tak manžel? Já to totiž asi do 17/4 nevydržím
Zítra to tam přežij, hezky se vyspíš a bude den D, pak už to bude sranda ![]()
Ahoj,
jenom krátce,jsem nějaká zmožená. Žofinka krásně prospívá,už je jako průměrná miminka při narození.
3100g a 50cm.
No,za deset dnů,to docela jde.
Mějte se krásně páááá
Ahoj holky, jen vcuku letu nakukuju ![]()
Peti, náš Mates je dost podobnej vašemu, taky nekrká
, má žloutenku - děláme mu doma lázně, leží vysvlečenej pod oknem, když svítí slunko a „opaluje se“. Zatím nám počasí přálo.
Angu, Luci, Bobi, ty lid jsou debilní s těma dotazam, kdy porodíte…to fakt nechápu…
tak se jdu holky rozloučit, za chvíli odjíždíme směr Podolí.
Doufám těhulky, že až se vrátím, tak už budete mít ty prcky taky u sebe, a budem tu řešit jen krásný maminkovský problémy
Zkusím nějak dát vědět, jak jsme vlastně dopadli
takže všem jak malejm tak velkejm pac a pusu
![]()
Ahojda holky, to byla teda noc, já jsem se na velikonoce trošku vystavila sluníčku a namazala si bříško kréme na opalování…
Nevím jestli to je z toho, ale včera mě začalo svědit okolo pupíku a teď mám kropenatý celý bříško a svědí to jako čert, absolutně nevím, čím to mám namazat a jak si pomoct
asi jak je tak kůže napjatá a citlivá, tak to nevzládla a to jsem byla jen chvilku, tak já vůbec nevím… nic jinýho to být nemůže, poradíte? Mě napadly jen obklady z řepíku ale mazat nevím čím… ![]()
Nicky moc na tebe myslím, zítra budeš mít mimíska u sebe, to je nádhera, těším se na překvapení s tebou ![]()
Ahoj,
Nicky: držím palce!
Daneček si taky pokaždé nekrkne, hlavně v noci se mi nechce dlouho čekat
Blinkací naštěstí moc není, ale kaká taky pořád ![]()
Amber: na tu vyrážku se taky zeptám, dnes jdeme do poradny. Chodím na na polikliniku na jižní město.
Lucinko: co panthenol?
A není panthenol na spáleniny? Já mám na bříšku takovou krupici červenou, prostě podle mě alergická reakce. Asi budu muset do lékárny a zeptat se…
Včera jsem si taky vzala na sebe těhu kalhoty vypraný, tak si říkám, jestli to třeba není alergická reakce třeba na prášek nebo já nevím, je to na tom místě kde je ten těhu pás…
![]()