duben 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6471
16.4.09 20:58

Angu jasný, že v dobrým :wink: :lol: u nás jsme už všichni napnutý, kdy mě to zaskočí, v úterý se zeptám dr. jak dlouho mě nechá po termínu, doufám, že jen týden :D

Taky jsem zvědavá na sebe po porodu, je mi jasný, že těhu kalhoty ještě chvíli potom ponosím :lol: :D

Angu podávej info jak je, jasný :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1556
16.4.09 21:40

Ahoj maminky a těhulky,
sleduju co je novýho a koukám, že už je víc dubňátek na světě než v bříšku :lol:
U nás se v pondělí rozhodne, jestli to půjde císařem, jdu na UTZ a pokud se bude odhad váhy blížit 4 kilům, což asi bude, tak jdu na císaře, asi už příští týden.
Stanuško, s tím Mratínem si mě docela dostala, to jsme skoro sousedky :wink: Bysme se někdy mohli potkat, až se všechno kapku u:,–(í, co ty na to?
Jinak všechny miminka jsou krásný, jedno hezčí než druhé. Já už se taky těším na Julinku, ale zas ze zkušenosti už vím, že dokud je břiše, tak se aspoň jakž takž vyspím :D Spíš ta zvědavost, jak bude vypadat a tak…
Angu, Lucinko, vám držím palce, ať to máte taky brzy zdárně za sebou a viz výše, ještě budete vzpomínat, jaká to byla pohoda, když jste mohli ještě 2v1 na nákup nebo v klidu do sprchy. tak si to ještě užívejte, pak už si ani na záchod v klidu nedojdete :wink:
Rosi, nechceš na ty prdíky zkusit ty probiotické kapky? Vím, že stojí teda dardu, ale kdyby měly pomáhat… účinek by měl být vidět asi hned a kdyžtak by se daly někam objednat nebo nechat dovézt ze Slovenska, tam už to není taková darda. A s tou rýmou, taky doporučuju odsávačku na vysavač, je to super vynález. A být hodně na vzduchu, doma zvlhčovat a dávat mokrý plíny na postýlku, aby se jim líp dýchalo a vypodložit pořádně matraci, aby jim to odtékalo. Jinak z toho dostanou kašel a bude to ještě větší pruda. Tak držím palce!
Tak já jdu do hajan, jsem KO, dneska tu dost foukalo, tak jsem z toho větru nějaká zmožená, byli jsme skoro celý den venku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
16.4.09 21:52

Tak se mi zdá, že to špinění víceméně ustalo, bylo takové husté, tak možná to byl třeba kus zátky nebo něco… Ach jo, nejjistější je beztak, když praskne voda :roll:

Stejně je lepší rodit dřív - když tu byla banda nudících se těhulí, to bylo radičů, teď je tu jen hrstka statečných :lol:

No nic, asi jdu zkusit trošku pospat, jestli to půjde, chce se mi celkem dost… Uvidíme ráno… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
16.4.09 23:53

Ahoj holčiny, tak se hlásím z domova. Dorazili jsme už včera, ale nějak nebyl čas. Zatím jsem vás stihla jakž tak dočíst. Moje snaha trochu reagovat asi bude román, ale snad to přežijete ;)

Porod Po celkových 63hodinách kontrakcí jsme v 8 večer do porodnice, byla jsem otevřená na 4 cm (hurá). Do půl desáté jsem úpěla na sále s plynem, zavedli mi kanylu (na moje přání do předloktí a světe div se, byla plastová, a né kovová jehla, jako mi píchla ta slečna před dvěma dny a stáhla mi tím stresovým prožitkem kontrakce na 30 minut :-( . V deset mi píchli epidurál (hrozně jsem se ho bála - že když se blbě pohnu, může to mít ošklivé následky, ale nakonec jsem to přežila. Samotná injekce mě ani tak nebolela, jako to bylo spíš krajně nepříjemné. Zabral mi ze sta procent jen na levé straně, tak jsem ještě chvíli „plynovala“, pak mi na pravou stranu ještě dodali kus dávky a už jsem od pasu po kolena necítila ani prd. :D to byla úleva!!! Koukala jsem na ten papír, co lezl z monitoringu, poslouchala prckovo srdíčko a s drahou polovičkou jsme žertovali a smáli se a kecali do doby, než jsem byla otevřená na 10 cm, což bylo v jednu hodinu a začalo se tlačit. Po 36 minutách byl prcek venku :) Bez klystýru (velkou potřebu jsem kupodivu zvládla během kontrakcí ještě před příjmem a řvala na celé přízemí nemocnice :D :D), bez nástřihu, bez následného šití. Jediné „poškození“ bylo na vnitřní straně velkých stydkých pysků (prý jakési poškrábání) a to bolí jako čert dodnes - ale jen při čůrání :) Snad brzy přejde i to :) No a bylo to :) Prcka jen otřeli do ručníků na stole vedle mě, dali mi ho na prsa a na cca půl hodiny nás nechali. Pak ho zase přede mnou oblíkli (bez koupání - děti se tu koupou nejdříve po 24 hodinách), zvážili - 2,9303 - prostě prcek (děti tu při porodu neměří na délku, resp. údaj nezapisují, takže ho nevím, jen vím, že druhý den měl 52 cm, což asi o moc od porodu nevyrostl ;) ;) Nechápu, jak jste zvládly porodit větší prcky. O těch 4kg a víc ani nemluvě, to by mě z toho sálu vezli asi v penálu… Pak nás opět nechali o samotě asi hodinu a pak mě i s prckem odvezli na pokoj. Byly tam další dvě maminy, obě s holčičkama. Jedna polka a jedna turkyně. Prcek i já jsme do rána spali, to byla paráda. Všem jsem ho vychválila, jak pěkně spinká, tak Mates se rozhodl, že nic takového už opakovat nebude. Je vzhůru cca co hodinu (pokud není po koupání, to vydrží i dvě ;) ). No a pak jsme měli velké problémy s kojením :( Bolelo to jako čert, neuměla jsem prcka správně přiložit a bradavky jsem měla jak okousané jak blázen. Navíc ještě nebylo mléko, jen to mazivo a né moc, takže měl pořád hlad. Teď zas nevím, kam to mlíko dávat :D A Mates je tak vyčůranej, že než by pravidelně sál, zatáhne jednou velice mocně a pak si nechá vše jen pomalu téct do pusy. Proč se namáhat, že? :D Jinak je kouzelnej, nádhernej a přesto, že díky němu spím sotva 4,5 hodin denně, MILUJI HO jako blázen!! :oops: :oops: Pořád bych ho jen pusinkovala a oňamlávala :lol: Fotky rychlovky neupravené zatím zde:
 http://ellenna1.jalbum.net/…s/index.html

Brečení jsem si už taky prožila - při snahách o kojení, kdy nám to moc nešlo a prcek šel s vahou dolů (až později mi vysvětlili, že všechny miminka po porodu zhubnou a na původní váhu se dostávají cca až za 14 dní), a řekli mi, že pokud prcek nepřibere do druhého dne alespoň 20gramů, tak nás domů nepustí, brečela jsem jako želva, že nejsem schopná mamina, že mi dít trpí hlady, že nebudu sto se o něj postarat atp. Snažila jsem se ho pak kojit pomalu celou noc, jak spal, ještě jsem odstříkávala do lahvičky a nechávala ho tím ještě dokrmit. Do druhého dne jsme přibrali 65 gramů ;) A hurá domů!!!!! :D

Další brekot mě přepadl dneska, že jsem na všechno sama, přítele musím o všechno prosit, a vysvětlovat proč potřebuji to či ono a kolem mě bordel a já sotva stíhám prcka atp. No veselo. A to jsem po porodu nedostala ani kytišku a Martin za mnou byl sice každý den, ale sotva na půl hodiny :( Jsem ve stavu, kdy pochybuji, že si ho chci vzít (ač je už všechno zařízené :( a v září bychom měli být svoji :( ).

Angua Taky jsem si říkala, že prasklá voda by byla nejlepší, ale nekonala se, praskli mě až na sále :) Jinak před odjezdem do porodnice jsem měla taky krvácení čerstvé krve s kusy hlenovité zátky, a bylo toho až nápadně dost, takže jsem si říkala, že to už by mohlo být ono ;) Takže v kolik vyrážíš??? :D

jinak: Všem maminkám gratuluji k jejim ratolestem!!!! Nicky aspol.: držívám vám palečky ať je u vás vše v pohodě a děti vám dělají jen radost :)

Suvik Bodýčko Iron Maiden pořizoval přítel našemu Matesovi. Kupoval ho v eshopu v Británii, ale jak Angua podotkla, dá se jich sspousta najít na aukcích na ebay.com nebo ebay.ie :) Ale to už Ti asi napsala :) Jinak koukám, Ty máš vlastně taky Matesa ;) Ten můj moc nekouká, pokud neřve, tak „mokře“ prdí do plen a nebo chce pořád jíst :)

Kdo má kontakt na Evku, ať jí vyřídí, že jí hrozně moc dfandím, stejně jako všechny ostatní a ať je hodně silná, ať se ta její síla přenese i na prďolku…

Petrax77 Tak tomu říkám extra rychlý porod!!! Nemáš na něj nějaký recept? Abych ho použila přístě ;)

Jak jste řešily pleny - já používám teď na začátek jednorázové Pampers new born a jsem s nima absolutně spokojená - jen je fakt, že se musí dobře upevnit, jinak se stane, že může cosi protéct kolem nožičky… :) Jakmile se s prckem trochu sehrajeme (a dojdou nám připravené tři balíky jednorázovek), jdeme na klasické látkovky :)

Kojení - co je to noční 4hodinová pauza???? :D :D Gabu , taky je to pro mě velká neznámá :D Mates chce jíst pomalu co hodina… A když nedostane, to je rotyka!!!!

A kdo má dole 10kg, tak jen tiše závidím :) Já mám dole necelých 7 a víc jak 9 mě ještě čeká.
V souvislosti s tím musím říct, že mě hrozně překvapilo, jak se bricho po porodu o moc nezmenší… Prcek tam už sice není, ale břicho pořád vypadá, jak když tam má být ještě další :D Vždy jsem si myslela, že po porodu břicho mizí hned…

Lucink_a uzlíčky netřeba závidět :) Za chvíli máš ten svůj u sebe a ještě se slzou v oku budeš vzpomínat na chvíle „klidu“, kdy byl prcek ještě v bříšku ;)

Maminek co už mají prcky se chci zeptat - jak mocně a jak často vám prckové brečí? mě přijde, že mi ten můj nekřičí jen při kojení a při soustředění na plnění plen… :(

Tak mám ten svůj román za sebou, alespoň máte co číst k ranní kávě :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
17.4.09 05:58

Tak se hlásím jako nespavec, od 4 jsem vzhůru, ještě že to nebylo včera a já ten net tady teď mám :D

Zdravím Mispulin, dlouho jsi tu nebyla, musela jsem juknout do seznámku :wink:

Jinak jsem zapoměla, vítám doma Olinku a Ellen, mimísky máte krásný holky,fakt…
Ellen s tím přítelem mi to je líto, ale třeba je to jen přechodný období, jak se srovnáte atd. přeci jen je to něco novýho pro vás oba, ale si to chce mu to říct a pořádně si o tom s ním promluvit, co a jak… tedy já to aspoň tak řeším, komunikace.. držím pěstičky a určitě vše dobře dopadne a ty budeš v září krásná nevěsta :wink:
Ale zatím máš prvenství v délce porodu, to je totiž strašný :roll:

Já nemůžu spát, pořád přemýšlím nad tím, kdy to přijde atd. už mi hrabe, potřebovala bych to vyhodit z kebulky nebo zešílím, ale představa od středy 14 dní přenášení, jakože tady takhle nechávají je šílená…

Včera jsme se o tom bavily s kámoškou co má roční holčičku a cítím se přesně jak říkala, přijde mi to nekonečný a jako by to nemělo nikdy skončit, ale přitom vím, že jo, ale kdy?? :lol: :lol:
Já jsem hrozně netrpělivá, ale až budu mít po porodu, tak zase budu naříkat na to jak jsem se předtím krásně vyspala… :lol: :lol: :D

Angu tak nic, tak uvidíš dál, ale já myslím, že když už to bude ono, tak to asi opravdu poznáme, no jsem zvědavá na sebe, až vám tu budu naříkat :P :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4663
17.4.09 07:18

Dobré ranko …

já se hlásím do dnešního dne naprosto svěží a vychrupaná, Jakub byl na dnešek uplně výborný …
Dali jsme si setkání u prsu klasicky ve 20.00, no pak až v 0.45 a pak až kolem čtvrtý, ještě chrupe, ale každou chvilku se asi vzbudí, je to miláček …
Trochu jsem dospala deficit a fakt se cítím skvěle …

Angu tak co?? zapla jsem net kvůli tobě …

Luci přesně jak píšou holky ne třeba závidět …

Eli - určitě se ten tvůj chlap srovná, a v září budeš zářit!!!!!!!!
JInak porod teda klobouk dolů 63 hodin, ty jo já nadávala při mých 4 hodinkách, jsi frajerka … :) a prcek je krásnej …

Ahojky Mispulin - ať máš bochánek brzy venku a nenechají tě moc dlouho trápit …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11813
17.4.09 08:27

Tak se hlásím stále pohromadě! :D Dneska v noci jsem spala celých 8 hodin, to už se mi nepodařilo nejmíň 3 týdny! 8) Nepočítám 3× vstávání na záchod, vždycky jsem pak hned usnula.
A jak jsem se včera už pomalu balila na cestu do porodnice, tak dneska zase vůůůůbec nic. A klidně ať si ještě chvíli vydrží, mně by se líbila na porod tahle neděle. :P Jo a jenom za včerejšek mi strašně moc kleslo bříško, už je fakt hodně dole a to ještě ve středu trčelo pěkně dopředu.

Petrax77 - to musíte mít teď hodně náročně, Šimonek je zrovna v tom věku, kdy „visí“ na mamince, co? Ale třeba to zase budete mít rychleji zvládnuté, tohle žárlení. Já jsem na to u Martínka zvědavá, sice je už starší a hodně věcí se mu dá vysvětlit (těch pár měsíců je fakt rozdíl), ale zase už si nad tím bude víc přemýšlet… uvidíme. :)

… víc nestíhám, budí se mi starší dítko - asi s tátou včera ponocovali, že spal tak dlouho. Já jsem to zalomila v devět. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.4.09 08:53

Dobré ranko,

tak u nás taky nic :D Drží se tam jak klíšťátko :lol: Asi si říká, že ho jen tak z bejváčku nevystrnadíme, dokud nebude sám chtít :lol: Špinění ustalo úplně, břicho mám možná takové tvrdší a trošku něco cítím v podbřišku, ale na porod to teda není… No třeba to ještě přijde, jak budem :,-(it ty růže :lol:

Miri, vidíš, jaká jsem :oops: Výjimečně jsem mohla dneska spát, tak jsem spala, co to dalo. Včera jsem byla fakt unavená, tak jsem si říkala, že si trochu naspím, kdyby to náhodou dneska přišlo. Ať nejsem pak jak zomba :lol:

Titty, vidíš, nakonec porodíš dřív jak já :lol:

Elli, možná přítel jenom neví, co by měl přesně dělat a jak se angažovat, tak nedělá radši nic, aby nic nezkazil… Asi bude nejlepší si promluvit a třeba si určit, co kdo bude dělat. A taky ho naučit věci kolem prcka, ať může koupat, přebalovat a trávit s ním čas - určitě neví jak na to a třeba se toho trošku bojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65347
17.4.09 09:01

Ahoj holky.........
Angu…co tady děláš :?: :roll: :lol: no dobře,tak at tam ještě chvilinku je :D
Ellenko,malej je krásnej,až mi vehnal slzy do očí :o
Jinak Matýsek v noci papká po 4 hodinách…paráda :wink:
A dnes jdeme k dr.na převážení a uvidíme,co s tím očičkem…ale už je to lepší :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.4.09 09:02

Jenom jsem si tam upravila KO…

Elli, Mates je boží! :D

Ještě s těma návštěvama - já teda taky neočekávám, že tam drahý pobude o moc dýl než půl hodiny - on totiž není vůbec návštěvní typ :lol: Sice teď tak nějak nepřímo padlo, že jo - když jsem mu říkala, že bude mít pohodku sám doma a on na to, že přece bude chodit za náma do porodky, že moc sám doma nebude, ale radši s tím moc nepočítám - maximálně budu pak příjemně překvapená :lol: Možná to bylo i tak, že tě třeba chtěl nechat odpočívat nebo má zažité, že v nemocnici na návštěvě nesmí být dlouho nebo cokoli… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65347
17.4.09 09:07

Tak můj taky v porodnici moc nebyl…jeho kolega se projevil jako svině :oops: a prostě ho nezaskočil v práci,takže si za námi přes den odskočil a pak chodil po práci…po 6 večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.4.09 09:09

Peti, dyť říkám, je to klíšťátko naše malé :lol: Ale dneska jsem celou noc (ve snu) strávila v porodnici a čekala, až začnu rodit :lol:

Tak se dobře zvažte a vyřešte očičko, je fajn, že se to zlepšilo…

Jinak drahého ségra asi pochopila - po denním přísunu sms ve znění „jak je?“ jsem jí na jednu neodepsala, tak napsala další den drahému, jak se všichni máme. A on jí na to napsal, že on je teda trochu nahlavu, ale to už o něm ví a jinak nevidí důvod, proč bysme se měli mít špatně :lol: Tak pak jen psala, že už teda bude trpělivě čekat :lol: :lol: :lol: Včera jen psala drahému, že se hrozně těší na miminko - tak jsem ráda, že to pomohlo :lol: No, snad už se brzo dočká…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8671
17.4.09 09:21

Ahoj,
tak u nás naopak Žofinka sosala každé tři hodinky v noci,jen od osmi do půlnoci si dala čtyři hoďky,pak už hezky ve tři a v šest.Ale spala jsem i při kojení a tak se cítim celkem fajn. :wink:

Anguo-tak další přenašečka,snad ti to není nemilé a jsi v pohodě. :wink:

Tak se zatim mějte páááá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.4.09 09:34

Peti, no je teda fakt kámoš, ten kolega - neříkalas, že přítel za něho zaskakoval, když měl sám dítko? :roll:

Stani, no zatím to není tak hrozné, jsem celkem v poho… Spíš mám trochu obavy z toho pondělka, že už mi budou chtít vyvolávat - jestli to není zbytečně brzy… Ale dr. říkal, že je všecko připravené, tak to asi brzy není. Možná je to lepší, než mít pak nějaké komplikace s plodovkou nebo s něčím u Samíka… Ale když špinění ustalo, tak vlastně můžem už zkusit vyvolávat doma sami :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.4.09 09:59

Jo, a taky mám strach, aby to vyvolávání nevyšlo na úterý a drahý stihnul to kino - narození syna je sice boží, ale vím, že by ho pak mrzelo, že to neviděl, kdoví, jestli to někde ještě bude… :oops:

A taky mám zakázané rodit 24.4., protože jedou s jeho klukama - třídou na „exkurzi“ do Zlína do Laser Arény - jak paintball, ale totálně po tmě a střílí se laserama. Oni jsou takoví lehce problémoví, hlavně absence a tak, tak si myslím, že by je to mohlo bavit a mohla by to být fajn společná aktivita… Tak to bych jim taky nerada překazila… :roll:

To jsem ale skvělá manželka, co? :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital