Poradna duly
Jana Čurdová
Tak jsem ještě v sedm usnula a probudila mě pošťačka ![]()
U nás se už zatáhlo a každou chvíli to vypadá, že spadnou první kapičky, v Praze prý už prší…
Jinak se tedy citelně ochladilo, fuj, byly jsme s mamkou v lidlu a fakt zima…
Angu jsi super manželka
ale třeba to vůbec nebude potřeba a ty budeš už o víkendu rodit,to by bylo ideální, ne? ![]()
Mě bylo řečeno, že bříško mám ještě hodně nahoře, tak uvidím, kdy se jí bude chtít vylézt ![]()
Peti ať vám dopadne dobře kontrola a ten kolega, teda to nemám slov, hrozný… ![]()
Luci, mohlo by to být už i dnes… ![]()
Studuju si tady tu zprávu ze včerejška a už jsem dešifrovala, že čípek je spotřebovaný - což jestli tomu dobře rozumím znamená, už mi žádný nezbyl
hlavička malým oddílem znamená, že je trochu už vstouplá do pánve (no že ho to neštve, že se mu deformuje hlava
), děloha tonická znamená napnutá a on prostě nepude a nepude
A to bylo ještě před tím Hamiltonem, teď už to přece musí být ještě pokročilejší, ne? ![]()
Ale zjistila jsem, že když chodím, tak se něco děje (asi gravitace)
, když sedím, tak nic… Tak se budu asi dneska nějak procházet nebo co…
U nás zatím ještě neprší, prý bude večer, ale už spadlo pár kapiček a taky se dost ochladilo…
neb bych dostal vynadáno, tak hnedle přidávám fotky
![]()
obě kočky sou naprosto v pohodičce, všechno je jak má být, Verča pozdravuje, možná v neděli jí už pustěj, tak Vám to řekne všechno sama ![]()
manžel ![]()
http://dvouval.cz/…kinka001.jpg
http://dvouval.cz/…kinka002.jpg
http://dvouval.cz/…kinka003.jpg
http://dvouval.cz/…kinka004.jpg
Ta je tak nádherná
A to víš, že bys dostal vynadáno manželi, i od nás
Díky moc ![]()
Holky, propadám depresi. Malému jsou 3 týdny a nějak mu nestačí jídlo z 1 prsa, nemám je už tak plný a mám dojem, jako bych přicházela o mlíko. Je normální krmit z obou, nebo by mělo stačit jedno? Holky zasloužilé maminy, poradíte některá? Pozoruju to od včerejška, kdy se malý budil častěji a dneska ráno po přísunu z prvního ukončil jídlo sám, tak jsem si říkala že dobrý, ale začal si vztekle strkat pěst do pusy, jako že jíst, tak jsem mu dala druhý a jedl až usnul.. Docela dlouho. Tak už krmíme z obou ![]()
Angu, vydrž, ono to přijde, určitě v nejméně vhodnou dobu, takže buď po dobu kina nebo při těch laser games ![]()
Rosálka je nádherná, malinká a vlasatá, teda fakt princezna ![]()
Amber s kojením neporadím, já si teda vždy myslela, že se kojí z obou prsou, třeba nejdřív jedno, a pak další kojení druhý, jen vím, že se nemá v jednom kojení střídat prsa, no to bude taky boj ![]()
Ale zkušený maminky poradí, tedy určitě poradí a já si to snad budu pamatovat, až to bude čekat mě
![]()
Já jsem se teď zase dozvěděla, že se nesmí tonic a já to vůbec nevěděla, já ho tedy nepiju, doma vůbec, ale když někam jdu, tak si ráda dávám zázvorovej, tak jsem už tak rozložená ze všeho, že se mi z toho chtělo brečet
ale už jsem to zase strávila ![]()
Jinak jsem zjistila, že máme něco s pračkou, ona teda pere dobře, ale máchá asi v horké vodě a já pak to všechno tahám strašně zmuchlaný, tak mě tak napadá, že ta zavinovačka z emitexu (beruška) jak mi pustila červená do bílé, tak to může být z toho, není tedy chyba ve výrobci, ale v naší pračce, no jsem z toho na palici, musíme sehnat nějakýho opraváře, protože teď budu pračku docela dost potřebovat, že?
No a jak jsem o tom mluvila s mamkou, tak jsem se rozbrečela, no mám to zase den ![]()
Ale maminka mi dneska udělala radost a udělala mi k obědu buchtičky se šódo a já je mám tak ráda, tak si trošku spravím náladu ![]()
Jdu vyvařit dudlík, ať máme do porodnice, kdyby náhodou
![]()
Amber, nám říkali na kurzu, že se po čase (no, ale po jaké době, že? to bych musela taky něco udržet
ale ty cca 3 týdny to být mohly…) začne tvořit jakoby kvalitnější mléko a je ho tím pádem míň - takže se nám bude zdát, že o něho přicházíme, prsa nebudou tak nalité, třeba se i vrátí do původní velikosti. A prostě že to chce vydržet a furt tvrdohlavě kojit a bude to OK ![]()
No já jsem si teď dala horkou vanu, mám zapálenou skořicovou aromalampičku (to jsem kdesi vyčetla
) a vyčkávám, jestli něco bude či ne
Když chodím, tak mi tvrdne břicho a trochu to bolí, tak uvidíme… Škoda, že se nedá jít na procházku, když je tak hnusně…
Luci, no právě, do teď jsem to tak dělala, že jedno kojení jedno prso, druhý kojení druhý prso, pak zase první.. Ale malému to prostě najednou nestačí
Tak právě během jednoho kojení postupně dám obě ![]()
Angu, tak to by bylo fajn, kdyby to bylo jenom o tom vydržení, já vydržím ráda, ale aby něco teklo.. Už jsem přemýšlela i o odsávačce, že bych si jako zkusila odsávat, aby se dělalo víc.. No uvidíme.. Ach jo..
A jak se člověk nemá nervovat, že jo.. ![]()
Luci, já jak jsem teď hledala nějaké „moudré rady“ ohledně vymítání Samíka, tak jsem se mimo jiné dočetla, že se tonic nesmí kvůli možnosti vyvolání porodu - kvůli obsahu chininu. Na druhou stranu nám myslím v biologii říkali, že už tonicy chinin neobsahujou (nebo ne všechny - bohužel to nemůžu nikde najít…) - dřív se tím léčila malárie a teď už to nejde (tak, jak Coca Cola už neobsahuje výtažek z koky…). A na vyvolání někdo doporučoval i nějaký zázvorový čaj. Takže když už něco, tak zázvorovým tonicem bys to mohla maximálně uspíšit, si myslím… ![]()
Angu já myslím že o víkendu porodíš, určitě, a to že tvrdne to je dobrý znamení, tak ať se to brzy rozjede…
A mají přijít bouřky, tak to třeba taky pomůže ![]()
Taky jsem to teď hledala a našla jsem, že se právě nesmí kvůli tomu, že by mohl vyvolat potrat nebo předčasný porod, tak to u mě už zase tolik nevadí
jo a při kojení by se neměl… ale ten zázvor, vidíš to, kdybych to věděla, tak si dám včera aspoň 2 a ne jen jeden
![]()
Amber, právě mi něco říká, že ta paní na kurzu říkala, že když se vydrží, tak se začne tvořit, kolik je třeba, když ne a začne se třeba dokrmovat, tak taky může jít celé kojení do kytek ![]()
A co se týče střídání těch prsou, tak myslím, že se to nemá dělat jakože cucnout z jednoho a pak z druhého, páč se nedostane k tomu zadnímu výživnému mléku. Ale když vypije jedno a chce ještě, tak se klíďo může… Teď mám před sebou na stole brožurku laktační ligy, tak tam zkusím něco vyčíst…
Tohle mi posílala jedna kámoška a je tam toho taky docela dost… ![]()
http://www.vasedeti.cz/…a-clanek-473
Já bych to dnes viděla na sklenku červeného
babička slaví narozeniny a horkou vanu dám zítra, ale musím u mamky, ať se pěkně můžu ponořit ![]()
No a ten čaj z maliníku,jdeme dnes do města, tak že bych se na něj zeptala ![]()