Poradna duly
Jana Čurdová
Já dávám odříhnout stejně jak Stanuška, je místo masírování zespoda polácávám zadeček. Ale občas si taky neodříhne a pak ho bolí bříško. Jinak krká taky jak dospělý chlap
I prdí ![]()
Kojení mi trvá tak deset minut, ale pamatuju, že když byla takhle malá Lucka, tak to taky trvalo dlouho a pořád usínala.
Stehy: tentokrát jsem ani nevěděla, že nějaké mám, ale minule se mi hojily nějak na etapy
Třeba týden už jsem myslela, že ok, pak najednou mě to zas začlo pár dní bolet. A bylo to tak asi celé šestinedělí. Kolik jsem jich tehdy měla a jak vypadávaly, nevím, bála jsem se tam podívat ![]()
Dan, když přes den moc nespí, večer taky nemůže zabrat, jak je už přetažený. Včera jsem ho uspávala snad hodinu, zrovna v době, kdy potřebuju koupat lucinku, sebe, večeřet… Ale pak spa zas 4,5h v kuse. A v noci je zlatíčko, jinak bych byla strašně protivná. To vás, holky, lituju ![]()
Fram obr gratulace, tak už jsi se taky dočkala ![]()
Všechny vás po dlouhé době zdravím, nějak jsem nestíhala. Ne kvůli Rosalce ta je pořád jak andílek (ťuk ťuk), v noci jedno buzení, přes den spinkání nebo žvatlání… jen jednu noc měla divokou, asi aby jsme věděli, že by to taky mohla umět ![]()
Jinak jsme museli přejít na Nutrilon, měla jsem dost velké problémy s kojením a malá vůbec nepřibírala, spadla na 2560g a nešlo to vůbec nahoru. Teď už je vše OK, takže se hlásím jako další provokant s cigaretkou a pivkem - vínkem večer na zahrádce ![]()
Holky máte všechny úžasný miminka, nejvíc mi dostávají ty spinkající, jsou tak kouzelný
Jo jako fotograf - amatér si dovolím jednu poznámku, snažte se vyvarovat focení s bleskem když mají otevřený očička, kdysi dávno nás to učili a opravdu na to něco bude
Jo tak mě napadlo, nechcete někdo odsávačku Medel Mini Electric? Mě už je jaksi na nic, za 800,–
Lucinko s říhnutím zkus udělat přestávku při kojení, třeba po deseti minutách a kojit z jednoho prsa 30 minut je strašně moc. Jak to píše Stanuška, svislá poloha a masírovat zádíčka, já ač teda teď už z flašky, předtím u kojení jsem to taky dělala, že jsem nechávala odříhnout mezi krmením
a dvě fotečky ![]()
jedna s tátou
http://ghianika.cz/…alka_089.jpg
a jedna z „lapáku“
Alesho, ja jsem se tam nedivala do ted…
a jak nektery vedi, kolik maji stehu?to se da spocitat, kdyz se tam clovek podiva, nebo to spocitaji behem siti? ja jsem mic nevnimala, a ani mi nikdo nerekl, kolik mi udelali stehu…
jeeee…holky, no miminka se nam opravdu povedly......
Nicky, princezna a i tata nemaji chybu
takova idylka
Mě právě 30 minut taky přijde hodně, tak zkusím dělat přestávky, no ono by to netrvalo, tak dlouho, ale ona mi u toho usíná. Tak já vůbec nevím,co s tím
Jinak taky masíruju zádíčka, my už pak zkoušíme úplně všechno ale bezvýsledně ![]()
Rosi já jsem se na počet stehů zeptala a mám 3 + jeden kosmetickej a nějaký vnitřní, prý normální nástřih, já jsem se teda včera podívala a vůbec to nevypadá strašně spíš jsem to tam hledala
a manžel na to taky jukal a prý dobrý ![]()
Očičko vyplachujeme borovou vodou a pak optalmo septonex kapky, ale zlepšení zatím nic moc, asi to chce trpělivost no… ![]()
Lucinko, mne kdyz u prsa usinaji, tak budim pravidelnim hlazenim za ouskem, nebo za krkem, nebo nozicku pomackam, a nejak se vetsinou proberou na par sani a pak znovu.
A to ses ptala na sale?ja jsem tam moc nevnimala, ani decka jsem nezapamatovala…
no to jsem strasne zvedava, na koli stehu me zasili......ale ted' uz to asi nedozvim…nebo na KO dr by to mohl poznat?a v cim je rozdil mezi normalnim stehem a kosmetickym?
Tak stehy…já nastřižená nebyla,ale měla jsem nějaký vnitřní,ale nevím kolik......a ani nevím,jestli tam ještě jsou ![]()
A dnes měsíc...........teda to letí ![]()
Rosinko taky budím, no teď jsem kojila s přestávkou skoro hodinu, jsem vyřízená, ráno jsem lítala ve městě, tak jsem za řevu ustrojila a šly s taťkou ven, já nemám sílu už na nic, jsem hrozná lemra, nejsem na to zvyklá, že jsem takhle vyřízená a všechno mě hned rozbrečí ![]()
Babička mi dopoledne řekla, že mám ještě docela dost velký břicho a já se z toho rozeřvala
přišlo mi to strašně líto, mě právě přišlo, že se mi krásně stáhlo, ještě tam jo, to jo, ale ještě nejsem ani na konci šestinedělí… no je to den a to ošklivý počasí venku… no den blbec ![]()
Ty stehy jsem se ptala dr. po porodu a kosmetický nevím, ona mi to takhle řekla
a já myslím, že by to dr. na kontrole mohl poznat, no za zeptání nic nedáš ![]()
U kojo budím už vším, v porodnici mi i říkaly mokrou žínkou, ale to doma nepraktikuju v porodce jsem musela, doma tahám za ouška, lehtám na nožičkách, přesně jak píšeš, nevím jsem taková dnes přešlá.
Nechávám jí spát, tak teď jsem se rozhodla, že se nedá nic dělat a bude buzení po 3 hodinách, protože když spí dýl, tak pak neví kdy má dost a pak jí asi bolí to bříško, v noci nechám spát, ale přes den budu budit, asi se nedá nic dělat. ![]()
Tak já na kojo nebudím,ale on sám se budí tak po 3-4 hodinách…
ted je napapanej a zase spinká.........
A koupila jsem si rifle
za odměnu ![]()
Jinak jsme včera prcka doma přeměřili a vyšlo nám 57cm
je dlouhej ![]()
Když vidím Nicky malinkou berušku,tak to je rozdíl ![]()
Peti koukala jsem na fotečky, a ksichtíky umí Matyášek moc pěkný
![]()
Ahojky …
Nicky teda malá je boží …
Nicky můžu se zeptat, když jste taky na tom Nutrilonku, kolik ti malá vypije???
Jinak sáček s pecičkama už máme, a Kubíno je uplně blažený, teplíčko mu dělá dobře, ale teď mu to vzal na chvilku brácha, že to chce vyzkoušet … No Kubovi se moc nelíbí že mu to Mates vzal … je to sranda … ![]()
Luci s očičkem neporadím, nikdy jsme neměli takový problém …
s krkáním, už asi holky vše napsaly, jen ti řeknu, že to co jsem Jakuba kojila, tak taky nekrkal, ale co je na lahvy tak je jak starej fotr
Možná je to tím že malá nenasaje tolik vzduchu při papkání … nebo je to dáma a není krkací
![]()
Jinak já jsem měla asi 4 stehy, ne že by mě nastříhávali, ale poranila jsem se sama, a zahojilo se mi to krásně snad do 8 dnů…
Ahoj holky, nedočítám ty 3 stránky, až se k tomu dostanu. Vrátila jsem se od doktora z gyndy, na vanu můžu zapomenout
Prý když kojím, tak hned dostanu mykozu, tak by to prý nedělal. A já se tak těšila, že večer zmizím ve vířivce
Chjo.. To je tak nespravedlivý! No a udělal mi stěry, pošle na rozbor a dostala jsem antiko Azalia. Prý jediná, která se smí při kojení, začnu brát dneska a za týden budu chráněná. Jinak to vyšetření docela bolelo, a to jsem šla císařem. Prý je to normální. No tak nic moc dobré zprávy, ta vana mě fakt štve a vířivka ještě víc
Zkusím ještě najít na netu, ale asi budu doktorovi věřit, je fakt, že raději neriskovat, než mít výtoky jak blázen ![]()
Čekáme návštěvu, tak musím gruntovat, tak vás dočtu asi až zítra ![]()
Miri…síla co,máme už ale veliký děti ![]()
Ksichtíky našemu teda jdou ![]()
A na očičko my dostali kapky Tobrex…a super,za 2 dny bylo očičko v pořádku ![]()
Lucinko, neboj se, to se strašně rychle srovná, taky jsem musela Fandíka budit na krmení, pořád jsem brečela, kvůli každé blbině, a pak to ze dne na den přešlo, brečení i problémy s kojením, a hned jsem si začala mateřství užívat. Teď u druhého dítěte jsem na nějaké sebelitování a brečení ani neměla čas, i když jsem se toho bála, tak vydrž!!! Až Terezka trošku přibyde a povyroste, tak se to kojení rychle srovná. Teď jsem si vzpomněla, že jsem Fandu vždy kojila s budíkem u ruky, abych viděla, jak dlouho pije, i v noci, musela jsem dle doktorky kojit minimálně dvacet minut, to byla hrozně dlouhá chvíle. Pak jsem se na rady vyprdla, kojila podle sebe a Fandy a hned bylo lépe. Pak bylo kojení tou nejkrásnější chvílí a fakt jsem si to užívala, jen já a mimčo…
No, taky měl Fanda na konci šestlinedělí 5.200 g… ![]()
Jo a na buzení u nás funguje dloubání prstem pod čelist nebo náznak toho, že chci prso odebrat. To se hned probere a zakousne se jako pitbul ![]()
A s tím břichem si nic nedělej, mně před 2 týdny paní na pískovišti nabízela, jestli nechci chodit na plavání pro těhotné do Kralup nad Vltavou za zvýhodněnou cenu. Když jsem se ujistila, že opravdu řekla „pro těhotné“ a ne „pro miminka“, tak jsem jí řekla, že těhotná nejsem už 3 týdny. Chudák paní, bylo jí to tak trapné, omlouvala se, že nevěděla, že ten kočár patří ke mně, prý mě vídala s břichem, tak si myslela, že jsem ještě neporodila
. A moje tchýně se mě už v porodnici ptala,jestli můžu cvičit i v šestinedělí. A když jsem k nim přijela na velikonoce na návštěvu, hrdá, že jsem oblékla svoje džíny, tak mě chytila za břicho, co mi přetéká nad pasem a poznamenala, že si mám dát k obědu jen dva knedlíky a že to budu shazovat hodně dlouho… Vždycky se najde nějaký dobrák, co ti to dá sežrat, tak se na to vyprdni, břicho rostlo devět měsíců, tak potřebuje nějaký čas, aby se vrátilo tam, kde bylo. No, jak u koho, mně se to už asi nepoštěstí, ale za tu krásnou holčičku mi to stálo ![]()
Jo a k zázračnému pytlíku s peckami, dá se nahradit pytlíkem rýže, nahřát v mikrovlnce, zabalit do utěrky a přiložit a nemusíte lítat do DM
. Již jsem takhle jednou Kačku nahřívala, ale jediný efekt byl ten, že Fandík nevstal v 5:00, ale v 5:30 ![]()
A dotaz pro vícematky, ještě máte mimčo i staršího sourozence pohromadě i když mimčo spí??? Mně přijde, že už Kačku Fandík budí, že už vnímá i ve spánku, ale zase se mi nechce jí stěhovat z obvýváku přes den, mám jí krásně pod dohledem… Tak nevím, jestli to není jen můj pocit. Od kdy přestávají být miminka takhle hluchá, když spí???
A na víkend asi jedeme, beru vysavač s sebou ![]()
Jo a Lucinko, jaké je u vás počasí, když hlásí na víkend až 25 stupňů, to znamená, že u vás je kolik, když už jste na těch horách??? ![]()