Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj,
Gratuluju Escargot!
Suvi: nám pomohl hlavně ten bepanthen, ale chce to čas. Teď už má Dan taky tvářičky pěkné, ještě trochu má pupínky na krku, ale to není vidět
.
Když to má žluté stroupky, tak to taky může být seboroická dermatitida, ale ta se taky snad jen promašťuje.
Ali, cože to jsou ty žluté stroupky? To má malý v obočí
A včera po pleťovém krému od seba med zčervenal, tak to bude mít asi po mně, nesnáším hodně pleťových krémů. Ale hippácký pleťový je v pohodě, měli jsme taky ještě vzoreček ![]()
Jinak holky, včera rekord! Malý usnul v půl osmé večer a já ho budila ve dvě ráno, vzbudila jsem se u tv, tak jsem si chtěla jít lehnout a divila jsem se, že otesánek neměl hlad
Pak mě vzbudil v 6 ráno a já ho zase budila v deset dopoledne
Teď si spokojeně leží a povídá hračkám ![]()
Taky u vás byla v noci ta příšerná bouřka? Já je fakt nemám ráda.. A dneska se v tom počasí nevyznám ![]()
Ahojky, tak u nás teda bouřka nebyla, ale já je mám docela ráda… Nejradši když jsem někde v suchu a teple a pozoruju to oknem… ![]()
Amber, ty máš teda fakt šípkovou růženku ![]()
To Samík má nějaké období asi
a trvá mu dlouho než usne - a asi aby se nenudil si tu dobu vyplňuje řevem… V noci zabere, že ho vezmu do postele
, což udělám sice ráda, ale mám strach, aby si na to nezvykl a ve dne ho buď nakonec ukojím nebo unosíme, do včerejška fungoval i kočár, dneska nic moc…
Teď ale spí, to mu už pak většinou ty 3 hoďky vydrží…
Nevím, jestli ho nemůžou bolet palečky na noháých, má je takové= červené, ajkoby mu zarůstal nehet, ale prý to je normální, říkala doktorka… Nicméně mu z jednoho dneska drahý odtrhnul kus odumřelé kůže a má to červené… Tak nevím ![]()
Vážně uvažuju o šátku, že bych třeba přes den i něco udělala, když by ho to řvaní drželo (když ho nosíme, tak skoro neřve…) - máte někdo a kdyžtak jaký? Dívala jsem se na www.vatanai.cz, ale při pohledu na cenu mě málem omyli
a na tohle http://www.medley.cz/babysatkyy.htm - to se mi zdá cenově lepší a funkci to snad splní… ![]()
Hmmm, tak ty Medley jsou celkem haněné… Tak by to byl kdyžtak asi Vatanai nebo Storchenwiege… Ještě si lidi chválí Didymos, ale 3 litry za to teda fakt nedám… Ale stejně je to palba, za kus hadru ![]()
No nic, končím se samomluvou ![]()
Angu na MMB seženeš i ojetý Didymose nebo Storchy, tak za půlku
.
Suvi, fakt že jo…
Myslíš, že to nebude už moc jeté? Četla jsem někde v diskuzi, že je to OK, že to vydrží dost a šátky jsou prakticky jako nové…
No to už jsou trošku lepší ceny ![]()
Amber: seboroická dermatitida - to miminka taky hodně mívaj a nic vážného to není. Běžně to bývá ve vláskách, i v obočí může být, a nic extra se stím asi nedělá. Lucka to měla taky a nepamatuju se, že bysme to nějak léčili.
Dan taky jednou spal od 8 večer do 2. Ale to byla asi výjimka, normálně v noci dá jednu 4hod. pauzu a pak po 3h. Ale i to je paráda ![]()
Holky, šátek
, na to já jsem moc levá ![]()
Ahoj holky........
tak dopoledne mi to tady nějak stávkovalo a odpoledne jsme strávili venku…
Bouřka v noci byla,ale jen blesky a asi 10 kapek........
jo a brusle…tento víkend se nechytám,jezdím na letiště a tam máme Mimoňské války…sraz tuning aut,ale sjede se tam vše......ale plánuju to.Na kočáru mám ruční brzdu,tak budu i brzdit
Takže se chystám to s kočíkem vyzkoušet ![]()
Angu já mám Didymos a je hodně nošený, ono je to nakonec i líp, protože je měkkčí než novej a líp se váže. My zatím jen občas, trénujem, malýmu se totiž nelíbí v kolíbce, musím ho mít nasvislo, ale tam je zas problém s aplikací dudlíku (nedošáhnu dovnitř a on bez dudla prostě nedá ani ránu, dráždí ho vůně mlíka a zobe tam a zuří). Vázání není tak hrozný, jak se mi zprvu zdálo…resp. já vážu jen ten jeden úvaz, ale ten se mi váže dobře.
Mám stejnej kočárek jako Petra, tudíž ruční brzdu, to byl pro mě základ právě už při výběru. Jinak jezdím se zaarteovaným předním kolem, moje ségra s odaretovaným, myslím si, že bezpečnější je moje varianta, jinak kočár dost plave, jak se člověk odráží. Ale ty máš čtyřkolku, takže tohle řešit nebudeš. Já bych asi neuměla jezdit bez té brzdy, neumím si to zastavování představit. Ale jestli půjdeš, tak dej vědět, jak to šlo, určitě tam nejezdí jen lidi s ručkama
.
Malej byl dnes hodnej až na večer, řev jak blázen…si to vynahradil
. Nejhodnější je v kočáře a když si ho nechám na břiše. Jenže to člověk nemůže nic dělat. Fajn je, že takhle aspoň vydržel chvíli na solárku, dnes to ale moc nesvítilo a taky že si prohřeje bříško a přijde mi, že pak líp prdí. Takže ten polštářek bude mít asi něco do sebe. Dneska se kroutil docela dost a vyprděl to až večer, ale už ho zas slyším jak vedle řve. Muž mi na dotaz, co chce k večeři (páč houpe dnes on) odpověděl „Aby neřval.“
, no to nesloužím, jen ať si to taky zkusí
. Já si asi koupím špunty do uší, protože jsem při koupání málem ohluchla…nechápu jak to vydrží takhle ječet, no chápete to? ![]()
Vyrážka…no, furt děs, ale poctivě čajuju a Bepanthenuju. Zítra jdem na oběd ke tchýni, no ta se zhrozí, až ho uvidí. Posledně byl ještě hezký miminko. Jsem zvědavá, co si poslechnu… ![]()
Tak pa holky, ještěže jste a mám se komu svěřovat a můžu se tu radit…
Suvik,jsi s kočárkem spokojená???Já teda ano ![]()
A teda po tom,co jsem na mimi čekaka tak dlouho a nakonec to šlo jen umělou cestou,brala bych i brečící mimi-hlavně že přece ty prdelky máme
![]()
A holky..............zítra máme všechny svátek…některé poprvé ![]()
mě to normálně dojímá.......svátek matek a já tam už taky patřím ![]()
Jo, s GT3 jsem spokojená Peti. Zatím dobrý, uvidíme jak se osvědčí v delším časovým horizontu. Jediný, co bych brala, aby bylo lepší, tak skladnost. Ale to je to, co víme všechny, že žádnej kočár není ideální.
Jinak nechci, aby to vypadalo, že si stěžuju
. Já jen popisuju fakta. Samozřejmě jsem strašně ráda, že toho blbouna malýho máme. Byť bych někdy brala, aby neječel, když jsem už utahaná.
Hlavně když bude zdravej, to ostaní je nedůležitý…
Vždyt já vím,že si nestěžuješ
že to je tvůj pokládek ![]()
A taky uvidíme s kočíkem dál............ale každej mi ho chválí
![]()
Suvi, jo, to jsem taky četla, že jsou ty „jeté“ měkčí a nakonec tím pádem vlastně lepší… No taky nevím, jestli na to nebudu levá, ale návody vypadají jasně a jednoduše
![]()
S těma bruslema mám právě trošku strach, když to nemá ruční brzdu a já moc brzdit neumím… Ale když pojedu pomalinku po rovince, tak co se může stát, že jo… Až se odhodlám, tak určitě poreferuju ![]()
Peti, taky jsem na svátek matek myslela, škoda že prďolovi je to ještě fuk, ani pusinku mi nedá ![]()
Jinak jsem taky ráda, že se tu tak můžem posvěřovat a poradit… Ani nevíte, jak jsem ráda, že vám ty mrňata taky brečí
Ne, že bych vám to přála, ale jak už je to dlouho, tak mě vždycky začne napadat, jestli mu něco není a tak
No a pak s někým mluvím nebo si někoho přečtu a zjistím, že to má / měl taky tak a uklidní mě to… Kdybych byla úplně sama, tak už bych se zbláznila!
¨
A držte mi palce, ať zítřek ořežiju ve zdraví, mám na starosti oba psy
Naši si neplánovaně o den prodloužili výlet a bratr musí jet zítra nutně na výlet taky
Už je teda pryč a zatím žiju, tak snad mi to vydrží
![]()
Angu…moje známá šátek měla,mám se jí poptat,jestli ho ještě má a neprodá??A teda značku nevím ![]()
A s pesanama to zmákneš
a prckovi dáme teda pusu my no ![]()
Peti, tak OK, zkus se poptat, budu ráda…
No, doufám, že bude zítra Samča hodný a psychicky mě nedostanou - ještě že je drahý doma, aspoň nacvičím na červen, to jedou všichni pryč na týden a budem tu sami doma i dopoledne a tak
![]()
Asi budu muset dát ultimátum - nebude plot, nebude hlídání
Až bude plot, tak je budu moct totiž jen vyhodit za dveře, takhle nemůžu, kvůli sousedům a musím jít s nima… ![]()