Poradna duly
Jana Čurdová
No jo, hlavně, že je máme!
Ten můj pokládek mi teď spí na ruce - teda tak na půl, chvíli spí a chvíli brečí…
Myslím, že ho bolí palec na noze, má ho jakoby skopnutý - nemáme mu ani balit nohy do zavinovačky, aby si to nedráždil… ![]()
Tady tu poslední zprávu jsem napsala a neposlala, už mám fakt dost!
![]()
Ahoj,
nestíhám,jen vidím,že probíráte pláč,ten je u mimin normální,některá jsou klidnější,jiná to dávají rodičům sežrat.Spaní mimin,některá jsou spavá,jiná to dávají rodičům sežrat…
Do diskuze s šátkama se nezapojím,u nás to řešim pro čerstvouše babyvakem(krásně v něm usne,i když je protiva s poskakováním na míči skoro 100%) a od 3.měsíců Ergem,které je skvělé( i trávu s dítkem posekáma houby seberu…),na šátek si netroufám,než bych se já šikula zamotala,tak už by byl znovu čas na kojení.
![]()
Nějaké fotky ze včerejška:
Dnes jsem zjistila,že jsem za měsíc zhubla kilo,ale i tak je život krásný s 15kg navíc(potom jsem to kilo nabrala v Mc Donaldovia poté večeře v naší oblíbené hospůdce,i palačinky proběhly,jsem prase.
):
moje zlatíčka. ..až nebudeme schopni splácet hypotéku,už jsme si vyhlídli náhradní bydlení bez nájmu:
jo a ještě Suviku-Žofie je taky pořád osypaná,někdy to už vypadá celkem dobře a pak se zase osype,však než půjdou do školy,tak už to mít nebudou…
![]()
Počasí nám přeje,užívejte našich zlatíček a klidnou noc!páááá
Seboroicka dermatitida - Martinek ma dodnes, vzdycky to vylecime a zase se to vrati. Lecime ruznymi mastickami - krome nepekneho vzhledu to muze mit spatny vliv na rust vlasu, kdyz je toho hodne. Udelaji se takove souvisle vrstvy zlutych stroupku ve vlasech a nove vlasky uz pres to moc nechteji rust. Pro mala mimca jsou asi nejlepsi masticky michane v lekarne, jsou na predpis, pro vetsi deti jsou i sampony a ruzne vodicky, snad i volne prodejne.
Satek - moc dobra vec a doporucuju spis jit do tech drazsich a osvedcenych. Ja dostala takovy obycejny a sluzbu sice udelal, ale neni to ono. Nejaky obnoseny bych asi riskla, ty ceny za nove jsou hrozne. ![]()
Uvazy se clovek nauci, stejne pak pouziva jeden nebo dva oblibene. A na svislo bych asi jeste ty nase mrnousky nedavala, ale mozna jsem moc uzkostliva. ![]()
A taky se moc tesim, az doroste do Erga, to je bezkonkurencni! ![]()
U nas nic moc noveho, porad bojujeme s krmenim, je to vycerpavajici. Zrovna dneska (teda vlastne vcera) jsem si zase pobrecela, je mi hrozne lito toho naseho hubenourka. A taky uvazuju, ze se vykaslu na doporuceni od doktorky, ze ho mam po 3 hodinach budit na jidlo. Krmenim pak stravime hodinu a pul, pri tom trochu pospava, jenze pak je vetsinou potreba ho prebalit, to se probere a uz nemuze zabrat. Pak usne a za necelou hodinu ho budim znovu - takze mi pri kazdem dalsim krmeni usina driv a driv.
Ted vecer jsem ho nechala spat, jak chtel, spal neco pres tri hodiny vcelku a potom krasne vycucnul o tretinu vic, nez pres den.
Ja tak strasne moc doufam, ze v pondeli bude mit uz lepsi vahu!!! Abych aspon videla, ze tohle krmici silenstvi k necemu je.
Zacina mi hodne vadit, ze ho nemuzu nakrmit kdekoliv, jako jsem byla zvykla s Martinkem. Na kojeni zatim potrebujeme maximalni klid a pohodli, jinak mu to proste nejde. No a odsavani mlika a nasledne krmeni strikackou bych nekde venku taky nedala… ![]()
No nic, blizi se treti tyden veku, ten byva prelomovy, tak treba bude i u nas. ![]()
Coz mi pripomina, jak jste se tu bavily o rustovych spurtech - jestli si to dobre pamatuju, jsou to „magicke“ trojky a sestky. 3 a 6 tydnu a 3 a 6 mesicu.
No, to nám to pěkně začíná
Ráno vstanu, jdu pro psy a výsledek - 2 hromádky (z toho 1 nechutně řídká - pardón
), sežrané kvítko a sežraný koberec
To bude mít mamka fakt radost… Hlavně, že brácha tvrdil, jak je tam můžu spolu nechat, že budou spát… Tak jsem je seřvala, vyvenčila, nechala venku, že jim tam donesu granule a mezitím sežrali kus nějaké zelené plachty, kterou byl přikrytý nový chodník. Potvory! Doufám, že se výletníci vrátí brzo, nebo mě klepne… Teď jsou odsouzení k celému dopoledni na čerstvém vzduchu, smraďoši…
Aspoň že Samík je hodný (zatím
)
Titty, já bych ho skoro nechala spát… Ne třeba 5-6 hodin, ale sama píšeš, že se vzbudil za 3 hodiny a něco, to není o tolik víc, ne? Já to teda počítám (možná blbě), když po 3 hodinách, tak za 3 hodiny od konce předcházejícího krmení - prostě od té doby, co se nají dostane za 3 hodiny hlad… Někdy taky krmíme tu hodinu (to asi ten třítýdenní růstový spurt
) a když se moc napere, tak pak zas ublinkává, tak jsem radši, když si řekne sám, až mu vytráví… On je to asi docela stres, když vaše přibírání sledují ostřížím okem, vím, jak v porodnici, taky jsem měla strach, aby Samík přibral, aby nás pustili domů a on furt ubýval, tak jsem ho chudáka cpala vrchem spodem…
Držím pěsti, ať máte zítra pořádný přírůstek! ![]()
Stani, no já to říkám furt, že jste výletníci, super ![]()
Co se týče toho šátku, asi to nějak vymyslím… Včera jsem na Samíkovi testovala klokanku, co jsme dostali na Vánoce a nebylo to nic moc… Sice se mi podařilo pohlídat, aby nevisel za rozkrok, ale měl kolínka výš než zadeček, ale spíš mi tam tam vleže odstával od těla v úhlu 45°
A víc to přitáhnout nešlo… Což je třeba teď dobré, že není na svislo, ale větší dítě takto nést - nevím nevím, co by na to řekly moje záda… Možná dělám někde nějakou chybu..?
Ale Samča byl spokojený, to je hlavní - já moc ne, páč mi furt blomcal
Ale myslím, že šátek by snášel dobře, nebrečel ani chvilku, ani když jsem ho tam dávala (možná byl chudák v šoku
)
Ahoj holky.........
tak Vám přeji krásný den maminek
![]()
Jojo někdo přibírá málo,my jsme zase obříci......tak nevím,ale přece mu to prso nevezmu
![]()
Jdeme do zahradnictví pro kytičky na balkon-ještě něco tam dosázím a taky pro maminku něco pěkného…
Angu,zítra se zeptám a dám vědět…ona ta kamarádka má krámeček a malého v šátku nosila do krámku ![]()
Peti, vzít prso - no to by neprošlo, to bych si to schytala ![]()
Taky přeju krásný maminkovský den… Naše maminka dostane bohužel sežraný koberec
Asi bych měla koupit aspoň nějakou květinu ![]()
Tak kytičky mám zasazené ![]()
Ještě aby mi někdo
vyvrtal háčky,at ty závěsné truhlíky můžu pověsit.
Angu…taky braní prsa neprochází
![]()
Holky, letos máme prvně svátek
Teda některé..
Některé už opakovaně, každopádně všem vše nejlepší a krásné mateřství ![]()
Stani, váš nový bivak je úžasný, nebyl by tam ještě jeden, až tu hypotéku taky nezvládnem? ![]()
Stani a Titty, co je to to Ergo? Já taky přemýšlím o nějakém nosítku, protože všude se s kočárem nedostanu.. Někdy by to bylo pohodlnější. A na šátek si taky netroufám, sice jsem taky skautka a vázání uzlů není problém, ale šátkování.. Už vidím, jak bych se omotala šátkem a dítě by mi z toho vypadlo..
Ten baby vak jsem viděla na MMB, ale zase si říkám, to je tak na teď a než by mi přišel, tak už by to pomalu nemělo cenu, tak bych raději něco jiného..
Titty, to krmení je opravdu na nic.. Malý určitě přibere, je to bojovník. A taky bych ho asi klidně nechala spát, až se vzbudí. Náš drak se budívá běžně po 3-4 hodinách, když spí déle, to spíš v noci, ale přes den ty 4 hodiny dá max, tak se netrapte oba.. Ono si to bříško řekne
A zase když toho pak vypije víc, tak se to vyrovná.. Držím palce na kontrolu, ať máte krásnou váhu, ale ona bude ![]()
Angu, hezky si užíváš se psy. My tu měli na návštěvě tři fenky, k té naší, je to stejná rasa. No a neuposlechla jsem rady doktora a zmizela ve vířivce s ostatníma - byla tam čistá voda a zatím na sobě nic nepozoruju. No a ta nejmladší, 7 měsíční se za trest šla vykadit na gauč! Naštěstí to bylo tuhé, ale.. Je to potvůrka. Oni ti psi se umí krásně mstít
A čerstvý vzduch jim jenom prospěje ![]()
My byli včera u táboráku, malý spal jako dudek, opět mi všichni říkali, že tak hodné dítě ještě neviděli, to se tak krásně poslouchá. Ovšem nikdy nikdo nezapomene říct, že to není napořád, že ho to brzy přejde..
Milí lidé
Prý by ho chtěli slyšet brečet, no to stačí přijít, když má prdíky nebo velký hlad ![]()
A co se týká těch stroupků, měl to v obočí, já mu to mazala krémem a včera mu to tam zůstalo a teta mi poradila, abych to zkusila vzít vlhkou plenou a utřít to, šlo to samo dolů a je to pryč. Tak jsem zvědavá, jestli to tak vydrží, nebo se to udělá znovu.
Jo a to nešťastný očkování na ruce, děje se vám tam něco? Já ho koupala, mažu, strhl se stroupek a vytekl hnis. Je to normální? Ale nezvětšuje se to, doktorka říkala, kdyby to mokvalo nebo se zvětšovalo, že máme přijít, ale stroupek se zase udělal a je to ok..
Jo taky jsem se chtěla zeptat,co je to Ergo..mám mezeru ve vzdělání ![]()
Jinak přítel dostal klokanku od Chicca k Vánocům,ale ještě je ve skříni..
Amber, jojo, jsou to bestijky… Akorát počítám, že Aronek se chtěl pomstít bráchovi za to, že ho odložil a pomstil se tak akorát mně a naší mamce, kterou určitě klepne, jak se vrátí
Sice je fakt, že si chtěla kupovat nový koberec, pořád pokukuje po nějakých pěkných kusových, ale zas takhle to k tomu dospět nemuselo
![]()
Očkovací vřídek se nám zatím neudělal, tak nevím… Píšou do měsíce a to je ještě 14 dní čas… Tak uvidíme
Co když se neudělá? Tak přeočkování? ![]()
Ergo taky neznám ![]()
Tak si to představte, umístila jsem Samíka do lehátka, aby na mě jako viděl při vaření a on nejdřív pozoroval skříňku a pak zalomil hlavu a zíral na okno. Matka ho vůbec nezajímala! Tak malé a už je to nevděčné!
![]()
Angu, nám se právě udělal až kolem měsíce.. A Radim mámu taky nechce, zajímá ho jenom to prso na celý mámě
Baví mě mu dávat pusy a on se vždycky strašně šklebí ![]()
Angel.......jak je malej v lehátku,matku má taky na háku ![]()
A vidíš,aspoň si maminka ten koberec konečně pořídí…vše zlé k něčemu dobré ![]()
A vřídek teda taky nemáme.............
![]()
Taky ho pusinkuju, ale tváří se u toho netečně
Největší výraz štěstí jsem u něho zaznamenala při hře s bradavkou - buď si s ní pinká v puse sem a tam a nebo ji pevně vcucne a zkouší si ji vyškubnout z pusy, to je obzvlášť bezva
On to totiž začal dělat s dudlíkem, ale u toho se to snese ![]()
No, Peti, spíš mám strach, že koberec budem pořizovat s bráchou napůl
On za to, že mi tak blbě poradil, že je tam mám nechat a já za to, že jsem byla tak blbá a poslechla ho
Ale jo, aspoň bude mít mamka nový koberec - ať mají zase co sežrat ![]()
Tak vřídek snad teprv bude…
![]()
Jo, Peti, ještě s tím šátkem - podařilo se mi uhlédnout jeden za dobrou cenu na Aukru, tak jsme přihodili a čekám
Tak jestli to vyjde, tak by ses nemusela ptát… Končí to ve 22:51, tak písnu co a jak…