Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
nestíhám vás dočítat, tak aspoň všechny moc zdravím ![]()
Titty vám asi psala, že se nám 25.4. narodil chlapeček Vincent. Porod byl bleskový, první kontrakce ve 2 hod., příjezd do porodnice ve 4.15 hod. a ve 4.33 hod. už byl Vincíček na světě ![]()
Všechno zatím probíhalo v pohodě, akorát dneska jsme byli na kontrole a Vincík za týden přibral jen 10 g … to fakt nechápu, baští každé 3 hodiny, v noci se taky budí tak po 3-4 hod., vypadá spokojeně, hodně čůrá ..... ve středu máme přijít na kontrolní kojení, jestli nemám málo mléka. Ach jo
Budu to teď do něj cpát horem dolem, snad do středy něco přibere…
Vigantol dávám normálně kapátkem. Přijde mi, že ze lžičky to stejně celé neslízne.
Šátek zkouším taky, ale asi ho neumím dobře uvázat. Přijde mi, že v tom prcek tak nějak divně visí … měl by být přitisknutý ke mně, ne?
Fotky vašich dětiček, co jsem viděla, jsou úžasné … dubnové děti jsou stejně nejkrásnější ![]()
Nestíhám psát, vařííím dokud mládě spí! Ale na tohle musím reagovat!
IBRI - zoubky??? A DVA???
No ty brďo, to je rychlost!
![]()
Děti měli první zuby obě kolem 5 měsíce! ![]()
Zdravím po víkendu!!!
Tak jsme nakonec do hor vyrazili, i s vysavačem
, a bylo to naprosto úžasné, Lucinko, navštívili jsme v sobotu jarmark u vás v Jilemnici, škoda, že jsem na tebe neměla číslo, mohly jsme se srazit, ale psala jsi ve čtvrtek, že nepůjdeš, tak jsem to dál neřešila… Pak jsme si udělali výstup na Žalý, Fandík byl naprosto super, celý den nespal a všechno uťapal, kočár jsem vůbec nemusela tlačit, na to tam byli jiné tety, což se hlavně do toho kopce hodilo…
Fandík pak večer kupodivu odpadnul před osmou, tak jsme až do noci hráli společenskou hru Activity, jestli to někdo znáte, je to děsná prča, obzvlášť, když je člověk trochu namazaný. Ale já si to užila i tak, Kačka chrupala za rohem v kočáru a dala svůj noční rekord, 4 hodiny v kuse…
. A včera jsme vyrazili na Safari do Dvora Králové, taky paráda, nejvíc jsem se těšila na jízdu safari busem mezi volně pobíhající zvěří a nakonec jsem celou cestu prokojila, tudíž viděla prd! Tak jsem moc ráda, že jsem nakonec jela, byla to super změna, počasí krásně vyšlo, jsem i opálená,holt horské sluníčko dělá své… A bylo tam nádherně, ještě jsem snad nikdy nebyla na horách na jaře, docela jsem Lucince záviděla, na jak krásném místě žije… ![]()
Dnes jsme byli v poradně, Kačka má 4,8 kila a 57 cm, je to pěkná buchta
. Dostala náušnice, tak je mi jí teď líto, že jsem jí vystavila takovému týrání, dost naříkala,když jí píchali,naštěstí jsem u toho nemusela být. Tak doufám, že se to zahojí bez komplikací, to bych si asi neodpustila, kdyby kvůli blbé parádě v uchu měla mít nějaké problémy.
Tak, jdu vás dočíst, jestli to stihnu. Zahlédla jsem Terezku od Lucinky, ta je slaďounká ![]()
No holky já jsem s těma zubama taky v šoku. Ale kamarádka mi říkala, že její kamarádce se narodilo již díte se zubama. Takže zas tak brzy to nemáme. ![]()
JInak počasí již nekomentuji. Aspoň že přes víkend je hezky.
Tady na Moravě je zatím ještě fajn…asi to teprv přijde. Chtěla bych to ještě stihnout do obchodu
. Jinak jsem se vrátila z krátký prochajdy se psem a s malým v šátku, naše premiéra po venku. Naštěstí dudel jsem musela vrážet jen jednou, pak spal a spí i teď. Takže pocit fajn, hodím sem fotku, doufám, že nám to vydrží, ráda bych střídala kočár s šátkem. Šla jsem po cestičce, kde bych s kočárek určitě neprojela (projela, ale malej by to měl jak na Dakaru).
Ibri ty zuby…hmmm, tak jsem to už slyšela, ale zajímavý i tak. Hlavně když moc nepláče, jako kvůli tomu ještě, krom ostatních věcí
.
To jsem se projevila jako klasická blondýná
už jsem ho našla, a mě to tady zase ode dvou řve ![]()
Ibri, zoubky??????????????a uz jako vylezly uplne, nebo jsou na zacatku cesty ven?
Holky, ja jsem dneska totalne na dne…vypravili jsme se na tu neurologii, cesta trva 50 min, ale do busu uz fakt nelezu po 1.zkusenosti…tak nejak po 15 min zacalo prset, ale decentne…ale pak se to rozjelo…a k dr jsem prisla mokra az do spodniho pradla......pak cekani.......sice jsme byli objednani na hodinu, ale stejne…no…a vysledky…Vladik ma nakrivo hlavicku, ze ji dava porad na jednu stranu..toho jsem si vsimla, a rikala,jsem to nasi dr, ale ta tvrdila,ze se to srovna rustem…pak maji nejakou poruchu svaloveho napeti…pry to maji nedonosene deti bezne…ale stejne zni to hrozive…a nejak mi ukazovala, ze rozdil mezi rameni…takze kdyz s tim nic nedelat,tak skaleoza…no…a musime tam chodit cvicit.....to vubec nevim, jak to budu zvladat…sama........a znovu na KO 2.6…mezi tim kycle…no to fakt budeme tu 50 min prochazku absolvovat asi kazdy tyden…uz jsem na ceste do Bohnic…no a k tomu breceni nic nerekla…pry na psych. poruchu Danecek nevypada…a na to ze skoro nespi, take nic srozumitelneho nerekla…
![]()
No a cestou zpet..uz nam zbyvalo 20 min do krmeni…kluci se kroutili a knourali…venku je slejvak…tak jak uz jsem byla promocena z 1.cesty, tpo mi jeste dodalo…a do toho vitr…zmrzla jsem totalne…tekla mi rasenka......mne se normalne chtelo brecet.a rvat na celou ulici.......proste zoufala situace…nebylo se kam schovat…50 min domu a kluci uz maji hlad.....a ja cela mokra, zmrzla…doma jsem vyzdimavala obleceni a vylivala vodu z tenisek…
![]()
Elli, dík za pochvalu Samíka - tak že by to přece jen nebyly úplně ty hormony?
Dali jsme si záležet
Ale nééé, těch hormonů tam bude slušná dávka! ![]()
Já právě nevím, co furt vykládat, tak jsem jen pro ten efekt, že na něho mluvím klidným hlasem včera zavedla večerní pohádky. Usnul při třetí pohádce, ale jsou krátké, tak na 2 strany - myslím, že jinak by to trvalo dýl… Jak začne čumákovat, tak mu to trvá…
![]()
Fenyklový čaj jsem zakoupila pro sebe a je to teda pěkný hnus… Já netušila, že to chutná jak pendrek! Blééééé
![]()
Taky si beru Samču ráda k sobě, dneska jsem 2× vytuhla při kojení (to je z toho, že jsem kojila vleže) - celkem jsem se oak lekla, abych ho tím prsem nějak nepřidusila, ale Samíkovi to vůbec nevadilo a spal hodinu s prsem v puse
![]()
Hezky, 2 zuby… Tak soutěž o první zoubek už nevyhlásíme… ![]()
Luci, Vigantol dávám na lžičce s troškou odstříkaného mléka, pišou to tak myslím v letáku - nejdřív ho tou lžičkou jakoby pošimrám na pusince, on ji otevře, tak nakloním lžičku a šupnu mu to tam
úplně bez problémů… Že prý vražedný pohled - Samík se tak tváří skoro furt
Jestli z něho bude morous…
A ten výraz po kojení, to je taky přesné… A ještě u toho vydává sténavé zvuky ![]()
Gabu, super, že jste si to užili… Sctivity jsou boží, akorát jsem je teda zatím hrála vždycky těhotná - a tedy střízlivá ![]()
Suvi, uper fotka, prcka ani není vidět ![]()
Rosi, chudinko, ty sis teda užila… A ty věci, co mají kluci určitě v poho rozcvičíte a bude… Jak bude hezčí počasí, tak to bude fajn procházka… Stejně ty různé „diagnózy“ u prcků, člověka to akorát stresuje a pak to dobře dopadne - my zas máme jakési nedovyvinuté ledvinky - prý se to časem nejspíš samo dovyvine, ale jsem z toho taky trochu nervózní…
Jináč u nás je počasí zatím krásné, akorát trochu vyfukuje. To zas k nám ten déšť dojde zítra, když chci jít do města - a v dešti fakt nejdu, nechci dopadnout jak Rosinka
![]()
Rosinko, to jste si tedy užily cestu
Já to dneska vzdala, a to jsme měli jet autem. Byl fakt děsný liják a zima, tady byla chvílemi úplná tma, takže jestli jste šli v tom nejhorším.. No a ty diagnozy, to se spraví, neboj.. Jen bude opruz to běhání k doktorům, to jo.. Nemůžeš mít chudáku nic jednoduché.. ![]()
Já dávám Vigantol přesně jako Angu, říkala mi to tak dětská doktorka. Prý tím kapátkem přímo do pusy riskuju, že těch kapek bude víc a je fakt, že i když dávám na lžičku, tak mám co dělat, aby kápla jen jedna. Prý často řeší, že volají maminky, že daly víc kapek než jednu..
Pendrek nesnáším, lékořici taky ne, ale ten čajík mi chutná
Jsem asi divná ![]()
Hru Activity neznám, ale jak čtu, asi se budu muset vzdělat ![]()
Gabu, já se tak těšila na nějaký historky o Fandíkovi, a ono nic
Je dobře, že jste si víkend užili ![]()
u toho kapání přímo do pusy hlavně hrozí, že to mimino omylem v´dechne…
Tak já si to přečetla až teď a kápla jsem do pusinky a snad dobrý, teda teď jsem z toho vyděšená, a co když jsem fakt kápla víc, já teda doufám, že ne… ale teď budu podávat jako vy. Mě k tomu dr. nic neřekla, ani proč ho máme nic a jak naše prdelka křičela na celý kolo, tak jsem stejně ani moc nic neslyšela a dr. utekla do ordinace ![]()
Rosi já bych brečela na tuty a to klidně i nahlas, já teď brečela u těch kapiček babycalm, malý vůbec nechutnaly a začala strašně slinit, tak jsem se lekla, že se jí něco stalo, pak jsem jí držela v náručí a brečela, kdyby se jí něco stalo, tak se zblázním ![]()
Gabu my jsme nakonec na jarmarku byly ale na chvilku, a to kolem čtvrtý dřív jsme to vůbec nestíhaly, a většina stánků už balila a já jak nemůžu pořádně chodit, tak jsem si to vůbec neužila…
Jo a v sobotu bylo krásně, taky jsem se v těch těhu džínách pěkně pařila
![]()
To je super, že se ti tu tak líbilo
výstup na žalý mě čeká určitě v létě, ale to snad taťka malou ponese ![]()
A Kačenky už je kus, to je dobře, hlavně, že mrňousci přibývají a rostou ![]()
To my ještě nemáme ani porodní váhu
ale snažím se co mi síly stačí ![]()
Suvi super, malej není ani vidět, já vás v tomhle obdivuju, já bych to nesmotala dohromady ani omylem ![]()
Ahoj,
dneska zase plavčo s Emou v Praze,zítra snad bude počasí rozumnější půjdeme s kámoškou do ZOO,má stejně staré děti jako Ema a Žofinka,jenže v klučičím.
Žofii už jsem objednala na plavčo od září,jsem zvědavá,jak se jí to bude líbit. ![]()
Suvik-jsi šikula s úvazem.
A ještě blednu,jak jsi už krásně hubeňoučká.
Rosinko-chuďátko,v MC se často říkalo,že chudáci dvojčátka,že jak se jednou dostanou do spárů neurologů,tak už je nepustí a ty návštěvy,všechny maminy si na to stěžovaly.Já jako laik si říkám,že jestli to prcky nakopne správným směrem,tak vše pro ně,ale lituju tě.U nás je to vždycky výprava a to je Ema už samostanější,mít dvě Žofie,tak bych šílela.
Ibri-už zoubky???Jj,i já tio slyšela,je dobře,že vás netrápily.
a gratuluju!!!
Gabu-já to říkala,ať určitě jedeš,člověk nádherně provětrá hlavu,než být pořád zavřená doma a okolí.a navíc často jsou dítka mnohem hodnější.
Takže supr.
Vigantol-dávám na lžičce s mým mlíkem a v pihodě,není žádný problém,kapátkem bych se asi trošku bála.
Luci-každé prso produkuje jiné množství mlíka,to je naprosto normální,jsou ženy,které třeba nemají v jednom skoro mlíko žádné.A Terezka je rozkošná. ![]()
Ergo-vám sem dala odkaz už Titty,je skvělé,kdo se necítí na úvazy šátků,doporučuju.
Jinak všem děkuju za pochvalu dětiček,zahrady a pohovky,to potěší,Žofie je opravdu velký pucík,podobně byl kulatý její bratr,vůbec jsou si dost podobní.
Žofie si už brouká,úmyslně směje a vůbec je z ní takové už větší mimčo,jen nějak zlenošila a pást se jí moc nechce,vždy jen na chvilku a pak se vteká.
Snad jsem na nic a nikoho nezapomněla,ale obávám se,že jo,když kojim tak na sobě pozoruju,že jsem taková pomalejší,nemůžu si vzpomenout na jména,slova,věci…
![]()