Poradna duly
Jana Čurdová
Titty - máme Nanny a jsem 100% spokojená. Jen to chce zapojit přesně podle návodu (takže jestli budeš dávat přímo na rošt, píšou tam, že to chce nějakou podložku). My jeli první den bez ní a měli jsem fal. poplachy. S podložkou funguje úúúžasně!!!
Ahoj,
vidím,že řešíte spaní našich drobečků,a koukám,že vesměs jsou naše dubňátka zlatá miminka.U nás spali lépe David i Ema,ale stěžovat si nemůžu.
Elleno-si tady stěžuješ,jak máš malého nespavce a jak ti nádherně spinká.U nás v podstatě stejný režim. ![]()
Hemeroidy-slyšela jsem jen koupat v dubové kůře,ale jinak nemám zkušeností.
Titty-jsem ráda,že jsem tě alespoň pobavila.A jak se řeší do budoucna roštěp,předpokládám ,že patra,když mu mlíčko vyjde zase nosánkem.To jsem netušila,že máš takové trápení,ale jsi žena statečná,tak nemám strach,že bys to nezvládala.Martínek se za čas taky srovná,u nás to taky chvilku trvalo,ale zdá se,že jsme se uklidnily já i Ema a začíná to trošku fungovat podle mých představ.No,držte se,bude líp.
Chůvičku mám Nanny a ještě jsem jí novou nevybalila z krabice
.
Ahojky, tak zase na chvíli jsem jdu si počíst. ![]()
Evi - moc mě mrzí jaké máš trápení s klukama, Naprosto tě chápu, já jsem ze všeho taky byla vyklepaná. Ale co se týče kojení, tak když jsou takhle malinkatí, tak bys je měla budit max. po 3 hodinách a krmit. Měla jsem to nařízený z porodnice a moje Mudr. na to taky apelovala. Jsou moc malí a nedokážou si říct, kdy mají hlad a měli by přibírat - tak proto časté krmení. Poznáš to dle toho, že budou mít 6-7 promočených plen denně, zkrátka vychází to alespoň na 7 krmení za den.
Titty - já mám monitor dechu Nanny a jsem s ním spokojená, i když nám občas zahoukal jen tak.
Ale co jsem kde zjišťovala, tak tyto jsou nejčastější. Měli je i v porodnici.
Aleesho - děti teď vypijí min. 60 ml - to jsem odstříkávala Gabče a na noc jim taky dávám 60 ml Nutrilonu. Ale je možný že od tebe vysaje víc a pak bude mít hlad. Tak bych raději odstříkala víc - aby byla rezerva. ![]()
Ahoj holky, tak některý porody jsou docela hustý teda, připadám mi, že jsem měla štěstí a vlastně ani nešlo o statečnost, to spíš v některých vašich případech, klobouk dolů!
My máme taky Nanny, abych se připojila k většině. Máme ji v kolíbce, ale zatím malej v ní spí přes noc spíš zezačátku a k ránu jde do postele, protože v ní zabírá za moc dlouho resp. nezabírá, takže efekt asi jako bych ji nekupovala. Ale on dost ublinkává, tak jsem díky ní klidnější a v posteli ho dávám na bok, pro jistotu (i tak se ale bojím, aby se mu něco nestalo).
Teď ho mám v šátku, funí tam jak hroch. Zatím má rekord, víc jak 10 min. Jak je závislej na dudlíku, musí ho mít i tam a když mu vypadne je problém (no zrovna teďka, chjo!), kde bych mu ho odtama asi vyndávala že?
Bez dudla cítí mlíko a zobe tam a zuří
.
Náš noční život je pestrý, dneska jsem krmila kolem půlnoci a pak kolem třetí, a to právě začne často čumákovat, tak jde do postele (i tak ale uteče aspoň hodina) a stejně spí jen do šesti a pak už tak do osmi ale na jedno oko (já s ním).
Jinak přes den spí i 4 hodiny, já ho budím až po těch 4, jsem ráda, když konečně spí.
Tygře dík za info, asi něco na ty prdy koupím, pro sichr.
Jinak taky dobrý vědět, kolik by měli vypít (taky nemám tucha) Vím, že je někde na netu jakejsi vzoreček, je to podle váhy dítěte a tam se to dá spočítat. Zkusím najít…
Ahoj holky a prťátka ![]()
Tak my stále jedeme po 3 hodinách,někdy začne pofňukávat už po dvou..ale to teda dám dudlíka,aby pořád nesosal…už ted mi přijde jako obřík
a strašně dlouhej ![]()
Asi skočíme na převážení ![]()
Suvik…my bezdudlíku ani ránu..dnes ráno jsem od půl 7 do půl 8 jen dávala dudu
vypadl mu a byl problém ![]()
Jinak monitor mám půjčený…a značku nevím..........
Tak jsem našla akorát, že by měli vypít zhruba šestinu své váhy za den (vydělit si počtem krmení a vyjde denní dávka)…zhruba. Nebo jinde že 150 ml na 1 kg své váhy za den.
Já vůbec nemám tucha kolik malej vypije. Někdy hltá, někdy tam jen tak žmoulá a usíná, přestože se předtím vehementně hlásil.
Jinak včera večer chytla zatím svůj nejvýkonnější hysterák a vůbec nevíme proč. Nekroutil se, takže prdy ne, najezenej byl, přebalenej a řval a řval. Můj muž ho zavinul, houpal ho na rukách, malej furt řval, po deseti minutách najednou ticho jako když utne, tak jsem se šla mrknout, co to dělá a on prostě z fleku usnul
, no, to jsem ještě neviděla
. Byla jsem nachystaná, že ho tak v deset nakrmím a on si spal až do dvanácti (to jsem mohla taky, kdybych to byla bývala věděla
).
Za chvíli jdem k dr., to jsem zvědavá kolik bude vážit, posledně u nich vážil o 200g víc než na naší váze, zajímalo by mě, komu váží ta váha blbě
.
Tak Matyášek hysteráky nemá a když,tak zařve tak 2krát a pak kouká…asi jesttli si ho někdo všimne ![]()
Aleesho, mne kluci vypijou na jedno krmeni 80-85 ml Nutrilonu, a jeste nejake kapky z prsa, ale to moc nepocitam.
Monitory dechu mame Nanny, byly parkrat poplachy, ale jen u Vladika, on ma kokos-molitan matraci, tak kvuli tomu.Danik ma obyc molitan a ani jednou to nezahucelo jen tak. A take jsem s tim vice v klidu.V porodnici jsme meli Baby sense a Nanny.
hojky,
Elli, já jsem taky říkala, že Samíka už nebudu nikde chválit - jak ho pochválím, tak je peklo
Akorát teda nevím, co říkat těm lidem, když se ptají, jak spí v noci… Asi „neřeknu!“
![]()
Titty, i my máme nakonec monitor dechu a máme Babysense - půjčovali ho za 900,– na půl roku v porodnici, což se mi zdálo dobré, zvlášť když byl úplně nový - asi to nedělají dlouho… V porodnici jsme měli Nanny a taky OK, jen jednou spustil buď falešně nebo došly baterky, nevím…
Ten Babsense má dvě desky, takže se s ním dá pak vykrýt větší plocha, Nanny má zase hezčí tu krabičku a je na první pohled vidět, že je zaplý - nemusíš čekat, než blikne světýlko
Nanny před spuštěním poplachu pípá, Babysense ťuká - což je pro mě příjemnější, páč pípajících věcí máme víc - od budíku, přes hodinky až po andulku (lterá se takové zvuky dost rychle učí
) a ptáky za oknem
Tak aspoň nejsem furt na mrtvici
Tolik mé zkušenosti s monitory dechu ![]()
Včera jsem Samíka vážila a navážili jsme 3800 g - nebylo to úplně přesně, na kuchyňské váze na tácku
a ještě sebou mlel, ale na to, že porodní váhu 3550 g by měl mít ve třech týdnech, což bude v sobotu je to i dost… Taky mi přijde dlouhý… ![]()
Angu,tak my jsme šli s porodní váhou už z porodnice ![]()
A přišla mi hrací deka
tak hned po spinkání a papkání jde prcek na ní ![]()
Peti, tak tos mě uklidnila, už jsem si říkala, že vykrmuju nějakého obra
![]()
Jsem zvědavá, jak se bude Matyáčkovi na dece líbit… Už taky uvažuju, že vytáhnem brzy tu naši… I když nejvíc ho stejně zajímá furt okno a pak obličeje… Sem tam milostivě spočine zrakem i na světlušce Lamaze
![]()
obříka budeme mít my ![]()
a deka je jako by dárek od holek z práce…složily se a já si vybrala.,..ale taky ho ještě nic moc nezajímá ![]()
Díky za rady
Musím to vyzkoušet, třeba ten můj prcek vůbec nebude chtít lahvičku a budu mít smůlu.
Daník docela rád kouká kolem sebe, okno a obličej ho taky baví nejvíc, i hračky od lamaze nejsou špatné. taky má rád, když na něj mluvím. Už si moc nepamatuju, co jsem dělala s Lucinkou, když byla takhle malá. Ale hodně jsem zpívala
Třeba Landu, ona to teď i docela umí (v tom pajzlu jsme v hajzlu
)
Titty: s monitorem neporadím
Ale máš můj obdiv, jak bojujete. Já si to vůbec nedovedu představit. Ještěže máš rodinu, co ti pomůže ![]()
Jo povídání taky rád…a na „dubnovém lehátku“teda to černobílé madlo.
Jinak dnes bych řekla,že byl cílený úsměv na maminku ![]()
Tak nám je dneska 6 týdnů, řekla bych, že se objevují první cílené úsměvy, ale na maminku rozhodně ne
Jak vidí maminku, otevírá pusu a chce jíst! Jak jste to holky říkaly s tím růstovým spurtem nebo jak se tomu nadává? Mám pocit, že od včera nedělám nic jiného, než krmím. Prsa mám prázdná (na omak), jsou to ty psí uši
a nevím, kde si prcek co bere, ale mlíko tam někde vzadu je. Ten je hladovej až hrůza! A Angu, světluška od lamaze je náš největší kámoš
Malý ji miluje od malička
Hrací deka dneska měla úspěch, asi nám končí klidné období a nebude jen tak ležet v postýlce. Co se týká podávání dudlíku, několikrát jsem měla už chuť pořídit izolepu, protože být za podavače dudlíku mě fakt nebaví, když to trvá přes hodinu a v noci jsem fakt naštvaná ![]()
Co se týká monitoru dechu, tak mám ten Angelcare a bere i pod kokosovou matrací na roštu bez problémů. Ale podle mě je to jedno, jestli babysense, nanny nebo angelcare. Spíš je to asi o těch deskách, když jsou 2 v balení, přijde mi to super. Jednu mám dole v postýlce a druhou nahoře, takže přenáším jenom tu „stanici“. Nevím, jak to mají ostatní, ale na té mojí je světlo, takže v noci nemáme úplnou tmu. Pro mě další výhoda, celkem vidím na prcka ![]()
Titty, jste fakt šikulkové. Taky obdivuju. Netušila jsem, že máte rozštěp.
Tak jsem vás na 3× přečetla a nějak nevím, kdo co psal, na co reagovat, tak alespoň všechny zdravím.. Je to náročný, jak se to čte na etapy.. ![]()