Poradna duly
Jana Čurdová
Evičko, moc držím palce, ať máte brzy Honzíka taky doma. Je fakt, že když je potřeba, aby byl n JIPu, je v dobrých rukou a bude o něj výborně postaráno, ale je to na budku.. Zvládněte to s Martínkem a Honzík bude doma jistě co nevidět.. Držte se, moc na vás myslíme.
Lucinko, já taky bulela v porodnici
A pak doma v podstatě kvůli kravinám, bylo hodně špinavého prádla během chvilky, musela jsem často převlíkat.. Člověku je všechno hned líto
Ale naštěstí to nemělo dlouhého trvání
A kojíte teda taky přes kloboučky jako já? Jinak to očičko je teda mazec. No hlavně aby se to brzy zlepšilo.
Dneska jsem se vyspala královsky, krmení v 1, 6 a 9
To byla paráda. To krmení v 6 jsme zvládli úžasně, on se už ozýval, ale ještě nebyl vzhůru úplně, vzala jsem ho, nakrmila, on usnul, tak jsem ho spícího přebalila, naše šípková růženka se nevzbudila, dala jsem ho do postýlky a spalo se
Nádhera.
teda ale vám ty dětičky spinkaj.....my pořád po 3 hodinách…
A můj pláč
už je to lepší,ale byla to taky síla ![]()
Ody, moc dekuju za info o cestovnich pasech
to jsem zvedava, kdyz mi prcky vyfoti ted', a platnost pasu 5 let, tak to budou k nepoznani uz za rok ![]()
Amber jj kojím přes kloboučky a asi ani nepřestanu i když v porodnici řikaly, že až prsa nebudou tak nalitý, tak může, ale mě to takhle vyhovuje, tak to asi tak necháme ![]()
A potěšily jste mě, že nejsem bulina sama, já brečela kvůli každý kravině v porodnici a doma to taky stojí za to
a domácnost zatím moc neřeším, jsem nějaká unavená a není to ono, dneska jsem jen pověsila prádlo a vynesla koš a tím to pro mě skončilo ![]()
Mám dotaz, dneska máme povoleno jít na půl hodiny ven, tak vyšlu taťku s kočárkem, ale vůbec nevím, jak oblíct.. ona je venku docela zima, co oblíkáte???
Luci,když je zima,dám punčošky,body,overálek,svetra,čepku…pak mám tu zavinku od Emitexu-letní,tak ho zabalím do toho…a ještě sebou vezu v kočárku takovou slabou deku a kdyžtak přikreju..
raději zabalit,kor miminko čerstvé,jako máte vy… ![]()
Lucinko, mě vždycky říkali, že mimi má mít o vrstvu navíc než máme my. Taky oblíkám víc. A malý musí mít ponožky, i když má overálek, má furt studené nohy ![]()
A to kojení, taky kojím přes kloboučky a nehodlám to měnit
Ono to někdy bolí i přes ně, i když v porodnici říkali, že kvůli kontaktu matka-dítě je lepší to zkusit i bez, ale to jsem neudělala a ani nebudu dělat, to bych rychle skončila. Zlatý kloboučky ![]()
A vůbec se Ti nedivím, že jsi unavená. Já po tom císaři začala fungovat až po 3 týdnech
Jen odpočívej.
Nazdárek, tak zdravím z nového bytečku a po příšerný otročině se stěhováním.
Ale teď je fajn, i když 3/4 věcí stále nemám vybaleno.
Včera jsme byli na KO s holkama a hlásím:
Kristýnka - 3800 g a 52 cm, Gabča - 3900 g a 54,5 cm
Jsou to holky pucandy. ![]()
Jinak jsem Mudr. sdělila, že téměř výhradně Kojím (vyjma 1 nočního(večerního) Nutrilonu) a hned mi odvětila, že bude muset holkám udělat krevní testy jestli mají dostatek železa. Takže příští týden je zase budou bodat - to bude řevu. Zároveň se jí Gabča zdá stále žlutá, takže se bude dělat i testík na žloutenku. Suviku - to nevím, že se pak musí odstříkávat.
No uvidíme.
Nicméně holkám dávám kolem 22 hod Nutrilon a v noci se vzbudí většinou jen 1× na kojo. Dnes se vzbudily např. až po čtvrté. Takže ty noci u nás celkem jdou, pokud neřvou že mají bolení, to potom končejí u nás v posteli a my jim s manželem držíme stereo dudlíky. ![]()
Evi - to mi je moc líto, že ti nechali Honzíka v porodnici, ale uvidíš, že brzy bude vše OK a budeš ho mít doma. Držím palečky.
Prdíky- dávám Sab simplex 5-10 kapek na lžičku. Moc jim to chutná, ale nevím jestli pomáhá. ![]()
Gabča je pěknej vyděrač každý večer tu řve a musíme ji chovat.
Jo jasan..ponožky,ty má malej pořád.........
Na prdíky my nemáme nec,zatím nás nějak hodně netrápí..........
Ja dneska kluky oblekla do overalku, na to teplou mikinku s kapuci, a decku, na hlavicky bablnene cepicky…a vyslala s babi ven…a tam je fakt kosa…tak kdyz ctu, jak navlikate vy, tak asi z kluku budou otuzilci…tak babicka snad je priveze…kdyby se ji zdalo, ze je jim zima..
Ibri......teda.klobouk dolu, po tehovani jsi jeste byla schopna jit na internet!!A jak na novem miste?o hodne vice prostoru?jsi spokojena?a na ktere Praze ted' bydlite?
Nas dr take uz po druhe posle na krevni obraz, ale nevim, asi ne kvuli zelezu, protoze kluci ve vetsine basti Nutrilonek.Myslim, ze kvuli cervenym krvinkam.
Jinak kojim take v klobouckach, ALE vcera jak Vladicek brecel a brecel, tak jsem ho vzala s sebou do posteli a zacal jako by hledat pusinkou, a nemela jsem s sebou kloboucek, tak jsem mu strcila prso bez nej, a holky
malem jsem dostala orgazmus, jak mam citlive ted bradavky
Ale kloboucku se nevzdam, uz je mi tak nejak divne kojit bez nich.
Ibri, holcicky dobre prispivaji! moji skritci jsou tak malicci…nosime porad 50…teprve nedavno jsme do ni dorostli.. ![]()
teda Ibri fakt že taky smekám, zvládnout stěhování k tomu dvě miminka a velkýho malýho bráchu, to je fakt mazec …
A jsi spokojena???
No já asi Jakuba moc navlékám, dávám mu body a dupky nebo polodupky na to tepláky nebo rifličky a mikynu a na hlavu čapku, zabalím ho do lehkýho fusáčku a na vršek mu dám ještě deku, no a je spokojený …
Rosi já myslím že takovým miminkům nedají pas na 5 let .. můj názor … max na rok.
Taky jsem kojila s kloboučkama, vlastně sem tam v noci i bez … dneska jsem zkoušela odsát, a bohužel nic, ani když jsem to zkoušela rukou, nic nevymáčknu, kam se mi ty kvanta mlíka poděla??? ![]()
No a taky bych řekla kam se mi poděl ten hrudník který jsem si vezla z porodnice???
užila jsem si velký hrudník 14 dní …
aspoň ěco.
Miri, ja uz take nemam velky hrudnik.....vejdu se do svych podprd…v poho…a zda se mi, ze tvarove teda…mam tak trosku „psi usi“…hm…a pred tehu a v tehu jsem mela krasne male poprsi…a mohla jsem klidne bez podprsenky
a ted' uz asi ne ![]()
Holky, díky za chválu, ale myslím si, že by to zvládla každá ženská, která by se dostala do této situace.
Rosi - to jste tedy opravdu prťousci - já jim dávám 56 a některá jim je už tak tak. Já kojím bez kloboučků a když se přisajou, tak taky nadskakuji.
Jinak holky teď co se ochladilo zase navlékám - spí na balkóně a mají: bodýčko s dupajdama, spací freez pytel, fusak a deku - a nosánky mají teploučký -takže jim zima určo není.
Holky, s tim oblekanim jste me teda uvedly do rozpaku.......asi jdu hledat babi po sidlisti
doufam, ze kluci mi neumrznou…
ale ta nase dr mne porad vynadavala, ze ja je moc navlikam…a ze v kocarku je jeste +5 stupnu k venkovni teplote…tak nevim.Podle Dr dnes by ani nemeli mit cepicky (pry od +10 bez cepicek), no nevim nevim…mne samotne je zima na usi......