duben 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14500
5.5.09 17:43

Teda Mišpulin, to je síla.. Ještě že jsem měla celkovou, mě pak akorát říkali, že jsem ztratila hodně krve, krevní obraz ještě nemám OK, tak jsem včera vyfásla další železo.. Kdybych si zažila to co Ty při vědomí, tak by bylo po mně.. Jsi statečná! :) A histolka bude v pořádku, určitě..

Ody, tak já s tím mám problémy asi od února. Nějak se mi udělaly, ani nevím proč, možná těmi zácpami a železem, jít na WC bylo vždycky hrozný. No a trochu přetrvávají. Je na to spousta mastí, ale která nejlepší, to nevím. Já mám 2 a vyléčené to není. Zajdi do lékárny a budeš muset experimentovat..

Miri, Rosi, to oblíkání, tak mám dojem, že malého trápím zimou :) Já dávám overal, tepláky, mikinu a čepičku a deku. Vždycky mu sahám za krk, tam je většinou spocený. Když je mu vedro, tak kňourá. Tak já nevím.. Podle toho, co tady čtu, tak mi chybí ještě tak 2 vrstvy :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
5.5.09 17:48

Teda Evi, ti Tvoji kluci jsou úžasní.. Úplně mě to dojalo. Už abyste byli všichni zase pohromadě.. :) Jsou nádherní. A jak se ten jeden krásně usmívá :) Kulíšek malej..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65344
5.5.09 18:16

Tak jsme doma z venku........
Evi,to jsou bobánci,už at jste všichni pohromadě :D
Mišpulin,teda takový porod…tak teda ten můj byl taky pohoda...........
Ody,já ti neporadím…nevím :?
Tygříku,my taky chrčíme a v noci jako by chrochtáme,ale to je u miminek normání :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva184
5.5.09 18:48

jsou strašně chlupatí, manža řeší jak jim budeme česat čela, ty mají zarostlé fest :lol: , no Martovi to trochu zmizelo ale Honzík no ten je ještě jak je vybledlej z nemoci tak to na něm je vidět víc, jo a záda no síla, to jsme udělali i na JIPU pozdvižení, že se tam prý vyjímají, , chlupatí a Jsou to prdelky, jsem z nich uplně mimo, ještě toho Honzíka a jsem max spokojená, jinak kojím a dokrmuju Nutrilonem Comfort, nejhorší že nevím kolik vyžahne ta váha mi chybí, kort když vím, že na Jipi jsem o mlíčko přicházela, tak proto jsme na okrmu, no uvidíme, kéž by se to rozběhlo a já mohla jen kojit, no ted se snažíme vychytat nějaký režim na roomingu to bylo po 3 hod, ted totál rozházený, zkouším až se vzbudí tak krmíme, no a naposledy krmení kol. 13.hod, a vzbudil se mi před 17.hod, až jsem si říkala jestli je to možný, tak uvidíme v kolik to bude ted večer, uplně mě to děsí jak byl člověk zvyklý vstávat po třech hod, tam to vyžadovali, až když se mamina rozkojila, tak bylo volné kojení, jak si mímo řeklo. No doufám, že malého nějak nešetřím, no uvidíme příští týden jedem k doktoru se zvážit, dnes tu byl, tak dobrý, i volal na Jip ohledně Honzíka, tak pořád stejný nic moc, infuze, antibiotika, zkouší dietní mlíčko, je to na dlouho, je to prý pořád vážný, je to děs. Raději hoňky než toto. No jdu si pro vodu, honí mě mlsná ale při pohledu na mé svěšené břicho vypadám jako kdybych tam měla ještě jednoho prcka, no tak si nic nedám :wink: Máte krásné bobíy, postupně se snažím vás dočíst, no už se mi to plete tak píšu pro všechny, maminy dohromady :wink:

• Citovat
  • Upravit
6471
5.5.09 18:50

Tak moji bobánci byly taky venku, jen na půl hodiny, zima jí snad nebyla ale nosánek měla studenej, ona je tady fakt zima a to jsem jí fakt nabalila, zítra jdeme na tu kontrolu, tak to tak přehánět nebude,pojedeme autem, mám strach aby nebyla nemocná, jinak se taky hlasitě hlásí, když jí je zima :D

Ody, tak já jsem to vytlačila taky, už jsem s tím asi měla problémy už před těhu, ale nějak jsem nevěděla co to je… já mám faktu čípky, faktu mast a prý pomáhájí koupele z dubové kůry a prý je dobrý gel z dubové kůry, tak zkus a uvidíš, já mám všechno a zatím dobrý, ty čípky pomáhájí zázračně :wink:

Mispulin, teda tak ještě, že to takhle dopadlo a jsi v pořádku :wink: a malá je pořádná :D

Holky já před těhu měla necelý jedničky a teď mě přijde, že mám čtyřky, takže se z původníma podprdama nechytám, ale chystám se do města a koupím, už musím, mám jen ty levné na doma a ty nejsou moc pohodlné :roll:

Jinak mě ještě spodek dost bolí, měla jsem prý řádně tuhou hráz a do toho ten zadek, no síla, sedím na kruhu a bez něj ani ránu :lol:

Mě vyndat placenta taky nešla, dr. ji musela vyndat silou, ale to už mě bylo tak nějak jedno… byla jsem ráda, že je po všem…
Já jsem porod měla asi opravdu rychlej, ale ty bolesti, no přišlo mi to nekonečný… já přijela do porodnice na 3 cm a za 3 hodiny se se nic nedělo a já se neotvírala, tak že mi píchnou vodu a že se to víc rozjede, a pak dostanu epidural… hupla jsem na kozu a nakonec během necelé hodinky jsem byla na 6, po píchnutí vody na 7-8, pak už jen chvilku monitor, mimichodem s bolestma strašný zážitek a šla jsem hned na porodní sál… tak se mi zastavily kontrakce, tak jsem dostala nějakou kapačku na posílení stahů a už se tlačilo, nejdřív na boku, pak jsem se překulila a za chvilku jsem držela ten svůj zázrak v rukách :D

Ibri obdivuju tě, stěhování, do toho 3 dětičky z toho 2 miminka, já bych padala na hubu a nebyla schopná ničeho… :oops:

Evi kluci jsou krásný, už aby jste byly všichni pohromadě…

No končím, chceme dnes koupat, ale ta naše šípková růža pořád spinká, už to jsou zase 4 hodiny a mě asi prasknou prsa :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
5.5.09 18:56

Holky mám dotaz, fram odrodila? Já nečetla všechno nějak na to nemám sílu, tak se omlouvám, kdybych se ptala na něco, co už se tu řešilo, abyste měly se mnou trpělivost 8)

No už se nám začíná hýbat košík, tak že by?

Jinak v porodnici jsem nechala jen 7 kilo, ale bříško už mám skoro zatáhnutý, ale ty kila navíc, no snad to dolů dostanu rychle tím kojením…

No musím letět, už se budíme, paa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6471
5.5.09 18:58

Holky ještě dotaz, jak často koupete? Každý den? My zatím obden a myslím, že stačí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eva184
5.5.09 19:03

Luci já koupala ob den, podle sestřiček a doktorky z Jipu stačí bohatě, byla tam jedna a ta že každý den, ale většina mamin koupala od den i já to budu dělat kromě dneška, my to protáhneme až na zítra snad to Marťánkovi nebude vadit, musíme pořádně vytopit místnost, přece jen tam bylo tepleji než doma ale už to je dobrý, včera měl ještě studeny nosík, dnes už dobrý.

• Citovat
  • Upravit
4020
5.5.09 20:09

my koupeme ob den, na kazdy den neni sila…
Ody,take jsem krome svych krasnyvh pokladu vytlacila „neco“ navic.......a take to na wc boli jak cert…davam na to masicku z dubove kure,trosku zabira,ale asi poridim take cipky,jak pise lucinka :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14500
5.5.09 21:37

Já mám tu faktu mast a ještě procto glyvenol (nebo tak nějak), ale řekla bych, že ta faktu pomáhá víc..

Fram myslím ještě neodrodila. Asi by to chtělo hodit aktuální seznámek, co? Ale najít ho :(

Malý byl dneska od 15 do 20 hodin vzhůru, docela prudil. Asi budeme muset vyvíjet aktivity spolu. Až se zítra vzbudí, zkusím tu deku s hrazdičkou, začíná se krásně rozhlížet, tak by ho to mohlo zaujmout. Tak uvidíme. Nějak si říkám, že vlastně nevím, jak dítě zabavit, když nespí. Hold se budu asi neustále učit a divit se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
5.5.09 22:56

Tak vás po pár dnech zase zdravím. Občas vás stihnu dočíst, ale reagovat nezvládám. Pořád bojujeme s kojením a s krmením vůbec, Tomík přibral za týden jenom 30 gramů - a to se po vážení ještě vyčůral, takže možná nepřibral nic. Ve čtvrtek máme zase přijít na převážení, tak jsem si dala za úkol ho do té doby „vykrmit“. :wink:

Krmení u nás vypadá takto - nejdřív odstříkám mlíko, potom jdu vzbudit Tomáška, cca 20 minut kojím - víc ne, protože je z toho tak vysílený, že usíná. Chvíli ho držím ve vzpřímené poloze, aby se nepoblinkal a potom ho krmím přes malíček ze stříkačky. Vypije 3-4 stříkačky po 20ml, po každé stříkačce ho nechávám odříhnout a chvilku ho držím s hlavičkou výš. Jak má ten rozštěp, tak se snažím, aby co nejmíň blinkal. Jde mu to pak nosem a bojím se, aby to nevdechnul. :?
No a když je nacpanej, ještě další půl hodinu mi spí na ruce s hlavičkou výš a já hlídám případné blinkání. Celý proces trvá hodinu a půl. Potom další 1,5 hodiny spí a pak ho zase budím na další krmení.

V mezičase sotva stíhám jídlo, hygienu, základní péči o domácnost a hlavně se věnuju Martínkovi, ten je z toho chudinka pěkně rozhozenej, že má doma malého vetřelce, který mu pořád bere mámu. :(

A to má ještě tento týden manžel dovolenou, tak je to docela v klidu. Naštěstí příští týden přijedou na střídačku obě babičky, tak máme ještě s Tomíkem čas to zvládnout. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
5.5.09 23:02

Potřebovala bych od vás poradit.

JAKÝ MÁTE MONITOR DECHU A PODLE ČEHO JSTE VYBÍRALY? :?: :?: :?: 

Já jsem ho kupovat nechtěla, ale kvůli tomu rozštěpu mi ho doporučila dětská doktorka i laktační poradkyně a asi to bude rozumnější.
Jenom teď vůbec nemám čas a sílu monitor vybírat, tak budu moc ráda, když mi poradíte. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11809
5.5.09 23:11

Jinak moc díky za pochvalu fotek, Tomáška i mě! :D

Stani , tys mě naprosto dostala, od teď už nebudu schopna udržet vážný obličej, až mi někdo bude říkat, že je Tomášek jako by mi z oka vypadl! :lol: Chechtala jsem se tu nahlas! :P

Mispulin , ty sis to teda vybrala při porodu. :? To i kdybychom se v té porodnici o jeden den neminuly, tak bys na mě neměla sílu a náladu.
Teď už to snad bude všechno dobré. :)

Víc už reagovat nezvládnu, jdu zase vzbudit Tomáška a pokračovat v našem kojícím-krmícím maratonu. Tedy přes noc ho nechávám spát, to už bych nevydržela. Zase spí třeba 5-6 hodin vcelku, to je moc fajn. 8)

Ještě bych vám chtěla napsat o svém super-rychlém porodu, snad to stihnu dřív, než to bude úplně mimo váš zájem. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
6.5.09 00:48

Ahoj holčiny, tak jsem vás konečně stihla dočíst, poslední dny jsem neměla kdy reagovat, sotva jsem kousek dočetla a chystala se napsat, už se Mates hlásil o jídlo nebo se kroutil bolestma bříška. Jo jo, ještě minulý týden jsem měla radost, jak Mates krásně prdí jedna báseň a cca dva dny nazpátek ho začaly trápit prdy. Značně se mu snížil počet špinavých plen, většinou byl pouze mokrý, no a řval jak tygr. Po pročítání netu co s tím dělat jsme zkusili masáž bříška a musím řícct, že to krásně pomohlo (doufám, že to vydrží i nadále pomáhat).
Už jsme se trochu i sehráli s krmením a spaním (doufám, že to nezakřiknu - mám pocit, že sotva sem napíšu jak se věci mají, hned záhy je všechno jinak - nejdřív si tu postěžuju, jak Mates řve, den na to je jak andílek a spinká nebo jen tak čučí, sotva ho pochválím mámě, jak je najednou hodnej, tak den na to ječí jak kdyby ho krájeli zaživa).

Četla jsem, jak prcky oblíkáte a musím říct, že v tom případě je Mates na studeném odchovu :D Na doma máme bodíčko s krátkým rukávkem a bez nohavic a na tom dupačky. To je vše a když jdeme ven, tak má totéž, jen dupačky teplejší a na nožkách hunatý ponožky, rukavičky a čepičku. Ale zato mu dávám do kočáru dvě vzdušné, ale teplé deky. Kontroluju mu vždycky nožky a ty má teplé - ruce mívá jak žabikuch, ale to prý je normální. Hlavně když má teplou hlavu (prý). A tu teplou má :D

Jinak jsem si říkala, jak se tu nechodí na žádné kontroly a včera mi jedna známmá řekla, že se chodí na kontrolu ve dvou týdnech. No a my už začínáme čtvrtý :D Tak jsme dnes volali doktorovi a zítra dopoledne jdeme na kontrolu, tak jsem zvědavá, co nám tam poví.

Pobavila jsem se u diskuze o prsou - během těhotenství jsem byla nadšená, jak mi poprsí zkrásnělo, přítel mi ho taky chválil a já mu říkám:„Po kojení už tak krásný nebudou, budeš se o ně ještě zajímat?“ A on na to „Neboj, až budou řádně placatý odpočívat na bříšku, budu s nima dělat paci paci pacičky…“ (Komplimenty mu vždycky šly… :D ).

Mispulin Co jsi vydržela je neuvěřitelný - na mě šly mdloby jen jsem četla ten průběh… A přijít o dva litry krve by byla moje smrt. Když mi mají vzít jen vzorek krve, dýchá mi zubatá na krk. Hlavně, že jsi v pořádku a miminko taky. Přeji Ti co nejrychlejší zotavení a nabrání původních sil :)

Ody Na hemeroidy je prý výtečný nějaký přípraven z řady homeopatik, bohužel nevím název :( Ale jestli máš někoho, kdo by ti v tom mohl poradit nebo máš v okolí nějakého homeopata, tak bycz to určitě ykusila, než se pustíš do nějaké chemie.

Evi Hrozně moc Ti držím palce, ať jste co nevidět komplet a Honzík je s vámi v co nejlepší formě :)

Jo a s tím koupáním - koupeme naprosto nepravidlně :D Statisticky cca jednou za tři dny. Ale jinak Mates je každý den v umyvadle od pasu dolů opláchnut, většinou po nějaké extrémní tragédii v jeho kalhotech. :-)

Jinak jak jste tu všechny psali, jak vám děti fungují v lehátkách, tak jsem se rozhodla, že mu taky nějaké pořídím, ale nakonec jsme dnes s drahým koupili houpačku (stačí do ní trochu strčit a díky vyvážení pak setrvačností houpe chvíli sama, což je luxus :) )a nemůžu si jí vynachválit. mates v ní dneska prospal skoro celý den (a světe div se, já stihla konečně uklidit domácnost a vyžehlit!!). Hodím fotku na rodinu.

Titty Koukám, že máš docela peklo s krmením - a to jsem si myslela, že u mě je to horor… Ale naštěstí se mates zlepšil - zrovna dneska to bylo moc fajn cca - 00:00-00:30, 4:00-5:30 a pak se vzbudil až chvíli po deváté ráno. Doufám, že ho zase nepřechválím :)

Ježiš, to je román - omlouvám se, ale jak se to nahromadí, je to peklo ;)
Všem přeju co nejvíc spánku a pohody s prckama :) A a´t vám pěkně prospívají :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4425
6.5.09 08:12

Dobré ráno,
Tak já patřím mezi ty, co oblékají spíš míň. Ale Daneček si zatím nestěžuje :) .

Mišpul: ty sis tedy užila :( Tak ať se brzy vzpamatuješ :)

U nás dnes rekord - v noci spal od 20 do 0.30 :)

Chci se zeptat, kolik tak děti vypijou při jednom krmení? Budu mít třídní sraz a potřebuju na jedno krmení zastoupit, abych tam mohla být dýl než 2h :) . Ale vůbec nemám tušení, kolik mlíka budu muset odstříkat… U Lucky jsem to nikdy nepotřebovala, tak nevím jaká je vlastně jedna porce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí