Poradna duly
Jana Čurdová
Teda čepičky dávám i když je 20 stupnňů - alespoň ty tenounký. Mně přijde, že jsou ještě moc malí na to aby byly bez nich.
Rosi - tak zkus u kluků jestli mají studený nosánky a jestli ne tak jim je teploučko a navlíkat víc je nemusíš - je to individuální.
Zavolam babi, at' skonroluje…
Ibri, ja take davam, ikdyz je vice nez 20, proti slunku by se meli take chranit.A jak jdeme za dr, tak na chodbe vzdy cepicky sundam.At' mam klid:))))
Jo jo Rosi, taky mám prsa u pupíku …
ale co, od toho jsou podprdy, ne???
No mě ty moje původní jsou taky a možná maličko větší …
No já Jakubovi dávám taky čepku, i když bylo krásně …
Maminky na rajče jsem vložila pár foteček z JIPU a Roomingu, z domova zatím žádné, ale nafotím postupně.
Miri, jasne podprdy, ale v noci…
jak byt sexy?
ja v podprde neusnu..
Holky tak čepku má malej taky pořád…když je teplo,tak slabou aspoň ![]()
moji maji ted' ty cepicky, jak jsou v metriku......ta nase dr je divna…asi
Ahojky,
tak jsme od soboty doma, Tobík teď spí, Julinka je po jídle a vypadá, že snad taky usne, tak snad sepíšu ty moje super zážitky z porodu.
Takže jsme v pondělí nastoupili na plánovaného císaře, vše vypadalo v klídku, jak s Tobíkem, monitory a příprava, kolem 10 mi píchli epidural a někdy v půl 11 začali s operací. Julča byla za pár minut venku, epi tentokrát fungovat mnohem líp než poprvé, minule jsem to dost cítila, teď jen tlaky, ale nic moc nepříjemného. No pak Julču ošetřili a David s ní v náručí seděl u mojí hlavy a začali se ve mě víc hrabat. Pak i s Julinkou David odešel ještě na nějaké další ošetření nebo co, ani pořádně nevím, a začalo to lítat
Měla jsem nějak blbě přirostlou placentu, jednak blbě uchycenou, jednak prý celkově vypadala „divně“ a hlavně když se jí pokusili odstarnit, tak jsem začala šíleně krvácet. Jak jsem byla při vědomí, tak jsem si to užila se vším všudy, ale bylo mi už blbě, tak to mám v takoým oparu, jen jsem slyšela jak řinčí nástroje a volali vedoucího porodních sálů, ten se rychle oblíkal do zelenýho a ve 3 se snažili to krvácení zastavit, do toho sháněli krev, plasmu a asi na 5× mi píchali druhou kanylu, mám obě ruce jak narkoman, od vrchu ruky až po loketní jamky samý modřiny a vpichy, děs No trvalo to víc než hodinu, Davida ke mě už nepustili a pak to nějak vevnitř museli zašít, aby to zastavili. Pak mě zašili a odvezli na JIP, bylo mi fakt dost zle, tak jsem nic moc nevnímala. No každopádně pak mě chodili co chvilku kontroovat, jestli to nekrvácí, kdyby jo, tak by mi prý museli vzít dělohu jako další krok naštětsí už to bylo OK. Ztratila jsem skoro 2 litry krve
No při propuštení jsem se ještě dozvěděla, že jizva už byla porušená, že prý už prosakovalo něco, nevím co, propouštěcí zpráva mi přijde poštou, tak sjem zvědavá co se v ní dočtu.
No každopádně další dítě je zakázaný, mám prý být ráda, že jsem to přežila. Placentu poslali na histologii, snad budou výsledky OK. ještě mě čeká nějaké speciální vyšetření po šestinedělí, jeden UZT už mi dělali v porodnici a vypado to snad dobře.
No tak tolik k porodu Teď je mi samozřejmě nic moc, i když do mě napumpovali 2× krev a všechny možný infuze, železo apod. Ale den odedne se to lepší. Julinka byla v porodnici hodňonká, doma první dvě noci skoro nespala aa dost kňourala, dneska už to bylo lepší, tak snad bude hodná. Tobík je super, pořád jí chce pusinkovat a hladit a zatím nežárlí. No uvidíme, až odjede mamka a budeme tu sami.
Ani nevím, jestli jsem to psala, Julinka měla 4140 a 54 cm, pěkný cvalík. Dneska u nás byla doktroka a už má skoro porodní váhu, a to byla předtím zrovna pokaděná a počůraná a před kojením. trošku nám doma křičela, tak sjem měla strach, jestli má dost jídla, tak jsme vyzkoušeli nakojit a zvážit, když už tu dr. byla i s váhou a vypila 70ml za 15 minut z jednoho prsa, tak má dost.
Tak Julince se prý nechce spát, tak budu muset dolů, ještě se snad ozvu později, i když to hlavní už víte.
Všechny zdravíme!
teda mišpulinku to sis taky užila …ale důležitý je že jsi v pořádku a je ti líp…
No rosi já jsem bez podprdy taky těžce sexy…
no a co v noci??? zhasnout… ![]()
zhasnout a zalezt po deku
az s hlavou:))))))))))))))))))))))
Mispulinko, teda…hruza.....tak jak ctu takove horor porody, jak mela Angu, nebo ten tvuj, tak si uvedomuju, ze ja jsem to asi mela moc lehke ![]()
Ja jsem cetla, ze jsem ztratila 250 ml krve a i tak se mi motala hlava, jak me vedla sestricka do sprchy…ale 2 l!!!!!!!!!!!!!!to by bylo po mne…
Ahoj,
Mišpulinku -vítám tě doma!Vyndavání placenty jsis taky tedy užila,já jsem na to byla dost podobně s placentou,nechtěla ze mě ven,ale ručně jí mudr. vytáhla naštětsí jsem nekrvácela,na kontrolní UTZ ale k Apolináři dojít taky musím.Julinka má opravdu dobré míry!
![]()
Oblíkání-čepičku nosíme pokaždé i v těch vedrech,samozřekmě,protože má na všech kabátkách kapucku,tak někdy sundám,hlavně v autě.Jinak většinou bodýčko když je chladněji tak punčušky,když tepleji tak ponožky,kalhoty,mikinku a kabátek(podle počasí slabší/ tlustý) a čepičku a botičky,když má šatičky sukýnku,tak má jen punčošky v tepeljších dnech. ![]()
Kojení-kojim bez kloboučků,moje prsa jsou už zvyklá na kojení a taky podle toho vypadají,teď jsou ještě obrovská(jako celá já),ale až splasknou,budou to psí ušiska. ![]()
Pas-taky budu muset nechat udělat holkám nové pasy,protože drahý je Slovák a kdyby s nima chtěl cestovat,tak mu je do pasu nezapíšou a i Emě myslím platnost vyprší. ![]()
Ibri-klobouk dolů,jak to krásně zvládáš.
U nás noční spaní jak kdy,někdy ,jako dnes po čtyřech hodinách a někdy i po pěti hodinách a možná nějaký kousek.Dnes třeba 21h -1:30h-5:30h-8:30h…nejvíce ale vydržela šest hodin,ale to ojediněle,je to malá otesánka.
![]()
Tak už se mi ta nejmladší budí,Ema ještě spí…páááá
Teda Muspilinko - hlavně, že jste obě okí.
Suvi - fotka super!! Dávám Baby Calm od včera - nevím jestli jsou prdíky lepší, možná o kapku ji, každopádně prckovi moooc chutnaj
A do nosu mám Otrivin - je to roztok, aby šla vysát rýma. Prcek teda rýmu nemá (aspoň z nosu mu nic neteče), ale občas v něm chrčí, tak mu to nakapu a vysaju - tou odsávačkou co jsme dostali myslím v porodce v baličku, jde to krásně. Jinak už mám za sebou probdělou noc - šla jsem spát v pět a to jenom díky tomu, že si Ondráška vzal taťka. Na ruce spinkal jak andílek, jakmile jsem ho dala do postýlky tak do pěti minut řev
Od včera máme právě ty kapičky, tak dnešní noc byla kapku lepší. No uvidíme. Třeba nám kluk jenom spurtuje.
Evi, držím palce, ať ti co nejdřív pustí i Honzíka.
Jo a Terezka je krááásnááá!!!
Tady Mispulin, to je teda síla! Jsi teda fakt moc statečná!!!
Kámošce takhle právě u druhého císaře tu dělohu vzali. Je to hrůza! Hlavně že jste ok. Malá je teda opravdu kusanec!!!
![]()
Evi - fotečky jsou úžasný !!! Kluci jsou moc krásní!!! Hned bych si je potulila!
![]()
My dnes trpíme, od 6 od rána se kroutí a prdí a 3× už kakal, no prsa mám odudlaný, dudák dnes zabírá jen na chvilku. Je skoro pořád na ruce. Teď teda spí v lehátku ale sem tam sebou zavrtí a zakňourá. Je to peklo. Zítra si asi necháme pordit od dr. jaké kapky dávat. ![]()
Hlavně doufám, že nás pochválí kvůli váze! myslete na nás.
Teď takové intimní téma:
![]()
Při porodu jsem si vytlačila kromě Peťka i něco co se vytlačit nemělo, takže teď každá návštěva wc je pro mě druhý porod.
Nevíte co je na to nejlepší??? Vím že jsem je měla i po Vendy ale už si nepamatuju co jsem na ně používala.
mluvím o hemeroidech. Řekla bych že to není tak drastický jako po Vendy, ale taky to bolí jako tráááám!
Uvítám všechny rady!
![]()
Ahojky,
koukám se tu bulí
Já jsem řvala včera v noci, Samík řval do tří do rána a nic nezabíralo… Tak jsem řešila, jestli nemá hlad, zdá se mi, že mi po tom Paralenu už toli nevalí mléko (i když ho mám dost) a mám pocit, že jak byl zvyklý na ty proudy, tak jak skončí počáteční příval, tak je pak zdechlý tahat
Nebo ho možná trápí prdíky? Můžou to být prdíky, i když prdí? Já myslela, že děti řvou jen kvůli těm zaraženým… No nakonec taky usnul u mě v posteli a spal od 3 do 8:30 - to je absolutní rekord
Tak jsem ho vážila pře kojením a po kojení na kuchyňské váze, kolik vypije a celkem jsem zírala, že měl po kojení, oblečený a v plence už 4 kila… Musím ho zvážit ještě nahatého, ale v sobotu by měl teprve dosáhnou porodní váhy, tak přibírá asi hezky…
Jináč pračku prádla uděláme denně s přehledem, je to děs běs - tak malý člověk a tolikého prádla z něho
To je furt něco…
Na ven většinou oblékám tak jak na doma, čili bodýčko + overálek a ponožky a přidám mikinku a čepičku (když se nechá, už jsme byli i bez mikiny a čepice, protože to prostě nebylo možné
), je v rychlozavinovačce a podle počasí má přes sebe ještě deku… Takže taky nic moc navlečený
Ale nestěžuje si, jak ho znám, to on by si řek
Jo, bez čepiček - to jsme byli jednou, měli jsme ji s sebou a byli jsme za krkavčí rodiče - přitom jsme byli autem a po venku šli vždy max. 20 metrů
Ale na doma čepičku nedávám, to by ho chytl děsný rapl
![]()
Mispulin, no ty máš teda zážitky, hrůza
Tyjo, 2 litry krve, to je aj dost, teda… Já jsem prý ztratila 200 ml, čili nuda… ![]()
Očička taky mažeme - Opthalmo Framykoinem a nějaký Pamycon nebo jak do nosíku. Původně bylo zalepené jedno, ale přeneslo se to jaksi i na druhé, tak teď mažem obě dvě… ![]()
Jo, vítám doma Evičku a Martínka, snad budem vítat co nejdřív i Honzíka!
Luci, Terezka je krásná…
Ody, jak to čtu u vás, u nás to bylo včera podobné, tak to fakt asi budou ty prdy
A já fakt myslela, že když prdí, tak je to OK? že to odchází… Ach jo… Tak asi taky nějaké ty kapky budem muset prubnout, takhle se žít nedá… Kdyby aspoň řval ve dne a ne v noci
![]()
Na hemeroidy nevím, vůbec nemám zkušenosti, nejsou na to nějaké masti?
Jo, podrpdy mám taky ty předporodní, ale těhotenské - předtěhu bych nedala… Možná by to chtělo nějaké o malilinko větší, ale to až přijde mateřská ![]()
Jak být sexy v noci… A co nějaké noční košilky, co mají vytvarované prsa, jestli chápete…
Já teda momentálně moc sexy nejsem, se svýma vložkama do podprdy, co se mi tam ještě furt hrnou
A taky dobře, nevím, co bysme si počali, kdybych byla ještě ke všemu vražedně sexy a konec šestinedělí v nedohlednu, stehy nevstřebané…
![]()