Poradna duly
Jana Čurdová
@Pipilotta2 jj, jasný
http://www.pinkorblue.cz/…nicky/Pleny/ Jinak já brala ty oranž pampers
No já taky musím šetřit, ale radši to koupím teď v akci než pak za drahý..
@marteska91 jj, jen víc rozhovorů ![]()
Holky znáte některá Aniball nebo Epino? Budete mastit hráz?
No, budu rodit císařem, takže to asi nebude úplně pro mě. Ale má to něco do sebe.
@Pipilotta2 Určitě nebudeš jako sud. Miminko roste, děloha něco váží, plodovka taky. Je dobře, že přibíráš a 4 kg je normální přírůstek.
Ten test na cukrovku se prý dělá všem těhulkám, neměla jsem problém s cukrem v krvi. Na kontrole měla výsledky ze stěrů a zjistila mi bakterie e.coli, takže mám nějaká antibiotika. Jaktože budeš mít císaře, jestli se můžu zeptat?
@Trinetka Já určitě používat nebudu, máme zakázáno i se milovat, natož používat nějaké tyhle balonky.
@marteska91 jaj to je naprd teda, že nesmíte ani stykovat.. A proč to máš zakázaný? Já zatím nemám zakázaný nic..
@Pipilotta2 A ty už to víš taky díky nějakým genetickým hodnotám? Já nad tím aniballem přemýšlím, zatím mě asi čeká normoš porod a hledám jak si to usnadnit, abych neměla 70 stehů od zadku až k děloze.. a mohla třeba normálně sedět..
Holky mám takovouhle tabulku http://www.thelaboroflove.com/chart/pred.html do time zone se má napsat číslo 2 nevím proč zrovna dvě.. a vyšel mi kluk
já amosebou ještě nevím co tam máme ![]()
a tady druhá tabulka, kde se zase bere věk při ovulaci a taky mi vyšel kluk
tak já nevím, asi ho prostě máme no http://pohlaviditete. cz/…ari-krve. pdf a v téhle vyšlo i moje pohlaví, když naši dělali mě i bráchy
ale už se našlo i pár lidí komu to nevyšlo ![]()
@marteska91 Mám vzácnou oční chorobu a přirozeným porodem bych mohla přijít o zrak. Tak budu muset rodit císařským řezem. Na cukrovku jdu po novém roce. Kdy budeš znát výsledky? Přeji, aby e-coli rychle zmizela a byla jsi v pořádku.
@Trinetka Kdybych mohla rodit přirozeně, určitě bych si balonek pořídila. Snažila bych se předejít stehům. Mám blbou kůži a špatně se mi všechno hojí, jizvy mám hnusné i přes masírování, mazání, svícení biolampou atd…takže bych do toho šla. Co mi zjistili tu chorobu, tak už tehdy bylo rozhodnuto, že žádný přirozený porod, předklánění, tahání břemen, létání, větší fyzická námaha…
Pěkná tabulka, taky mi vyšel kluk
Manžel si moc přeje kluka, mně je to jedno, jen aby bylo mimi zdravé. Ve čtvrtek už doufám budeme vědět pohlaví, jdeme na 2.screening. ![]()
@Pipilotta2 jů už ve čtvrtek máš screening? to já jdu jen zítra do tý poradny.. takže vím houbelec kdy bude nějaký utz..
Tak to máš už určený datum kdy tě říznou, nebo se to bude řešit až těsně před? a kdyby se ti porod začal rozjíždět tak tě říznou hned jo? no já sem dřív strašně chtěla radši říznout.. snažím se se přesvědčit že to zvládnu normálně no..
@Trinetka Budu Ti zítra držet pěsti! Datum CŘ ještě určené nemám, musíme se nejdřív domluvit s lékaři, kde budu hospitalizovaná, buď FN HK nebo Olomouc. V Olomouci mám tým odborníků, co mi léčí chorobu, jedu tam v půli prosince na kontrolu, tak mi řeknou, co bude nejlepší pro oba. HK je samozřejmě blíž, ale bude potřeba mezioborová spolupráce a nevím, jaké mají zkušenosti. Bylo mi řečeno, že se můj stav po porodu zhorší. Kéž bych byla zdravá a nemusela na tohle myslet ![]()
To víš, že to zvládneš, co bych za to dala rodit přirozeně. Přepadají mě pocity viny, že neporodím normálně, že to „prospím“ a prostě propásnu, že u toho nebude manžel, že mi lékaři nedovolí kojit, že budu nemožná kvůli bolestem jizvy a nebudu hned funkční, a dalších milion že…Dnes je to obrovský fenomén „otec u porodu“, „přirozený porod“, když u porodu otec náhodou není, je pomalu zavrženíhodný a matka taky, jako když nekojí.
Samozřejmě tohle všechno je malicherné ve srovnání se zdravým děťátkem. Takže musím myslet pozitivně a doufat, že všechno bude v pořádku. ![]()
@Pipilotta2 no, myslím, že se tím zbytečně stresuješ,, to bysme mohli brát do důsledku, že já budu určo miniálně zezačátku používat jednorázovky.. Taky je v módě postaru látkovat.. KDyž mi nepude kojit prostě bude um.. a svět se nezdoří hlavně že prcek poroste a bude zdravej
A známej rodili v ostravě.. Po 13 hodinách tu jho už přestali trápit, je hodně hubená, takže měla asi i úzkou pánev a vzali jí na císaře a on jim tam normálně stepoval na sále.. Prej se ho doktor i zeptal, jesi se chce koukat až budou prcka tahat ven, že aby ho nezbírali a on že jo, že mu krev neva.. Tak nám tu nedávno vykládal jak prcka tahali.. Že jako to bylo maso, že s ním fakt museli lomcovat, ta jeho prej na stole skákala, tomu se smál tady
ona byla ta jeho v pohodě, prcek je zdravej, teď je mu půl roku a normálně se taky rozkojila
tak neboj, ono to určitě dobře dopadne
Takže myslím, že je to spíš hodně na vás, jesi se na to zeptáte.. Nebo jesi tam ten tvůj nemůže být páč teda bude v práci, když by u toho nemohl být.. Ale někdo holt taky musí jít proti proudu ![]()
Ale jinak kdybych mohla tak nerodím vůbec
klidně bych to hodila na manžela
nebo na někoho jinýho.. Ale prostě to beru jako úděl, že potomky chcem, tak to holt musí přetrpět.. snad se mi s tím aniballem bude dařit a budu v relativní pohodě při vypuzování.. to ukáže až čas.. a nebo nakonec skončím taky na císaři.. třebas se nebudu otvírat a prckovi se nebude dařit.. ale hrotit to nebudu.. jak říkáš, hlavně aby byl prcek zdravej
@Trinetka No nevím holky, mně teda v tom prvním odkazu vyšla holka a čekáme kluka.
Já těmhle internetovým kalkulačkám moc nevěřím - všude mi vychází něco jiného. Styk máme zakázaný, protože mi hrozí předčasný porod a sex může přispět k vyvolání porodu. Navíc, když je břicho tvrdý jako šutr, tak na sex člověk nemá ani náladu.
@Pipilotta2 Nic si z toho nedělej, spousta ženských rodí císařem a mají krásná zdravá miminka a nemilují je o nic méně než maminky, které porodily svoje dítě normálně. Manžel taky ještě neví, jestli půjde k porodu, pořád nad tím přemýšlí. Názor lidí nás nezajímá, ono je strašně lehký někoho takhle soudit. Kojení mám taky v ohrožení, vloni touto dobou jsem byla na operaci s prsem (našli mi nezhoubný nádor v blízkosti mléčné žlázy), takže teď doufám, že je ta mléčná žláza neporušená a budu moc kojit, ale když to nepůjde, tak co mi zbyde jiného než dávat umělou výživu. Ber to prostě tak jak to je.
Hlavní je, že čekáte miminko a že se Vám to vůbec povedlo. V dnešní době, kdy má tolik lidí problémy s plodností, je to velký zázrak.
@marteska91 To ti úplně rozumím.. Já sem zase celá zničená jak mě furt bolí břicho, asi kvůli té endometrioze, že mám všechno srostlý.. Trápí mě celodenní, ale hlavně skoro celonoční a ještě zesílený vibrování v boku u kyčle.. posledních pár týdnů sem usínala stylem, počkám hodinu až mě to přestane.. no a teď poslední dva dny už mám spíš jen pár minutovej mikrospánek.. už abych to zítra řekla čadílkovi, snad mě pošle na vyšetření k tomu neurologovi a budu mít klid.. Takže koukám, že každá tu máme něco..
Tak sem holky byla na té poradně, utz se nekonalo, ale vychrlila sem na Čadílka hromadu dotazů.. Bolesti břicha, podbičku i stydké kosti mě nemaní děsit, prostě někdo to má někdo ne.. Ptala sem se na Aniball jesi zná a úplně mi to doporučil, že je to pro prvorodičky skvělá věc, takže sem ráda
Jinak sem si všimla, že tam fakt Pernica napsal nějakej líbesbríf.. Ptala sem se jesi si to můžu jen přečíst a prej ne.. Ale Čadílek se tvářil stejně jako minule.. Ale rozhodně tam byly ošklivý věci, tak na 8 řádků.. Třebas se mi to jednou podaří ulovit..
Velký utz mě čeká 9.12 před 16 hodinou a poradna den před vánocema.. jinak mi slíbil, že od příštích poraden budem už zkoušet poslouchat prckovo srdíčko.. Takže na pohlaví budu muset ještě počkat a příště, až uvidím jak dopadne s viditelností na utz se zeptám ještě na to 4D..
Jo ještě sem zapomněla, byla sem i na cvičení pro těhotné, s PA a ani ona nevěděla proč mě brní v boku.. Sem prostě nějakej spešl případ no. Zítra jdu na zubní a k obvoďákovi, takže za tchýní.. To bude maso.. míním si vymrčet nějaký doporučení na nějaký vyšetření s tím bokem, páč chci normálně spát a ne mít v noci jen mikrospánek..
Jo a přibrala sem teda od začátku těhu 4 kg, takže mazec..
Ahojky holky, moc děkuji za podporu! Zítra hurá screening! ![]()
@marteska91 Kdy jdeš na 3D utz? resp. v kolikátém týdnu?
@Trinetka Doufám, že Tě to už moc nebolí. Každopádně se nech vyšetřit. Taky mám 4 kg nahoře a od teď to půjde strměji nahoru
Na zubním jsem ještě nebyla, musím se objednat.
@marteska91 Ahojky, no já mám nahoře už 4 kg od začátku, a to nemám skoro žádné bříško. Bude ze mě do dubna sud
To se fakt snažím eliminovat sladkosti i tuky. Máš úžasné bříško, velký domeček pro Staníka, bude to dlouhán, pořádný chlapák
Měla jsi problém s hladinou cukru v krvi? Jak dopadla kontrola?
Trinetko, když můžeš udělat průvan na účtu, tak si nic nevyčítej. Já musím šetřit, šetřit…
Hodíš sem, prosím, odkaz na ty levné plínky? Děkuji moc a přeji hezkou neděli, jdu uklízet, mám tu pěkný nepořádek 
@Trinetka Můj chlap taky raději chlebíčky a jednohubky, než cukroví