Poradna duly
Jana Čurdová
@Trinetka V tomhle případě je nějaký pohyb důležitý, ale buď opravdu opatrná. Ne všechno se během těhotenství může. I to kolo za chvíli bude podle mě nebezpečný…ale to poznáš, jak začne růst pupík.
Já si na příští poradně nechávám povolit cvičení pro těhotné a pak vyrazím do nemocnice, tam to prý pořádají.
Ahoj holky, tak je to všechno ok, miminko zdravé, velmi nízké riziko. Tak jsem ráda. Jinak já přibrala 2 kila a už se začnu hlídat, protože tímto stylem bych byla jako velký sud. A to bliju. Sním rohlík a vyroste mi na zadku
nejsem žádná kopretinka, no
nemam štítnou žlázu a žlučník, takže kynu i ze vzduchu. Nicméně se víc zaměřím na ovoce, zeleninu. Po vitamínech též zvracim… Jsem dost unavená, zvládnu chůzi a jízdu na kole… Ze strii si nic nedělejte, ty mám od 15,po kortikoidech, jsou i horší věci ![]()
Trinetko, toho Tomáše bohužel neznám. A jinak mám podobnou tchyni, takže Ti rozumím. Obdivuji tvoji aktivitu. Tedy i manželovu, svého chlapa sotva přemluvim na kolo ![]()
@Pipilotta2 Gratuluji ke skvělým výsledkům
a máš fotečku?
já ji sem taky hodím, jak budu mít po screeningu.. Doufám, že mi nějakou dá, ptala sem se i minule a řekl, že teď mi nedá žádnou. Ona to až tak bůhvíjaká aktivita není.. Manžel se snaží získat fyzičku, takže to zatím vydrží pět minut tam pět zpět.. Ale určitě ho v tom budu podporovat
@marteska91 neboj, na kole to poznávám už teď
seskočím ze sedátka a břichem jdu téměř na řídítka, kvůli mojí tlouštce, takže to vidím do zimy a pak už tam nevlezu.. Ale stejně bude mrznout.. By mě manžel nedovolil vlízt na kolo už
Ale budem chodit na procházky
a chci do toho plavání, ale dohání se práce co se neudělali pře léto, dokud nebude moc zima, tak musím počkat ![]()
@Trinetka Ohledně toho cvičení, mrkni na tyhle odkazy. To cvičení by mělo být bezplatné, nicméně na ty stránky stejně koukni, jestli se chystáš rodit v ÚO. Cvičení pak musíš mít povolené od svého doktora v průkazce.
http://ou-nem.cz/…/maminky.pdf
http://www.porodnice.czechian.net/cvic.htm
Já jsem zase nikdy moc velký pupek neměla, ne že bych teda neměla žádný, ale nějak jsem ho nevnímala a nikde mi „nepřekážel“, ale teď už ho fakt cítím, když si třeba zavazuju boty nebo když se ohýbám. ![]()
@Pipilotta2 Taky gratuluju k úspěšné kontrole.
Jestli máš fotku, tak se určitě poděl. Já mám naposledy fotku z tohohle screeningu a ta už bude pomalu měsíc stará, miminko už bude zase o pěkný kus větší, doufám. A další utz budu mít asi až na konci října nebo začátkem listopadu…je to nějaký dlouhý. ![]()
Děvčata, ráda bych se podělila, ale fotku nemam, doktor mi ji nedal
do poradny půjdu 29.tak až potom ji sem vložím. Snad už budeme znát pohlaví
mějte hezky den ![]()
@marteska91 a ty budeš chodit i do cvičení i do plavání?
Se tam pak můžem potkat.. Mě právě doktor ani neříkal, že něco takovýho tu máme.. čemuž se docela divím, když mě drbal za tloušťku.. čekala bych, že první co udělá, pošle mě cvičit.. A hlavně sem myslela, že to je pro pokročile těhotný ![]()
@Pipilotta2 to je škoda, že nemáš fotečku.. já sem klidně můžu dat svou starou fotečku, bylo to odhadovaných 9+1.. Máte taky?
@marteska91 no koukám, že to plavání pro těhotný je na bazénu každou středu od půl druhé do tří.. Takový trochu blbý časy pro mě..
@Trinetka Do plavání asi chodit nebudu, vždycky jsem v bazénu chytla bradavice a tomu bych se teď ráda vyhla. Ale na cvíčo začnu chodit, příští týden si nechám potvrdit do průkazky, že můžu a pak začnu.
Hodím taky nějaký svoje fotečky co mám, ale ta nejstarší je teda měsíc stará. Je to 13+3 a 13+4. Ty starší ani asi dávat nebudu, to je jenom taková „kuklička“. ![]()
Mě tak rozčiluje, že vypadám už jak před porodem (teda jen ten pupík není tak pěknej) Když na většině holek to sotva začíná být vidět..
Do toho cvičení a plavání, bych stejně začla chodit nejdřív po screeningu.. Bojím se, aby bylo pořád všechno ok..
@marteska91 Tý jo, hustý, doufám, že mě příští týden taky něco takovýho čeká
hnedle sem hodím tu mou zašantrocenou fotečku ![]()
@Trinetka V tom 9+1 už to taky vypadá malinko jako človíček, ale počkej na tom screeningu, jak se tam malý mrská, hopsá si a cucá si paleček. To je teprve zážitek. ![]()
Já taky na cvíčo začnu chodit až nějaký 20tt. Teď si cvičím trošku doma podle knížek a tak.
@marteska91 Já krom toho blbnutí na kole s manželem a nějaké práce doma, nebo kolem domu nic.. Si obvykle musím jít sednout i v půlce mytí nádobí.. Přijde mi, že jdu do mdlob.. Nebo aspoň sem se tak citíla dycky u darování plasmy když už sem se blížila ke konci odběru a moje tělo už nestíhalo srovnávat..
Jo i v tom 9+1 sem měla pocit, že se hýbe
sice utz dělal asi tak dvě minuty, ale i tak mi přišlo, že vidím jak se mu občas objeví nožičky a pak zase zmizí, jako když kope
sem byla dojatá ![]()