Poradna duly
Jana Čurdová
On řekl, že tohle je na rozhodnutí firemního doktora.. ne jeho a je jen jeho dobrá vůle, že mě nechá doma.. Mám to na nevolnosti myslím.. a víš co, on mě řekl, že jakmile budu chtít do práce, okamžitě mě uvolňuje.. já bych tak ráda pracovala.. ale potratit prostě nechci..
@Trinetka Nevím no, těžko to posoudit…ale jestli máš náročnou práci, tak by tě tam nechtěla ani firma. Nebo aspoň u nás to tak chodí. Máme tu třeba taky těžké provozy jako galvanovnu a jiné a tam prostě těhotné nejsou. Nebo tě můžou přeložit…zkoušela ses ptát toho firemního doktora? Jestli děláš v nějaké větší firmě, tak si to nedovolí, poslat tě někam, kde ti to může uškodit.
Oni mou pozici neberou vážně nikde.. každej si myslí, že jde o kancelářskou práci.. a přeložit? že mám po chlapech uklízet posraný hajzlíky? já nechci působit jako snob, ale asi bych z toho vrhla, krom toho bych v tom prostředí byla pořád stejně dál.. a nosiče papírů, nebo obluhu tiskárny nepotřebujou..a můj vedoucí?? ten rozhodně není z těch co by chápali nebo se vcítili.. když sem chodial z práce pěšky v noci v 10, temnýma částma kerhartic, kde bydlí dost cigáni, tak mi nechtěl ani povolit, abych si o hodinu posunula směnu, abych mohla jít domů v 9 a manžel mě hodil domů autem a mohl se vyspat na budíček ve 4..A firemního sem kvůli tomu nekontaktovala.. Myslela sem, že s tím má co dočinění gynekolog, zatím mě na neschopence nechal.. Sem mu vděčná, ale žiju ve strachu..
@Trinetka Tohle fakt neposoudím. Ale asi málokterý zaměstnavatel by tě pustil o hodinu dřív, aby ses bezpečně dostala domů…to dneska nikoho nezajímá. Nevím no, vyvolává v tobě pocit vděku, ale mně třeba moje doktorka nabízí v každé poradně, že klidně můžu jít na neschopenku, jestli cítím, že to v práci nezvládám a to mám pohodovou kancelářskou práci.
@marteska91 ale já bych o hodinu dřív přišla.. sednout se nedá skoro nikdy za celou směnu víš..
Páč to tak zní a nikdo něvěří, že to může dělat i baba, kdybych ti řekla že sem dělník v důlní společnosti jako ženská, věřila bys že tam dělám to stejný co chlapy? že fárám do dolu a makám tam s vozejkama v tom dole? nebo by sis myslela, že tohle ženská dělat nemůže a že dělám maximálně někde na povrchu a mačkám tlačítka..
@Trinetka Ty jo, to jsem ani nevěděla, že někde kolem Ústí jsou důlní společnosti… ![]()
@marteska91 neber mě za slovo
jen nechci aby se to dostalo do práce a číst to tu může kdokoliv..
Spíš to byla taková obecná otázka..
@Trinetka Promiň, špatně jsem tě pochopila.
Nicméně si myslím, že kdyby to byla tak riziková práce jako v dolech, tak by si to ta firma prostě na sebe nevzala. Vždyť je pak klidně můžeš žalovat, kdybys potratila nebo tak. Nebo alespoň naše firma by si tohle rozhodně neriskla, jde pak i o poškození dobrého jména společnosti apod.
Holky, já včera byla zase nakupovat na mimi…to je prostě nemoc, jak vidím něco hezkého, tak se prostě neudržím. ![]()
@marteska91 a naco mi bude po potratu žaloba? penězma si to dítě pak nevrátím..
nákupy já dělám jen ve velkým.. Už mám u tchýně ten kočár a dneska večer si jedu pro přebalovák
zdá se, že oblečení se pohrne od tchýně, chlubila se, že bude babičkou a už se jí to jen hrne a sice sem ráda, že dostanem, ale nějak sem doufala, jak si užiju nakupování, těch krásných malinkých věciček a teď to vypadá na prd po pešině.. chjo..
@Trinetka Já ale neříkám, že ti to budou vynahrazovat peníze! To zrovna mě opravdu říkat nemusíš, když jsem už jednou potratila, ani jsem nemusela dělat rizikovou práci. Firma je ale ekonomický subjekt, který si to desetkrát rozmyslí a spočítá, jestli nechá těhotnou pracovat a riskovat žalobu, finanční odškodnění, poškození jména společnosti, kontroly z úřadu práce apod. To je jedno, nebudeme to už dál řešit. Já jenom že co se týče těhotných, jsou na to v ČR docela přísné zákony a předpisy.
@marteska91 klid
dyť já se nechci nijak hádat.. Ale na netu sem si našla, že těhotná pouze nemůže dělat v infekčním prostředí ( s krví a tak) nebo u záření (rentgen) jinak těhotná může dělat všechno co standart ženská.. že může nosit 20 kg nárazově a podobně.. takže mi ty předpisy nepomůžou.. Možná děláš v lepší firmě než já.. Ale u nás to tak nefunguje bohužel.. Jedna těhotná tam přede mnou byla, odešla nakonec s komplikacema na riziko přímo do nemocnice.. A proč? protože ač těhotná a žena, stejně dělala co vyžadovala její prac. pozice, když žádala chlapi o pomoc, neměl nikdo čas a na nic nikdo čekat taky nechtěl.. nakonec to dopadlo dobře.. Ale nechci skončit jak ona nebo hůř, protože ona měla oproti mě ještě o 50% víc kancelářské práce.. já dělám přímo v provozu..
Jen bych chtěla říct, že si myslím, že jdu cestou nejmenšího odporu.. Firmě sem ušetřila prachy jak říkáš za žaloby z mojí strany a plno problémů co by z toho vyvstalo a já sem ve větším klidu doma.. Jen se bojím, aby se doktor nerozmyslel..Nebo jestli máš ze své pozice přístup k nějakým informacím o těhotných v práci.. Třeba to sou jiný než sem četla, ale myslím, že sem to našla někde na stránkách ministerstva.. a naznala sem, že v naší firmě je to bez šance..
Ale je to fuk, jdete volit holky? Já se snažím chodit, abych pak nenadávala.. Že sem pro to aspoň něco udělala..