Poradna duly
Jana Čurdová
@Trinetka Taky to tak mám, když dlouho běhám po kuchyni - vařím, myju nádobí a tak, ale mívám teď nižší tlak.
Na tom screeningu teď už uvidíš krásný dlouhý nožičky a ručičky, budete přepočítávat prstíky a tak. A trvá to rozhodně dýl než 2 minuty, takže se fakt pokocháš. Vezmi manžela s sebou, jestli chce a může. ![]()
@marteska91 Ježiš, manžela
Ten kdyby mohl tak se mnou chodí pořád na UTZ.. i kdyby měl vidět jen mastnej flek
Těším se, snad se nic nepokazí.. Trochu sleduju ty přeplněný diskuze, taky dubnovky 2015 a tam už jedna psala, že měla hematom teď by měla být už zhruba jak my a na poslední kontrole to vypadalo, že se mimísek zmenšil a asi ji čeká revize.. Tak mám strach jak prase..
@Trinetka Tak na to nemysli, s tím prostě stejně nic neuděláš a pro miminko je nejdůležitější klid.
Trinetko, neboj se, všechno bude v pořádku! Pozitivní myšlení je základ
Jak píše Marteska, uvidíš na UTZ zas o něco větší dítko, všechny prstíky, bude se tam převalovat, tedy doufám, že ne jak to naše, pan doktor do něj musel 4× šťouchnout - bouchnout do břicha, nechtěl se natočit tak, jak by bylo potřeba, můj manžel to nesl statečně
Měl strach, aby se nám něco nestalo
Fotku opět nemáme, že není fotolab, no tak až koncem měsíce vám sem vložím aktuální foto, až půjdu ke své doktorce.
Martesko, Ty jsi pilná jako včelička, odpočíváš vůbec?
Hlavně opatrně s tím nízkým tlakem.
@Pipilotta2 No nic moc, co jsem těhotná, tak se manžel docela zdokonalil ve vaření, což se mu určitě neztratí.
Mně v tom Brně doktor sám od sebe strkal fotečku, jinak na gyndě za to normálně musím platit 50 Kč.
No jo, musím věřit, dneska si tam zajdu na odběr krve kvůli té druhé toxoplasmoze a budu netrpělivě čekat na toho 15.10. Doufám, že já sem tu fotečku dám
Jinak taky platím za jednu 50 kč.. takovej kousek papírku, je to drahý.. kdyby chtěli 20kč.. Dneska je všechno předražený…
@Trinetka Proč druhé toxoplazmóze? Já naštěstí měla toxoplazmózu v pořádku, měla jsem taky strach kvůli kocourům, co máme doma. Taky mi teda přijde 50 Kč za takový obrázek dost, ale je to jedinečná památka, takže to vždycky dám.
@marteska91 jj já to taky dám, to bych si nenechala ujít, ale jak už sem říkala.. A ptala sem se sestřičky proč sem šla dvakrát a prej, že je tam nějaká inkubační doba a kdybych to dostala ten den při odběru, tak to nezjistí.. Sice nechápu jako, když to dostanu za měsíc co to teď změní.. Nebo jesi tu toxo budou vypisovat při každým odběru krve, jen sem teď musela přijít dřív.. Nejsem doktor nechápu to no ![]()
Holky, koukaly ste na 4 v tom? Sem z nudy pročítala diskuze a ta postižená Amálka z té druhé řady, prej snad tenhle týden zmeřela.. Tvrdila to nějaká holčina, co prý tu rodinu zná, že viděla parte.. Se divím, že jí dali média pokoj, neboť sem si nikde nevšimla.. Prej jí byli 3.. Ale ona ta její máma stejně říkala, že je to nevyhnutelný..
Jinak sem se zapomněla zmínit, že proto, že sem na rizikáči, tak se vůbec neví, jestli mě do cvičení pustí.. No co už, to holt doženu až budu běhat za prckem, ale ještě to není ztracený, jen asi zase rozčílím Pernicu..
@Trinetka Na 4 v tom jsem koukala na obě řady. Prý se teď bude točit dalším a budou v tom těhulky, které jsou podobně těhotné jako my. Tak to pak bude zajímavé se zpětně na to podívat. ![]()
Vážně? Chudák, holčička i rodiče. To musí být hrozně těžké. No aspoň že jim media dali pokoj, v téhle situaci o to jejich zájem stejně nikdo nestojí.
A proč máš rizikový?
No jen kvůli práci.. Sem trošku moc specifická profese, kde ještě navíc pracují spíš chlapi.. Tahám těžký věci, dejchám prach z broušení, chodím na lakovnu.. A nedovedu si představit, že by mě nechali se 100% doma oni, takže mi doktor napsal rizikový, abych se nemusela nikde hádat.. Je to s míň penězma, ale sem ráda.. Když neujdu ani 2 km, aniž bych si nutně nepotřebovala sednout.. Motá se mi palice, věčně mě taky bolí.. a bříško mě teda táhne fest každej den..
Jenže by to asi vypadalo blbě.. nevím esi ho mám vůbec rozčilovat, když byl dle jeho slov tak úžasnej a nechal mě doma a pak by mě povolil cvičení.. nevím jak by to působilo v dokumentaci.. že sem na tom tak, že nemůžu do práce ale ne tak blbě že chodím cvičit.. sem na vážkách..
@Trinetka Jestli máš neschopenku z toho důvodu, že máš rizikový zaměstnání, tak bych se vůbec nestresovala tím, že chodíš na těhotenské cvičení. Normálně bych se ho na to zeptala, jestli bys mohla. A jestli se ho vážně tak bojíš, jak popisuješ, tak bych teda zvážila přechod jinam. Podle mě Pernica zase takovej zázrak není. Těhotná kámoška chodí na gyndu do nemocnice a je tam taky spokojená. To že tě táhne bříško je normální, já to tak mám taky, děloha a miminko rostou, tak potřebují spoustu místa a tělo se s tím musí nějak vypořádat.
@marteska91 Bojím, protože se mnou tak vždycky jedná, ale jesi mě teď pošle do práce, tak já vím, že to nezvládnu (být pořád na nohou, stres, prostřední) a potratím a já to nechci riskovat, tak dlouho sme se o miminko snažili a já bych o něj přišla protože by mě nemohli nechat doma ležet.. Já hned jak projdu vším okolo těhulkování, tak okamžitě mizím zpátky do nemocnice.. Chodila sem k Bederkové a odešla sem jen proto, že se mnou nechtěli nic dělat ( dát nějaké léky a pod..) až prenica zjistil, že musím jít k endokrinologovi, sice to byla jen lehce snížená fce, ale byla..a taky tchýně naléhala, jak je dobrej a tak.. kdo by nešel že jo.. a bylo to ještě horší, ale bylo mi blbý hned odcházet, když už se mnou něco dělal..
@Trinetka Nevím no, já jsem od něj utekla a nevracela bych se. Pokud máš rizikovou práci, tak tě zpátky nepošle. A jaký důvod teda teď uvedl pro tu tvoji neschopenku? Nějak to úplně nechápu. Pokud jsi šla na neschopenku, protože pracuješ s chemickými látkami apod. a jinak žádné problémy nemáš, tak nechápu, proč by ti neměl dovolit cvíčo…