Poradna duly
Jana Čurdová
@Nikysek66 Nejsi sama, já mám taky strach a hltám kde jakej článek o těhotenství na netu:D ![]()
@Ailen super uz si nepripadam tolik jako blázen a šílenec
.. kdykoliv me cokoli zaboli, kdekoli píchne, atd tak hledám co by to mohlo být a jestli je to „normalni“
![]()
No holky už vím, proč se tomu říká jinej stav, prostě jsme jiné, tak nemůžem být normální, žejo, to jen pro odlehčení. Mám pocit, že od té doby, co těhotním, tak jsem nějak mimo, i manžel na mě posledních pár let kouká s povytaženým obočím. Ale prostě po těch zklamáních je člověk trochu máčo, no.
Jo a jinak jsem se chtěla pochlubit, že mě asi dneska vylili z práce, jsem ve zkušebce a rovnou po krvácení v 7 týdnu na rizikovém, tak mi dneska volala vedoucí, že takhle ne a čau
Tak asi ani nebudu mít mateřskou, ale pohoda, hlavně když je mimi v poho, jinak mě nic nezajímá.
@ALEAS
ani mi nemluv… Sem tam mi říká, že by mě někam měli zavřít
a má i pravdu no, ale on je teda taky nervózní ![]()
@ALEAS jááááj. Tak to mě mrzí, ale hlavně ať je miminko v pohodě.. Člověk se snaží o mimčo a ještě aby řešil tohle…
. To mě mrzí ![]()
@karafiát píše:
@verulicek jo jo to máš asi pravdu… v práci to navíc nesmím na sobě dát znát, aby to nikdo nepoznal, tak funguji
Taky nechci aby nekdo neco pozoroval, tak me stve kdyz je mi spatne v praci. Dnes jsem byla cely den v poho, z prace rovnou domu do postele, kde jsem si na sebe pustila na plny koule vetrak a vecer me zbudil hlad, tak si rikam dam si neco lehkeho, tedy melouna. Snědla jsem celou ctvrtku a za hodinku sel ven. SIce se mi ulevilo, ale zase mam hlad… nekonecny boj…
Ale radeji at mi je blbe odpo doma nez dopo v praci ![]()
@Ailen píše:
Jé díky holky, fotku nemam, ten muj doktor je nejakej suchar. Ale za 14 dni jdu znova tak ji vyblejsknu. Ale srdce jsem viděla. A toho mýho ty mini fotky moc neberou, pry až hotove mimi
Na fotce je sice vesinoujen takova mini čmouha, ale stejně se nad tím druhá polovička chce rozplývat ![]()
Jinak o fotky si raději říkejte, me už se stalo že mi bylo řečeno: „to jste si ale měla říct“… ![]()
Jinak k těm testům na vrozené vady, vy na to někdo nechcete jít??? Mě to přijde jako samozřejmost i když je to dobrovolné a asi za 1000kč. Toho se nejvíce bojím a doufám že to dobře dopadne, po těhle testech to konečně oznámíme ![]()
@ALEAS Já myslela, že jako těhotnou tě vyhodit nemůžou? I když nevím, jak je to ve zkušebce, tam je to možná jinak, zkus to radši někde dohledat.
A ten test je neco jineho nez klasickej screening? Tam ti totiz delaji taky testy na vrozene vady @Miranda1?
@Ilinoi Já právě nevím, ale Dr. mi o tom říkala jako ať si to rozmyslím jestli tam chci jít, dala mi i letáček… ![]()
Miranda1 ja myslim, ze to neni potreba, na screeningu Ti vezmou krev, udelaji dva ultrazvuky, jeden na srdicko primo s kardiologem a pak na vrozene vady.Tak prave moc nechapu, ze za to chcou jeste 1000kc, zkus se dr. zeptat o jake vrozene vady jde, at nejdes na to dvakrat ![]()
@JustinaS píše:
@ALEAS Já myslela, že jako těhotnou tě vyhodit nemůžou? I když nevím, jak je to ve zkušebce, tam je to možná jinak, zkus to radši někde dohledat.
bohužel i těhotnou můžou propusti. Nový zákoník práce toto umožňuje, žena nemusí být tudíž pouze ve zkušební době, vyhodit můžou i dlouhodobě pracující a dokonce i bez odstupného. pokud to tedy nemají ve firemních stanovách či v kolektivní smlouvě.
Hol páni bozi věděli proč schálili nový zákoník práce co je na straně zaměstnavatele.