Poradna duly
Jana Čurdová
@štěpánka11 píše:
@Ginuš můžu se zeptat jak víš co čekáš?
vím pohlaví už od embrya měla jsem vyšetřené chromozomy embryí
@Anet94 píše:
@Sofieee Já jím všechno ale asi vyhrává sladké no
holky, zrovna jsem dala do trouby pizzu jak jste se tu bavily na co má kdo chutě…takže na pizze mám: rajčatový základ, elaninu, cibuli, špenát, žampiony, mozzarellu, parmezán a bazalku…někdo by si mohl říct, že je to přeplácané
podle mě to bude dokonalé
![]()
Našla jsem tabulku ![]()
| štěpánka11 | 1.4. | Gabča09 | 1.4. | |
| simanska | 3.4. | LuluZ | 3.4. | |
| AngeliikaGina | 3.4. | klara1711 | 3.4. | |
| Leni112 | 5.4. | Sandra 1988 | 5.4. | |
| Llenullka | 6.4. | Kytičkaaa | 6.4. | |
| Pevca | 6.4. | Ginuš | 6.4. | |
| JituleF | 8.4.?? | Junkyska | 8.4. | |
| Atomovka3 | 9.4. | Sofieee | 9.4. | |
| Anet94 | 11.4.(19.4.) | Anonymní – Terez | 11.4. | |
| Anonym82 | 12.4. | Miranda1 | 12.4. | |
| jarca93 | 12.4. | Eliza2 | 12.4. | |
| moncicin | 14.4. | ajenecka | 14.4. | |
| verulicek | 15.4. | Pájina01 | 16.4. | |
| Bjoucik.15 | 18.4. | Ellienka | 22.4. | |
| Renca5500 | 24.4. | kiwa | 26.4. | |
| novomamina | 26.4. | bobina12 | 29.4. | |
Holky, vy co jdete na screening a dal vám váš Dr. doporučenku, jdete tam z nějakého důvodu jako např. věk nad 35 nebo rodinné dispozice k nějakým vadám? Dnes jsem se konečně dovolala svému Dr., objednala se na tenhle čtvrtek na pohospitalizační prohlidku a ptám se na ten screening (který mi doporučili v nemocnici, kde jsem byla hospitalizovaná). Tak mě docela odpálkovali, že mi není nad 35 a ani nemáme v rodině vady. A nakonec tedy dost neradi, že prý se na to můžu objednat sama do Prahy do Gennetu. Že to stojí 1200 Kč. Tak říkám, že moje pojišťovna přispívá 1000 Kč, tak by to byla škoda nevyužít. Tak prý, jestli chci, ať se sama objednám. Tak teď koukám na stránky Gennetu a probíhá to dvoufázově, v 10. týdnu krev a ve 12 ultrazvuk. Ale já dnes začínám 11. týden
Jsem naštvaná, protože mi nikdo nepodal žádné informace (asi nejsem riziková) a teď už je pozdě ![]()
@Sandra 1988 Zkus si zavolat do Gennetu a zeptej se přímo jich, myslím, že týden rozdíl nehraje velkou roli. Držím palce. Já, pokud to dobře dopadne, na screening určitě půjdu (věk), doktorka o něm minulý týden začala mluvit, ale potom na UTZ to vypadalo špatně, takže se toto téma uzavřelo. Teď jsem posunuta tři týdny zpět, takže se uvidí ![]()
@Sandra 1988 Ahoj ja chodim v Praze do Gyncentra a mam to stesti ze v tomto zarizeni probiha vse vcetne screening atd takze se nemusim nijak jinam objednavat. Kazdopadne co se tyce toho odberu krve mam tam jit tento tyden a take zacinam 11 tyden jelikoz odber krve se dela az po ukoncenem 10 tydnu. Tak doporucuji zavolat do Gennetu a rict ze zacinas 11 tyden a oni te pozvou na odber krve.
@Sandra 1988 to jsou doktoři, když si to zaplatis tak co je ji do toho… ![]()
@Sandra 1988 píše:
Holky, vy co jdete na screening a dal vám váš Dr. doporučenku, jdete tam z nějakého důvodu jako např. věk nad 35 nebo rodinné dispozice k nějakým vadám? Dnes jsem se konečně dovolala svému Dr., objednala se na tenhle čtvrtek na pohospitalizační prohlidku a ptám se na ten screening (který mi doporučili v nemocnici, kde jsem byla hospitalizovaná). Tak mě docela odpálkovali, že mi není nad 35 a ani nemáme v rodině vady. A nakonec tedy dost neradi, že prý se na to můžu objednat sama do Prahy do Gennetu. Že to stojí 1200 Kč. Tak říkám, že moje pojišťovna přispívá 1000 Kč, tak by to byla škoda nevyužít. Tak prý, jestli chci, ať se sama objednám. Tak teď koukám na stránky Gennetu a probíhá to dvoufázově, v 10. týdnu krev a ve 12 ultrazvuk. Ale já dnes začínám 11. týdenJsem naštvaná, protože mi nikdo nepodal žádné informace (asi nejsem riziková) a teď už je pozdě
U nás je to automatické. Resp. doktorka to doporučila a v okolí nevím vůbec o nikom, kdo by tam nešel, bereme to automaticky. A u nás se bere současně krev i ultrazvuk. Přijdu tam, vezmou mi krev a pak čekám na ultrazvuk. Do večera mi zavolají s výsledkem a pošlou zprávu. A chodí se ve 12.-13. týdnu, takže ještě není pozdě.
@Atomovka3 @klara1711 @JituleF Holky, děkuju za rady
Zkusím tam zavolat, ale musím počkat na přítele, až příjde z práce. Vezl by mě tam, tak musím skloubit termín s ním.
@verulicek já měla pizzu včera se vším možným, ale na domáci já jsem moc leniva ![]()
@verulicek ona zatím nesedí (sedí si na patičkách sama bez opory, ale s nataženýma nožkama dopředu ne, to se kácí když to zkusí), takže nočník nejde, ale tak napůl jedem tu bezplenkovou metodu. Na čůrání si řekne (pokud si s něčím nehraje a není tak zaujata že zapomene), ale kadění prostě nehlásí. Prostě si hraje, najednou se zarazí udělá výraz alá oči z důlku a je to tam
a pak si zase hraje dál jakoby nic. Ale třeba ráno se už tak 50 na 50 budí s prázdnou plínkou a čeká až ji podržím nad umyvadlem a krásně se vyčůrá.
a jinak chutě… to by vydalo na román. Přítel je ze mě nešťastnej. Mám hrozně ráda takovou tu indiánskou polívku, tak mi pro ni jel, ale když ji přivezl, tak jsem snědla tak pět lžic a musela to odložit jinak bych
a šla jsem si dát karbanátek a na něj namazala brusinkovou marmeládu. To zas krapet zezelenal on, když to viděl ![]()
@Sandra 1988 ja tam jdu proto, že je to nejlepší ranne vyšetření vývojových vad, spolehlivější než triple test a kdyby bylo něco hodně špatně, tak lepší resit ted…
Jinak v rodině nic nemáme a byla jsem na tom i u prvního a to mi bylo 22 ![]()
@Sandra 1988 Hale ona se ta krev dělá 10+ takže pokud nejsi 10+7 tak bych to ještě zkusila s tím, že by tě museli vzít hned. To je blbec, promiň ale fakt je.. Já budu pryč a bojuju tady s mým dr, aby mě aspoň někde na ten screening vzali a tebe takhle odpálkuje.. ![]()
@štěpánka11 souhlasím, je to prý dobré vyšetření… a určitě je lepší to řešit teď než potom v 5 měsíci kdyby náhodou