Poradna duly
Jana Čurdová
Holky vyklízím po malé šatník, kdyby jste některá měla zájem, tak mrkněte na mimibazar ID 464628, postupně přidávám ![]()
Ahoj holky, doufám ze mezi vás můžu… Jinak už jsem 12+3 tt. Už jsem byla na dvou UT a o srdíčku zatím nikdo nemluvil, tak doufám zd je vše v pořádku. Jinak v úterý jdeme na UT na Veveri k Vlasimovi. Mate nějaké zkusenosti? Mame termín 4.4.2014 a mimi bylo plynové. Jak píšete o nevolnostech tak ja mam dole 2kg. Zvracela jsem i 6× denně. Naštěstí mi celkem zabral Tocran. Myslela jsem ze už se to spraví ale dnešní vaření nedělního obědu bylo utrpení. Zvracení s pak se mi porad hrozne motá hlava. Už jsem třetí den doma a je mi to už fakt trapný. Mate nektera podobný zkušenosti? S přítelem bychom si moc prali holčičku tak snad nám v úterý miminko ukáže jestli se praní vyplnilo nebo ne. Nemáme pro kluka ani jméno ![]()
Ahojky
jsme se vrátili z dovči a vše je v pořádku snad
… ve čtvrtek jdu na odběr krve a na začátku října mam hodinovej ultrazvuk
… je to prvotrimestrální vyšetření na vrozený a vývojový vady nebo co
tak snad bude všechno v pořádku
![]()
Ahoj, taky očekávám v dubnu potomka, jsem v 10 tt, zatím vše ok. Mimi jsme neplánovali, je mi 39 let, stalo se, snad to nějak zvládneme. Já jsem právě typ, že bych dobrovolně dítě ve 40 nechtěla, a jak řekl můj pan doktor, odříkaného největší krajíc. Tak se s tím srovnávám. Naštěstí tělo funguje dokonale, je mi naprosto všechno fuk a pořád spím. ![]()
Ahojte kočkyy
Ja son tu nova a tiez mam termin porodu 8.4
Tak sa velmi tesime na nase prve miminko
A vsetkym Vam prajem prezit co najkrajsie toto obdobie
![]()
Ahojky těhulky. Tak se k vám také hlásím. Termín porodu mám 8.4. 2014. Bude to moje první miminko a jsem z toho pořádně paf. S manželem jsme chtěli miminko už dlouho a pořád se nedařilo. Loni v dubnu jsem o jedno přišla v 9-tém týdnu. Teď pomalu končím 12-tý. Tak věřím že to bude v pořádku. A strašně se těším.
@Andy27 @Tera22 @Tytiinka @Clai @marcela74 @Symi @Maminka1994
Ahoj holky, já jsem si vás dovolila zaklikat všechny, co jste se hlásily k TP duben 2014 teď koncem září…
Chtěla bych se zeptat jak se máte a jak těhu prožíváte? Jak dopadly screeningy u těch co už je podstoupily a co těhu příznaky? ![]()
Já se po delším váhání zkusím přidat… těch skupin už tu ale je a jsou většinou uzavřené což mě moc netáhne…
tak jsem si říkala, že zkusím tuhle.
Jinak já už dítko jedno mám - rošťáka - za měsíc mu budou 2 roky
teď jsem v 11+0tt a včera jsem byla na odběru v Gennetu v Praze k těm VVV a UTZ bude 11. 10. tamtéž. Trochu mě štve můj gyndař, protože jsem byla naposledy na UTZ před skoro měsícem
bohužel jsem si prošla třemi potraty a v těhu si píchám injekce na ředění krve kvůli jedné mutaci a byla mi zjištěna imunita (antifosfolipidové protilátky). Jinak jsem zdravá, jen asi v tom těhu se tělo trochu zdráhá. Ale s injekcemi to těhu se synem bylo bez jediného problému, tak doufám, že to tak bude i nyní. Snad nemáte takové potíže jako já a nemusíte mít tolik strachu ![]()
Zítra se vnutím při KO u gyndaře asi na UTZ… nedá mi to, aby měla dušička klid.
Jak často vás bere gyndař na UTZ a případně od kdy vám dopplerem začal poslouchat srdíčko? ![]()
Ahoj, na odběry jsem byla včera, ultrazvuk mě čeká 15.10.
U gynekologa jsem byla zatím 2×, pokaždé mě vyšetřoval pouze vnitřním ultrazvukem, na minulé prohlídce před dvěma týdny (9+1 tt) už bylo slyšet tlukot srdce. Četnost návštěv zatím 1× měsíčně, i když jsem „starší“ matka - 39 let. Jsem zdravá, nemám žádné problémy, ani v minulosti při prvním těhotenství. Nemám tedy zkušenosti, jak často by měl gynekolog zvát na prohlídky, když žena problémy má.
Jinak z těhotenských příznaků jenom velká únava, pořád se mi chce spát. Změna nastala s jídlem, dřív jsem po probuzení nemohla hned snídat, musela jsem tak hodinu až dvě počkat, no a teď mám hned hlad, a kdybych se nenajedla, je mi divně od žaludku. Ale to se mi stává až v těchto dnech.
Přeju hlavně hodně zdravíčka a klidu.
Ahoj holky, tak já už jsem 13+4tt a stále zvracím, stále se mi motá hlava. Tešila jsem se jak od 12tt budu mít pohodu a zatím žádná změna. Zatím hubnu. Takovou váhu jak mám teď jsem neměla nikdy předtím
. Jinak na screeningu jsme byli byli minulý týden to jsem byla 12+4tt a pan doktor řekl, že můžeme nakupovat řůžovou výbavičku. Jinak jsme uplně zdravé. Dnes jsem byla u se gynekoložky kam chodím do poradny jednou měsíčně a vždy mi dělá ultazvuk, takže je to vždy překvapení jak mimi roste. ![]()
@marcela74 tak to jsi asi ve stejném tt? Nechceš si udělat metřík ![]()
na těch odběrech jsi tedy byla ve stejný den
a taky ti řekli, že výsledky budou až s UTZ že? (tak by to mělo být, ale slyšela jsem i jiné způsoby co praktikují)
A jsi štíhlá, že už takhle brzo slyšel
já jsem většinou tak postřehla, že maminky spíš kolem 11-12 týdne už doktor poslouchá tím přístrojkem…
Takže budeš mít taky druhé miminko? ![]()
Jinak já u svého gyndaře byla taky zatím 2× a už měsíc jsem mimi neviděla a zítra jsem měla mít KO bez UTZ, ale poprosím ho, jestli se může juknout… už mi vyšel vstříc při prvním, tak snad zase. Když už člověk cítí pohyby, tak je to o něčem jiném že ![]()
Taky přeji ať je vše ok a jste zdravoučcí! To je nejdůležitější…
@Tytiinka to ti závidím, sice jsi dál jen o 14 dní, ale je to už za tím mezníkem ![]()
To mě mrzí, že ti je takhle zle… asi to u tebe potrvá dýl než se to uklidní - doufám, že se brzy dočkáš… já mám opačný problém, špatně mi je taky, ale nafoukla jsem se rychlestí blesku… strašně mě bolely vazy a to břicho mi vyskočilo snad před 14dny
což jsem při prvním neměla, ale říkají že při druhém to vyleze rychleji…
To máš moc fajn, že ti dělá UTZ pokaždé! ![]()
A představ si, že jsem tady na emimču dnes založila diskusi, kde se ptám jestli někomu určili pohlaví při tom prvním velkém UTZ (dost holek psalo, že ano) a ty teď taky
z toho mám velkou radost! Byla bych moc ráda, kdyby u mě taky něco za těch 10 dní viděl ![]()
A máš první mimi?
Ahoj holky, psala jsem tu na začátku a ted píši i do uzavřené
jdu vás sem pozdravit…jinak termín mám 15.4. podle ms a podle ultrazvuku 11.4. na screeningu jsem byla včera a vše ok a dnes jsem 12+1
Co se týče vyšetřeni na gyndě tak chodím co 14 dní mám za sebou 3 potraty tak proto a pokaždé mi dělá ultrazvuk
za týden jdu pro přesná čísla výsledku screeningu a to už mě dr obědná tak po třech týdnech
ale myslím pozitivně a snad to už ted vyjde a já budu mít to moje sluníčko konečně u sebe v dubnu
jinak příznaky mám jen unavu, sem tam mi je ještě špatně a někdy mě píchá v podbřišku jak se děloha roztahuje ![]()
Holky a co bříška už vám rostou? ![]()
@Jankaxx
Vypadá to, že jsme opravdu rozdíl tak dva, tři dny, já mám termín 23.4.
Výsledky budou opravdu až po ultrazvuku, trochu mám obavy vzhledem k věku, aby bylo dítě zdravé, bez postižení.
Jinak štíhlá nejsem, a srdíčko jsem slyšela minule na prohlídce, pouze mě vyšetřoval tím „tyčkovým“ ultrazvukem uvnitř, pravděpodobně má nějakou dobrou techniku, že to snímalo i tlukot srdce, vše má napojené na monitor svůj a zároveň monitor na stěně pro maminky, kde se můžeme podívat na vše, co vyšetřuje. Čekám druhé dítě, trochu nás to překvapilo, už jsem dítě neplánovala, syn bude mít 10 let, měla jsem problémy otěhotnět už s ním, nějaký ten rok to trvalo, a když jsme chtěli druhé dítě zhruba před čtyřmi roky, taky to nešlo. Tak jsme se s manželem rozhodli, že už se vzhledem k věku nebudeme pokoušet. No ta teď prásk, v neplodných dnech, asi tři dny po skončení menstruace, jsem otěhotněla. Gynekolog mi říkal, že už kolem čtyřicítky hormony blbnou, a na neplodné dny by se až tak spoléhat nemělo. ![]()