Poradna duly
Jana Čurdová
@Jankaxx
Trefila ses
Teď uz je mi fajn, bylo mi ale strašně špatně od 6 tydne do 12,ale teď uz je to super
Jsem doma a budu až do porodu. Bydlím v Německu a na to, ze jsem čekala dvojčata přišli v ČR, když jsem tam byla na návštěvě - to bych nečekala, ale někdy to hold není vidět. A co ty, jak je tobe? ![]()
Tak dámy týdny nám utíkají, gynekolog mi posunul trmín porodu z 14 na 11 dubna.5e prý je 4 dny starší. Jinak co vy dubnovky, Já si říkám jestli to zvládnu, všechno fyzicky. pohltil mě strach..furt, bud zánět dásně, nebo mi vždycky za ty 3 týdny vyletí tlak a jsem ko na 2 dny, zatím ale u doktora ho mám dobre
jen já ho cejtim.Tak doufám že i když mi třeba bude fakt zle tak že všechno bude v pořádku, a donosila do dubna…taky jste tak ustrašené ![]()
Ja teď zatím nemám žádné problémy, ale porad se pozoruji. Uz jsem si tím sama protivna. ![]()
@Evčík já vím! je to děsný… oni byli na opravdu moc IVF, takže dostala čočku. Teď si dávají pauzu delší dobu… já bych jim to tak přála, protože je to takové trápení… a snad ani žádný velký problém nemají - asi v tom hraje roli nějaký obrovský psych. blok?
Jsem ráda, že u tebe to dobře dopadlo. Je to pozitvní ![]()
@Sarah1612 Jé, tak to je dobrý, že jsem byla s odhadem tak přesná!
neboj, to že se pozoruješ je normální, ale už jsi za prvním trimestrem a tam ta rizika opravdu hodně klesají…
a chodíš tedy k dr. v Německu, nebo tady?
Mě bylo taky blbě
a občas mi je i teď. Třeba když kašlu, tak mám tendenci jít do dávivého kašle
bléé
Jinak jsem už nebyla tak unavená, ale teď zase jsem
už nemůžu ležet na břiše, protože tam cítím „míč“
dneska jsem byla na KO a vše ok. Poslechli jsem srdíčko a objednali na UTZ a KO… tak se těším…
@Andy27 Andy to tedy
letí to jako blesk… já si zrovna dneska zapisovala KO do diáře a je to masakr. Tak tobě posunul termín? To koukám… moc ti přeji, aby ti bylo dobře - je děsný jak se to občas v těhu ser…
hlavně aby po dásních už byl klid. A jak vysoký tlak - víš?
Jinak holky jak to máte s dalšíma KO a UTZ?
Já jdu na odběr krve k Tripplům příští středu, pak 1. 11. na UTZ a chtěla bych vědět pohlaví, ale bude to 15+3tt, tak nevím jestli to můj gyndař uvidí
a pak až 20. 11. zase na KO a pak už je PROSINEC!!! ![]()
Ahoj holky, ráda bych se k Vám tady přidala, termín mám 27.4.2014. Dneska jsem 13+3 tt. ![]()
@Jankaxx
Chodím tady v Německu. Me je taky občas ještě špatně. Čistění zubu je horor
Spat na břiše taky nemůžu. Měla jsem i šílenou pachuť v puse. Teď me občas poboliva podbrisek, ale je to prý normální. Tady v Německu je úplne jiný přístup, nez v ČR. Prvního syna jsem rodila v ČR a ta PA byla tak nepříjemná a ostatní sestry taky, ze uz nikdy víc
@PavlaZu
Ahoj, ja mám termín 23.4.
Nejradši bych ho měla uz zítra ![]()
Ahoj, já mám aktuálně posunutý termín z 23.4. na 20.4., cítím se dobře, břicho roste, špatně se mi spí na boku, hodně mi natekly prsa, čištění zubů taky trochu problém. Jinak hodně se zadýchávám a funím, když jdu do schodů. Únava už polevuje. Začínám nakupovat těhotenský ohoz, kalhoty už mě přes břicho tlačí. Ještě musíme vydržet půl roku. ![]()
Ja mám břicho jak v 5 měsíci, tak co budu mít za pul roku, nechci radši vědet
Me na posledním UTZ řekl, ze mimi je větší, tak třeba mi taky posune termín ![]()
@Sarah1612
S tím břichem to je přesné, ale připisuju to taky zácpě, a zavodňování.
Beru projímadlo Lactulosa, a pomáhá, je to lepší.
Celý tři týdny ukázkový a pak mi vždy vyletí, jdu zítra tak doufám že hodnoty budou norma.ale frt je mi divně, bud migréna, návaly, tlak, tak snad to někdy může být normální, Nejradši bych měla všechno v poho, jinak nejvyší jsem měla 130/95 tak4- 5 týdnů na zpátek. Nejhorší je že ten spodní je hold cítit. Letí tak doufám že to přeletíme bez obtíží
co ti pomáhá na ty záněty dásní?
Holky s tím břichem je to přesný
taky mám buben jako v 5 měsíci… možná i víc. Prostě to mám i vypnuté… únava se bohužel teď vrací i když ne v plné míře jako byla na začátku.
Já na zácpu netrpím, ale zavodňování asi jo. Zdám se oteklá celkově, né jako otoky, ale nafouklá i v obličeji…
to jsem u prvního tak ze začátku neměla. No, kdyby seděly babské rady, tak by to mohla být holka, protože si přijdu jako příšera… kruhy pod očima, vlasy nepoddajné, odulá… ![]()
A jak se řeší ten tlak?
Je zajíjmavé, že je mám u svého gynekologa taky vyšší tlak a jinde ne! Občas mi naměřil víc jak 140/8?… prostě mě podvědomě znervózňuje, protože na hematologii to mám ok a když jsem s prvním před porodem chodila na monitory, tak byl tlak taky ok…