Dubnovky 2014

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2899
2.10.13 14:11
@ywettka16 píše:
Ahoj holky, psala jsem tu na začátku a ted píši i do uzavřené :-) jdu vás sem pozdravit…jinak termín mám 15.4. podle ms a podle ultrazvuku 11.4. na screeningu jsem byla včera a vše ok a dnes jsem 12+1 :-) Co se týče vyšetřeni na gyndě tak chodím co 14 dní mám za sebou 3 potraty tak proto a pokaždé mi dělá ultrazvuk ;-) za týden jdu pro přesná čísla výsledku screeningu a to už mě dr obědná tak po třech týdnech :-( ale myslím pozitivně a snad to už ted vyjde a já budu mít to moje sluníčko konečně u sebe v dubnu :-) jinak příznaky mám jen unavu, sem tam mi je ještě špatně a někdy mě píchá v podbřišku jak se děloha roztahuje :-)
Holky a co bříška už vám rostou? :-)

No vidíš to! Já jsem na tom spočtem potratů (i v podobných týdnech) jako ty a dr. na mě víš co :pocitac: už jsem několikrát uvažovala o změně, ale u nás je těžký výběr a zásadní vyšetření už mi dělají jinde (naštěstí)… Gratluji k úspěšnému screeningu! :dance: a jaká jsi měla čísla?

U tebe někdo zjišťoval důvod předchozích neúspěšných těhu?

Jinak holky máme to ale hezký měsíc porodu že :potlesk: to už bude určitě zase krásně!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
2.10.13 14:17

@marcela74 Neboj se, bude ok. Já si myslím, že když už jedno dítko máš, tak to trochu taky snižuje ta rizika. To tělo to mimi v bříšku lépe zaopatřuje. Rizikem je spíš pak genetický materiál, ale i tam je to podle mě dobré. Zas tak časté to není. Dnes víc a víc žen má mímo třeba kolem té 40ky a spíš než s postižením mají problémy s početím a udržením když je to první dítě…
Jů, já mám TP taky 22. - 23. 4.!

Tak to máš skvělé, že jsi takhle otěhotněla a vůbec ses kvůli tomu teď nemusela stresovat :twisted: jo jo, těm hormonům bych věřila že v tom mají prstíčky :P
tak se dočkáte. A syn bude určitě skvělým bráškou a třeba i pomůže ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
2.10.13 14:18
@Tytiinka píše:

Tytinko mě se neukázalo co jsi včera tady psala, nebo jsi nic nepsala a bylo to prázdné? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
2.10.13 14:20

@Jankaxx hele přesny čísla nevím to se dozvím až v uterý :-) brali mi krev až na ultrazvuku a pak to dávají genetičce a říkali, že kdyby se jim něco nezdálo a nebo bylo něco špatně, tak by mě v pondělí ještě volali a nikdo nevolal tak ok :-)
Jinak po třetím potratu mě moje dr přeposlala do CARu a tam mi dělali hormonální profil, profuky vaječníku a zároveň i laparku a genetiku a na nic nepřišli prostě jsem ok ;-) ještě jsem chtěla imunologii, ale to mi dr zatrhla…od března mám totiž nového přítele tak je možny, že jsme si bud nesedli s bývalím a nebo byla chyba v něm :-/ tohle těhu totiž zatím pěkně prosperuje…navíc jsem zaváděla utrogestan, tak třeba mi pomohl i on :-) navíc myslím pozitivně což dělá prej hodně :-)
a tobě dr vubec neporadila a nják nepomohla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
2.10.13 14:26

Holky zdravím :mavam:
jak se míte?

Já hlásím, že jsem dnes byla u svého gyndaře a zase mě dostal :roll: kontrola pohmatem ok a že prý se to zvětšuje (jako děloha)… říkám, jestli mě poslechne tou „tyčkou“ (má tedy nějakou jen do ruky obyč. dělá to jen zvuk) a on, že ve 12 tt tam ještě :srdce: sylšet nebude… tak říkám aby to zkusil a samozřejmě ho slyšel! :andel: jsem šťastná, ale mám pocit, že ten doktor je líný pro jakýkoli úkon. Četla jsem a kamarádky mi to potvrdily, že je poslouchal taky v 11-12tt a pohoda a někdo psal dokonce v 9+?tt a taky bylo slyšet, tak to je kecka ten doktor :cert:
Taky jsem měla zapisované údaje z takových těch prvních krevních testů a v laboratoři neudělali toxoplasmosu a na žádance byla, takže musím na další odběr :zed:
Jinak jsem dnes poprvé dávala vzorek moči a měřili mi tlak - předtím jsem měla dva UTZ (6 a 8tt)… tak začínám teprve teď klasickou poradnu. Příště jdu zas 23. 10. (zase bez UTZ). Mezitím mám ten velký utz jak jsem psala příští pátek v Praze :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
2.10.13 14:34

@ywettka16 tak to je strašně zajímavé! Je dobře, že ti na nic nepřišli :palec: asi to opravdu mohla být nějaká neschoda s předchozím partnerem… teď už jsi každopádně dost daleko a to nejrizikovější máš za sebou. Teď už je na všechno založeno jak u miminka, tak placenta :pankac: Jinak utroš už nebereš?
Já utroš nezavádím, ale zobu… už prý budu pomalu končit. Ještě raději týden a pak během pár dní snížím dávku a vysadím.

No mě přišli v Gennetu, kde mi dělali imunologii, hematologii, genetiku a nějaké ty nemoci (spermio nebylo třeba ani u mě fyziologii neřešili když otěhotnět šlo takže dělali čistě jen z krve všechno) na jedinou drobnou věc. Mutaci MTHFR má ji prý stašně moc lidí a nikdo to dál neřešil, ale já si zjistila, že v určité situaci může ty potraty způsobovat a obrátila jsem se na pražské trombocentrum a píchám si injekce celé těhu na ředění krve… teď při druhém těhu mě z trombocentra doktorka doporučila dodělat i imunologické testy a zjistili antifosfolipidové protilátky, které se ale naštěstí řeší úplně stejnýjma injekcema… takže to bude kámen úrazu, já měla nějakou lehkou mutaci a k tomu v těhu ty protilátky a gyndař ani pak ten Gennet to dál neštudovali… teď jezdím každých 6 týdnů do Prahy s tou krví a kolem 20 tt se mám ukázat i na té imunologii…

Hele Ywet nepsala ty jsi včera i do jiné diskuse s prvotrimestrálním screeningem? :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
2.10.13 14:55

@Jankaxx
Tak mi připadá, že ten tvůj doktor bere svoji práci jako takovou běžnou rutinu,
je to zvláštní. Holt nemáme každá štěstí na super doktora. Já jsem šťastná, že mám snad toho nejlepšího doktora na světě. Milý, pečující, vše vysvětlí, a ještě k tomu ohromný fešák. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
2.10.13 14:57

@Jankaxx hele třeba někdy jsem ráda, že mi na nic nepřišli, ale někdy to ve mě hlodá červíček kdeže byla ta chyba…
Utroš beru už jen 2× večer a od pátku jen 1× večer a končím v uterý což budu 13+1 :-) takže to budeš mít zhruba stejné ;-)
Jinak včera jsem o screeningu psala jen do uzavřené, ale nic špatného a pak sem…ale nic zlého atd jsem nepsala, tak jsis mě asi spletla :-) :-( jinak ja si na screening nemužu stěžovat ikdyž jsem teda umírala na začátku…děloha mi roste do zadu a tak dr musela hodně tlačit na ultrazvuk aby mimi našla, ale pak ho našla a vše je ok ;-) :-) ty jdeš kdy na screening?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
2.10.13 15:13

@marcela74 tak toho chci taky! Takového se drž, protože to je exotika a nesmírná cennost!
Ooo fešák jako třešnička na dortu… a to že ti všechno vysvětluje já vůbec neznám…
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2899
2.10.13 15:19

@ywettka16 Ne ne to já jsem nemyslela, že bys někde psala něco zlého, ale podle popisu
jak postupují u toho screeningu jsem myslela, že jsi včera psala ještě někam. Já narazila na holčinu se stejným postupem víš ;) zapamatovala jsem si ji právě podle toho, že jí na UTZ neřekli rovnou výsledek a ještě jí to dovyhodnotí a podle toho se pak ozvou, nebo ne… většinou to bývá tak, že oni vezmou krev a výsledky má pak doktor většinou připravené už u toho velkého UTZ a udělá z toho nějaký komplet a propojí to… ty to máš trošku jina, proto jsem si to zapamatovala :lol:

A ten utroš ti řekli, že máš takhle vysadit postupně? Mě totiž to doktor neřekl a zase by si na to ani nevzpomněl kdybych mu to neřekla… o postupném vysazování neřekl taky nic. Já jsem četla naštěstí tady na emimču, že to doktoři pak vysazují postupně :evil: já se všechno dozvím odsud no :zed:
Na utz jdu příští pátek 11. 10. už se moc těším, ale taky jsem samozřejmě nervózní.
Jsem ráda aspoň, že jsem dnes slyšela :srdce: a že vím, že je mimi živé.

Holky uvažovaly jste nad tím „angel sound“, jak si můžete poslouchat :srdce: doma?
Já nad tím uvažuji, ale zase si říkám, že za skoro týden budu mít UTZ a pak zase za 3týdny snad taky… a pak by se pomalu mohly dostavit pohyby že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
2.10.13 15:33

@Jankaxx no s těma výsledkama se to takhle dělá v Olomouci a co vím tak i v Šumperku :-) ale tak podle ultrazvuku je vše ok a kvuli krvi jsem taky v klidu, na genetice jsem byla v červnu :-) a včera jsem volala mojí dr a ta mi řekla, že výsledky ok a přesny čísla mi řekne v poradně v uterý :-)
Jinak ten angle sound bych nechtěla dr mi ho vymluvila.prej maminky nemužou najít srdíčko, pak jsou nervní a jezdí na pohotovost což miminkum nepomáhá :-( navíc přez tenhle přístroj to maminky slyší vážně až třeba v tom 14 týdnu a když to vezmeš, tak kontrola bývá kolem 16-17 týdne a pak cítíš pohyby ;-) :-)
Utroš se vysazuje postupně, přesně jak jses dočetla na netu ;-) nevím proč ti to tvuj dr neřekl :-( jinak já si taky na moji dr nemužu stěžovat. je užasná, vše mi i na ultrazvuku ukázala a fotečku z 10 týdne mám fakt užasnou :-) i po potratech mě strašně podporovala, do nemocnice po revizi mi volala atd…když něčemu nerozumín a zeptám se třeba i 3× tak mi vždy v klidu odpoví :-) je prostě zlatá ;-) nepřemyšlela jsi o jiné dr?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
3.10.13 14:20
@ywettka16 píše:
@Jankaxx no s těma výsledkama se to takhle dělá v Olomouci a co vím tak i v Šumperku :-) ale tak podle ultrazvuku je vše ok a kvuli krvi jsem taky v klidu, na genetice jsem byla v červnu :-) a včera jsem volala mojí dr a ta mi řekla, že výsledky ok a přesny čísla mi řekne v poradně v uterý :-)
Jinak ten angle sound bych nechtěla dr mi ho vymluvila.prej maminky nemužou najít srdíčko, pak jsou nervní a jezdí na pohotovost což miminkum nepomáhá :-( navíc přez tenhle přístroj to maminky slyší vážně až třeba v tom 14 týdnu a když to vezmeš, tak kontrola bývá kolem 16-17 týdne a pak cítíš pohyby ;-) :-)
Utroš se vysazuje postupně, přesně jak jses dočetla na netu ;-) nevím proč ti to tvuj dr neřekl :-( jinak já si taky na moji dr nemužu stěžovat. je užasná, vše mi i na ultrazvuku ukázala a fotečku z 10 týdne mám fakt užasnou :-) i po potratech mě strašně podporovala, do nemocnice po revizi mi volala atd…když něčemu nerozumín a zeptám se třeba i 3× tak mi vždy v klidu odpoví :-) je prostě zlatá ;-) nepřemyšlela jsi o jiné dr?

jsem ráda že se držíte :*
tak i ostatní holky, zvládeněte to!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
3.10.13 14:40

@STEVIANKA Ahoj zlatíčko :-* no zatím bojujeme a dr mi říkala, že to je krasny a zdravy miminko tak snad to tentokrát vyjde :-) a jak se daří tobě? jak se cítíš? Myslím na tebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6909
3.10.13 14:50

@STEVIANKA Ahoj Stevi, jak se máš? Chybíš nám tady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6379
3.10.13 14:53

@STEVIANKA Ano přesně jak říka @Jitmik tak nám tady chybíš, ale budeš nás následovat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí