Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@jakalm Aha
No já před 14 dni měla kilo
Doufám, že to budou aspoň 4 ať tady nejsem za otesánka
Buď ráda, co já bych za to dala abych měla bříško a né pneumatiku ![]()
Ty toho už máš
Tak to já mám jen pár hadříku a postýlku
Toho ještě je
Přebalovák deku polštář oblečení kočárek atd
Já nic nedědim tak si to musím všechno nakoupit
Co budeš ještě kupovat krom postýlky?
Tak to je dobře ![]()
@Daniela132 jee ještě mam vlastně peřinku a polštářek (už asi rok)
a zavinovačku.. tu už mam tak dlouhoo.. uchvátily mě ovečky na ni ![]()
Noo na kočárek mam už zálohu takže ten pak jen zaplatit, koupim si pak kdyžtak nějaký obleček co se mi bude líbit, nábytek, povlečení, lustr, záclonu, vibrační lehátko, chůvičky, dečka s hrazdičkou, možná kolotoč nad postýlku, kosmetiku, a pak něco do lékárničky… a pak pro sebe ty hnusný spoďáry s vložkama
a podprdy..
@jakalm Aha
Já vlastně nemám vůbec nic
Jaký spoďáry s vložkama? ![]()
Takže potřebuješ jen věci do pokojíčku ![]()
@Daniela132 no do porodnice jak musíš mit ty jednorázový nebo sí´tkovaný spodáry a poporodní vložky..
ty jsou šílený ![]()
Jjj už jen asi to a kosmetiku no.. a to vyřešim v ikee a přes internet:)) asi po půlce ledna/v únoru:))
@jakalm dneska nebo zítra rozbalím, co jsem si to vlastně neobjednala:D tak jsem zvědavá, jeslti se nakupování na netu vyplatilo. POkud to bude dobrý, tak základ mám… bude chybět kočárek (nějak jsme se k tomu tenhle týden nedostali s partnerem) a pa ty větší věci… nějak mě neuchválilo zatím žádné nosítko a ještě chci lehátko houpací
pak projedu seznam a zjistím, že mi tho chybí ještě 2/3 ![]()
@jakalm Já na to ještě nekoukala. A mě máma říkala, že poporodní vložky dávaj v nemocnici tak se poptám až půjdu sepsat porodopis do nemocnice. Kočárek jsme se domluvili s mamkou, že až v dubnu
Takže po vánocích budu oběhávat spíše ty věci co potřebuju domu
Pak oblečky a kosmetiku ![]()
@Trixia Co sis objednávala všecko?:))) já budu nakupovat na mall, feedo a spuntik..tam maj dobrý věci a myslim že bych se spálit ani nemusela
Jinak se snažím jet fakt podle seznamu..mam to na něm i rozdělený podle obchodů.. takže jsem zatím v klidu ![]()
To lehátko chci právě i vibrační..segra to má a je s tim spokojená:))
A kočárek máš alespon představu?:))
A to nosítko jsem si fakt pročítala na fb diskuze..je jich tam tolik že jsem nevěděla.. Ale Tu Kibi hodně chvílili.. je sice doporučená až od 4 měsíců..ale kamarádky, co si kupovaly manducu protože je od narození až do 3 let..tak stejně třeba v 6 měs přecházely na kibi nebo něco jiného.. a ono jedno nosítko stojí skoro 3000 takže jsem vzala zrovna Kibi s tim že holt ty první tři měsíce to nějak zmáknem ![]()
@Daniela132 no joo ale pak na doma ty vložky taky potřebuješ.. ale je pravda že každá krvácí jinak..
Helee na kočárek jdi dřív
ona to neni zas taková sranda!!
Já měla jasně jeden vybranej..ale jak jdeš do obchodu tak pak vybíráš třeba z 10:-D ten už jsem ráda že mam hotovej.. zaplatila jsem 1000 zálohu, je pořád v obchodě, k vyzvednutí po porodu..a kdybych si ještě vybrala do ty doby jinej tak to jde v pohodě dát na jinej ta záloha..
Tak se můžeme všichni pak sejít v ikee
No hrůza.. já už za toho prcka utratila peněz.. včera jsem ale měla depku a objednala jsem si koženkovou bundu pro sebe
v M..takže doufám že mě půjde hubnout jinak ji mužu zas prodat
![]()
@jakalm Jo to jo, ale neříkej mi, že krvácíš třeba 14 dní a když seš v porodnici 5 dní tak ti pak musí stačit normální ne? Já mám výhodu jdu vyberu odcházím a vždy si vyberu jen dva a pak už se rozhoduju rychle, protože jsem vybíravá a plno se mi jich prostě nelíbí
To máš zase dobrý
Teď si vem, ale koupíš si kočárek a za pár dní se ti líbit nebude(můj přípas) tak si pujdeš koupit novej?
Ne zůstaneš u toho co sis koupila
Já ani ne
Protože pokaždý mám sebou mamču
A postýlku jsme dostali
Ale prosimtě to zhubneš ![]()
@Daniela132 No ale můžeš krvácet i třeba 6 týdnů.. každá to má jinak..a segra řikala, že toho je dost a páchne to tak měníš často vložku..a kdyby jsi používala nějaký alwaysky tak tě to vyjde dost draho
ja nevim hele.. koupim jeden balík poporodních a pak asi klasický a budu doufat že to brzo přejde ![]()
No ale já ho nekoupila, mam na něj jen zálohu a tu mužu prej měnit klidně každej týden..takže pohoda ale na kočáry už se raději nedívám aby mě to zas nerozhodilo ![]()
Tak to máš pohodu no.. já vybírám sama s manžílkem:))) takže spíš sama..protože on vždycky řekne: vem si co chceš hlavně at to není růžový.. ![]()
Zhubnu!! při nejhorším mám ten poporodní stahovací pás tak alespon hubeně budu vypadat ![]()
@jakalm To snad ne to bych se zbláznila.
Taky to udělám jako ty
A kde se dají pak koupit ty poporodní vložky?
Já zatím jen koukala byla jsem ve 3 krámech a favorita mám pořád s toho 1
Haha já to musím zhubnout nebo by mi hráblo ![]()
@jakalm oblečení (nějaké sady do porodnice, aby bylo kompletů víc a nějaké jenotlivé kousky), osušky, odsávačku mléka, odsávačku hlenů, přebalovák s vaničkou. Jeden balík startovních plen už mám, příští měsíc objednám ještě jeden, aby to bylo na dva měsíce pak pořešeno.
Už mi chybí jen ta „houpačka“, kočár a lékárnička s manikurou… ale jště jsem nevyškrtávala ze seznamu, tak je toho možná víc:D
vložeky mám objednané jeden balík vložek a budu tam brát i ty jednorázové kalhotky do porodnice
http://www.promrnousky.cz/pro-maminky/
jinak bych je sháněla spíš v lékárně
@Daniela132 normálně v lékárně…:))) i v DM myslim že jsem je viděla..i do podpsenky..
A ukážeš kočárek jakej máš vybranej?:))))
@Daniela132 oba jsou super:) ten černéj ma výhodu ze uz si to muzes doladit do barvy podle sebe..v tom druhým budes omezena:) ja mam tmavě modrou ryflovinu a ladim si vnitřek do tyrkysova:))