Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja si pamatuji jako mala, ze jsem videla postavy v pokojcku. bala jsem se pak chodit na zachod a musela jsem volat na tatku, aby pro me prisel. to bylo tenkrat v byte.
pak jsme se prestehovali do stareho domu, tam jsem nic nevidela, ale bala jsem se tam.
v Anglii jsme bydleli ve starem dome, byvala pekarna, tam se mi zdalo. ze tam nekdo chodi, stoji, videla jsem stiny. pak jsem se odstehovala do novostavby.
ted jsme koupili dum ze 60 tych let a obcas se mi zda, ze v kuchyni, ci na chodbe se neco mihne.
nez jsme se prestehovali sem, bydleli jsme v jinaci novostavbe a moje dcera vetsinu casu stravila posazena na parapetu v obyvaku. msedela tam a povidala si. ptala jsem se ji s kym si to povida, jednou mi rekla i jmena
az na to, ze to nebyly jen tak obycejne dnesni jmena, ale dost stare ( uz si to nezpominam) rikala jsem to tchyni, pry je to imaginarni hrani, no nevim, do dnes nevim, jak v dvou a pul letech prisla na stara anglicka jmena
pritom tenkrat do skoly nechodila ![]()
A jeste takove dve prihody, kdyz jsem delala aupair, tak mi rekli, ze je v chodbe pani, kterou tam potkam, pokud prijdu po pul noci, pry ji tam videli nekolikrat, ze prechazi z dinning room do obyvaku. super, parkrat jsem prisla po pul noci a letela jsem do prvniho patra se zavrenyma ocima.
v te dobe jsem zacala delat v restauraci, v jedne z nejstarsich budov ve meste, udajne tam u okna sedavala stara pani. cisnik ji tam v noci nekolikrat videl a u nas ve meste se da jit a ghost walk a prave o te restauraci je tam zminka ![]()
jinak dekuji, to bude zase noc
: ![]()
Můžou to být i andělé. Taky mám kamarádku, která mi vyprávěla, ze po smrti manžela ho jejich syn vidal v zrcadle nebo ji rikal, ze se s tatínkem bavil na chodbě, nebo, že byl na krásném místě plném květů, ale ze musel jít zpátky atd. Myslím, že měl kolem tři let.
Když se usmívají, je to ještě v pohodě… Já jako malá vídala v pokojíku chlapa s kosou, nebo něčím takovým..
Trvalo to několik měsíců než to bylo v pohodě… Podotýkám, že tam nikdo neumřel, páč to byl nový panelákový byt, žádný starší domek…
Náš Vojta viděl anděly, když byl miminko. pořád se usmíval mimo nás někam do rohu nebo na strop. Duchy viděl i v pozdějším věku, teď je mu 8 let. Byly jsme u paní v Kroměříži, která nám řekla jeho minulý život( prožil jich mnoho, nevím přesně) a odkud pramení to, že je vidí. Často mi je popisoval, bál se spát v pokoji sám. ![]()
@ninuska100 píše:
Ahojky holky,
chci slíte, že děti můžou vidět duchy???Mě mamka říkala, že, když se malé děti usmívaj tak, že je viděj, já mám 8tt Matyáška, a on pravidelně večer se usmívá ale to jsou tak nádherné usměvy a, když se nad něho nakloním já přestane potom se zas podívá do prostoru nebo nad sebe a směje se, mě umřela maminka 20.9.2013 tak si říkám jestli to není ona, že by se na něho koukala, přes den se totiž nesměje, a nebo jsem paranoidní z toho umrtí, jelikož to snážím blbě…Díky za odpověd
Je sice dost mozne, ze ji nebo nekoho vidi. Nejvic to vidi male nevinne, ciste deti.Ale take je mozne, ze se smeje na tebe.Deti tusim do 3mesicu vidi jen na 10cm, zbytek nejsou schopni zamerit.
Ahoj, těmto věcem věřím, u nás doma chodí můj děda:-) často asi bývá pod hodinama v kuchyni, kde dříve míval ložnici - malá 4,5m na to místo koukává, vyloženě vyhledává pohledem z obou místností(teď je tam zděná příčka) a kření se ![]()
A před lety děda vzbudil mamku, měla divný pocit a naštěstí šla zkontrolovat plynový sporák…
Jsme moc rádi že je s námi ![]()
Hmm..
muj malej taky kouka do jednoho mista na zdi, na ktary se culi a „povida“ s nim, i kdyz je sam v mistnosti.. Pritelova maminka zemrela tyden po jeho narozeni, videla ho jednou, ale asi uz nevnimala.
Verim, starsi dite uz je velky, ten uz to nevnima, ale mladsi vida. Vim i kde, nadcene mava, tleska, smeje se. Otaci se
Náš syn Honzík, když mu byly asi tři roky, často říkal, že vidí doma „pána“, nejčastěji v obýváku v jednom rohu… Manžel tehdy pracoval na směny, takže chodil i na noční a já se sama doma bála (máme starší rodinný domek). Syn říkal, ať se nebojím, že nejsme sami, že je tady s náma „pán“ - zásadně jsem v ložnici svítila celou noc a v noci na záchod raději ani nešla… Manžel se jen smál, pak ale syn pána namaloval… dětská kresba, ale pán neměl spodek nožiček, protože prý nechodí po zemi… a manžel měl po humoru… Je pravda, že když jsem se s manželem seznámila, v obýváku jsem zezačátku měla takový divný pocit, jako by se na mě někdo díval. Později mi manžel řekl, že stejný pocit měla i jeho bývalá přítelkyně… Teď, po 15 letech, už to tolik nevnímám, asi jsem si zvykla…
@Katka.1101 No oni totiz kdyz vidi, ze je nechavas vklidu a nesnazis se jim nijak ublizit ci tak tak ti hodni jsou vklidu a vpohode a radi, nekdy i pomahaji ci chrani.Jen jsou straceni mezi dvema svety.Ale zacinaji byt agresivni v dobe kdyz se je snazis vyhnat. A naopak ti zli nebo neklidni co chteji mermooci tvou pozornost tak a silu nekdy jsou to lide kteri proste mji pocit tohle je proste moje tady bydlim ja a ty jsi vetrelec, tak ti jsou agresivni./napr./
Nekteri te chrani a nekteri chteji nas energii aby mohky tu pobyvat dal. Jedna pani na reiky rikala, ze u nas doma je jeden element dobry a druhy spatny.Toho dobreho jsem pry nechtela pustit ja, ae zustaval rad.Ten druhy byl silny, energeticky zavisly a vyaaval mi energii. Proto se nam an nedarilo otehotnet, prisa endometrioza, spatny spanek atd.
Pry, oba odvedla. Jeden sel sam a rad a ten zl nechtel a nechtel.Ale odesel. Avsak to, ze odejdou neznamena, ze je to navzdy jelikoz je muze nahradit nekdo jiny.
No a ja nevim do 4mtt jsem se citila vyborne az na zvraceni.Ve 4mtt prevzla ulohu placenta a neco asi zclo it pocit energeticke bomby a zacel skodit. Prislo otekly nos, spatne dychani, sptne spani.No pry se stava v tehu, le vzdy po nejake dobe to pomiji a me to zustalo. V loznici jsem nervozni, nemohu tam vubec spat, porad divne pocity. A nejvic kdyz je vecer uz tma nez muz pride, rano nez se rozedni a nepomiji ani vedne kdyz jsem tu sm, ale jsou mirne. Vecer me dechove potize zacinaly v tech nejhorsich 14dnech zimnici. Ta pani byla schopna popsat cely byt jak ho to mame aniz by kdy tady byla a nebo videla fota ci tak. A tenkrat rikala.Jak jsem lezela na sedscce oproti tv a jestli mi nebyla zima jelikoz jak jsem lezela tak primo na me sedel ten zly a kochal se tim, ze mi je zima. A ano citila jsem chlad a choulila se pod dekou a nakonec vycerpanim usnula a v noci opet jsem videla tu postavu.
A tak si myslim, ze tu je zase nejaky tvor co i vysava energii ted v tehu, neli jestli nechce skodit i jinak.No proste snad ne a jsem treba jen nervozni z porodu nebo tak.
Nevim.
To mě se pravidelne stava když nam umřel člen rodiny nebo někdo blizky tak jsem se snim nestihla naposledy vidět a rozloucit -vždycky to přišlo náhle a necekane. Pravidelné tyden po pohřbu se mi ten člověk zjevi a mluvi semnou jako by byl,, živý". Až si všechno řekneme tak se uz prestane zjevovat. Ze začátku sem si myslela ze je to tim stresem okolo ale pak se mi to potvrdilo 3 krat po sobě. Akorat duch meho dědy je tu porad semnou, citim ho občas ze za mnou stoji nebo ze mnou projede zvlastni energie, jsem za to moc rada, ted uz je nevidim ale jen slyším. Každému co sem to zatim řekla sem jen smal ale ja tomu věřím protože nikdo nevime co je mezi nebem a zemi ![]()