Důchod – nepřišla složenka, co teď?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Catalina123 píše: Více
složitější odeslání? hm, ale proč předchozí tři duchody přišly složenkou typu b 8. den v mesíci? a tento ctvrtý až 10. 2. v poledne…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@duklak píše: Více
Tím složitějším posíláním jsem myslela hlavně to, že je tam větší riziko chyby lidského faktoru. Proč to bylo teď tak a jindy jinak je zbytečné řešit, to prostě nerozklíčujete. Jsou věci, které zůstávají mezi nebem a zemí a tohle patří mezi ně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak třeba někde přimrzla nějaká kolečka, nebo se nedostávalo poště zaměstnanců kvůli epidemii resp. chorob…?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a teď si představ ty věřitele, co měsíce čekali na to až ji zaplatíš co jím dlužíš. To asi ty dva dny přežiješ ne? I kdyby na vodě ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pedro867 píše: Více
no třeba… těch možností, co se někde mohlo stát, je přece neskutečné množství, proč na mě v tomto duchu vůbec reagujete?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia píše: Více
Vůbec nechápu, proč má tady kdokoliv (nejen vy) se vyjadřovat k tomu, v jaké je ten člověk sirtuaci. Zeptal se na jednoduchou otázku a neustále někdo odpovídá tímto stylem. Zajímalo by mě, jaká je motivace těchto lidí psát takové věci. Stejně s tím teď nikdo nic neudělá, ani ten tazatel, takže ta motivace je si do něj prostě jen kopnout, ulevit si a zanadávat si na systém?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aletheia píše: Více
hm…škoda, že s mými 13 věřiteli a pul mega dluhu již tak nějak nemám co do činění, splácím pouhých 4k měsíčně a zaplatím za tři roky cca 100k a mužu se smát jako se směji ted, a pak si znovu a znovu pujcim od lichvy…prostě tady jsou zákony nad zákony, např. rodiče pronajímají byt, nájemnik misto dohodnutých 12 k měsíčně pošle třeba 8k a potíž je v tom, že vystehovat ho nemuzeme, když nájemník má vetsi pravomoce než pronajímatel, hold je to masakr co se tady děje, takže jsem svuj zivot vlatne vyhrál, pod postelí mám nevím kolem 100k, ucet exekucne zablokovaný a to je mi uplně šumák nic mi nechybí, jídlo neplatím, to mám od nutriční zadarmo, takže díky bohu za tu nehodu předloni, ted se válím doma na duchodu a babyb z práce na tři směny z fabriky, me prostě závidí, prostě někdo se hold umí narodit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
S předchozí citací jsem se nechtíc minul, ale pokud čteš, co následně-i dříve napsal duklak, tak není divu, jak někteří reagují na vyčůranost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pedro867 nedivím se tomu, co napsal zakladatel, je třeba rozlišit ironii a satiru. Ono když se člověk dostane do zdravotně nezáviděníhodné situace, tak má o dost jiné vnímaní. Já nesoudím, dokud jsem nechodila v botkách těchto lidí a to nikdy, on dal dotaz a chtěl odpověď, spousta těch odpovědí bylo mimo mísu a řešila pouze insolvenci. Proč se dostal do téhle situace ví jen on sám a pokud mu systém insolvenci dovolí, tak je otázka, jestli nadávat konkrétnímu člověku, nebo spíš nadávat přímo systému. Systém dovolil, aby toto bylo umožněno, ovšem dovolil dříve i to, aby si lidé mohli brát dluhy bez ověření o sto péro. To už se dost změnilo a v současné době si nelze vzít půjčku jen tak, ale pořád tady zůstává dost dlužníků, u kterých v minulosti vznikl nějaký takový dluh. Nepopírám, že je hodně vyčůranků, ale konkrétně u tohoto nemůžeme vědět, jak dluhy vznikly a jestli vychcaný je, nevíme o něm vlastně vůbec nic, takže mně nepřipadá úplně ok ho do téhle kategorie zařazovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Opravdu záviděníhodná situace, krásný život.
Když máš pod postelí sto táců, tak tě naštěstí dva dny zpožděná složenka trápit nemusí. Ani že nájemník zaplatí o něco méně. Ty pro něj máš jistě hluboké pochopení, možná se snaží dokonce žít podle tvého vzoru a začíná tím, že bude dlužit alespoň svému pronajímateli. Měl bys na něj být pyšný, že si to umí zařídit! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Catalina123 Vůbec mi nepřijde špatně, že se ho zastáváš. Můžeš ale mrknout do starších diskusí. Měl nehodu na kole, po ní evidentně nepříjemné komplikace, „stará se o něj“ podle všeho maminka, řešil tu nějaké dluhy a insolvenci „známého“, který něco do insolvence nepřiznal či co, už si nevzpomínám. Na začátku mi ho i bylo líto, ale s každým dalším příspěvkem „to vylepšuje“. Ale budiž, těžko soudit, v jakém je mentálním rozpoložení. Ale… V nájmu má matku s dcerou, které mají taky finanční problémy a zlobí se, že je nemůže vyhodit, když mu sice platí, ale ne plnou částku. Dvojí metr; na rozdíl od tebe pochopení nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit