Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
chci se zeptat, jak naučit dítě na dudlík? Říkám si, že by malou někdy uklidnil a já bych ji nemusela pořád houpat. Ale když jsem se jí ho pokoušela dát, tak zuřila, ani jsem jí hodo pusy nemohla pořádně dát. Jedinkrát se mi to podařilo, když měla tak týden, ale po pár „cucnutích“ ho vyplivla a začla křičet… Tak nevím, má to smysl ji na dudlík učit?Pomůže mi to v něčem?
Já na dudlík neučím, že bych ho vnucovala!!! Prostě někdy pláče, že třeba nemůže usnout, dám mu dudlík a v sekundě usíná, ale někdy ho vyplivne a uspávám hlazením či jinak!!!
Davídek prostě příjme dudlík jen někdy a já to tak beru!! No musím ale říct, že Davídek je hodné miminko a usíná zatím bez problémů a vůbec přes den je zatím v pohodě ![]()
Prostě je to různé, ale poslední dobou mám pocit, že ho používáme míň a míň, určitě né každý den!!!!
Názory, že nedát dudlík, ať na něm není závislý se nám nepotvrdily!!! Prostě když bylo potřeba tak pomohl!!!!! A když mněl období cucání palečku, tak jsem raději dala dudlík, neboť dudlík můžu odebrat, ale paleček jaksi né. Moje kamarádka má dcerku co si ve svých 4.letech stále cucá paleček a to je pro mne odstrašující příklad!!!
Ale samozřejmě názory jsou různé a já můžu být asi ráda, že si Davídek na dudlík nezvykl!!!!!
Přeji spokojené miminko s či bez dudlíku
![]()
Danny
Ahoj Markéto,
náš mlaďoch je na dudlíku od porodnice… Teď ho má na usínání a vyjímečně přes den, když ho něco trápí. Souhlasím, že je to lepší, než paleček… Když už dudat, tak tedy dudlík. Zkusila jsi i jiné druhy dudlů? Myslím, že si ho malá přijme, až bude chtít
Kamarádky syn ho také přijal až cca ve 3 měsících.
Petra
Mno,starší holčička dudala až od půl roku,kdy dudel našla náhodou v krabici s hračkama…byla jsem ráda,páč už začala s profesionálním cumláním palce ![]()
Mladší jsem se rozhodla zadudlíkovat stůj,co stůj (v paměti prořvané noci a neschopnost uklidnit jinak než u prsa)…jenže taky nechtěla…tak jsem udělala „hitparádu dudlíků“ všechny druhy a tvary…a vybrala si obyčejnou latexovou bambuli - kytičku..a dudlíkuje o 106…
Takže to chce možná dát vybrat ![]()
Ahoj. Můžeš chtít, aby ho používala a nebude. Když nebudeš chtít, tak si na truc zvykne a půjde s ním ještě do 1. třídy
Děcko si vždy vybere samo, co chce. My chtěli dudlík používat a ani náhodou a taky jsme to přežili…Takže má rada je:pokud ho chceš používat, tak to nenásilně zkoušej a když to nevyjde tak nic no ![]()
Toť můj názor, hezký den přeji
Ahojky, starsia bola dudlikova od porodnice.Tobias zas dudlik za:,–(ne odmietal a odmieta az do dnesneho dna
Skusila som rozne druhy a nic.Najhorsie bolo kedze vobec nedudlal, nevedel ani pit z flasky.Az v 8mesiaci ju ako tak zobral na milost.Niekedy by som bola cela stastna keby dudku chcel.Najviac chyba pri zaspavani.Nahradzat mu ju mojim prsom je pekna otrava
Asi len jednu vyhodu mame,ze nebudeme muset oducat.
moje kamarádka má s dudlíkem velmi různé zkušenosti - první dcera dudlík nechtěla ani vidět, prostě NE a NE. A druhá? Dudlíkovala tak dlouho, že se toho pak nemohli zbavit ![]()
Nase Sarka (6mesicu) dudlik strilela jak Meggie ze Simpsonu, proste 1-2 zadudala a pak vystrelila, myslim ze rekord byl skoro metr. Pravda je ze puvodne jsme chteli byt bez dudliku, pak se nedala utisit, tak jsme s manzelem vymekli, ale Sarka ne a vyresila to za nas. Zatim tukam na drevo ani nema tendence cucat si palce pro uklidneni. Obcas je zuzla, ale to jsem odhalila jako ze je zkouma, navic to uz prestala delat. Ted co mame 14 dni prvni zub a nejspis se dneska zacal klubat dalsi si v puse jezdi prstikama po patre, ale to by delala i s dudlikem. Myslim, ze ucit na dudlik je nesmysl, proste bud ho mimco chce nebo ne.
Aja
Tak jsem zkusila koupit různé dudlíky, že si třeba malá vybere, ale ona jaksi nemá zájem… tak nevím. Asi to budem muse zvládnout bez dudlíku. Buď jí ho dávám nějak blbě, ale ona prostě když je najezená, tak nechce sát. Ale někdy se tím naopak uklidňuje. Třeba při večerním kojení jsem s ní třeba 40 minut v posteli, než se užužlá ke spánku… Tak si říkám, že by ten dudlík asi pomohl. No uvidím, ještě to párkrát vyzkouším, a pak dudlíky podaruju těhotným kamarádkám ![]()
Ahoj Markéto,
my máme stejný problém, naše 6 týdnů stará Karolínka taky dudlíčka nechce. V pusince ho sama neudrží a když jí ho tam přidržuju, tak se strašně vzteká. Jen jednou se nám povedlo, že chvíli dudlala až se ududlala ke spánku, tak jsem si myslela, že máme vyhráno. Ale příště opět ani náhodou!!! Zatím jsem zkoušela jen pěkné silikonové, ještě zkusím nějaký gumový, a pak už to asi vzdám. Některé minka je prostě nechtějí… ![]()
Ahoj, naše doktorka mě radila dát na dudlík kapičku medu.Sice to nepraktikuji často, ale někdy výjimečně, když nepomáhají jiné osvědčené utěšovací metody malá kapička medu zabere.
Katka
Markét, zkuste si dát pauzu. Náš Adámek začal dudlat před dvěma týdny jakž takž a teď už jsou velký kamarádi… Akorát nevím, jestli jsem udělala dobře, sice ho to rychle uspí, ale jak mu dudu vypadne, tak se vzbudí a takhle asi 3× než usne úplně… Já s tím začla kvůli kočárku, strašně se v něm nudil a řval a od té doby co dudá, tak konečně můžeme někam vyrazit… U nás měl úspěch MAM silikonový.