bez příkrmu do osmého měsíce?

86
30.6.06 12:42

bez příkrmu do osmého měsíce?

byli jsme dnes na půlroční kontrole a doktorka mě překvapila tím, že mi řekla, že přikrmovat můžeme až od osmého měsíce (jestli chceme). To jsem slyšela poprvé. Víte o tom někdo něco? Doktorka je starší paní-nebo jsem jí třeba špatně rozuměla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5846
30.6.06 12:48

V naší diskuzi to jedné mamince taky řekla dr. - začali přikrmovat až na začátku osmého měsíce - chlapeček je šikula, už skoro chodí :wink: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
30.6.06 12:48

Prikrmovat opravdu muzes pozdeji, dela se to hlavne u deti z alergickych rodin - ale casto jsou pak problemy s odmitanim prikrmu… I kdyz snad to neni pravidlem.
Ja osobne doporucuji zacit prikrmovat v okamziku, kdy dite zacne jevit o jidlo zajem, kdyz sleduje lzici rodicu, kdyz otevira pusinku a kdyz zacne malinko min kakat…
Ve vasem pripade schavlne nepisu to, ze dite prestane pribirat, to u vas asi nehrozi, ze? :D:D:D:D:D

Nejprve jsem davala zeleninku, co nejprve jsem oddelila kojo a prikrm, kazdy mesic jsem zavadela dalsi jidlo - a cca od osmi mesicu jsme na snidani, obedu, veceri a svacince a k tomu ctyri kojeni nezi jidly. Ovsem to nerikam jako nejake dogma, kady si to udela jak to bude miminku nejlip vyhovovat.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1242
30.6.06 12:57

Ahoj, vcera jsem byla se Stellou na pulrocni kontrole a dr. mi rekla to same. Stella je alergik, ma AE… Pribira vcelku dobre, je sikovna, vesela… Dr rekla, ze pokud se nam nebude chtit, prikrmovat nemusime… Zkousela jsem dat dnes Stelle trochu mrkve, ale jeji vyraz mluvil za vse - ani omylem…
Take nevim, jestli mam pokracovat v kojeni, nebo do ni rvat stuj co stuj prikrmy…
Nicol a Stella

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
30.6.06 13:00

Ahojky,
mě doktorka na půlroční prohlídce řekla, že bych v okamžiku, kdy malýmu začnu dávat příkrmy, měla zavádět nějaký režim - třeba spánek po obědě (většinou první příkrm), večeře, hraní, koupání spánek. Jenomže jsem si chtěla ještě trošku užít toho pohodlí, které plné kojení nabízí (jíst a spát kdy se Vítečkovi zachtělo) a hlavně Víťu v půl roce to naše jídlo nijak moc nebralo. Tak jsme měsíc počkali a bylo to super. Baštil mrkvičku jako o život a s příkrmy ani následným zaváděním režimu jsme neměli žádný problém :D
Teď je mu 14 měsíců a ještě stále kojíme 2-3 denně.
Tak příkrmům zdar
Jana a Víteček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
30.6.06 13:02

tak to jsem jí rozuměla dobře- pro mně to je úleva- velkou část prázdnin si ještě nemusím dělat starosti s „vařením“. Taky Dr. mluvila o šťávičkách, to jsem zase někde četla, že ty nemusí být až do dvou let. (Naše Dr. doporučuje také od 8 M)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
30.6.06 13:40

Já jsem taky začla přikrmovat na začátku 8.měsíce a problémy se zaváděním příkrmů jsme neměli.Jediný problém je,že jsem ještě mixovala a Vojtulka dodnes občas nechce kousat.

Takže příkrmy klidně později,ale už nemixovat jen mačkat.Pokud to prckovi nebude vadit.

Dana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
179
30.6.06 14:43

Ahoj.taky jsme začali přikrmovat u po 6.měsíci,ale mám kamarádku,ktará jenom kojila až do 1 roku.Klučinu má jako buk a je zdravý.Takže nemusíč nic nutit,ono všechno příjde,jak má.
Hodně zdravíčka a ať nám rostou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
665
30.6.06 17:32

Ahoj, já jsem také plně kojila Vojtíška do 8m. Doktorka mi řekla, že malý prospívá, takže můžu s příkrmy počkat. S příkrmy nebyl problém, malý je jedlík. Je zdravý a pí Dr. nás chválí :)
Kamarádka má 9m chlapečka a taky začla nedávno s příkrmy, jsou na tom stejně jako my.

Pa a přeji zdravíčko :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
499
30.6.06 18:42

Ahoj,

já jsem do konce sedmého měsíce jen kojila a Davča neměl ani žádné čaje či vodu nebo šťávu, přijde mi to naprosto zbytečné. pokud je dítko spokojené a prospívá jak má není důvod zavádět příkrmy. začali sme přikrmovat v 8m a úplně v pohodě baští i pije vodičku a kojení si sám od sebe omezil na ráno, v noci a večer. přes den si „řekne“ už zcely výjimečně :)

KOJENÍ ZDAR!!!
Tina a Davídek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
30.6.06 19:18

Ahoj,
my jsme teď skončili čtvrtý měsíc, ale už plně nekojím od třetího měsíce ještě dokrmuju bebou. Kamarádce co byla také na UM řekla dr. že přikrmovat může až od 6 měsíce. Moje dr. mi řekla že mám začít. Mě se teda ještě moc nechce. Malá je spokojená, přibýrá, nemám pocit, že by jí něco chybělo. Co myslíte musím už začít s příkrmy nebo můžu ještě počkat?
Díky za rady. Ryšavka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
30.6.06 21:00

Ahoj,

tak já sice už pilně a úspěšně přikrmuju (nekojila jsem), ale mé kamarádce řekla na půlroční kontrole doktorka taky, ať kojí do konce 8. měsíce. Její holčička má atopický exém, kojení je bez problémů, přibírá krásně, tak proč ne.
Takže asi to bude docela běžné, takže kojte! :-)

Monika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
601
30.6.06 21:03

Ryšavko,

já osobně si myslím, že klidně můžeš ještě počkat a začít až od půl roku. V jedné knize o výživě dětí jsem četla, že začínat s příkrmy u dětí, které jsou na UM ve čtyřech a půl měsících je ještě brzy. My jsme teda začali - velmi pozvolna (nechtěla jsem zlobit a poslechla svoji doktorku), ale problémy vůbec nebyly, tak jsem to hodila za hlavu, ale podle mě se vůbec nic nestane ani u dětí na UM, když začnou později.
Ale je to jen můj názor - takže ho sdílím s tebou :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
4.7.06 10:12

Ahoj, chtela jsem se zeptat jak velke jste mely deti, kdyz jste zacaly prikrmovat az v 7. nebo 8. mesici? Dneska jsme byly s malou na pulrocni kontrole a presto, ze mame v rodine alergie a AE (mala nema nastesti, tuk tuk na drevo) tak mi dr. rikala, ze by mi doporucovala zacit prikrmovat mrkev, brambor, mozna brokolici, protoze je Sarka hodne velka a potrebuje to pro svuj rust. Mame 8,08 Kg a 70 cm. Navic rikala, ze bych od 7. mesice mela davat i bile maso, prave kvuli rustu. Kdyby nebyla tak velka, tak bychom pry mohly jeste pockat, ale kdyz je, tak mi to nedoporucuje. Jinak mlicka mam porad dost, takze v tom by nemel byt problem. Jake mate zkusenosti?

Diky

Aja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
5.7.06 17:19

Ahoj Ajo, taky jsem prcka zacala prikrmovat od ukonceneho 7. mesice a v pulroce mel 7,28 kg a 68 cm. Myslim, ze pokud ti ditko prospiva, nemusis to vubec resit a klidne muzes kojit dalsi mesic nebo dva. Moje dr. taky tvrdila, jak mame zacit davat maso atd., ale malej ho zatim vubec nemel, budeme davat az po roce, ne-li pozdeji. Jinak jsem cetla v knizce od Martina Gregory, ze pokud dite prvni rok odmita prikrmy, tak se vlastne vubec nic nedeje, pokud je dostatecne kojeno. Z toho si teda odvozuju, ze prikrmy v prvnim roce nejsou az tak zivotne dulezite, pokud ma dite dostatek MM. Je ale pravda, ze je asi lepsi dite zacit prikrmovat kolem toho 8. mesice, aby potom nemelo problem s krmenim ze lzicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí