V šesti měsících si vynucuje dudlík,

Napsat příspěvek
Velikost písma:
teresa20
29.8.12 13:18

JE to blbost. Moje dítě nikdy dudlíka nemělo a nevšimla jsem si, že by snad nějak citově strádal :mrgreen: Spíš naopak, ušetřili jsme si stres při odnaučování. Nikdy ho nechtěl a já jsem mu ho necpala, nebyl důvod, byl hodný, zbytečně neplakal, nepotřebovali jsme ho.

• Citovat
  • Upravit
4152
29.8.12 13:20

No o tom cumlu mi říkala a byl to jeden z argumentů, Díky holky, včera mi to už říkala ve stylu „no, dobře, jen si to rozmysli sama“, tónem jako kdybych chtěla holce dělat kdoví co, sama nás nekojila s bráchou ani jednoho a když jsem ze začátku bojovala o kojení, krmila stříkačkou, nespala, tak na mně koukala jako na cvoka, proč jí jako nedám radši flašku, pak jí tajně flašku cpala a dudlík taky, no fakt běs

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tarfinka
29.8.12 13:39

To je blbost…my jsme měli dudlík do 8 měsíce a jsem ráda, že jsme se ho už zbavily. Moje máma se mě zase furt ptá jestli už dávám malé cukr, že to je dobré na kosti, že jí mám semtam kostku cukru dát :mrgreen: a je toho vím…já to prostě přehlížím :P

• Citovat
  • Upravit
457
29.8.12 17:20

@tini - na mamku nedej, holt stará škola :D Děti v tomhle věku začínají ocucávat kde co, protože pusinka (jazyk) je primární dotyková zóna (to mi řekla pediatrička) a proto vše zkoumají právě pusou a ne rukama. Našla bych si na toto téma nějaký chytrý článek na netu a dala ho mamce přečíst s tím, že se nemusí bát, že to máš zjištěno. Holčička rozhodně citově netrpí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
30.8.12 09:24
@Anonymni píše:
Mně se moc líbí názor z knížky Dítě a já.
Je tam napsáno, že dítě klidně může mít dudlík, když mu to vyhovuje. Mělo by ho ale mít jen na spaní. Pokud je vzhůru, mít by ho nemělo - musí přece jíst, zkoumat ústy věci (samozřejmě jen ty bezpečné) a také se učit mluvit, ikdyž mu třeba zatím vůbec není rozumět. A rozhodně by jej nemělo dostat, kdykoliv z nějakého důvodu zapláče - je jednodušší vrazit děťátku dudlík než přemýšlet, co mu vadí, ale do budoucna to může
vyprovokovat závislost. Také by to nikdy neměl být dudlík namočený ve sladké šťávě, aby se nekazily první zoubky. Jinak by v zá:,–(ě dudlík ničemu vadit neměl, pokud jej dokáže rodič omezit opravdu jen na postýlku nebo kočárek. Navíc je pak vyšší pravděpodobnost, že si malý človíček nezačne cucat prsty nebo kousat nehty..
Nám se to osvědčilo docela dobře.Veronika

Tu knížku mám a je opravdu výborná. Skoro se vším tam s nima souhlasím. :) Moje dcerka nechtěla do 3 měsíců dudlíka vůbec. A jednou jsem to pak nějak zkusila když jsem uspávala a ona si ho vzala a do 5 minut byla tuhá. (dřív usínala min. po 20 minutách). Takže u nás dudlík jen při uspávání a když usne, tak ho vyndám. Jinak si ho ani nevynucuje :) Jsou jí 4m a týden :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
457
30.8.12 16:27

My jsme taky dávali dudlík na spaní, asi do 13 měsíců. A je fakt, že během dne jsme ho museli uklízet, jinak by ho prcek hrozně chtěl, jak už byl závislej. Když ho ale neviděl, tak si nevzpomněl. Pak byl ale problém, že nechtěl pít z hrnečku (i když to uměl) a dával přednost flašce s dudlíkem, tak jsem sebrala flašku i dudlík na spaní a bylo. Až mě překvapilo, jak hladce mi to prošlo, malej vůbec neprotestoval. Uf :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
30.8.12 16:42

Co já bych za dudlíka dala :( Malý ho chtěl snad jen první měsíc na uspávání, ale od té doby ho plive. Nepomůžou žádné druhy ani materiály. Naopak objevil svůj paleček a už vidím, že se na něm fakt stává závislým :? Dřív to bylo na spaní, už si ho tam začíná cpát i když je vzhůru. A dudel ho nechává těžce chladným. Neporadíte jak ho naučit raději na ten dudel? Já prý taky cucala palec až do 3. let a byl to boj :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
30.8.12 18:41

@Beru Nevím kolik je tvýmu prckovi, ale obávám se, že žádná zaručená rada není :( Každopádně. Moje švagrová kojila syna do 2 let, který byl na prsu absolutně závislý. Odnaučila ho tak, že si pomazala bradavky octem a sám pak chodil a ukazoval na prso e e :lol: takže tohle by pak mohlo fungovat i na ten paleček :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
30.8.12 21:44

@abidail Jsou mu 4 měsíce, tak to ocet asi nemůžu použít :| Fakt bych byla vděčnější za dudel, protože ten jednou zahodím, ale co s palečkem že :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
896
31.8.12 10:18

Joo tak to je ještě brzy, hele já mam taky 4m dcerku a občas to dělá taky, že si strká ručky do pusy, a zatím to nechávám být. Všechno teď strká do pusy, a když nemá hračku v ruce, tak tam strčí ruce. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
31.8.12 20:29

Ahojky… :mrgreen: …na odnaučení od dudlíku doporučuji zkusit udělat do dudlíku dírku, když splaskne, už to není ono… :lol: :lol:…první syn se odnaučil tím, že každý z rodiny mu říkal, jak je to fuj a že to patří do koše…hlavně tchýně se činila a po pár dnech sám šel ke koši, řekl fuj a dudel byl v koši!! :mrgreen: :mrgreen: S tím palcem je to těžší…jen má zkušenost…nenechávat dlouho a odnaučit…pracovala jsem na rovnátkách a viděla, co to dokáže… :? :cert: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí