Dudlík a předkus

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5271
28.4.14 12:04

@Lizzi Dcerka 16m by bez dudlíku nepřežila, neusnula. Spodní jedničky má trochu jakoby do předkusu, ale neřeším to, hlavně když je spokojená. Taky jí rostou stoličky a slintá, prsty v puse nebo dudel :nevim:, ale co mám dělat, když ji to zlobí. U zubařky jsme teprve objednané a za mě to jsou první zuby, tak i kdyby je měla od dudlíku do předkusu, tak to na druhé nemá vliv, ne? Nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Barushe
28.4.14 12:07

Dcera mela dudlik do 2,5 let a to celkem dost i ve dne :roll: ale vsimla jsem si, ze se ji horni jednicky staci nahoru, tak jsem ji ho sebrala a behem mesice se to spravilo :palec:

• Citovat
  • Upravit
Lizzi
28.4.14 12:07
No jo, to mě nenapadlo..
@1Luca píše:
@Lizzi za mě to jsou první zuby, tak i kdyby je měla od dudlíku do předkusu, tak to na druhé nemá vliv, ne? Nevím.
  • Citovat
  • Upravit
7008
28.4.14 12:55

@Lizzi záleží na tom, jak intenzivně dudlá a jestli někdo v příbuzenstvu nemá třeba předkus…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
28.4.14 12:57
@Madla82 píše:
@Lizzi záleží na tom, jak intenzivně dudlá a jestli někdo v příbuzenstvu nemá třeba předkus…

předkus nikdo nemá a dudlík má jen na usínání. Usne během pár minut, takže ani tak moc dlouho nedudlá..

• Citovat
  • Upravit
7008
28.4.14 12:58
@1Luca píše:
@Lizzi Dcerka 16m by bez dudlíku nepřežila, neusnula. Spodní jedničky má trochu jakoby do předkusu, ale neřeším to, hlavně když je spokojená. Taky jí rostou stoličky a slintá, prsty v puse nebo dudel :nevim:, ale co mám dělat, když ji to zlobí. U zubařky jsme teprve objednané a za mě to jsou první zuby, tak i kdyby je měla od dudlíku do předkusu, tak to na druhé nemá vliv, ne? Nevím.

Ony se tvarují i dásně od toho, resp. zubní oblouk, takže to má vliv :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
15.1.15 12:37

Znovu obnovuji diskuzi. Dnes jsme byli opět na preventivce u zubařky, synáček dva roky už má všechny zuby od jedniček po čtyřky a stalo se to, před čím nás zubařka varovala - nejenže má ten předkus, ale když zkousne, tak má mezi zubama mezeru, podle doktorky od toho dudlíku :zed: Prostě zdeformovaná čelist. Říkala, že se to většinou samo upraví takhle malým dětem, ale u malého procenta dětí to přetrvá.. Tak doufám, že jsem mu svou blbostí nezadělala na celoživotní křivý úsměv :,( po návratu z ordinace dudlík letěl do koše, synáček to kupodivu přijal bez protestů a i usnul po obědě v klidu, tak si samozřejmě vyčítám i to, že jsem mu ho měla vzít už dávno :zed: no co už..
Měla jste to některá taky tak u dětí? Spravilo se to časem? Nebo pak třeba musely děti nosit rovnátka?

• Citovat
  • Upravit
12651
15.1.15 12:42

@Lizzi Já to od doktora potvrzené nemám, ale koukala jsem se před týdnem do jeho pusy a řekla bych, že předkus má taky. Při skusu tak 3mm mezera mezi horními a dolními zuby. Dudlík má jen na spaní, ale to ho vyžaduje. Prozatím jsem schovala všechnu dudlíky až na jeden a tak po dvou třech týdnech mu ten poslední ustřihnu a dudlík onemocní. On by si to totiž jen tak vysvětlit nenechal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
15.1.15 12:44

@jessikka já právě nechápu, že jsem si toho nikdy nevšimla :zed: zuby mu čistím ráno i večer, ale když jsem to viděla dneska v ordinaci, tak mě to málem vyvrátilo.. navíc za měsíc rodím, tak pak bude mít dudlík mimčo, takže doufám, že ho nebude chtít zpět..

• Citovat
  • Upravit
12
15.1.15 12:56

Jsme na tom úplně stejně (i s termínem dalšího porodu:). My jsme si taky předkusu nevšimli, do té doby, než jsem malou položila na záda a řekla, ať vycení zuby - to jsem byla v šoku, jak moc velká mezera tam je. Jestli je to z dudlíku nevím, měla ho jen na noc a geneticky dané to taky nemáme..každopádně dudlík letěl a budem doufat, že se to samo dá do pořádku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1863
15.1.15 12:57

Já bych se toho nebála, můj ortodont říká, že děcka mají čelist jak bláto a vše jde hladce spravit.
já dudel měla jen asi rok a mám anomální skus (medici ve fakultce se na mě učí) a disfunkci obou čelistních kloubů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
15.1.15 13:12

@Déna11 tak budeme obě doufat, že se to u těch našich prťat rychle spraví :hug: koho čekáte, smím-li se ptát? :-) my druhého chlapečka :-)
@michaela1808 moje máma mi taky říkala, že je to všechno ještě tvárné a za chvíli se to srovná, ale znáte to, matka se vyleká, doktorka vidí, že to matku chtlo za srdce, tak si ještě přidá a matka pak doma v hysterii sedne k PC a už to jede :lol:
Díky vám oběma za uklidnění hormonů :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
12
15.1.15 17:12

@Lizzi
Věřím, že to bude dobré a samo se to srovná;)my čekáme druhou holčičku (tak ty naše prvorozené, křivozubé můžeme spárovat;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
15.1.15 17:15

@Déna11 no to by bylo potomstvo :lol: už slyším ty historky u nedělního oběda: A jak jste se poznali? No, naši nás dali dohromady, bo máme oba křivé zuby :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
12
15.1.15 18:28

@Lizzi
Hehee, no co, aspoň by si neměli co vyčítat a příběh by se vyprávěl z generace na generaci :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.