Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
@Lizzi Dcerka 16m by bez dudlíku nepřežila, neusnula. Spodní jedničky má trochu jakoby do předkusu, ale neřeším to, hlavně když je spokojená. Taky jí rostou stoličky a slintá, prsty v puse nebo dudel
, ale co mám dělat, když ji to zlobí. U zubařky jsme teprve objednané a za mě to jsou první zuby, tak i kdyby je měla od dudlíku do předkusu, tak to na druhé nemá vliv, ne? Nevím.
Dcera mela dudlik do 2,5 let a to celkem dost i ve dne
ale vsimla jsem si, ze se ji horni jednicky staci nahoru, tak jsem ji ho sebrala a behem mesice se to spravilo ![]()
@Lizzi záleží na tom, jak intenzivně dudlá a jestli někdo v příbuzenstvu nemá třeba předkus…
@1Luca píše:
@Lizzi Dcerka 16m by bez dudlíku nepřežila, neusnula. Spodní jedničky má trochu jakoby do předkusu, ale neřeším to, hlavně když je spokojená. Taky jí rostou stoličky a slintá, prsty v puse nebo dudel, ale co mám dělat, když ji to zlobí. U zubařky jsme teprve objednané a za mě to jsou první zuby, tak i kdyby je měla od dudlíku do předkusu, tak to na druhé nemá vliv, ne? Nevím.
Ony se tvarují i dásně od toho, resp. zubní oblouk, takže to má vliv ![]()
Znovu obnovuji diskuzi. Dnes jsme byli opět na preventivce u zubařky, synáček dva roky už má všechny zuby od jedniček po čtyřky a stalo se to, před čím nás zubařka varovala - nejenže má ten předkus, ale když zkousne, tak má mezi zubama mezeru, podle doktorky od toho dudlíku
Prostě zdeformovaná čelist. Říkala, že se to většinou samo upraví takhle malým dětem, ale u malého procenta dětí to přetrvá.. Tak doufám, že jsem mu svou blbostí nezadělala na celoživotní křivý úsměv
po návratu z ordinace dudlík letěl do koše, synáček to kupodivu přijal bez protestů a i usnul po obědě v klidu, tak si samozřejmě vyčítám i to, že jsem mu ho měla vzít už dávno
no co už..
Měla jste to některá taky tak u dětí? Spravilo se to časem? Nebo pak třeba musely děti nosit rovnátka?
@Lizzi Já to od doktora potvrzené nemám, ale koukala jsem se před týdnem do jeho pusy a řekla bych, že předkus má taky. Při skusu tak 3mm mezera mezi horními a dolními zuby. Dudlík má jen na spaní, ale to ho vyžaduje. Prozatím jsem schovala všechnu dudlíky až na jeden a tak po dvou třech týdnech mu ten poslední ustřihnu a dudlík onemocní. On by si to totiž jen tak vysvětlit nenechal.
@jessikka já právě nechápu, že jsem si toho nikdy nevšimla
zuby mu čistím ráno i večer, ale když jsem to viděla dneska v ordinaci, tak mě to málem vyvrátilo.. navíc za měsíc rodím, tak pak bude mít dudlík mimčo, takže doufám, že ho nebude chtít zpět..
Jsme na tom úplně stejně (i s termínem dalšího porodu:). My jsme si taky předkusu nevšimli, do té doby, než jsem malou položila na záda a řekla, ať vycení zuby - to jsem byla v šoku, jak moc velká mezera tam je. Jestli je to z dudlíku nevím, měla ho jen na noc a geneticky dané to taky nemáme..každopádně dudlík letěl a budem doufat, že se to samo dá do pořádku..
Já bych se toho nebála, můj ortodont říká, že děcka mají čelist jak bláto a vše jde hladce spravit.
já dudel měla jen asi rok a mám anomální skus (medici ve fakultce se na mě učí) a disfunkci obou čelistních kloubů…
@Déna11 tak budeme obě doufat, že se to u těch našich prťat rychle spraví
koho čekáte, smím-li se ptát?
my druhého chlapečka ![]()
@michaela1808 moje máma mi taky říkala, že je to všechno ještě tvárné a za chvíli se to srovná, ale znáte to, matka se vyleká, doktorka vidí, že to matku chtlo za srdce, tak si ještě přidá a matka pak doma v hysterii sedne k PC a už to jede ![]()
Díky vám oběma za uklidnění hormonů
![]()
@Lizzi
Věřím, že to bude dobré a samo se to srovná;)my čekáme druhou holčičku (tak ty naše prvorozené, křivozubé můžeme spárovat;)
@Déna11 no to by bylo potomstvo
už slyším ty historky u nedělního oběda: A jak jste se poznali? No, naši nás dali dohromady, bo máme oba křivé zuby
![]()
@Lizzi
Hehee, no co, aspoň by si neměli co vyčítat a příběh by se vyprávěl z generace na generaci ![]()